» »

Težava z dual monitor setup-om

Težava z dual monitor setup-om

SloBiscuit ::

Živjo,

jest pa imam problem z dual monitorji. Namreč ko igram igrico na enem monitorju imam na drugemu monitorju prižgan youtube/twitch ali karkoli podobnega.

Problem je, ko mi začne igrica štekat/trokerat/choppy/low fps, če imam na drugemu monitorju prižgan kakršenkoli video. Imam pa r9 290 GPU.

Problem izgine če minimiziram tab od Chroma. Imam samo 1 tab prižgan. Probal sem že izklopit vse programe, ki so v ozadju in se jih ne rabi. Ne pomaga.

Kot sem že rekel, imam r9 290, i5-2500, z68ap-d3, xfx 750W in Win10 x64 na Samsung 850 250GB SSD. Driverji so najnovejši, sprobal sem pa tudi že starejše.

Monitorja sta 2560x1080 in pa 1600x900. Obadva sta @60Hz.

Probal sem že uporabit od AMDja extended display (da sta 2 monitorja kot 1) in ne pomaga.

To se dogaja čisto v vsakmu špilu, ki ga igram. Nevem kaj lohka še naredim.

Hvala za pomoč v naprej.

Lp,

Biscuit
neznanec555

Branimir ::

To pa zato, ker je grafična kartica še bolj obremenjena ker mora na enem ekranu prikazovati igrico na drugem pa še youtube predvajat.
Jaz imam tudi dual monitor setup in imam na enem ekranu simulator letenja, na drugem pa informacije o vremenu, debug... Ampak FPS-ji so normalni ker programi na sekundarnem ekranu niso zahtevni, prikazujejo samo tekst, številke.

Če bi pa imel dve grafični kartici, bi imel pa normalne fps-je, ker bi bila vsaka grafična zaposlena za svoj ekran.

Če imaš oba ekrana v isti grafični kartici, probaj tistega za igrico priključit v grafično kartico in tistega za youtube v onboard grafično kartico.
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super

Main monitor rabim na grafi zarad špilov, secondary pa nima HDMIja za na onboard. Čeprav sem že po spletu brskal in vsi, ki imajo isto težavo pravijo da ne pomaga če prešalatajo na onboard.

Čeprav si v današnji dobi nebi mislil da bo tak problem ^^
neznanec555

DarwiN ::

Kaj pa če daš Chrome na windowed mode, torej ne full screen, ampak zgolj povečano okno tako, da se Chrome ne dotika desnega monitorja? Včasih so bile takšne finte.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

m0LN4r ::

Nekaj mas vec kot ocitno narobe z setupom. Driverji?

Kolegov setup zajema 3 monitorje in HTC vive, socasno streama, ima povecan chat window, pa se en kup drugih stvari in vse laufa tko kt mora. Nic ne trokira. Tudi youtuba in browsa med streamom, cisto normalno.

In ne, nima hardcore proca pa integrirane. Vse laufa na eni grafi, 8gb rama in 1231 i7ki

In ne, nima hardcore proca pa integrirane. Vse laufa na eni grafi, 8gb rama in 1231 i7ki

To kar vidis pa fura v realtime OBS
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

DarwiN je izjavil:

Kaj pa če daš Chrome na windowed mode, torej ne full screen, ampak zgolj povečano okno tako, da se Chrome ne dotika desnega monitorja? Včasih so bile takšne finte.

Sem probal že to. Na žalost ne pomaga.

No, sej to. Nevem kva je narobe da ne dela tko k je treba
neznanec555

Zgodovina sprememb…

Se ti dogaja isto, ce mas na obeh monitorjih isto locljivost?
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Se ti dogaja isto, ce mas na obeh monitorjih isto locljivost?

Nisem sprobal. Me pa zanima kakšno rešitev imaš v mislih v primeru da deluje normalno potem.
neznanec555

Al z VSRjem uskladis resolucijo ali pa nabavis isti monitor ali probas z drugo graficno ali pa se (malo verjetno) sprobaj kak drug izhod na grafi.
Trade Republic 38MVDVXM

VSR ne dela ker imam 21:9 monitor (2560x1080). Drug vhod tudi ne pomaga.

Druge grafične ne morem sprobat. Za nov monitor pa tud ni keša ^^

Bom support pisu na AMD če bojo kej več vedl ^^

Hvala vsem za pomoč
neznanec555

DJ-DUST ::

Samo igro daj ven iz fullsreeena oz. bordless, sam imam večkrat težave, trije ekrani v surround 5760x1080...

Branimir ::

Samo eno vprašanje, zaenkrat imam v UEFI BIOS-u onboard onemogočen,če ga omogočim, ali bi grafična kartica GTX 750 še zmeraj delovala, da sprobam če bojo FPS-ji še boljši če bo glavni ekran v grafični sekundarni pa v onboard?
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Branimir ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Okvara pci-e reže?

Oddelek: Strojna oprema
272251 (1856) amacar