» »

Kako najceneje potovati po Juzni Ameriki

Kako najceneje potovati po Juzni Ameriki

SmeskoSnezak ::

Juzna Amerika je vedno bolj privlacna destinacija za potovanja. Ogromno kolegov je ze slo. Pa smo se s par frendi odlocli, da bi se mi sli. Iscemo sedaj nizko cenovne prevoznike po Juzni Ameriki. Poznate kaj? In kako najceneje prit do Juzne Amerike? Sli bi na lastno pest. Se potrebuje viza ali pa kaksne posebne stvari? Se moramo cepiti, ce zelimo iti v Peru? Cile? Bolivijo? Argentino? Urugvaj?
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::

A noben se ni sel tja potovat?
@ Pusti soncu v srce... @

tikitoki ::

To je forum za zapeckarje, ki prezdijo veliko casa pred racunalnikom.

www.momondo.com

je soliden portal za iskanje letalskih kart, destinacije pa si bos moral sam iskati.

Kar se tice letalisc s katerih se splaca pogledati za cene, Benetke, Milano, Minhen, Budimpesta, Dunaj, lahko za foro se preveris z nekdanjega Brnika, ce slucajno ni prevelike razlike. Za prevoz do letalisca priporocam goopti, raje se odloci, da bos naletaliscu nekaj ur prehitro, kot prepozno.

Za vize imas podatke na strani od ministerstva za zunanje zadeve. Za vecino drzav si lahko uredis vizo na letaliscu, mejnem prehodu,.... Ni pa to vedno mogoce in si poglej npr. spetno stran kaksne amabsade,..., od ciljne drzave, lahko jih tudi v miru poklices in bos dobil najbolj zanesljive informacije, ker se pravila spreminjajo. Druagce pa se pozanimaj se za cepljene proti rumeni mrzlici, ki je verjetno obvezno v vecini teh drzav.

Avtobusni prevozi niso dragi, za nizkocenovne ponudnike pa se obrni na googla.

Miha 333 ::

Sem bil v Argentini in Čilu. Kakšnih posebnih cepljenj nisem potreboval. Vizo sem dobil na letališču ob vstopu. Vsekakor pa preveri aktualne informacije v zvezi s tem.

So pa v Južni Ameriki ogromne razlike med državami glede razvitosti in varnosti. Npr. Argentina je dokaj varna, Čile je skoraj kot Evropa, v nekaterih delih Kolumbije in Brazilije pa so te nekateri pripravljeni tudi sredi belega dne ubiti na ulici, da bi si prisvojili tvoje čevlje, kaj šele kaj dragocenejšega. Tako da vsaj zame so določena območja no-go.

otago ::

koli99 ::

Bil v Mehiki, Kolumbiji in Argentini pa me nikjer niso hoteli ubiti. Sicer sem bil sluzbeno, ampak sem pa kar precej prepotoval Mehiko in Kolumbijo pa sem se vedno varno pocutil. V Medellinu, Caliju, Mexico Cityu sem bil zunaj do 2/3 zjutraj ampak sem se temu primerno tudi obnasal (ne nalil) in ne hodil na podrocja ki tujcem niso namenjena.
Zato strasiti ni potrebno, le pamet imeti.

Zal pa za OP nimam nasvetov glede nizkocenovnih letov/namestitev.
Za zurke pa predvsem priporocam Parque lleras v Medellinu.

jizzer ::

Stara tema, ampak primerna za moje vprašanje. Sam razmišljam da bi drugi teden šel v Peru. Nastanitev ni problem, imam pa par vprašanj za daljše lete, ker še nisem šel dlje od Danske in seveda bi rad prišel karseda poceni skozi. Zavedam se da je boljše dat v nekaterih primerih 50-100e več za let, ampak v katerih?

Uporabljam Kiwi.com za iskanje letov. Trenutno najboljša opcija ki jo imam, je: VENICE - NY - MIAMI - LIMA - Iquitos (Peru) (https://kiwi.com/u/ub6cjh)
* Je priporočljivo bookat kar preko Kiwi-ja, ali raje sam "zbuildam" flight trip?
* Imam 2 uri dovolj časa za "baggage re-check" v Miamiju?
* Zamude letal verjetno lahko vplivajo na to (?), zato mi ta opcija malo "smrdi"
* Po domače, kaj pomeni "No checcked bag itinerary"? Če prav razumem dodatna prtljaga ni na voljo (torej samo personal luggage ~10kg)? (Morem še sicer malo premislit, ampak bi bilo verjetno dovolj glede na to da razmišljam v smeri 1 backpack)
* Kako je covid stanje? Je kdo potoval kam dlje v tem času? Je test en dan prej dovolj? (cepljen nisem). Ima kdo mogoče kaki link na to temo?
* Nevem še točno kdaj bom šel nazaj. Dosti tvegam če zaenkrat kupim samo one-way? Sprašujem zaradi dostopnosti do interneta v Peruju in dragih cen če zadnji čas kupujem. Zna bit kar hektika če na koncu ugotovim da bi šel direkt domov, pa iz X razloga nebom mogel do karte.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jizzer ()

#000000 ::

Ne vem za drugje, ker najbližje Južni Ameriki sem bil na Bimini Bahamas, luda kuća za BIG FISH GAME, je pa treba met keš, da sodeluješ, tam je na kupu več svinjsko bogatih norcev na ribičijo, kot pijanih Slovencev na martinovo, samo v enem hotelu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Let nazaj v evropo

Oddelek: Loža
91248 (604) nejcek74
»

Ima kdo izkušnje z pošiljanjem pošte v južno ameriko?

262817 (2096) radmannsdorf
»

Pozdrav iz Nove Zelandije

293645 (2678) Matty
»

Carina na Brniku

Oddelek: Kaj kupiti
71170 (1069) Matty
»

Južna Amerika - potovanje...