Forum » Navijanje » 4790K in navijanje
4790K in navijanje
Čebelar ::
Živjo,
tudi sam si lastim ta procesor, katerega se še nisem dotikal kar se tiče frekvenc in tudi iz tega videa je lepo razvidno, da se navijanje niti malo ne pozna...
zanimivo kako velika večina tukaj gor procesorje navija...iz videa pa vidimo, da je to popolnoma brezpredmetno...
ker se sam tega nisem loteval me zanima vaše mnenje glede tega videa in pa navijanja...večina se računalniki uporabljajo za igre pri katerih vidimo, da navijanje ne prinese kaj veliko? - mogoče se motim in to velja le pr novejših procesorjih in se pri starejših navijanje bolj pozna?
pravtako mi ne gre v račun zakaj so na trgu sploh pomnilniki višjih frekvenc, če se pa iz mnogih videou vidi lepo, da med 1600mhz in pa 2400mhz+ ni nobene razlike oz mogoče 2 fps?
tudi sam si lastim ta procesor, katerega se še nisem dotikal kar se tiče frekvenc in tudi iz tega videa je lepo razvidno, da se navijanje niti malo ne pozna...
zanimivo kako velika večina tukaj gor procesorje navija...iz videa pa vidimo, da je to popolnoma brezpredmetno...
ker se sam tega nisem loteval me zanima vaše mnenje glede tega videa in pa navijanja...večina se računalniki uporabljajo za igre pri katerih vidimo, da navijanje ne prinese kaj veliko? - mogoče se motim in to velja le pr novejših procesorjih in se pri starejših navijanje bolj pozna?
pravtako mi ne gre v račun zakaj so na trgu sploh pomnilniki višjih frekvenc, če se pa iz mnogih videou vidi lepo, da med 1600mhz in pa 2400mhz+ ni nobene razlike oz mogoče 2 fps?
pri opravilih, kjer se moč zahteva razumem, da se navijanje potna in tudi splača
moj poudarek gre na igračarje...
moj poudarek gre na igračarje...
darkolord ::
Ah, to je pa druga štorija - ta "detajl" si spustil v prvem postu
Ni vse podrejeno igram.
Za igre se za osnovo itak vzame kak i5 in boljšo grafično, šele potem, če ti ostane denar, greš upgradat še ostalo.
Ni vse podrejeno igram.
Za igre se za osnovo itak vzame kak i5 in boljšo grafično, šele potem, če ti ostane denar, greš upgradat še ostalo.
Napajalc ::
Stock frekvenca je visoka, verjetno ti 4.2 ghz vleče, to je že za i5 dovolj povečini, bo prišel čas ko bo dodatnih ~500mhz prišlo prav.
011011100111010101100010
zelo rad bi videl primerjavo: nek star sistem s procesorjem recimo q9650, 8gb ram-a, ploščo katera podpira sli in da bi dal noter naprimer moja 2 titana x - in pognal 3dmark in videl razliko
smacker...pregledal sem mnogo video posnetkov, kjer so tudi v igri titani in pa naviti/nenaviti sistemi - je razlika pravtako zanemarljiva
smacker ::
5-10fps marsikomu ni zanemarljivo. Je pa v premium razredu vedno tako... velike cenovne razlike, majhne performančne. Med i5 in i7 ni veliko razlike. Isto je pri avtih. Za 25k eur dobiš avto s pospeški 6,5s do 100km/h, če hočeš sekundo manj boš plačal dvojno.
Poleg tega se PC ne uporablja samo za igre ;)
Invictus ::
Saj se konzole tudi nič n ne uporabljajo samo za igrice.
Gor dela skoraj vse kar povprečen butast uporabnik rabi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
hojnikb ::
hvala, ker se boste držali bistva teme...
kaj bi sploh rad ?
Če bi malo pregledal benchmarke, bi ugotovil, da je efektivnost overclock procesorja zelo odvisna od igre in grafike, s katero je sparjen.
#brezpodpisa
galu ::
hvala, ker se boste držali bistva teme...
kaj bi sploh rad ?
Če bi malo pregledal benchmarke, bi ugotovil, da je efektivnost overclock procesorja zelo odvisna od igre in grafike, s katero je sparjen.
Pretty much this.
Polega tega, gledati dva side-by-side slabo syncana videa, ki sta recordana PC-ju, kjer se dela "test" s tako kvaliteto, da se prikaz FPS zelo težko razloči od ozadja je pač... kr neki.
Tako to gre.
tikitoki ::
Ne da se mi iskati, sam v dolocenih primerih se mocnejsi CPU pozna. Tko, k ti je Hojbnik ze povedal, odvisno je od igre in same graficne kartice. Na splosno pa so razlike minimalne.
Hitrejsi RAM pa se pozna le redkokje, pr AMD APUjih recimo. Zakaj se prodaja? Ker en folk preplaca in nekdo zasluzi.
Hitrejsi RAM pa se pozna le redkokje, pr AMD APUjih recimo. Zakaj se prodaja? Ker en folk preplaca in nekdo zasluzi.
hojnikb ::
pri določenih cpu bound igrah se hitrejši rami lahko kr poznajo, vsja pri skylake
#brezpodpisa
tikitoki ::
Riff ::
jaz nisem za navijanje, ker je potem škoda da potem komponeta gre pa pa, če ti procesor ne zadošča več pač si kupi novega, tastarega bom pa jaz odkupil
klinker ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako močan PC za gledanje 4K na TVOddelek: Zvok in slika | 3984 (2466) | vaščan |
» | AMD ali Intel CPU (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8918 (7772) | Napajalc |
» | Rock Watcher Simulator 2014Oddelek: Igre | 3101 (2551) | BlackMaX |
» | Računalnik za modeliranje.Oddelek: Kaj kupiti | 6809 (5665) | x45 |
» | Nadgradnja PC-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11663 (10676) | klkkkkkkkkkk |