» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
360 / 361
»»

gregor ::

Saj če bi ponujali tri SMART TV APP, bi tudi bilo super.

Mi imamo doma 3 pametne TV in žal mi piše tako:



Gumb za dodaj napravo je razbarvan, torej ne morem dodati EON SMART TV naprave. ;(

strom_15 ::

Storitev Tidal ne bo več na voljo pri Telemachu

Kot smo že napovedali junija 2023, glasbena platforma Tidal od 31. 3. 2024 ne bo več na voljo pri Telemachu, ne kot del paketov NAJVEČ in EON PREMIUM ne kot dodatni paket. Tidal namreč spreminja svoj poslovni model in ciljno skupino, ki bo poslej bolj usmerjena v glasbene ustvarjalce in manj v potrošnike.

Vsi, ki bi želeli še naprej uporabljati storitev, lahko naročnino sklenete neposredno pri ponudniku.

Lep pozdrav,

Vaš Telemach

vir: https://telemach.si/novosti/obvestila/s...

Master_Yoda ::

Naslednji mesec mi potece "popust" pri A1, in imam par vprasanj za vas ce je kdo tukaj njihov narocnik preko njihovega opticnega omrezja:
Kaksno je vase mnenje o storitvi je brez izpadov ?
Se da zmeniti da dajo njihovo napravo v bridge mode, da uporabis svoj router ?
Predvidevam da nisi za nekim njihovim NATom, in da ce odpres zeljene porte na routerju jih lahko dosegas od zunaj (http/s, wireguard, etc...) ?
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

MadMen ::

Saj pri FIX omrežju nisi za njigovic CGNAT-om in dobiš javni IPv4 naslov(modem lahko preko supporta daš v t.i. bridge mode in dobi tvoja prva naprava za modem javni IPv4 naslov).

Glede izpadov je odvisno od mikrolokacije in tehnologije dostopa, najboljše da povprašaš sosede, kako so zadovoljni.

strom_15 ::

Preimenovanje satelitske platforme Total TV v EON Sat

V skupini United Group, katere del je tudi Telemach, smo se odločili, da bomo poenotili in nadgradili storitve satelitske platforme TOTAL TV. Del tega je tudi preimenovanje storitve v EON Sat, kar pomeni, da se bo spremenilo ime vašega paketa.

Pomembno!

Spremeni se le ime paketa, vsi ostali pogoji ostajajo enaki. Novo ime paketa bo navedeno na položnici za maj, ki jo boste naročniki prejeli junija.
Mesečna naročnina se ne spreminja.

Novo v maju : EON Smart TV aplikacija za pametne televizorje

Naročniki, ki imate paket z vključenim internetom, lahko izkoristite možnost naročila aplikacije EON Smart TV za 3,90 EUR/mesec. Aplikacijo* boste lahko namestili na vaš pametni televizor , nekatere znamke televizorjev imajo aplikacijo EON že prednameščeno. Za vpis v aplikacijo morate biti registrirani v naročniškem portalu Telemach. Če še niste, lahko to storite na naslovu: https://telemach.si/account/signin. Za vpis v aplikacijo uporabite isto uporabniško ime in geslo, ki ste ju določili za naročniški portal Telemach.

Z aplikacijo EON Smart TV vam bo na voljo ogled nazaj do 7 dni, dostop do Video kluba, ki je del vašega paketa, uporabljali pa boste lahko samo en daljinski upravljalnik. Poleg tega smo v aplikaciji obogatili tudi radijsko in televizijsko shemo, saj smo dodali nekaj lokalnih programov, ki jih sicer ni možno spremljati na satelitski platformi.

Za delovanje aplikacije EON Smart TV je potrebna zadostna pasovna širina interneta, zato vam za preizkus aplikacije omogočamo 1-mesečno testno obdobje brez plačila.


Z veseljem smo vam na voljo tudi na telefonski številki 070 700 700.

Lep pozdrav

Vaš Telemach

*V paketih EON Sat Prepaid in EON Sat TV (Light, Full, Premium) koriščenje Eon Smart TV licence ni možno.

V Ljubljani, 26. 3. 2024

vir: https://telemach.si/novosti/obvestila/p...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: strom_15 ()

Han ::

Prenesite številko na Telemach in si zagotovite naš paket ŠE VEČ za neverjeten 1 €/mesec za kar 2 leti. V paketu s katerokoli fiksno ali mobilno naročnino.

https://telemach.si/posebna-ponudba-se-...

Buggy ::

Han je izjavil:

Prenesite številko na Telemach in si zagotovite naš paket ŠE VEČ za neverjeten 1 €/mesec za kar 2 leti. V paketu s katerokoli fiksno ali mobilno naročnino.

https://telemach.si/posebna-ponudba-se-...

...tamalim se ravno v aprilu koncuje pri T2 50% na midi paket in je tole od telemacha kot mana z neba bi clovek reku...sam malce mi vseen smrdi, ker je dejansko dalec najbolj ugodna varianta od vseh ponudnikov mobilnih storitev. Kdo ve kje je kaksen hakeljc?

Tudi za trojcka prek coax-a imajo zanimivo ponudbo in sicer katerkoli paket za 24,90€ na 20 mesecev pri vezavi na 24 mesecev (poslovalnica ima 20...spletna stran ima 12 mesecev)...zadnje 4 mesece polna cena. Ce pri Telemachu vzamem isti paket kot pri T2 Oranzni Diamant HBO ki mi ga je s 30% popusta naracunal 54€ na 24 mesecev (je pa notri sicer se en mobilni paket MAXI) je kar za razmislit. Sicer kaksnih vecjih problemov sam na coaxu sicer nisem imel, jih pa na optiki tudi nimam nic. Razlike 600€ v 24 mesecih za isto stos (ce dela vse optimalno) pa tudi ni glih kar tako.

Skratka kar agresivne ponudbe Telemacha.

TitanSLO ::

itak da je catch :D
S sklenitvijo ustreznega aneksa k pogodbi za mobilne in/ali fiksne storitve z izbiro te akcije, naročnik razume in se strinja, da s tem
sklene naročniško razmerje z vezavo 24 mesecev za mobilni paket in Dodatni Paket
se pravi + en po normalni ceni paket.


dev ::

Ampak, če že imaš obstoječe fiksne storitve, potem catcha najbrž ni? Sicer zgleda res malo too good to be true, da mi za 2 leti plačajo mobilno. Razmišljam, da se prestavim, po tem času pa se spet prestavim kam drugam.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

misek ::

https://telemach.si/download/terms/pose...

„Dodatni Paket“ je vsako zgoraj navedeno fiksno ali mobilno naročniško razmerje, ki ni novo-sklenjeno naročniško razmerje za paket ŠE VEČ po akcijski ceni 1 EUR v skladu s to akcijo.

V primeru, da je Dodatni Paket že predmet samostojne vezave, celotna ugodnost ostane na mobilnem paketu.


Meni zgleda tole legit. Ampak na prakso Telemach-a bo pa moral kdo podati praktično izkušnjo :D

TitanSLO ::

dev je izjavil:

Ampak, če že imaš obstoječe fiksne storitve, potem catcha najbrž ni? Sicer zgleda res malo too good to be true, da mi za 2 leti plačajo mobilno. Razmišljam, da se prestavim, po tem času pa se spet prestavim kam drugam.

ja če imaš za nove naročnike sploh če rabis samo za sebe en paket to odpade.


ruski76 ::

gregyk je izjavil:

Meni so zaj... eno smart tv licenco. Imel sem 2, naročil Eon box. Tehnik mi ga prinese, ga montiramo me vpraša ali mi pusti 2 licenci in da Box na tretjo. Seveda se strinjam. Danes pa vidim da mi en TV ne dela več.... in imam v nadzorni plošči samo 1 licenco. Odgovor na email je bil: Eon premium pripada ena licenca. In to je to... banda :)


Ena velika žalost so ti pri Telemachu... Sam sem rabil vse skupaj cca 2 leti, da sem si lahko "izboril" po 2 smartTV licenci na EonPremium paketu.
Najbolj zanimivo je bilo to, da imam na eni lokaciji 2x smartTV licenci ze nekaj let, ko sem to zelel "narociti" tudi na drugi lokaciji je pa spet trajalo (on januarja do avgusta!), da sem dobil ENO kompetentno osebo (hvala Nina :)), ki v tem ni videla nobene tezave in nic nerazumnega. K sreci sem z njeno pomocjo tudi na drugi lokaciji dobil 2 smartTV licenci. Se bolj zanimivo je bilo to, da se je potem ona po telefonu morala prepirati z ostalimi zaposlenimi v Telemach prodajalni, ker si noben ni dal reci/dopovedati, da lahko imas 2 smartTV licenci na paket. Kljub temu, da sem jim na Telemach aplikaciji na telefonu dokazal, da imam 2 smartTV licenci ze na prvi lokaciji ...
Tak da decki - ne se pustit nategnit. Nobene tehnicne omejitve ni (kar na zalost trdi vecina Telemach-ovih zaposlenih :o).
Stvar je preprosto ta, da nam hocejo te njihove predpotopne in pocasne EonBox-e vsilit, na katere si niti Netflix-a ne mores nalozit ... :O

gregor je izjavil:

2X EON SMART TV APP
Je to še mogoče, da se dogovoriš, da ti namesto dodatnega EON BOX, dajo dodatno licenco za SMART TV?

Smo v letu 2024, ona pa še vedno furajo z možnostjmo samo enega pametnega TV. :'(
Se morda motim?

Hvala

LP


DA se dogovoriti, ampak res moras imeti zelezne zivce, ker pojma nimajo pri Telemachu kaj in kako ... in bo verjetno trajalo, preden da ti bo uspelo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ruski76 ()

ruski76 ::

gregyk je izjavil:

gregor je izjavil:

2X EON SMART TV APP
Je to še mogoče, da se dogovoriš, da ti namesto dodatnega EON BOX, dajo dodatno licenco za SMART TV?

Smo v letu 2024, ona pa še vedno furajo z možnostjmo samo enega pametnega TV. :'(
Se morda motim?

Hvala

LP

Samo če nimaš nobenega box-a imaš lahko 2 smart tv licenci - po mojih osebnih izkušnjah.


Na eni lokaciji imam 2 smartTV licenci in 2 eonbox-a, na drugi lokaciji 2 smartTV licenci in 3 eonBox-e.
Preden se kdo obregne - to so TV licence, in ne mislim mobilnega Eon-a, katerega lahko iz telefona na TV preslikavas ...

ruski76 ::

knap je izjavil:

To da lahko nekateri imate 2 x app, je verjetno anomalija..., ki pa ni pravilo.

Jaz sem lansko leto težil za dodatni app, pa ni bilo uspeha. Niso hoteli niti slišati o tem. Znova in znova so ponavljali, da lahko imam samo eden app.

Če pa hočem dodatni app, pa so mi ponudili dodatni TV paket:

https://sl.eon.tv/tv-paketi/

Torej za EON premium, po 6 mesecih 37 EUR, poleg 80+ EUR, ki jih že plačujem za trojček.
Sem jim odgovoril, če se morda norca delajo, pa je bil odgovor, da je to edina rešitev za dodaten smart tv app.

Pozvetek: v letu 2024, ko so vse TV pametne in bi lahko na vseh imeli EON app, telemach živi v preteklosti. ;(

Ne vem pa, kako ima to rešeno konkurenca, morda kod ve?

LP


Tudi meni so trdili, da je anomalija, da imam na prvi lokaciji 2 smartTV licenci, ko sem zelel enako se na drugi lokaciji. In so mi grozili (tudi "strokovnjaki na tehnicni podpori"), kako me bodo dali v preverbo (ces, kako lahko imam 2 smartTV licenci), ter da mi bodo odvzeli "neupraviceno" drugo smartTV licenco ...
Pa sem jim rekel, naj kar mirne duse preverjajo, a imam vse urejeno in me ne bodo zje*ali. A ocitno z mojo "anomalijo" na prvi lokaciji ni bilo nic narobe, in sem uspel dobili "anomalijo" se na drugi lokaciji ...
Zal je tako, da vecina zaposlenih niti ne razlikuje med SmartTV licenco ter mobilno Eon licenco ...

ruski76 ::

gregor je izjavil:

Morda se motim, ampak to da imate nekateri na voljo 2x EON SMART TV je bolj izjema kot pravilo.
Velika večina nas lahko ima samo eden EON SMART TV.

------

Kratka analiza, morda tudi napačna. :)

Zakaj Telemach ne ponuja npr. 4 x EON SMART TV APP?
Zato ker licenc očitno ne morejo zakleniti na posamezen priključek (uporabnika). Očitno so za to kakšne tehnične omejitve.
To torej pomeni, da če bi jaz npr. uporabljal samo eno licenco (EON SMART TV APP), bi ostale tri lahko dal prijateljem, sodelavcem, sorodnikom...
In če bi bila cena za eden EON SMART TV npr. 5 EUR, bi to bilo zelo ugodno za njih...
Zato vztrajajo pri enem EON SMART TV APP na priključek.

Če sem udaril mimo, pa prosim vi napišite vaše mnenje.

LP


Licenco SmartTV lahko z najvecjo zaklenejo na posamezen prikljucek, ker je za aktivacijo SmartTV licence potrebno vpisat kodo, ki jo dobis na Telemach portalu.
Najmanjsa tezava bi bila pri Telemachu nastavit sistem tako, da ti SmartTV licenca deluje npr zgolj v tvojem lokalnem omrezju (pac vezejo licence SmartTV na opticni/kabelski modem, ki so ti ga ob priklopu dodelili ...).
Ce jih moti, da bi lahko ostale tri dal prijateljem, mi ni jasno, zakaj pa potem dovolijo da lahko EonBox-e uporabljas pri sosedih, prijateljih, ...?
Samo volja je potrebna, a pri Telemachu volje ni, zato pa radi kasirajo ... :'D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ruski76 ()

ruski76 ::

TitanSLO je izjavil:

dev je izjavil:

Ampak, če že imaš obstoječe fiksne storitve, potem catcha najbrž ni? Sicer zgleda res malo too good to be true, da mi za 2 leti plačajo mobilno. Razmišljam, da se prestavim, po tem času pa se spet prestavim kam drugam.

ja če imaš za nove naročnike sploh če rabis samo za sebe en paket to odpade.

Sem uredil ravno vceraj. Itak ze imam stacionarno & mobilno narocnino pri njih. Vezan samo na tej novi stevilki za 24 mesecev, ostale narocnine so ostale nedotaknjene ...
Sem pa vzel predplacnisko sim pri Telekomu (2 eur), jo aktiviral, sel na Telemach, kjer so mi jo se "konvertirali" v Esim, in jo ze imam v pametni uri.
Skupni strosek: 2eur + 24x1eur = 26eur za 2 leti :D

delavec44 ::

Brez priključnine 12€?

MrStein ::

Kako je njihovo omrežje? Pokritost? Imajo nacionalni roaming?

Razmišljam o migraciji iz Bob na Telemach.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ruski76 ::

delavec44 je izjavil:

Brez priključnine 12€?

Nobenega stroska prikljucnine ...

MrStein je izjavil:

Kako je njihovo omrežje? Pokritost? Imajo nacionalni roaming?

Razmišljam o migraciji iz Bob na Telemach.


Mislim da si pri Bob-u s pokritostjo bolj ziher. Poznam kar nekaj trgovskih potnikov, ki so sli od Telemacha stran, zaradi sibkega signala...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ruski76 ()

ombre ::

Kolikor vem imaš nacionalni roaming v Telekom omrežju. Zanimivo, sam sem se pa premaknil ravno zaradi šibkega signala iz A1 stran. :) za 1EUR na mesec pomoje nimaš kej razmišljat...
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ombre ()

strom_15 ::

ombre je izjavil:

Kolikor vem imaš nacionalni roaming v Telekom omrežju. Zanimivo, sam sem se pa premaknil ravno zaradi šibkega signala iz A1 stran. :) za 1EUR na mesec pomoje nimaš kej razmišljat...


V roamingu na Telekomu delu le 2G omrežje (ni LTE in 5G gostovanja). Telemach ima s Telekomom sklenjen roaming le za 2G gostovanje.

MadMen ::

ruski76 je izjavil:


Mislim da si pri Bob-u s pokritostjo bolj ziher. Poznam kar nekaj trgovskih potnikov, ki so sli od Telemacha stran, zaradi sibkega signala...

To je čisto anekdotično, npr. jaz sem imel več težav z signalom na A1 kot pri Telemachu(sedaj pa sem pri TS). Odvisno je od lokacije, baznih postaj mata pa tam tam, Telemach ne zaostaja dosti.

OP si lahko preveri okvirno pokritost https://gis.akos-rs.si/

Yossarian ::

ruski76 je izjavil:

Sam sem rabil vse skupaj cca 2 leti, da sem si lahko "izboril" po 2 smartTV licenci na EonPremium paketu.


Boš moral za to drugo licenco mesečno doplačevat? Koliko?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

PlayTheGame ::

Enako razmišljam, da bi vzel tole akcijo za 1€/mes za 2 leti pa iščem, kje bi bil lahko še kak catch? Letos januarja smo šli na EON in že tu sem se zdilal za 1€/mes. za PREMIUM paket (za 1. leto), zdaj pa da bi še telefon imel za toliko se res sliši prelepo, da bi bilo res... Trenutno sem sicer na HoT-u mini paket za 7 eur, ker več ne rabim, telemachov paket "ŠE VEČ" je za moje potrebe overkill in ne bi to rad nekoč plačeval... Se bo treba nekaj odločit.:)
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

chucki ::

Ce preneses st iz drugega operaterja dobis to ponudbo 1eur za 2leti. Sem vprasal na online chat
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

TelemachSLO ::

chucki je izjavil:

Ce preneses st iz drugega operaterja dobis to ponudbo 1eur za 2leti. Sem vprasal na online chat


Zdravo pogoj k temu je, da imas dodatno na nosilni številki kjer je cena en evro še dodatni paket dodatna sim kartica, ki stane 10 evrov na mesec vseeno prihraniš redna cena paketa je 18,89 prihraniš 7,89 v dveh letih tako sem jaz prebral v pogojih, da je pogoj imeti še en dodatni paket.

dodajam sliko pogojev kjer piše plus celotni seznam pogojev za paket

https://postimg.cc/Y4tThJD8

https://telemach.si/download/terms/pose...

Zgodovina sprememb…

ruski76 ::

Yossarian je izjavil:

ruski76 je izjavil:

Sam sem rabil vse skupaj cca 2 leti, da sem si lahko "izboril" po 2 smartTV licenci na EonPremium paketu.


Boš moral za to drugo licenco mesečno doplačevat? Koliko?

Ja, enako doplacam, kot da bi doplacal za njihov eonbox. Torej 5eur.

sirotka ::

Ne bodo odprli tega?

Naročniki, ki imate paket z vključenim internetom, lahko izkoristite možnost naročila aplikacije EON Smart TV za 3,90 EUR/mesec. Aplikacijo* boste lahko namestili na vaš pametni televizor , nekatere znamke televizorjev imajo aplikacijo EON že prednameščeno. Za vpis v aplikacijo morate biti registrirani v naročniškem portalu Telemach. Če še niste, lahko to storite na naslovu: https://telemach.si/account/signin. Za vpis v aplikacijo uporabite isto uporabniško ime in geslo, ki ste ju določili za naročniški portal Telemach.

Z aplikacijo EON Smart TV vam bo na voljo ogled nazaj do 7 dni, dostop do Video kluba, ki je del vašega paketa, uporabljali pa boste lahko samo en daljinski upravljalnik. Poleg tega smo v aplikaciji obogatili tudi radijsko in televizijsko shemo, saj smo dodali nekaj lokalnih programov, ki jih sicer ni možno spremljati na satelitski platformi.

Ali bo še vedno omejitev 2x box in 1x pametni tv?

misek ::

Ena stupid ideja: kupiš eno Mobi ali drugo predplačniško kartico, jo preneseš na Telemach za 1€ na mesec za 2 leti in dobiš EON TV app za 1€ na mesec?

ruski76 ::

TelemachSLO je izjavil:

chucki je izjavil:

Ce preneses st iz drugega operaterja dobis to ponudbo 1eur za 2leti. Sem vprasal na online chat


Zdravo pogoj k temu je, da imas dodatno na nosilni številki kjer je cena en evro še dodatni paket dodatna sim kartica, ki stane 10 evrov na mesec vseeno prihraniš redna cena paketa je 18,89 prihraniš 7,89 v dveh letih tako sem jaz prebral v pogojih, da je pogoj imeti še en dodatni paket.

dodajam sliko pogojev kjer piše plus celotni seznam pogojev za paket

https://postimg.cc/Y4tThJD8

https://telemach.si/download/terms/pose...


Ne razumem kaj zelis s tem povedati. Moja poloznica Telemach je/bo s sklenitvijo te ugodnosti vecja le za 1eur/mesec. In tako bo naslednjih 24 mesecev. Nic vec in nic manj. Ne vem od kod si dobil 7,89 prihranka mesecno ... :o

delavec44 ::

misek je izjavil:

Ena stupid ideja: kupiš eno Mobi ali drugo predplačniško kartico, jo preneseš na Telemach za 1€ na mesec za 2 leti in dobiš EON TV app za 1€ na mesec?


Ja, samo preveri s katerimi programi.

@TelemachSLO bluzi.

ruski76 ::

sirotka je izjavil:

Ne bodo odprli tega?

Naročniki, ki imate paket z vključenim internetom, lahko izkoristite možnost naročila aplikacije EON Smart TV za 3,90 EUR/mesec. Aplikacijo* boste lahko namestili na vaš pametni televizor , nekatere znamke televizorjev imajo aplikacijo EON že prednameščeno. Za vpis v aplikacijo morate biti registrirani v naročniškem portalu Telemach.


Ne vem, al sem samo jaz tak "obcutljiv", ampak me prav posteno razpi*di, ko vidim da spet pisejo o narocilu "aplikacije", in kak si bos potem lahko eontv instaliral :o Aplikacijo si lahko ITAK VSAK nalozi, ki ima dovolj zmogljiv smartTV. Namesto da bi napisali, da ob narocilu dobis Eon SmartTV LICENCO! In potem seveda noben dejansko ne vé, koliko EonSmartTV TV licenc/aktivacij sploh stranka dobi on katerem paketu... Salabajzerji!

Daniel ::

Kje na njihovi strani sploh je ta zapis o licenci za 3,9 eur?

misek ::

Daniel je izjavil:

Kje na njihovi strani sploh je ta zapis o licenci za 3,9 eur?

https://telemach.si/novosti/obvestila/p...

In res: to je navadna aplikacija in ne smart.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

gregyk ::

Kot so mi rekli na podpori bo nakup dodatne smart tv licence samo za uporabnike Total Tv z internetom paketov...

Vedran ::

Ali je mogoče kdo pred kratkim podaljšal vezavo za fiksni paket pri Telemach-u?
Kakšne ugodnosti ponujajo? Kaj se lahko največ iztrži?

misek ::

Meni so ponudili EON box za 2 leti vezave (ga ne uporabljam), kasneje pa še boljšo programsko shemo (je tudi ne potrebujem). Hitrejši internet pa ni šlo :( Tako da nisem več vezan.

Han ::

Če si že dolgo pri njih, lahko iztržiš ugodnost novega naročnika.

PlayTheGame ::

TelemachSLO je izjavil:

chucki je izjavil:

Ce preneses st iz drugega operaterja dobis to ponudbo 1eur za 2leti. Sem vprasal na online chat


Zdravo pogoj k temu je, da imas dodatno na nosilni številki kjer je cena en evro še dodatni paket dodatna sim kartica, ki stane 10 evrov na mesec vseeno prihraniš redna cena paketa je 18,89 prihraniš 7,89 v dveh letih tako sem jaz prebral v pogojih, da je pogoj imeti še en dodatni paket.

dodajam sliko pogojev kjer piše plus celotni seznam pogojev za paket

https://postimg.cc/Y4tThJD8

https://telemach.si/download/terms/pose...


Ampak a ni ta dodatni paket vsak paket, npr. tudi fiksno naročniško razmerje in ne le mobilno? Točno to ti piše v pogojih, citiram:
„Dodatni Paket“ je vsako zgoraj navedeno fiksno ali mobilno naročniško razmerje, ki ni novo-sklenjeno naročniško razmerje za
paket ŠE VEČ po akcijski ceni 1 EUR v skladu s to akcijo.

Edini catch, ki ga ob nadaljnjem branju in razumevanju pogojev vidim je v tem, da se s sklenitvijo mobilnega paketa ŠE VEČ za 1€/mes vežeš za naslednjih 24 mesecev tudi za ta, kot ga imenujejo "Dodatni", torej nek že predhodno sklenjeni paket.
Primer: Recimo, da si pred pol leta sklenil pogodbo za EON (internet in TV) in si se zaradi pridobljene ugodnosti vezal za 24 mesecev. Sedaj po pol leta, ko skleneš še omenjeni mobilni paket za 1€, ta vezava za 24 mesecev začne iz nule ponovno teči tudi za EON sklenjen pred pol leta - zopet citat iz pogojev: S sklenitvijo ustreznega aneksa k pogodbi za mobilne in/ali fiksne storitve z izbiro te akcije, naročnik razume in se strinja, da s tem sklene naročniško razmerje z vezavo 24 mesecev za mobilni paket in Dodatni Paket...
Seveda se bo ugodnost po 2 letih od sklenitve EON-a na neki točki končala, ne tudi vezava, ki si jo s sklenitvijo mobilnega paketa podaljšal in boš potem tiste zadnje pol leta plačeval polno ceno, v tem primeru torej za EON. Mogoče razumem kaj narobe, ampak nekje mora biti catch in morda je tu. Nemogoče se mi zdi, da bi ves ta čas plačeval samo 1€+1€ tako za mobilne kot tudi za fiksne storitve, še zlasti ob dejstvu, da po pretečenih 24 mesecih Telemachu lahko rečem adijo.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

delavec44 ::

Njihovi prodajniki pravijo, da se dodatnemu paketu vezava ne spreminja, če je le-ta že vezan.

S tem da za fiksne storitve zelo težko dobiš akcijo 1EUR za 2 leti. To uporabljajo samo za pridobitev novih strank na novo zgrajenih optičnih omrežjih.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

A mi lahko kdo linka kje bi našel kakšno hitrost interneta ima paket gold extra? Ne najdem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Daniel ::

https://telemach.si/download/terms/ceni...

200/6 oz. 200/150 na optiki.

psychoshorty ::

Glupo vprasanje:

Iz modema gre ven kabel v wan port od routerja. Zdaj bi router rad prestavil. Je mozno kabel za wan priklopit na managed switch in ga z dolocenim vlan taggom spraviti do drugega smart switcha in tam priklopit router na wan port?

Uporablja telemach kaksen poseben vlan?

MrStein ::

Kolikor vem nimajo poseben VLAN. Saj sicer ne bi na ruterju "primilo".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Daniel ::

Načeloma bi zadeva morala delovati.

psychoshorty ::

Daniel je izjavil:

Načeloma bi zadeva morala delovati.


Naceloma! :)

Torej wan kabl sem dal v prvi switch in port v katerem je bil dal na vlan9.

Na drugem switchu tudi port, iz katerega bi sel kabl v wan port routerja v vlan9.

Na opnsense routerju naredil nov vlan interface z tag 9 in ga pod assigmentsi dodelil wan interface-u.

Zadeva preko dhcp ne dobi ip. Ne vem, ce sem sam kaj zajebal.

Imam pa tp linkove smart switche.

Daniel ::

Si dal VLAN9 v trunk? Je switch smart ali easy smart varianta?

psychoshorty ::

Daniel je izjavil:

Si dal VLAN9 v trunk? Je switch smart ali easy smart varianta?


So Jetstream serije, tako da je smart in ne easy.

In ja, port je bil v trunku. TP-Link ima to foro s PVID kjer je trunk port untagged v default vlanu in tagged v vlan9 v mojem primeru. Nato mores pri portu se specificirat pvid (default vlan) kar sem tudi naredil.

Imam tudi posebej vlan za guest wifi na opnsensu, pa vse deluje pravilno na arubinih ap -jih.

Zgodovina sprememb…

yoco ::

Mejbi je že kdo vprašal. Ima še kdo na HBO 1&2 hrvaške podnapise namesto slovenskih?

misek ::

yoco je izjavil:

Mejbi je že kdo vprašal. Ima še kdo na HBO 1&2 hrvaške podnapise namesto slovenskih?
V brskalniku so SLO.
««
360 / 361
»»