Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
yoco ::
ales74 ::
to je za eon box. če so te nastavitve tudi na smart aplikaciji pa ne vem ker ne uporabljam.
Zanimivo je to, da imam dve samsung televiziji in na stari (2018) mi kaže hrvaške podnapise, na novejši pa imam slovenske. Imam pa conax kartici.
Han ::
Še enkrat: v TV nastavitvah spremeni jezik v angleščino in po tem po potrebi nazaj na slovenščino.
gregor ::
ruski76 in ostali
hvala za vaše komentarje na prejšnji strani, sem izvedel kaj novega...
Ko sem prebral to novico, sem mislil, da bom sedaj končno lahko imel dodatno licenco za SMART TV.
Če sedaj prav razumem, pa to velja samo za uporabnike TOTAL TV in ne za nas, ki imamo npr. EON Premium?
Torej v letu 2024 še naprej dalje z enim SMART TV app. na priključek?
Jaz sem z njimi izmenjal več kot 20 emailov, težil do onemoglosti ..., pa nisem uspel dobiti dodatne SMART TV licence...
Hvala
LP
hvala za vaše komentarje na prejšnji strani, sem izvedel kaj novega...
Naročniki, ki imate paket z vključenim internetom, lahko izkoristite možnost naročila aplikacije EON Smart TV za 3,90 EUR/mesec.
Ko sem prebral to novico, sem mislil, da bom sedaj končno lahko imel dodatno licenco za SMART TV.
Če sedaj prav razumem, pa to velja samo za uporabnike TOTAL TV in ne za nas, ki imamo npr. EON Premium?
Torej v letu 2024 še naprej dalje z enim SMART TV app. na priključek?
Jaz sem z njimi izmenjal več kot 20 emailov, težil do onemoglosti ..., pa nisem uspel dobiti dodatne SMART TV licence...
Hvala
LP
lubej1 ::
To mene tudi zanima.
Ali je sedaj možno dokupiti EON SMART TV licenco pri EON paketih (ne samo pri TOTAL TV)?
Hvala
LP
Ali je sedaj možno dokupiti EON SMART TV licenco pri EON paketih (ne samo pri TOTAL TV)?
Hvala
LP
ales74 ::
na njihovi strani piše da je še vedno možno imeti največ 1 licenco.
pri telekomu in t-2 lahko imaš do 5 licenc, pri a1 je pa število licenc celo neomejeno.
pri telekomu in t-2 lahko imaš do 5 licenc, pri a1 je pa število licenc celo neomejeno.
Han ::
Zdaj bi morali biti slovenski, svetli in ostri, ne zmazek, kot na HBO 3.Še enkrat: v TV nastavitvah spremeni jezik v angleščino in po tem po potrebi nazaj na slovenščino.
Sem tudi to probal, pa je isto. HBO 1&2 so hrvaški podnapisi.
Ja, slovenski podnapisi so nazaj na obeh kanalih. Očitno ni bilo nič z mojo televizijo narobe!
danielka84 ::
Sprobal sem add-on za Kodi na shieldu, in zadeva špila kar dobro, uporabi pa licenco mobilne naprave..
klik!
klik!
ni-da-ni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danielka84 ()
MrStein ::
Še komu poslali dvojni račun za mesec maj?
Namesto zneska s popustom so dali:
- znesek s popustom
- polna cena za paket
V portalu in mailu seveda ni linka za reklamacijo...
Namesto zneska s popustom so dali:
- znesek s popustom
- polna cena za paket
V portalu in mailu seveda ni linka za reklamacijo...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
dev ::
Reklamiraš na email za reklamacije, bodo že uredili.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Itak, sprašujem, če je to množičen glitch ali pa kaj specifičnega zame.
Na sliki položnice v PDF namreč piše "plačano s trajnikom", prejšnje pa so bile "normalne".
Na sliki položnice v PDF namreč piše "plačano s trajnikom", prejšnje pa so bile "normalne".
Motiti se je človeško.
strom_15 ::
Telemach s 1.8.2024 draži tako mobilne kakor fiksne naročniške pakete:
https://telemach.si/spremembe/spremembe...
Hkrati Telemach s 1.7.2024 ukinja nacionalno gostovanje:
Prehod na uporabo lastnega radijskega omrežja brez mobilne tehnologije 2G v nacionalnem gostovanju od 1. 7. 2024 dalje.
Telemach nadaljuje pospešeno širitev in nadgradnjo omrežja ter zato s 1. 7. 2024 ukinja uporabo mobilne tehnologije 2G v nacionalnem gostovanju.
https://telemach.si/spremembe/spremembe...
Hkrati Telemach s 1.7.2024 ukinja nacionalno gostovanje:
Prehod na uporabo lastnega radijskega omrežja brez mobilne tehnologije 2G v nacionalnem gostovanju od 1. 7. 2024 dalje.
Telemach nadaljuje pospešeno širitev in nadgradnjo omrežja ter zato s 1. 7. 2024 ukinja uporabo mobilne tehnologije 2G v nacionalnem gostovanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strom_15 ()
BorutK-73 ::
Več paketom za evro, Eon pa po 2 evra gor. Pravi čas prestavil na T2
Also najemnina za dodatne tv-je gre gor za 1 evro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
hojnikb ::
Več paketom za evro, Eon pa po 2 evra gor. Pravi čas prestavil na T2
The irony, k bo tvoj t-2 postal čez noč telemach
#brezpodpisa
delavec44 ::
Saj v sosednji temi ravno objavljeno, da draži tudi T-2. Itak se vsi kartelno dogovarjajo.
gregor ::
Ima kdo kakšno novo informacijo, če je še vedno na voljo samo eden EON SMART TV na priključek?
Hvala
LP
Hvala
LP
Daniel ::
Nobenih sprememb tukaj. Obvladajo samo podražitve, to jim res leži. Izboljšava ponudbe pa jim ni ravno domača, kvečjemu dobiš zmeraj manj za več denarja (ukinitev Tidal storitve).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
sramota za telemach, da v letu 2024 omogoča eno SMART TV, za ostale TV pa je potrebno nabaviti njihov EON BOX, ki potrebuje coax kabel za delovanje
če nimaš v hiši, stenah coax kabla, ti EON BOX ne bo deloval
LP
če nimaš v hiši, stenah coax kabla, ti EON BOX ne bo deloval
LP
MadMen ::
Sej imajo tudi Eon box z ethernet priključkom. Če tudi te inštalacije nimaš urejene, potem pa lahko kriviš samo sebe.
beta1 ::
Eno vprašanje, če je kdo probal:
Imam Telemach modem Iskratel Inbox U92, kateri ima izklopljen Wi-fi od prvega dneva. Na njega imam edino priključen svoj ASUS mesh sistem, ki je v bridge mode (pppoe) in hišni telefon.
Torej LAN 1 je v bridge mode. Preko PPPOE router ASUS dobiva sejo in dinamični IP naslov.
Rad bi en 100mbit wi-fi router še priklopil, ker bi sharal preko namenskega brezžičnega bridga na drugi lokaciji in izoliral od mojega mesh omrežja. Kaj ga lahko jaz priklopim na LAN2,3,4 in bo delalo? Ne rabi pa biti v bridge modu, vseeno če je dvojni NAT. Torej, če že ima moj inbox svoj IP in sejo interneta kljub bridgu. Ali je boljše vklopit ta brezžični most in router na drugi strani v moj ASUS router in tam naštimat, da je izolirana naprava od mojih naprav?
Imam pa telekom optiko, pa čisto ruralno. Moj prijatelj pa nebo dobil optike nikoli, niti nima nobenega mobilnega signala, dsl-a, kabelske na njegovi lokaciji. Je pa 150m nižje od mene. Nezahteven uporabnik, internet, e-pošta, novice, TV-eon box, to je to.
Hvala za vse info in predloge.
Imam Telemach modem Iskratel Inbox U92, kateri ima izklopljen Wi-fi od prvega dneva. Na njega imam edino priključen svoj ASUS mesh sistem, ki je v bridge mode (pppoe) in hišni telefon.
Torej LAN 1 je v bridge mode. Preko PPPOE router ASUS dobiva sejo in dinamični IP naslov.
Rad bi en 100mbit wi-fi router še priklopil, ker bi sharal preko namenskega brezžičnega bridga na drugi lokaciji in izoliral od mojega mesh omrežja. Kaj ga lahko jaz priklopim na LAN2,3,4 in bo delalo? Ne rabi pa biti v bridge modu, vseeno če je dvojni NAT. Torej, če že ima moj inbox svoj IP in sejo interneta kljub bridgu. Ali je boljše vklopit ta brezžični most in router na drugi strani v moj ASUS router in tam naštimat, da je izolirana naprava od mojih naprav?
Imam pa telekom optiko, pa čisto ruralno. Moj prijatelj pa nebo dobil optike nikoli, niti nima nobenega mobilnega signala, dsl-a, kabelske na njegovi lokaciji. Je pa 150m nižje od mene. Nezahteven uporabnik, internet, e-pošta, novice, TV-eon box, to je to.
Hvala za vse info in predloge.
Huawei LTE CPE master.
starfotr ::
Innbox naj ti vzpostavi pppoe sejo, tvoj mesh nastavi na AP mode.
Njemu pa tudi narediš WiFi bridge in potem tam na njegovi strani kupi mesh in ga da v AP mode.
Če je nezahteven in neuk uporabnik, je vseeno če ga imaš na istem omrežju. Saj ti ne bo brskal po tvojih stvareh.
Ne vem pa koliko je odprt ta Telemachov Innbox, kaj vse lahko nastavljaš. Vsekakor je dvojni nat no go.
Njemu pa tudi narediš WiFi bridge in potem tam na njegovi strani kupi mesh in ga da v AP mode.
Če je nezahteven in neuk uporabnik, je vseeno če ga imaš na istem omrežju. Saj ti ne bo brskal po tvojih stvareh.
Ne vem pa koliko je odprt ta Telemachov Innbox, kaj vse lahko nastavljaš. Vsekakor je dvojni nat no go.
Dvojni NAT vem da je no-go. Samo vse kar bo delal, bo delalo preko NATa čisto normalno.
Mojega ASUSa ne diram. Če ga dam v AP, te sem dober za 1 teden štelanja. Ogromno servisev in portov itd... imam odprtih in jih uporabljam. Inbox tega routinga nebo zdržal in bo crashal.
Mojega ASUSa ne diram. Če ga dam v AP, te sem dober za 1 teden štelanja. Ogromno servisev in portov itd... imam odprtih in jih uporabljam. Inbox tega routinga nebo zdržal in bo crashal.
Huawei LTE CPE master.
Sem preveril. Prijavil sem se na Inboxa u92. Inbox nima več IPja. Zgleda Telemach dodeli samo 1 javni IP in to je porabljeno za bridge.
Tak, da ali iz ASUSa potegnem na njegov brezžični most. Ali pa dam Inboxa iz bridga in gor dam potem dva routerja, sebi na svoj router pa enablam DMZ.
Tretja je, pa da prosim Telemach proti plačilu, da dobim še en bridge dostop. Samo dvomim, da bodo to dali.
Tak, da ali iz ASUSa potegnem na njegov brezžični most. Ali pa dam Inboxa iz bridga in gor dam potem dva routerja, sebi na svoj router pa enablam DMZ.
Tretja je, pa da prosim Telemach proti plačilu, da dobim še en bridge dostop. Samo dvomim, da bodo to dali.
Huawei LTE CPE master.
Če imaš možnost ethernet izoliranega omrežja (guest iot itd.) - drug VLAN na asusu bi bilo super.
Vanquish ::
Mogoce sem kaj spregledal ampak.
Ce bo se sosed povezoval preko wlan, zakaj enostavno ne omogocis guest wlan na svojem routerju, ki je tako v dmz in se on povezuje preko tega?
Ce bo se sosed povezoval preko wlan, zakaj enostavno ne omogocis guest wlan na svojem routerju, ki je tako v dmz in se on povezuje preko tega?
Daniel ::
Take zadeve se da lepo urejati z Mikrotiki. Drugače pa samo postavi bridge in na njegovi strani dodaj še en router za wifi (poudarek na router). Če je neuk uporabnik tako ali tako ne bo vedel kako do tvojih naprav. Zagotovo se da zadevo urediti še bolje ampak zahteva nekaj znanja in konfiguriranja (ločeni vlani, različna omrežja in firewall drop pravila za promet med omrežji in podobne zadeve).
Mogoce sem kaj spregledal ampak.
Ne bo se povezoval preko wifija. Preko LAN bridga. Po zraku 150m stran.
Ja, na njegovem koncu bom dal nov router, kateri more imeti web acces, da ga lahko na daljavo stelam ne glede kje dostopam do neta.
Projekt se bo malo zamaknil, ker sva ugotovila, da more nekaj dreves posekati se prej na svoji parceli.
Vseskup je sedaj na pavzi.
Sej imajo tudi Eon box z ethernet priključkom. Če tudi te inštalacije nimaš urejene, potem pa lahko kriviš samo sebe.
tega pa ne razumem, saj ima EON BOX etehrnet prikluček, preko katerega dobi možnost preskoka 7 dni nazaj, pa podatke o programih itd.
slika pa pride preko coax kabla
ali torej obstaja EON BOX, ki dobi tudi sliko preko ethernet priključka, torej nima coax kabla?
hvala
LP
misek ::
Navaden eon tudi nekatere kanale predvaja preko IP, vsaj po logotu sodeč, ki ga pokaže za nekaj sekund.
Motiti se je človeško.
misek ::
In kako vam sedaj kaj deluje, ko ni več nacionalnega roaminga?
Kako se pozna na bateriji telefona?
Kako se pozna na bateriji telefona?
delavec44 ::
Jaz sem imel na ročni izbiri omrežja, ker mi je bil roaming že od starta beden. Tam kjer sem rabil signal je bil. Tam kjer ga pa ni bilo, ga pa tudi ostali na TK ali A1 niso imeli.
Je to sedaj 100% ukinjeno? Da dam nazaj na avtomatsko iskanje omrežja, če bom kdaj v tujini.
Je to sedaj 100% ukinjeno? Da dam nazaj na avtomatsko iskanje omrežja, če bom kdaj v tujini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
mtosev ::
A je prišlo do izpada interneta v Mariboru? MB Pobrežje ni interneta.
Že dela.
Že dela.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()