» »

Help (nujno): problem pri Wordu!

Help (nujno): problem pri Wordu!

SivaLampa ::

Hej!

Nujno rabim pomoč, zanima me kako lahko scenarij, ki je spisan v posebnem formatiranju, pretvorim v besedilo brez teh nadležnih razmikov (LUFTA) pri strani (glej sliko). Poizkusil sem že čisto vse od namenskim programov do spletnih strani, ki brišejo presledke. Prav tako sem v Wordu uporabil funkcijo, da se izbriše formatiranje pa je še vedno ostalo.

Seveda vem, da se ročno da, samo iščem časovno optimalne rešitve, ker je tega kar precej.

LUFT 1: Mi ga seveda uspe izbrisati.
LUFT 2: Mi ne uspe izbrisati in bi mogel ročno. Vedno namreč ostane luft na koncu stavka...

luftanje

luftanje

Hvala!

smacker ::

Prlepi v kak textpad. Po potrebi kak replace all uporabiš, kjer skopiraš "luft" v replace in zamenjaš z '' (prazen niz). Če so tabulatorji, lahko tudi označiš text in z shift+tab pramakneš v levo celotno besedilo. Potem pa iz textpada skopiraš v word.

SivaLampa ::

Hvala. Vendar mi še vedno sformatira na koncu takole:

RAYMOND:
What do you think all that is worth,
Mr. Thompson?

In ne:

RAYMOND: What do you think all that is worth, Mr. Thompson?

Ohrani namreč delitev stavkov, kljub temu, da je vse ostalo "počiščeno". Tudi v notepadu naredi isto. Mogoče veš kako se to zrihta? Da se na koncu avtomatsko pobriše luft in se povežejo vrstice v istem odstavku?

EDIT: napaka pri cilju (formatiranje)

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

Po tem, ko si se znebil lufta spredaj, uporabi še tak string replace:
\r\n(?!\r\n) --v polju za iskanje
$1 -- v polju za zamenjavo

Vključeno moraš imeti iskanje z regular expressions. Priporočam uporabo Notepad++.

Regex replace

Regex replace

Najprej klikni na gumb 1 (označen z rdečo barvo na sliki pod št. 1. Če se ti namesto CRLF na koncu izpisuje samo LF, v regexu namesto \r\n uporabi samo \n).
Glej, da imaš označeno Regular expression (označen z rdečo barvo na sliki pod št. 2).

Dodano: Če te moti, da po tem ni presledkov med vrsticami, uporabi še sledeči string replace:
\r\n       -- v polju za iskanje
\r\n\r\n   -- v polju za zamenjavo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miselni orehi 'Find and Replace' v Wordu - napredna raba

Oddelek: Programiranje
181452 (1126) Spxy
»

Pomoč pri izdelavi Python skripte (strani: 1 2 )

615811 (4457) BigWhale
»

Netcat + shranjevanje slike

Oddelek: Programska oprema
181837 (1617) someone1
»

[C#] problem z branjem COM porta

71863 (1685) iNN
»

[c#] string.Trim