Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
andy2k13 ::
Ta njihova stran je res polom. Kako si ISP ne more uredit ene spodobne odzivne strani? Cel kup srbscine pomesane s slovenscino niti omenju ne bom.
TeMpL ::
kaj za kaj večji dl je treba spet menjat modem Ubee za kaj boljšega ?! (coax MB). upload je 100. dl pa 530.
MadMen ::
Pinturicchio je izjavil:
Sem že vse poskusil, tudi z reset IP, ne pomaga.
In kaj ima reset IPja karkoli povezavo s prikazom spletne strani?
Fsegula62 ::
Pinturicchio je izjavil:
Sem že vse poskusil, tudi z reset IP, ne pomaga.
In kaj ima reset IPja karkoli povezavo s prikazom spletne strani?
Ban IP-ja mogoče ali začasni limi v firewallu?
yogy ::
Mogoče kdo ve kako lahko uporabnik (če sploh) dostopa do Technicolor CGA2121 modema. Modem je v bridge načinu.
Daniel ::
Če je modem v bridge verjetno nikakor. To sicer deluje pri Telekomu, kjer se uporablja PPPoE, pri Telemachu pa, ko je enkrat modem v bridge ne moreš več do njega.
Kakšen je privzeti IP Ubee modema? Bom poskusil nastaviti na Mikrotiku dostop do modema, pa da vidim. Meni na Genexis Hybrid ne dela.
Ja ravno to sem hotel (občasno preveriti signal). Hvala za info
Meni sicer odpre login stran, samo ne vem ne gesla ne ničesar :D Niti ni nikjer objavljen oz. ne dela nič od "100" privzetih, ki sem jih sporbal.
Kakšen je privzeti IP Ubee modema? Bom poskusil nastaviti na Mikrotiku dostop do modema, pa da vidim. Meni na Genexis Hybrid ne dela.
Jaz na vseh do sedaj sem imel http://192.168.100.1/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fsegula62 ()
PrimozR ::
Kdaj naj bi dvignili hitrosti? Jaz sem še vedno na 600 DL-ja. UL štarta na 100, potem pa na speedtestu počasi pada na 70.
hojnikb ::
pr men so ze, sn jim pa mogu zatezit po supportu da so mignal. Ofkors je sedaj bottleneck archer c7, tako da upgrade here it comes..
#brezpodpisa
100 Mbit uploada bo pa ja sfolgal...
sam ne pa 1Gbit downloada Ta router maxxouta na openwrtju pr okol 650-750Mbit.
#brezpodpisa
Kdaj naj bi dvignili hitrosti? Jaz sem še vedno na 600 DL-ja. UL štarta na 100, potem pa na speedtestu počasi pada na 70.
A morda spadaš kam sem?: V kabelskih omrežjih KTV Medvode (razen centra mesta Medvod), EVJ Kisovec, Elcatel Piran, Ansat Krško in Radeče ter Teleing je najvišja dosegljiva hitrost internetne
povezave do 600 Mbps.
A bo upgrade prinesel tudi vsaj 2,5G LAN?
Če boš uporabil lastno opremo. Od operaterjev tega vsaj še nekaj let ne pričakuj, ker sedaj bo zadeva šla po poti počasnega dvigovanja uploada do simetrije, šele potem pride 2.5G. Enostavno je oprema glede na potrebe predraga, da bi bilo smiselno to aplicirati na ravni operaterja. Morda zgolj kakšnim posameznim uporabnikom, če bi rabili tako hitrost, ker GPON oprema po centralah bo take hitrosti z novimi standardi večinoma zmogla brez težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
10G je smiselno na optiko, baker se izdatno greje... 2,5G ima tukaj prednost.
Sej itak ima svoj router, torej 2,5G router/switch prav tako je svoja oprema. Vzeti routr/switch za 1 G link, potem pa imeti 1G switch je samo premik bottlenecka... Notice _LAN_, torej domača mreža, za routerjem.
Ne, nisem na teh območjih.
Sej itak ima svoj router, torej 2,5G router/switch prav tako je svoja oprema. Vzeti routr/switch za 1 G link, potem pa imeti 1G switch je samo premik bottlenecka... Notice _LAN_, torej domača mreža, za routerjem.
Ne, nisem na teh območjih.
zadetek ::
Tudi meni ne dela čez 600mbps celo slabše je sedaj poprečno 450-500mbps, prej je bilo vedno okoli 550mbps. Bolj nasičeno omrežje zaradi sosedov, sem v bloku? imam ubee EVW32C
yogy ::
A bo upgrade prinesel tudi vsaj 2,5G LAN?
To si lahko sam narediš, če imaš ustrezno opremo, tudi 10Gbps če želiš in spet,če imaš opremo. LAN=Local Area Network. Nima zveze z ponudnikom internetnih storitev in hitrostmi, ki jih ponuja, to je domače omrežje, torej za usmerjevalnikom.
Če pa misliš, da bo ponudnik internetnetnih storitev zagotavljal takšne hitrosti (download) pa mislim, da še precej časa ne, ker ve, da velika večine nima ustrezne opreme, da bi imela koristi od tega (velika večina uporablja routerje, switch-e z mrežnimi karticami - interface-i do 1Gbps).
Jao bože, _LAN_ v mojem vprašanju. Pa precej jasno mi je, kaj pomeni L v LAN. Torej, če je vprašanje, če bo upgrade ROUTERJA prinesel 2,5G LAN, kaj to pomeni?
MrStein ::
EON aplikacija je v vsakem paketu?
Asking for a friend (sorodniki).
Torej lahko dodajo app na eno napravo, brez doplačila ali kakih omejitev?
Imajo TV+internet (pa še mobilni telefon verjetno), TV aparatov je 3-4.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Anney ::
Eno naročniško razmerje je ena EON aplikacija na TV, ne mešati z foni in tablicami ali računalniki (teh jih je lahko 5).
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
MrStein ::
To drugo me zanima, za tablice.
(kaj je potem TV app? App za Android TV?)
(kaj je potem TV app? App za Android TV?)
Motiti se je človeško.
alexz ::
ja, tv app = smart tv
torej imaš smart tv app in mobilni app
torej imaš smart tv app in mobilni app
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alexz ()
EON aplikacija je v vsakem paketu?
Najbolje preveriti v ceniku, portalu moj telemach ali s klicem na tehnično pomoč. Če so kaki res stari paketi je možno tudi, da je ne bi bilo.
Kekec ::
Ima kdo podobne težave z prijavljenimi napravami ne morem zbrisati stare. Stanje je pa 0/5. Lahko kaj naredim ali kličem podporo?
DarwiN ::
Men pa še kar niso pipice odprli, pa je že 3. maj. Hitrosti bi naj vsem povečali v aprilu. Nekdo je spet neprofesionalen. Kak teden še jim dam, potem pa klic iz principa.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Mb, Studenci. Sej ne gre za nek življenjsko pomemben boost. Eon Light so dvignili zgolj za ~30%, ampak vseeno mi geek v meni nagaja in resetiram modem vsake nekaj dni, a nobene spremembe. :) Portal Moj Telemach pa medtem že nekaj časa kaže novo hitrost.
Modem je nov.. Technicolorjev.
Hm... Zanimivo, najbolje da pokličeš, če so ti že dvignili hitrost. Imaš za modemom kakšen svoj usmerjevalnik ali stikalo?
Switch in ruter ja, ampak večina naprav je priklopljenih direkt v modem, vključno z računalnikom, kjer merim hitrost. Pač so počasni, malomarni. Bom klical, ampak se ne mudi.
LuGi ::
Switch in ruter ja, ampak večina naprav je priklopljenih direkt v modem, vključno z računalnikom, kjer merim hitrost. Pač so počasni, malomarni. Bom klical, ampak se ne mudi.
Kako imaš router, večino naprav pa priklopljenih mimo njega? o.O
Gornja Gorenjska, reset modema pomagal: https://www.speedtest.net/result/131087...
@hojnikb tole je na C7, HW rev.2, tovarniški firmware (se mi še ni uspelo spraviti na OpenWRT/DD-WRT, čeprav imam tamle zraven enega C7 viška prav za ta namen...).
@hojnikb tole je na C7, HW rev.2, tovarniški firmware (se mi še ni uspelo spraviti na OpenWRT/DD-WRT, čeprav imam tamle zraven enega C7 viška prav za ta namen...).
Ni slabo, čeprav cisto pričakovana hitrost na tovarniskem firmwareu. Namreč tam je vklopljen hardwareski NAT od qualcomma, tko da procesor ni bottleneck pri NAT performancu. Openwrt pa tega ne podpira, zato mas na voljo kvecjemu software offloading, ki je pa na tem routerju nekje max ~800Mbit, če ni kaksnih eksotik v firewalu. Tko da ce hoces openwrt, mors overclockat ali izbrat kako drugo alternativo. Js sn sel na alternativo (NanoPI R2S) k ma dovolj cpu grunta, da dela NAT bp ;)
#brezpodpisa
Kako imaš router, večino naprav pa priklopljenih mimo njega? o.O
Ruter služi zgolj kot wi-fi extender v zgornji etaži, plus 1 pc je gor priklopljen.
Torej router po zmožnostih, AP/switch po funkciji oz. nastavitvi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
je se kdo dobil te dni sms, da dobi paket od telemacha? Kaj hudica bi ti ti pajaci radi poslal, brez da bi kaj narocil?
#brezpodpisa
delavec44 ::
Ko sem ravno podpisoval pogodbo Telemachu preko poštarja. Ni čisto tako enostavno. Ti da ven list, vidiš kaj gor piše, moraš dati fizični podpis na ta list in on vzame en izvod.
Potem je pa še 14 dni časa za odstop zaradi podpisovanja izven poslovnih prostorov.
Potem je pa še 14 dni časa za odstop zaradi podpisovanja izven poslovnih prostorov.