Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

Daniel ::
A ta zadeva funkcionira tudi na Genexis Titanium Hybrid? En čas sem poskušal priti do njega, potem pa sem to idejo opustil, ker na optiki v bridge tako ni kaj nastavljati in spremljati.

joez7 ::
Če maš tole https://genexis.eu/wp-content/uploads/2... probaj z 192.168.1.254 ali 19.2168.0.254
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

LuiIII ::
Imam eno željo in sicer 10gb internet doma. Sedaj imam bandwidth na optiki od Telekoma 630/105 Mbps. Doma imam registrirano podjetje in bi imel cold storage za primarno firmo kar doma. Se to da nekako zdilati s Telekomom? Vem, da so 2021 nekaj govorili o sodelovanju z Nokio pri upgradu GPON v XGS-PON. Je to sedaj že opcija?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuiIII ()

iloveboobz ::
tudi če mas xgs-pon v tvojem naselju, ti nebojo kr dal 10/10Gbit samo teb; XGS-PON predvideva 10/10Gbit deljeno z vsemi uporabniki.
Je pa xgs ze v uporabi en čas; vsaj RUNE ima na vseh instalacijah zdj to.
Je pa xgs ze v uporabi en čas; vsaj RUNE ima na vseh instalacijah zdj to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

Lonsarg ::
Saj ni omejitev ta končni spliter, omejitev je že višje, saj za celo državo skupaj nimajo več kot ranga 50Gbps povezave v svet. Tako da ne, ne bodo enemu uporabniku dali 10Gbps.
Upgrade v XGS-PON kolikor vem že veliko imamo oziroma sproti po potrebi menjajo spliterje. Ampak to je za potrebe 1Gbit/1Gbit povezav do uporabnika. Do 2Gbit/2Gbit bi se tudi še dalo spravit po XGS-PON, ampak kolikor vem zaenkrat le 1Gbit linke vzpostavljajo.
Upgrade v XGS-PON kolikor vem že veliko imamo oziroma sproti po potrebi menjajo spliterje. Ampak to je za potrebe 1Gbit/1Gbit povezav do uporabnika. Do 2Gbit/2Gbit bi se tudi še dalo spravit po XGS-PON, ampak kolikor vem zaenkrat le 1Gbit linke vzpostavljajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

MrStein ::
Ena prigoda z Telemach-ovim modem/ruterjem SDMC NE1611B
Problem: WiFi zelo nestabilen. Malo dela, potem počasi (ping katastrofa), potem "vrže dol". Repeat.
5Ghz signala sploh ni. Niti lučka na ruterju ni prižgana.
Narejeni poskusi reševanja:
- reboot ruterja
- vklop in izklop 5GHz v nastavitvah
- vklop in izklop 2,4GHz v nastavitvah
- sprememba eSSID in gesla za obe frekvenci
- izklop in vklop ruterja
Nič ne pomaga.
Pokličem na Telemach, standarden odgovor: izklopite modem, počakajte 10 minut in vklopite, pa bo delalo
Si mislim, da ne bodo potem težili, da nisem sledil navodilom, res izklopim in počakam 10 minut. Vklopim, in glej čudo, res deluje. 2,4GHz stabilen, tudi 5GHz se je pojavil.
Problem: WiFi zelo nestabilen. Malo dela, potem počasi (ping katastrofa), potem "vrže dol". Repeat.
5Ghz signala sploh ni. Niti lučka na ruterju ni prižgana.
Narejeni poskusi reševanja:
- reboot ruterja
- vklop in izklop 5GHz v nastavitvah
- vklop in izklop 2,4GHz v nastavitvah
- sprememba eSSID in gesla za obe frekvenci
- izklop in vklop ruterja
Nič ne pomaga.
Pokličem na Telemach, standarden odgovor: izklopite modem, počakajte 10 minut in vklopite, pa bo delalo
Si mislim, da ne bodo potem težili, da nisem sledil navodilom, res izklopim in počakam 10 minut. Vklopim, in glej čudo, res deluje. 2,4GHz stabilen, tudi 5GHz se je pojavil.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Naslednjič probaj zamenjat napajalnik. Včasih je tu haklc.

Je bil menjan pred nekaj tedni. 
Udar strele. Mogoče se je tudi modem poškodoval, ni bil menjan.
Zaenkrat dela.

Udar strele. Mogoče se je tudi modem poškodoval, ni bil menjan.
Zaenkrat dela.
Motiti se je človeško.

No pol si mogoče na isti poti kot jaz.
Dvakrat menjan napajalnik v razmaku 3mesecev, pol pa po 2m. modem in napajalnik, sedaj je končno mir.
Dvakrat menjan napajalnik v razmaku 3mesecev, pol pa po 2m. modem in napajalnik, sedaj je končno mir.

roman360 ::
Evo danes pa že priklopljen na RUNE optiko preko Telemacha in zaenkrat vse super glede hitrosti down 950Mbps / up 230Mbps. Trajal je vse skupi malo več k dva meseca od dneva k so začel kopat plus vsi popusti so se obdržal na Telemachu in tut prek RUNE smo mel brezplačen priklop za kar se nemorem nič pritoževat, upam da bo bo stabilnost super glede na to da je zdej to optika namesto coax.

Si prej imel težave s coax?
Načeloma je coax kar stabilen.
Načeloma je coax kar stabilen.
Motiti se je človeško.

quadro933 ::
zdravo, sem na OŠO omrežju in imam operaterja Telekom. Pred 4 leti sem bil na A1 in sem mel stalne težave, zoto sem šel na Telekom, kjer so se težave čudežno nehale. Sedaj, ko mi je potekel popust se zanimam za Telemach EON in tudi mobilne storitve. Glede na ceno so malenkost dražji kot A1, res pa je da ne dobim Netflixa zraven. Dobim pa gratis VOYO, dva TV boxa zraven ter razširjeno shemo. Internet nas uporablja 4 komadi. Zanima me, ali bi bil srednji EON FULL zadosti? Zanima me pa tudi glede stabilnosti TV - ja ter mobilnega omrežja. Prosim za kakšen komentar.
Hvala
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: quadro933 ()

roman360 ::
Z coaxom sm meu problem ker je blo kr dost prekinitev dokler niso kabla zamenjal in pa 3x modem šele potem je delal tko k treba, pred tem je bla hitrosti tam nekje okol 600mega max in tko mi je tut tehnik trdil da kao linija ne prenese več in pol modem menjajo in čudežno dela 900mega seprau šabajzersk vse skup.. od takrat naprej ni blo problemov mogoče v 2 dveh letih da je 3x ven vrgl pa ceu dan ni blo neta pa tvja.. optiko smo pa zastojn dobil in smo se preklopl na OŠO RUNE pa zaenkrat vidim tut na torentih da je kr dost višja hitrost pa tut modem je novejši in uredu prebavi mal večjo obremenitev.
Tak da zaenkrat sm kr zadovoln z tem bo pa cajt pokazu svoje..
Tak da zaenkrat sm kr zadovoln z tem bo pa cajt pokazu svoje..

alexmarsic ::
Vidim, da nas je kar nekaj z zelo podobnimi težavami pri Telemachu. Pri meni se zadeva dogaja skoraj vsak dan, predvsem v večernih urah - internet naenkrat izgine. Če pa že dela, je download okoli 30 Mb/s, upload pa komaj 500 kb/s.
Uporabljam svoj router (Asus RT-AX53U), modem pa njihov. Po rebootu modema običajno sploh ne dobim IP-ja, tudi ponovni zagon routerja ne pomaga. Če izklopim oboje (modem in router) in pustim kakih 10 minut, potem nekako spet začne delovati.
Router je praktično nov (star 1 mesec). V zadnjih 6 mesecih so mi že dvakrat zamenjali modem, pa je težava še vedno enaka. Kabli so bi bili preverjeni in so ok. Tudi v najboljših dnevih pa hitrost ne preseže 800 Mb/s.
Prej sem imel Mikrotik router (zdaj ga uporabljam kot switch za celo hišo), pa je bilo isto. Iskreno, včasih mi že zmanjka volje, da se ukvarjam s tem. Ko poskušam razčistit zadevo in razložim situacijo tehniku, imam občutek, kot da me ne jemlje resno.
Za silo si pomagam z dvojnim WAN-om - preko mobilnih podatkov zadeva sicer deluje brez težav, a je hitrost bolj primerna le za brskanje.
Uporabljam svoj router (Asus RT-AX53U), modem pa njihov. Po rebootu modema običajno sploh ne dobim IP-ja, tudi ponovni zagon routerja ne pomaga. Če izklopim oboje (modem in router) in pustim kakih 10 minut, potem nekako spet začne delovati.
Router je praktično nov (star 1 mesec). V zadnjih 6 mesecih so mi že dvakrat zamenjali modem, pa je težava še vedno enaka. Kabli so bi bili preverjeni in so ok. Tudi v najboljših dnevih pa hitrost ne preseže 800 Mb/s.
Prej sem imel Mikrotik router (zdaj ga uporabljam kot switch za celo hišo), pa je bilo isto. Iskreno, včasih mi že zmanjka volje, da se ukvarjam s tem. Ko poskušam razčistit zadevo in razložim situacijo tehniku, imam občutek, kot da me ne jemlje resno.
Za silo si pomagam z dvojnim WAN-om - preko mobilnih podatkov zadeva sicer deluje brez težav, a je hitrost bolj primerna le za brskanje.