Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
yoco ::
MrStein ::
No vidiš.
Pa še to komaj 50 Mbps. Mogoče Premium vzamem, ki ima vsaj 100 Mbps.
(20 proti 50 ni tako malo)
Mimogrede:
https://telemach.si/pomoc/dokumenti-in-...
Stran izrecno za aktualne cenike, a polovica prikazanih je za pretekle pakete.
Plus dva "aktualna", en "veljavno od 1. 8. 2025" in drug "veljavno od 21. 5. 2025"
Šalabajzerji.
od 14 cenikov 6 ni trenutno veljavnih
Pa še to komaj 50 Mbps. Mogoče Premium vzamem, ki ima vsaj 100 Mbps.
(20 proti 50 ni tako malo)
Mimogrede:
https://telemach.si/pomoc/dokumenti-in-...
Stran izrecno za aktualne cenike, a polovica prikazanih je za pretekle pakete.
Plus dva "aktualna", en "veljavno od 1. 8. 2025" in drug "veljavno od 21. 5. 2025"
Šalabajzerji.
od 14 cenikov 6 ni trenutno veljavnih
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

iloveboobz ::
Zadnji čas da še na docsis-u mal dvignejo upload; koker še pač tehnologija omogoča...
smoki
joez7 ::
Pa rabiš? Mam 1.000/60, s tem, da majo boost upload 120, nekaj časa, pol pa pade na 60. Še najbolj se pozna ping, če je vse vredu JE pod 15ms. Če naraste na 100 je že kar opazno.
Pa od 200/10 naprej ni nobene bistven razlike. Še najbolj se poznajo tuji serverji, kolk so zasedeni in kolk so ti pripravljeni šopat.
Če je kaj narobe, opazim šele ko pade pod 10M (ko začnejo strejmi cukat).
Vse skupaj spominja kolk ma na števcu, a 200 ali 250, pa kaj ti nuca, če lokalna cesta ne požira več kot 55 na uro. Tle je isti šmarn. Več ko je linija zabasana, bol počas vse gre.
Bi mel tut 100/10, če bi mi dali za manj dnarja.
Telefon kot tak - modem - pa je še vedno neuporaben - pingi so še vedno predolgi (nisem pa še mel prilike testirat 5G).
Pa od 200/10 naprej ni nobene bistven razlike. Še najbolj se poznajo tuji serverji, kolk so zasedeni in kolk so ti pripravljeni šopat.
Vse skupaj spominja kolk ma na števcu, a 200 ali 250, pa kaj ti nuca, če lokalna cesta ne požira več kot 55 na uro. Tle je isti šmarn. Več ko je linija zabasana, bol počas vse gre.
Telefon kot tak - modem - pa je še vedno neuporaben - pingi so še vedno predolgi (nisem pa še mel prilike testirat 5G).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
delavec44 ::
Je pa res smešno, da na 4G ali 5G lahko dajo sinhrone hitrosti (recimo sedaj imam 100/100) ali pa je včasih upload še večji od downloada, če je centrala zasedena. Na coaxu in optiki pa ne "morejo".
Daniel ::
Višji UL pride zmeraj prav. Vem za nekaj primerov, kjer se redno iz tujine preko domačega priključka gleda TV. Tudi iz držav, ki niso v EU in držav, kjer običajni VPNi odpovejo zaradi cenzure. Za vse to je soliden upload zlata vreden.

iloveboobz ::
Je pa res smešno, da na 4G ali 5G lahko dajo sinhrone hitrosti (recimo sedaj imam 100/100) ali pa je včasih upload še večji od downloada, če je centrala zasedena. Na coaxu in optiki pa ne "morejo".
eurodocsis 3.0 (afaik ima to večinoma telemach, naj me kdo poprav) tehnično ne omogoča več k 200Mbit.
Pa rabiš? Mam 1.000/60, s tem, da majo boost upload 120, nekaj časa, pol pa pade na 60. Še najbolj se pozna ping, če je vse vredu JE pod 15ms. Če naraste na 100 je že kar opazno.
rabis... če delas sync podatkov v oblak ali uporabljas domac vpn, pride tako download kot upload prav...
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()