» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
356 / 361
»»

Gapi ::

starfotr je izjavil:

strom_15 je izjavil:

Zanimivo poročilo AKOS-a o internetu (tako fiksnem kakor mobilnem):

https://www.akos-rs.si/fileadmin/user_u...

Najbolj je pa zanimiv ta podatek (v dokumentu na strani: 19): Maksimalna izmerjena hitrost na fiksnih omrežjih je bila 9,176 Gb/s (Telemach), maksimalna hitrost izmerjena na 5G omrežju pa 1,426 Gb/s (Telemach). (merjeno na www.akostest.net).


Še bolj zanimiva je naslednja nebuloza:

Nov Splošni akt določa tudi obveznost ponudnikov storitev, da ne glede na
dostopovno tehnologijo in naročniški paket, uporabniku brezplačno zagotavljajo vsaj en
edinstven javni dinamični IPv4 naslov, ki se s strani ponudnika ne sme spremeniti znotraj
obdobja krajšega od 30 dni (gl. šesti odstavek 5. člena Splošnega akt


Namesto, da bi zapovedali, da morajo vsem dati na voljo možnost /48 na IPv6, uvajajo da mora vsak dobit IPv4. Katastrofa.

https://www.akos-rs.si/telekomunikacije...



Mislim da je /48 za domačega uporabnika malo preveč. /56 kakor deli Telekom slovenije je dovolj da si razdeliš omrežje po želji. /48 je uporaben za podjetja.

Nimam pa blage veze kaj Telesmeh mečka z IPv6.
No person is rich enough,to buy back his past.

starfotr ::

Telesmeh ga ima. Dobiš. Samo težit moraš.

Kot imajo tudi TS, A1, T2.

Akos je pač glup ko k urac, da predpisuje take nebuloze.

Potemtakem bi moral vsak telefon imeti native v4?

Orias ::

Telemach še ni slišal za IOT, kaj šele za IPv6. Sem jih večkrat povprašal, kdaj mislijo IPv6 ponudit, pa tak nič ne izveš na koncu.
Se pa spomnim nekaj let nazaj, ko so neki "influencerji" širili, da bo IPv4 naslovov zmanjkalo in kakšen bav bav bo vse skup.

starfotr ::

Pridi do mene in se boš lahko sam prepričal, da lahko imaš pri Telemachu tudi v6.

Gapi ::

starfotr je izjavil:

Pridi do mene in se boš lahko sam prepričal, da lahko imaš pri Telemachu tudi v6.

Ja če ga praktično izsiliš.
No person is rich enough,to buy back his past.

asmpro ::

starfotr je izjavil:

Telesmeh ga ima. Dobiš. Samo težit moraš.

Kot imajo tudi TS, A1, T2.

Akos je pač glup ko k urac, da predpisuje take nebuloze.

Potemtakem bi moral vsak telefon imeti native v4?


"nebuloze" ? jaz pa pravim zadni cajt...koncno!

Koncno se mi nebo treba vec ukvarjat z operaterji in njihovim CGNAT-om.

Zdaj ce sem imel navaden mobilno narocnino in sem kartico dal v router, sem bil za CGNAT, ker pomeni od zunaj nedosegljiv, in sem moral vzet kaki "drugi paket" ki je me stal več ali pa doplačat za "staticen" IP ce sem hotel vzpostavit VPN do sebe, ali pa tisti ko so si hoteli na mobilnem kaksne porte forwardat. Zdaj (seveda ce drzi to kaj je napisano in ce si prav razlagam) bo to mozno pri vsakem paketu in narocnini.

Kar pa se IPv6 tice...danes se zmeraj potrebujes IPv4, ker SAMO z IPv6 (torej brez dual stack, 6to4, 6in4, etc) je preko IPv6 dosegljivega samo 30-40% "interneta" (pac odvisno koga vprasas in kaksne statistike gledas).

Tak da če hočes dosect vse in tudi vsi tebe DANES rabiš vsaj IPv4, seveda pa zraven lahko imas tudi IPv6.
Mogoce bi moral AKOS napisal da ti morajo dati obojno...tako bi sigurno pospesili implementacijo IPv6 pri nas...ne pa da se vlece ze 20 let (ne samo pri nas)

Malcolm_Y ::

A na Celjskem še komu šteka u 3 pm danes?

keitai ::

Ja, enako je pred kakšnima dvema tednoma - telemach/kabel

Malcolm_Y ::

No, tole danes je pa nekaj novega.

Celo popoldne mi net doma šteka, tudi TV. Kar prekinja linijo med gledanjem. Net je praktično neuporaben, cca 50% dropanih paketov, delo je nemogoče.

In še višek - pri Telemachu imam tudi mobilni paket, in na telefonu je enako!! Tudi če naredim hotspot, je obnašanje enako,l dropani paketi, net neuporaben - tako sta Telemachov kabelski in mobilni internet pri meni v popolnem k**cu danes. In ta usklajenost je v bistvu jako zanimiva. Bogve, kaj se dogaja pri njih.

(Imam pa službeni mobilni internet preko Telekoma, in ta dela b.p. Na isti lokaciji. Če ga ne bi imel, bi bil praktično odrezan od neta.)

Daniel ::

Pri nas nobenih težav.

hojnikb ::

Pr men tut nobenih problemov; Modem pa od Ubee
#brezpodpisa

Malcolm_Y ::

Ja, danes je ok, ampak včeraj je bila pa katastrofa.

lolipop2 ::

Ali je možno, da ima Telemach težave s določenimi spletnimi stranmi? Npr. tiste na Hostagtor?
Danes mi ne dela spletna stran (blank page), na njihov cpanel se tudi komajda logiram. Ampak če grem preko telefona LTE (Telekom) pa vse štima

lolipop2 ::

lolipop2 je izjavil:

Ali je možno, da ima Telemach težave s določenimi spletnimi stranmi? Npr. tiste na Hostagtor?
Danes mi ne dela spletna stran (blank page), na njihov cpanel se tudi komajda logiram. Ampak če grem preko telefona LTE (Telekom) pa vse štima


Eh, zdaj je začelo pa normalno delati. Na vsake toliko časa se mi to naredi, da se tri štiru ure zajebavam s supportom na Hostgator, potem pa, kot da bi spustilo nekaj, in vse deluje normalno. Ah ja... :)

BorutK-73 ::

Kdo ve na katero frekvenco so prestavili Veseljak TV?

ales74 ::

na 508 pod imenom veseljak golica

strom_15 ::

Španska košarkarska liga na Sportklubu in pri Telemachu

Telemachovi uporabniki boste lahko spet uživali v tekmah španske košarkarske lige Endesa. Najmočnejše košarkarsko državno prvenstvo v Evropi se namreč po 13 letih vrača na programe Sportkluba.

United Media, vodilna medijska družba v jugovzhodni Evropi, in Združenje košarkarskih klubov Španije sta podpisala večletni dogovor o ekskluzivnih prenosih tekem lige Endesa na programih Sportkluba v Srbiji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Črni gori in Severni Makedoniji.

Uporabniki Telemachovih storitev bosta tako lahko vsak konec tedna v neposrednih prenosih spremljali devet tekem španske lige, nato pa tudi končnico, superpokal in španski kraljevi pokal.

vir: https://telemach.si/novosti/novosti-hom...

Badwolff ::

Kolk pa ma to gledalcev, tko realno ? 20, 30? Bi se kdo naročil na Telemach, ker so to pripeljali? Realno, brez top fuzbala in ev NBA je sport na Telemachu katastrofa. Sam sem odjavil letos.

strom_15 ::

Telemach pomaga prizadetim v poplavah z brezplačnimi predplačniškimi karticami, telefoni in mobilnim internetom. Poglejte kje jih lahko prevzamete.

Pri Telemachu se trudimo po najboljšim močen, da pomagamo prizadetim v vremenskih ujmah.

Večino mobilnih komunikacij smo vzpostavili, dodatno pomoč pa nudimo vsem tistim, ki ste ostali brez povezave na najbolj kritičnih območjih:

Mozirje, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Škofja loka, Murska sobota - vsi, ki potrebujete, lahko brezplačne predplačniške SIM kartice in mobilne telefone prevzamete v Telemachovih poslovalnicah.
Mežica in Črna na Koroškem - brezplačne LTE modeme, predplačniške SIM kartice in mobilne telefone bomo dostavili v štab civilne zaščite.
Mengeš - naši agentje preklicujejo uporabnike s tega območja, da jim čimprej pomagamo z LTE modemi.
Seznam bomo še sproti dopolnjevali, zato tekom dneva spremljajte tudi naša profila Facebook ali Instagram, kjer bomo ažurno objavljali, kje se Telemachovci nahajamo in kje lahko dobite pomoč, da vam pomagamo ostati povezani.

Prosimo, delite to novico dalje, da čimprej doseže tiste, ki to najbolj potrebujejo.

vir: https://telemach.si/novosti/novosti-hom...

starfotr ::

Pismo zdej se pa da.

Ko so meni v firmi z optiko čarali in niso znali popravit je bil 1 teden izpada, mi pa niso hoteli dati LTE modema. So rekli, da nimajo nič opreme.

xseki ::

Plemenito dejanje.

strom_15 ::

Vse tekme svetovnega prvenstva v košarki si oglejte pri Telemachu na programih Sportklub in ŠPORT TV

Vse tekme svetovnega prvenstva v košarki si oglejte pri Telemachu na programih Sportklub in ŠPORT TV

Svetovno prvenstvo v košarki bodo od 25. avgusta dalje gostili Filipini, Indonezija in Japonska. Prvič v zgodovini bo največji reprezentančni dogodek priredilo več držav, Slovenija pa se bo že četrtič udeležila turnirja najboljših reprezentanc na svetu.

Svetovno prvenstvo bo potekalo od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. V prvem delu bo med 25. in 30. avgustom vsaka izmed reprezentanc odigrala tri tekme skupinskega dela. Slovenci se bodo kot nosilci skupine F na japonskem otoku Okinawa v soboto, 26. avgusta pomerili z Venezuelo, v ponedeljek, 28. avgusta z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta še z Zelenortskimi otoki. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo začele ob 20.30 uri po lokalnem, oziroma 13.30 uri po slovenskem času.

Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 5. in 6. septembra, polfinalna obračuna 8. septembra, tekma za tretje mesto in veliki finale pa 10. septembra.

Vse tekme prvenstva, ki jih bosta prenašala Sportklub in Šport TV, boste lahko spremljali s paketi EON in paketi VEČ, kjerkoli in kadarkoli. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja. Ta je po ceni 14,50 evra za tri mesece na prodaj v Telemachovih poslovalnicah, na bencinskih servisih Petrol in MOL, v Big Bangu, trgovinah TUŠ, Interspar in določenih Spar ter v spletni trgovini Shoppster.

Pozor pa tudi naši sledilci na družbenih omrežjih! Kot generalni sponzor Košarkarske zveze Slovenije in vseh slovenskih košarkarskih reprezentanc bomo na Facebooku in Instagramu pripravili nagradne igre, v katerih bomo podelili kar nekaj zelo privlačnih nagrad, zato nam v naslednjih dneh in tednih sledite še posebej pozorno.

vir: https://telemach.si/novosti/novosti-hom...

RockyS ::

Kaj res Telemach še v vseh teh letih ni našel rešitve za burned in Hrvaške podnapise na History2 ?

strom_15 ::

Sprememba programskih mest v shemi EON

Uporabnike obveščamo, da bomo v torek, 22. avgusta 2023 izvedli spremembo programskih mest nekaterih programov v shemi EON.

Na sprejemnikih EON, aplikaciji EON TV in sprejemnikih D3 Cisco bo sprememba samodejna, naročniki, ki programe spremljajo na karticah D3 CAM Conax, pa bodo morali za ogled opraviti ponovno iskanje programov.

vir: https://telemach.si/novosti/obvestila/s...

gregyk ::

Ima kdo kake insiderske informacije, se bo dalo pri nas dobiti novi Eon box z oznako SDSTB02 / DV8980C-T2? Zanimiv je najbolj zato ker ima Netflix licenco. Imajo ga hrvati, srbi in mislim da bih.

ales74 ::

tale?

https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-...

verjetno bo tudi pri nas

mi imamo še vedno dva kaona, torej ta prve stb-je

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ales74 ()

gregyk ::

ales74 je izjavil:

tale?

https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-...

verjetno bo tudi pri nas

mi imamo še vedno dva kaona, torej ta prve stb-je


Da, ta.

BorutK-73 ::

strom_15 je izjavil:

Sprememba programskih mest v shemi EON

Uporabnike obveščamo, da bomo v torek, 22. avgusta 2023 izvedli spremembo programskih mest nekaterih programov v shemi EON.

Na sprejemnikih EON, aplikaciji EON TV in sprejemnikih D3 Cisco bo sprememba samodejna, naročniki, ki programe spremljajo na karticah D3 CAM Conax, pa bodo morali za ogled opraviti ponovno iskanje programov.

vir: https://telemach.si/novosti/obvestila/s...

Pizda so tečni z temi spremembami programov. Pa kam je Axn izginil;((

misek ::

Programa AXN in AXN spin od 1. 8. 2023 ne bosta več del programske sheme EON in Total TV

https://telemach.si/novosti/obvestila/p...

BorutK-73 ::

Hvala:)

strom_15 ::

Še več športa pri Telemachu: vrača se ameriški univerzitetni šport

Pri Telemachu še naprej povečujemo že tako širok spekter športnih vsebin, ki jih nudimo svojim uporabnikom. Poslej boste spet lahko uživali tudi v vedno vznemirljivih tekmah univerzitetne ameriške košarkarske in nogometne lige. V Sloveniji in tudi vseh ostalih državah nekdanje Jugoslavije bo namreč tekme ekskluzivno prenašal Sportklub.

United Media, vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi, je podpisala večletno pogodbo z največjim ameriškim športnim televizijskim programom ESPN. To pomeni, da bodo na televizijskih programih Sportkluba v celotni regiji ekskluzivno predvajane tekme univerzitetne košarkarske lige in ameriškega nogometa, ob tem pa tudi najboljše dokumentarne športne oddaje ter arhivski posnetki največjih boksarskih dvobojev.

Gledalci Sportkluba boste lahko vsak teden spremljali vsaj pet najbolj zanimivih košarkarskih tekem in tekem ameriškega nogometa, kjer se je sezona že začela 26. avgusta, kot tudi celoten t. i. "March Madness" (marčna norost), končnico prvenstva v košarki in vse "Bowle" v zaključku sezone ameriškega nogometa. Ameriški univerzitetni šport je bil sicer paradni konj Sportkluba v prvih letih obstoja.

Pri Telemachu, kjer dajemo poseben poudarek tudi mladim športnikom, saj smo z novo sezono postali generalni sponzor prve mladinske nogometne lige, EON NextGen lige, tako še naprej skrbimo, da zadostimo različnim okusom. Športni navdušenci si boste lahko ogledali najbolj nadarjene športnike in hkrati velika rivalstva med univerzami, ki so zelo blizu evropskemu načinu dojemanja športa, najboljši boksarski dvoboji bodo poskrbeli za dobršno mero nostalgije, posebno dodano vrednost pa predstavljajo tudi izvrstne športne dokumentarne oddaje.

Programe Sportkluba lahko Telemachovi uporabniki spremljate s paketi EON / VEČ kjerkoli in kadarkoli.

vir: https://telemach.si/novosti/novosti-hom...

delavec44 ::

Meh. Naj dajo raje AXN nazaj.

6151 ::

Telemach nam prikaplja optiko, zanima me, če ima kdo izkušnje z povezavo eon boxa prek wireless bridge (preko airMAX NanoStation 5AC Loco, efektivna linija cca 350mbit)

Hiša -wireless bridge-> eon box (300m stran)

S trenutnim lokalnim ponudnikom je to delalo bp.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

Daniel ::

Ne bi smelo biti problema. Včasih ve nagajati zgolj pri pravem multicastu, česar pa Telemach nima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daniel ()

alesp56 ::

A lahko na Innbox U92 modemu sam nastaviš bridge mode ali ne (monter je rekel, da ja, support enkrat ja, drugič ne ?)? Remotely so mi ga vklopili ampak se modem ni več pobral (odprt je nalog za menjavo, ker se baje to včasih zgodi in zgolj utripa lučka "Internet" ?). Naredil sem hard reset in se je pobral v default mode, kjer dela vse bp ampak jaz pač rabim samo neumen modem v bridge mode-u kot sem ga imel na coaxu ?. Dostop do modema preko 192.168.1.1 je itak omogočen.
in to je to...

alesp56 ::

Zadnja informacija je, da se modema Innbox U92 pri Telemachu ne da spravit v bridge mode. :(
in to je to...

ales74 ::

to so ti na podpori rekli?

alesp56 ::

Danes je bil pri meni tehnik. Menjala sva modem (U92 za drug U92, ker bi naj moj bil "v okvari") in ko se je aktiviral je klical njihove tehnike. Tam so mu rekli, da se bridge mode ne da nastavit in tega ne morejo narediti. Meni je sicer to čist nerazumljivo in bom še tečnaril. Na coaxu to nikoli ni bil problem, na nobenem izmed modemov (Cisco in Ubee).
in to je to...

floyd1 ::

V kratkem grem na njihovo optiko in se bom še pozanimal. To je spet neka nova njihova fora, kako to, da tehnik tega ne ve in mora nekoga drugega spraševat? Pa se ja ni prvič srečal s tako zahtevo, čudno je to...

alesp56 ::

Tehniki, ki hodijo priklapljat in menjevat opremo tega ne delajo in ne poznajo kar ni default (vsaj tako pravijo). Oni poskrbijo, da je signal ok, oprema pravilno priklopljena in internet/tv laufa. Čeprav do sedaj z nobenim ni bilo problema česa takšnega uštimat. Tole je pa druga zgodba. :S
in to je to...

PrimozR ::

Se spomnim, da sem v štartu zavrnil Ubee-ja, ker ni šel v Bridge mode. Ker se ni dalo. Po parih dnevih je bilo pa rešeno. Težit pa je. Če imaš optiko greš itak verjetno lahko tudi h kakemu drugemu ponudniku?

beta1 ::

Seveda dela bridge na Inbox U92 pri Telemachu. Ker ga imam sam.

Dobis pa Pppoe up. ime in geslo za Telemach, po SMSju.

Svoj router mores obvezno vklopiti v LAN1.

Sem pa na Telemom optiki.
Huawei LTE CPE master.

gregor ::

Klicali so me iz Telemach, da lahko dobim 25% popusta za pol leta, če sklenem vezavo za 2 leti (EON premium...).
Sedaj plačujem polno ceno.

Je to vredu ponudba, ali se da dobiti še kakšno boljšo ponudbo?

Kako je bilo pri vas?

Hvala

LP

Han ::

Če si že dolgo pri njih (npr. več kot 5 let), piši na info@telemach.si, obvezno navedi svojo davčno in pojamraj, da bi za vnovično dveletno vezavo pričakoval -50% za prvo leto, ne le -25% za pol leta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Daniel ::

Pazi, meni so ponudili 25% za eno leto na EON premium a so mi obenem ukinili drugi box promocijsko in ga sedaj plačujem. Pač drobnarije, ki se ne opazijo takoj.

yoco ::

gregor je izjavil:

Klicali so me iz Telemach, da lahko dobim 25% popusta za pol leta, če sklenem vezavo za 2 leti (EON premium...).
Sedaj plačujem polno ceno.

Je to vredu ponudba, ali se da dobiti še kakšno boljšo ponudbo?

Kako je bilo pri vas?

Hvala

LP

Jaz sem dobil -25% za eno leto, plus 2x -25% za naročnino za mobitela. Isto za leto dni!

Lightning5 ::

floyd1 je izjavil:

V kratkem grem na njihovo optiko in se bom še pozanimal. To je spet neka nova njihova fora, kako to, da tehnik tega ne ve in mora nekoga drugega spraševat? Pa se ja ni prvič srečal s tako zahtevo, čudno je to...


Ne telekomovem GPON je možno naredit pppoe mimo telemachovega routerja. Med optiko in telemachovem routerjem je še telekomov media konverter. Moj router je priklopljen direktno na media konverter.
Poskusi še to.

gregor ::

Hvala za odgovore.

Sem že zelo dolgo na Telemach. Jim pošljem email.

LP

strom_15 ::

Obvestilo o spremembah starih naročniških paketov fiksnih storitev

Pozdravljeni,

pri Telemachu želimo izpolniti pričakovanja naših zvestih uporabnikov in zagotavljati najboljšo uporabniško izkušnjo, zato redno izboljšujemo in nadgrajujemo pakete.

S 1. 11. 2023 bomo tako naročnikom nekaterih starejših fiksnih paketov za še boljšo uporabniško izkušnjo brez dodatnih stroškov nadomestili obstoječi paket s primerljivim paketom EON, saj nekatere starejše pakete ukinjamo. Zamenjava velja za vse, ki nimajo pogojev paketa določenih s poslovno pogodbo ali ne doplačujejo za dodatno telefonsko številko. Novi paketi ponujajo več vsebine in občutno višje internetne hitrosti.

Mesečna naročnina na novo dodeljeni paket se pri tem ne bo spremenila, v nekaterih primerih bo celo nekoliko nižja.

Novi paketi EON v vaš dom prinašajo številne prednosti:

o zanesljiv internet s hitrostmi tudi do 1 Gbps,

o najbogatejši Video klub v Sloveniji z več kot 24.500 vsebinami,

o aplikacijo EON Smart TV za ogled televizije na pametnih televizorjih,

o ogled vsebin za nazaj do 3 dni z obstoječim sprejemnikom in do 7 dni z aplikacijo EON Smart TV.

Spremembe paketov si oglejte na https://telemach.si/download/terms/spre...


Brez doplačila za funkcijo Ogled nazaj ali višjo hitrost

Paketi EON že vključujejo funkcijo Ogled nazaj in višje hitrosti, zato bomo naročnikom po spremembi paketa le-to prenehali zaračunavati.

Vse dodatne naročene storitve se ob menjavi paketa ohranijo, prav tako morebitni popusti in vezave, ki se prenesejo na novi paket.

Z novim paketom menjava TV-opreme ne bo potrebna, vendar predlagamo, da naročniki obstoječi sprejemnik zamenjajo za novejši sprejemnik EON Smart Box z dodatnimi funkcionalnostmi. Kjer bo potrebno, bomo uredili tudi zamenjavo modema.

Pokličite za menjavo!

Za dodatne informacije smo na voljo na številki 070 700 700 ter na prodajnih mestih Telemacha.

vir: https://telemach.si/spremembe/spremembe...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: strom_15 ()

scrim ::

Ima kdo izkušnje s postavljanjem Calix 854G-2 v bridge mode?
Se ga da uporabiti dalje kot WiFi access point? Načeloma bi naj to router podpiral ampak nevem kako to Telemach nastavi.
««
356 / 361
»»