» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
370 / 370
»
»»

gregyk ::

Bitrate Slo 1 HD na Telemachu EON je med 4400 kb/s in 6000 kb/s tako mi pokaže v vlc-ju.

delfinus ::

A so letos sprostili ogled vseh programov, ali sem kaj zgresil? Treba kaj aktivirat?

-JM- ::

Od 9. decembra 2025 do 13. 1. 2026 boste lahko ponovno uživali v odprtih programih in Video klubu, vključno s paketom HBO Max, ki ga aktivirate na naročniškem portalu ali v aplikaciji Telemach. Za naročnike paketov EON Premium pa smo pripravili paket filmov, ki ga najdete v katalogu Video kluba Naše darilo

webmaher ::

kar se tiče naših operaterjev mislim, da so vsi v istem dreku :D

plavko61 ::

kako je z prehodom iz koaks na optiko, a ima tale optični pretvornik izhod na koaks, imam še pensionista ki uporablja conax PCMCIA dekodirno kartico?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

strom_15 ::

plavko61 je izjavil:

kako je z prehodom iz koaks na optiko, a ima tale optični pretvornik izhod na koaks, imam še pensionista ki uporablja conax PCMCIA dekodirno kartico?

Ima izhod za conax.

SmeskoSnezak ::

Kolegica ima se stari triera inbox, a ve kdo kako preusmeriti triero na Proton ali pa kater novi postni predal? LP, Smeeeskaa
@ Pusti soncu v srce... @

joez7 ::

strom_15 je izjavil:

plavko61 je izjavil:

Ima izhod za conax.

Mi lahko tole izvedbo poslikaš (optika na Coax), pri sosedih so dali samo pretvornik iz optike na FTP, routar, in FTP do TVja, boxsa.
Sam sem trenutno ostal še vedno na Coax su, TVji pa z PCMCIA.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

mihajlo19885 ::

Kar se tiče uporabnosti tv kanalov pri vseh kabelskih operaterjih, je veliko pomanjkljivosti. Sploh ne mores spremljati nobeno serijo, ker je spored nametan naključno, nekdo bi moral tožiti ponudnike tv kanalov, ker to je norčevanje iz gledalcev. Veliko boljša uporabniška izkušnja je, da najdes vsebine na spletu, kdor ve kje iskati. Tako dobis vse epizode serije, brez slovenskih podnapisov, ki se jih ne da izklopiti in brez nadleznih oglasov vsakih petnajst minut, da se ti zacne vrteti v glavi. Zato jaz ceprav sem narocen na Telemach EON Lite, sem zmanjsal gledanje kabelske tv na minimum, mogoce kaksen sport v zivo, Slovenske in tuje novice, za vse ostalo je neuporabno.Za filme, tv, je tu splet in VLC Player. Zakaj sploh plačujemo 50 eur na mesec, zato, da operater placa avtorske pravice in se malo zraven zasluzi s svojo marzo. Naprimer Discovery, History in National Geographic je katastrofa, desetletja vrtijo par serij, in to neke nakljucne epizode. Ko pa pogledas na wikipedijo seznam vseh serij na teh kanalih, je to kar trenutno vrtijo v Sloveniji (in v Evropi je najbrz isto) le nekaj procentov celega kataloga.

Tako, da sem skoraj popolnoma nehal gledati kabelsko tv in je kar blagodejno za moje zivce in psihicno zdravje.

mihajlo19885 ::

In pa uporabniški vmesnik Telemach EON je zelo počasen in se rad pogosto zruši, še posebej če skrolaš desno po tv vsebini. Ali ima stb škatla premalo rama, ali so programerji preslabo optimizirali aplikacijo. Ali je Telekom, A1 in T2 kaj hitrejši vmesnik ? Bo treba enkrat obiskat poslovalnico teh operaterjev in preizkusit v živo.

MrStein ::

EON box je nasploh katastrofa.

Pač low end of low end. Toliko, da deluje.

Že zagonski čas TV-ja, torej EON aplikacije, je dvojna katastrofa, ne enojna.*

Ampak hej, kaj češ...

* če kdo ne ve, je tam 10-20 sekund. Bom naslednjič meril. Če se mi bo dalo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BorutK-73 ::

T2 napram EON je super. Se ne sesuva, zapomne si kjer si gledal za nazaj. Edino video klub je v kurcu napram EON-u.

delavec44 ::

Koliko časa še. Kaj ga ni Telemach kupil?

mtosev ::

Jaz sem na Telemachu oz tedaj je bila še triera. Eon pa sploh nimam. Imam conax kartico v tvju. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

In kako gledaš za nazaj?

beta1 ::

MrStein je izjavil:

Ampak hej, kaj češ...

To mate neke stare ali pokvarjene Eon boxe.

Jaz imam od priklopa, ki je bil skoraj 4 leta nazaj, 2x EON OTT boxa. Nic ne steka, dela hitro, eden se celo opravlja samo preko HDMIcec.

Ce bi stekalo, bi poslusal od zene in otrok... TV, to je stvar ko more delat bullet proof...
Huawei LTE CPE master.

delavec44 je izjavil:

In kako gledaš za nazaj?

Saj lahko gledaš preko aplikacije na internetu za nazaj

strom_15 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

In kako gledaš za nazaj?

A ni to potem EON za katerega pravi da ga nima.

Po tvoje lahko potem vse preko aplikacije dela, ne rabi niti conax.

MrStein ::

beta1 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Ampak hej, kaj češ...

Jaz imam od priklopa, ki je bil skoraj 4 leta nazaj, 2x EON OTT boxa.

Kateri model?
Koliko traja, če ga izklopiš?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

delavec44 je izjavil:

strom_15 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

In kako gledaš za nazaj?

A ni to potem EON za katerega pravi da ga nima.

Po tvoje lahko potem vse preko aplikacije dela, ne rabi niti conax.

Jaz imam conax kartice v tv in lahko eon gledam preko interneta.

BorutK-73 ::

Obstajata dva EON boxa, eden za conax+net in net only ki je boljši

Ne zdaj mešat conax in coax.

delavec44 je izjavil:

Ne zdaj mešat conax in coax.

Da ti bolje razložim. Do tv pride coax kabel. V tv imam pa v CI režo v kateri je vstavljena conax odkodirna kartica za ogled tv programov. Za ogled za nazaj obstajata 2 varianti ob tej uporabi conax kartice.

1. Da na TV naložiš aplikacijo EON in TV povežeš še z internetom preko ethernet priključka in lahko gledaš eon preko interneta.

2. Na računalniku greš na eon.tv in si tam ogledaš vse porgrame (za katere imaš naročnino) + zamik 7 dni + video klub (hbo, voyo, cinestar, xxx itd)

Odgovarjal sem na post nad mojim. Drugače bi citiral.

So mi jasne te variante, ki jih opisuješ. Ampak če imam na TVju EON aplikacijo zakaj bi potem imel še conax kartico. Da mi vzame eno licenco? Niti ne vem, če je možno da imaš oboje, tu v tej temi se pritožujejo, da jim 2 EON aplikacij nočejo dati.

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Conax kartica ti ne pobere licence. Pobere ti jo EON box. Glede na vse opisano doslej, bi na paketu EON premium veljalo, da imaš 3 licence, in če vzameš 2 boxa ti ostane ena licenca za Smart TV. Vse skupaj je sicer še zmeraj precej žaljivo za razumnega človeka, ko medtem ostali operaterji ponujajo precej več (sicer večinoma plačljivih smart tv licenc). Telemach očitno uporablja nek zastarel backend, ki ga od uvedbe EON s fiksnimi parametri licenc očitno niso več nadgrajevali, zato so uporabniki sedaj tam, kjer pač so. Opcija je ali menjava operaterja, če si na takem območju ali čakanje na čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

beta1 ::

MrStein je izjavil:

beta1 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Ampak hej, kaj češ...

Jaz imam od priklopa, ki je bil skoraj 4 leta nazaj, 2x EON OTT boxa.

Kateri model?
Koliko traja, če ga izklopiš?

Pod 5s. Televizija dalj telovadi, da se vklopi.
Huawei LTE CPE master.
««
370 / 370
»
»»