Forum » Pomoč in nasveti » Help (nujno): problem pri Wordu!
Help (nujno): problem pri Wordu!
SivaLampa ::
Hej!
Nujno rabim pomoč, zanima me kako lahko scenarij, ki je spisan v posebnem formatiranju, pretvorim v besedilo brez teh nadležnih razmikov (LUFTA) pri strani (glej sliko). Poizkusil sem že čisto vse od namenskim programov do spletnih strani, ki brišejo presledke. Prav tako sem v Wordu uporabil funkcijo, da se izbriše formatiranje pa je še vedno ostalo.
Seveda vem, da se ročno da, samo iščem časovno optimalne rešitve, ker je tega kar precej.
LUFT 1: Mi ga seveda uspe izbrisati.
LUFT 2: Mi ne uspe izbrisati in bi mogel ročno. Vedno namreč ostane luft na koncu stavka...
Hvala!
Nujno rabim pomoč, zanima me kako lahko scenarij, ki je spisan v posebnem formatiranju, pretvorim v besedilo brez teh nadležnih razmikov (LUFTA) pri strani (glej sliko). Poizkusil sem že čisto vse od namenskim programov do spletnih strani, ki brišejo presledke. Prav tako sem v Wordu uporabil funkcijo, da se izbriše formatiranje pa je še vedno ostalo.
Seveda vem, da se ročno da, samo iščem časovno optimalne rešitve, ker je tega kar precej.
LUFT 1: Mi ga seveda uspe izbrisati.
LUFT 2: Mi ne uspe izbrisati in bi mogel ročno. Vedno namreč ostane luft na koncu stavka...
Hvala!
smacker ::
Prlepi v kak textpad. Po potrebi kak replace all uporabiš, kjer skopiraš "luft" v replace in zamenjaš z '' (prazen niz). Če so tabulatorji, lahko tudi označiš text in z shift+tab pramakneš v levo celotno besedilo. Potem pa iz textpada skopiraš v word.
SivaLampa ::
Hvala. Vendar mi še vedno sformatira na koncu takole:
RAYMOND:
What do you think all that is worth,
Mr. Thompson?
In ne:
RAYMOND: What do you think all that is worth, Mr. Thompson?
Ohrani namreč delitev stavkov, kljub temu, da je vse ostalo "počiščeno". Tudi v notepadu naredi isto. Mogoče veš kako se to zrihta? Da se na koncu avtomatsko pobriše luft in se povežejo vrstice v istem odstavku?
EDIT: napaka pri cilju (formatiranje)
RAYMOND:
What do you think all that is worth,
Mr. Thompson?
In ne:
RAYMOND: What do you think all that is worth, Mr. Thompson?
Ohrani namreč delitev stavkov, kljub temu, da je vse ostalo "počiščeno". Tudi v notepadu naredi isto. Mogoče veš kako se to zrihta? Da se na koncu avtomatsko pobriše luft in se povežejo vrstice v istem odstavku?
EDIT: napaka pri cilju (formatiranje)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SivaLampa ()
GupeM ::
Po tem, ko si se znebil lufta spredaj, uporabi še tak string replace:
Vključeno moraš imeti iskanje z regular expressions. Priporočam uporabo Notepad++.
Najprej klikni na gumb 1 (označen z rdečo barvo na sliki pod št. 1. Če se ti namesto CRLF na koncu izpisuje samo LF, v regexu namesto \r\n uporabi samo \n).
Glej, da imaš označeno Regular expression (označen z rdečo barvo na sliki pod št. 2).
Dodano: Če te moti, da po tem ni presledkov med vrsticami, uporabi še sledeči string replace:
\r\n(?!\r\n) --v polju za iskanje $1 -- v polju za zamenjavo
Vključeno moraš imeti iskanje z regular expressions. Priporočam uporabo Notepad++.
Najprej klikni na gumb 1 (označen z rdečo barvo na sliki pod št. 1. Če se ti namesto CRLF na koncu izpisuje samo LF, v regexu namesto \r\n uporabi samo \n).
Glej, da imaš označeno Regular expression (označen z rdečo barvo na sliki pod št. 2).
Dodano: Če te moti, da po tem ni presledkov med vrsticami, uporabi še sledeči string replace:
\r\n -- v polju za iskanje \r\n\r\n -- v polju za zamenjavo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Miselni orehi 'Find and Replace' v Wordu - napredna rabaOddelek: Programiranje | 1452 (1126) | Spxy |
» | Pomoč pri izdelavi Python skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5811 (4457) | BigWhale |
» | Netcat + shranjevanje slikeOddelek: Programska oprema | 1837 (1617) | someone1 |
» | [C#] problem z branjem COM portaOddelek: Programiranje | 1863 (1685) | iNN |
» | [c#] string.TrimOddelek: Programiranje | 1308 (1254) | darkolord |