Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
andy2k13 ::
maverick25 je izjavil:
SMS od Telemach prejel, sedaj pa čičaj in čakaj kdaj bodo hitrost dvignili.....
Ponovno zaženi modem.
maverick25 ::
Ponovno zagnal modem....pa nič....hitrost nič boljša celi nižja nekje med 450-500mbps....bom ponovil vajo jutri
Daniel ::
Isto je pri meni na optiki, reset ne pomaga, očitno še nismo na vrsti. Vprašanje, če je reset dejansko sploh potreben.
alexz ::
vam na moj telemach piše katero hitrost imate? zgleda bodo tudi v maju nadgrajevali
Internetna hitrost v paketih EON Light, EON Full in EON Premium, kjer širokopasovni dostop z bitnim tokom zagotavlja Telekom Slovenije d.d., se bo postopoma spremenila na do 200/40 Mbps v paketu EON Light, do 300/40 Mbps v paketu EON Full in do 600/40 Mbps v paketu EON Premium v mesecu aprilu in maju 2022.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alexz ()
Buggy ::
MrStein ::
600/40 ?
A t2 ima tudi (po novem?) taka bedasta razmerja UL/DL?
Prej sem pri njih imel 100/100, zdaj pa 500/100
A t2 ima tudi (po novem?) taka bedasta razmerja UL/DL?
Prej sem pri njih imel 100/100, zdaj pa 500/100
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zal je temu tako ja, ker opticno omrezje ni od T2 ampak najeto od Telekoma in tam so neke (umetno-komercialne) restrikcije, predvidevam da konkurencne. Na T2 omrezju ima ta isti paket hitrost 750/150 v mojem primeru pa 600/40, kar sem zal odkril sele po prejemu dejanske pogodbe, saj mi je bilo pri podpisu soglasja za priklop receno, da bo 600/100.
Bom videl kako bo v resnici ker to so hitrosti DO, kar je v praksi mozno da bo se kaj manj. Se vedno pa imam opcijo odstopa od pogodbe oz. kaksno pogajalsko izhodisce, ker imam njihovo 600/100 ponudbo crno na belem.
Bom videl kako bo v resnici ker to so hitrosti DO, kar je v praksi mozno da bo se kaj manj. Se vedno pa imam opcijo odstopa od pogodbe oz. kaksno pogajalsko izhodisce, ker imam njihovo 600/100 ponudbo crno na belem.
MrStein ::
Hmm, zgornje je tudi na Telekomovi optiki, ponudnik pa A1.
Motiti se je človeško.
...verjetno z doplacilom k default paketu (5€), ker pri T2 bojda tudi obstajajo neke opcije, ce si na TS optiki, ne vem pa kaj konkretno na moji lokaciji. Zasledil sem, da je edina opcija visjega UL doplacilo 20€ za 1000/100, kar je bedarija saj bi si morda zelel zgolj 80/100 UL...za DL mi je 600 cisto zadosti.
mi pa na moj telemach page-u v profilu se vedno pise "stara" hitrost premium EON paketa. A je predvidena kaksna podrazitev, ker nikoli ni zastojn kosila
...pred nadgradnjo sem dosegal namrec cca 580/70
...pred nadgradnjo sem dosegal namrec cca 580/70
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
bureksasir ::
Modemi se počasi menjujejo za Ubeeje in Tehnicolorje, kakor pač imajo monterji čas. Na enem priključku, ki ga nadziram so že montirali Ubee, na drugem je še vse po starem.
misek ::
Ali je kakšna razlika v porabi el. energije med Ubee in Tehnicolor? Ta drugi ima namreč po specifikacijah močnejši napajalnik.
starfotr ::
Ubee EVW32C: Power: 12 V / 2.5 A.
In TECHNICOLOR CGA2121: 12 V DC, 2.5 A, 30 W.
Nikjer pa niso napisali porabe, samo moč napajalnikov!
yogy ::
Ubee EVW32C: Power: 12 V / 2.5 A.
Glede na navedene podatke je max. poraba v Watih (30), kar pa ni nujno, da je dejanska poraba ampak precej nižja. Torej 12V x 2.5A=30W max. poraba, več ne more kurit kot to
hojnikb ::
celjski okolis, zaenkrat kaj dost cez 600Mbit ne leti
Bo telemach dejansko presaltal na eurodocsis3.1/4.0 al ostajajo na 3.0?
#brezpodpisa
celjski okolis, zaenkrat kaj dost cez 600Mbit ne leti
sem delal mal primerjave na akostestu. Razen modema, ki je pri meni UBEE EVW32C je verjetno pomemben na tem testu se ta podatek?
Št. vzporednih DL povezav 6
Št. vzporednih UL povezav 6
Anney ::
V maju/juniju pa dražimo, za koliko pa ne vem.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
V maju/juniju pa dražimo, za koliko pa ne vem.
pol sem pravi cas pobegnu, ker bom naslednje 2 leti placeval 35€ manj na mesec (UL mulci vec ne rabijo za streaming) s tem da so mi pripeljali zastojn optiko do hise in v hiso. Po dveh letih pa... kdo da vec za manj denarja. COAX jer ostal nedotaknjen.
Vedno se je najbolje na 2 leti prestavljati, seveda če je možnost, lahko je tudi samo prepis na drugo osebo na istem naslovu.
Pri Telemachu meni kot dolgoletnemu narocniku pac tudi to ni uspelo, ker je kobajagi narocnina vezana na naslov in ne na narocnika. Vse, kar smo se zmenili je bilo 25% off za 4 mesece, hvala lepa!
Vedno se je najbolje na 2 leti prestavljati, seveda če je možnost, lahko je tudi samo prepis na drugo osebo na istem naslovu.
Pri Telemachu prepis oz. sklenitev novega narocniskega razmerja na drugo osebo ni vec opcija.
5. Za koga velja akcija
Akcija velja za naročnike, ki v akcijskem obdobju sklenejo
novo naročniško razmerje za paket fiksnih storitev EON
TROJČEK iz aktualne ponudbe, ob pogoju vezave novega
naročniškega razmerja za obdobje 24 mesecev. Pojem »novo
naročniško razmerje« za potrebe teh Posebnih pogojev
pomeni naročniško razmerje za storitve na odjemnem
mestu, na katerem še nikoli niso bile priključene fiksne
storitve Telemacha, oziroma na katerem je bilo naročniško
razmerje za fiksne storitve Telemacha odpovedano pred več
kot tremi meseci. Akcijska ponudba ne velja
za spremembe obstoječega naročniškega razmerja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()
Smola zanje. Pač v urbanem naselju je mnogo opcij.
Orias ::
hojnikb ::
ce zrihtajo v kakem mescu, bo glih prav. Tko mi trenutn tplink ne prezvec kj dost k 800
#brezpodpisa
Juzh ::
Kakšne so kaj vaše izkušnje z EON TV na nvidia shieldu preko 4g signala (telemach omrežje)? Rabim za na vikend, kjer imam 100+ mbs na lte, sicer pa brez možnosti priklopa fiksnih storitev.
Mora delat brez problema, glede na to, da dela na Chromecastu. Če je pasovne širine dovolj, ni nobenih težav.
Vanquish ::
Nisem vedel, da ima Telemach dve varianti EON Smart Box-ov? Starega z Broadcom čipom in novega z Amlogic čipom. Seveda sem dobil starega :) Je pa res, da ga itak ne bom uporabljal.
Juzh ::
Kakšne so kaj vaše izkušnje z EON TV na nvidia shieldu preko 4g signala (telemach omrežje)? Rabim za na vikend, kjer imam 100+ mbs na lte, sicer pa brez možnosti priklopa fiksnih storitev.
bos hitro vido kak stabilnih je teh 100+ mbps, ker vsaj v mojem primeru fejst niha.
So nihanja samo tistih 10 mbs bo pa že vleklo neprekinjeno. Če bi bilo treba bi tudi še znižal bitrate na 5 mbs na eonu, manj pa ne. Važno mi je samo, da nimajo kakšnih brezveznih omejitev za gledanje tv preko 4g signala.
BorutK-73 ::
Nisem vedel, da ima Telemach dve varianti EON Smart Box-ov? Starega z Broadcom čipom in novega z Amlogic čipom. Seveda sem dobil starega :) Je pa res, da ga itak ne bom uporabljal.
Odvisno kakšen priklop imaš, eden box je za conax+lan, boljši pa lan only
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Hvala za zelo uporabno informacijo! Predvidevam, da iz uporabniškega stališča oba delujeta enako? Mislim live TV in ogled za nazaj. Ker v primeru starega boxa z coax+lan live TV ne deluje (ker je le-ta preko coaxa). Ampak če program prevrtiš malo nazaj, potem pa predvaja "za nazaj".Nisem vedel, da ima Telemach dve varianti EON Smart Box-ov? Starega z Broadcom čipom in novega z Amlogic čipom. Seveda sem dobil starega :) Je pa res, da ga itak ne bom uporabljal.Odvisno kakšen priklop imaš, eden box je za conax+lan, boljši pa lan only
V primeru optike.Verjamem. Ampak kdo bere za nazaj, če lahko vprašaš in takoj dobiš odgovor. Za kar se sicer zahvaljujem.
To je vse že bilo obdelano v tej temi.
Sicer pa glede optike vsaj po mojih informacijah zadeva ne drži popolnoma. Ravno prejšnji teden mi je tehnik razlagal, da v primeru optike dobim modem, iz katerega spet pride coax in lan. In bi torej v tem primeru dobil popolnoma enaki tip boxa.
Odvisno od omrežja lahko dobiš pri GPON ali P2P marsikje tudi COAX po istem ali drugem vlaknu, ni to nič novega. Ampak če je optika se privzeto dajejo IP boxi in se počasi ves sistem seli na IP ampak to zahteva ogromne kapacitete prenosov napram multicastu, zato se na Coaxu pač še zmeraj daje hibridni box, da ni omrežje preobremenjeno.
delavec44 ::
Bi bilo zanimivo videti statistiko koliko sploh še gleda ljudi TV v živo napram ogledu za nazaj.
BorutK-73 ::
Ampak če program prevrtiš malo nazaj, potem pa predvaja "za nazaj".
Da. Pri nas preko coaxa box ni dal slike, si prevrtel sekundo nazaj in vse normalno. Tako da so nam dali box za optiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Pinturicchio ::
Kaj za vraga se dogaja s portalom Moj Telemach? Sploh se ne moreš prijavit, vrti kr u prazno in to že približno 2 ali 3 tedne opažam to napako.
strom_15 ::
Jaz se lahko normalno prijavim v moj Telemach
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strom_15 ()
gregyk ::
Pinturicchio je izjavil:
Kaj za vraga se dogaja s portalom Moj Telemach? Sploh se ne moreš prijavit, vrti kr u prazno in to že približno 2 ali 3 tedne opažam to napako.
Sem imel isto težavo. Ne vem kaj delajo na telemachu ampak če sem se prijavil iz drugega IP-ja je stvar delala. Potem smo 'rešili' težavo da so mi zamenjali statični IP za drugega... nič jasno
Pinturicchio ::
Res je, sem poskusil zdaj, preko mobilnih podatkov deluje vse normalno, medtem ko preko wifi-ja ne deluje. Svašta