» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
199 / 362
»»

kronik ::

Jaz uporabljam radio preko TM optike direktno na feršterker v dnevni. Kvaliteta zvoka je neprimerno boljša kot direktno iz zraka (armiran beton).

SPC: Sky radio že zdavnaj ni več v shemi, očitno niso PDFja sheme popravili. Manj postaj bo na analogni shemi, lažje bo zadevo ukiniti...

gensi je izjavil:

Spc je izjavil:

Ko smo še bili na trieri se je z vsakim povišanjem hitrosti tudi povišala hitrost uploada, slika:

In cene so bile zelo ugodne, recimo za 120/10 je bila cena 44€, sedaj pa je 72€.

Ah, kje so dobri časi.

Torej bi zagotovo lahko podobno ponudil tudi Telemach!

Ta cenik je star 3 leta, to je bila ponudba UPC Telemacha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kronik ()

Spc ::

Mislim, da je 5 let:

File Modified:
10 oktober 2009

mit3k ::

Bmk za upload. Internet še vedno ne deluje 100%, na ipadu mi polovico strani ne odpira, sploh tiste znotraj aplikacij (flipboard, twitter...) na pc-ju pa morem v eno refreshat. To se dogaja pri meni na taboru, enako se dogaja kolegu v brezju. Klical sem že 2x na podporo, kjer zatrjujejo, da kao vse normalno deluje...

TechBeats ::

Končno so malo pecenili pakete, sem kuj poklical in spremenil pogodbo :D

sedaj 20/2 za 30€ vs 25/2 40€ prej.
AciD TriP

MrStein ::

voltaren je izjavil:

Spet vam povem, da vecjega povecanja uploada ne morete pricakovati dokler bo Telemach narocnikom ponujal po kablu analogne radije. Zakaj, sm ze razlozil. Storitve kot je radio pa se ne da kar tako ukiniti, ker marsikomu je povsem vseeno za internet ali pa vsaj za visje hitrosti. In tu se bo Telemach odlocil kaj mu dela manjso skodo. Pa tudi ne mores kar ukiniti nekaj kar zagotavljas po pogodbi. Ce bi lahko, bi lahko namesto radijev ukinili tudi internet ;)
Kakorkoli, ko bo resen problem analognih radijev (in to slej ko prej bo, toda ne hitro) se lahko pricakuje znatno povisanje Uploada.

A ne morejo radijske kanale premakniti na drugo frekvenco?
(boljše rečeno: zakaj tega ne naredijo?)
(odgovor je sicer tudi jasen: cekini)

Druga možnost je imeti UL na drugih frekvencah. To je tehnično verjetno bolj zapleteno.

Vecje hitrosti so potrebne predvsem za hitrejse streamanje videa, ki pa poteka po UDP protokolu in Uploada sploh ne potrebuje oz. ga potrebuje samo za kontrolo prometa, ki pove serverju kdaj naj zacne s streamanjem in kdaj konca. Pri videu v zivo pa se to ni potrebno. Z visjimi Download hitrostmi se neceloma videa ne bo vec prenasalo na svoj racunalnik in si ga bos pogledal kar v realnem casu. To bo pa pomenilo, da bos dejansko rabil se manjsi upload kot sedaj :)

Katere video storitve pa potekajo preko UDP?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

hojnikb ::

MrStein je izjavil:

voltaren je izjavil:

Spet vam povem, da vecjega povecanja uploada ne morete pricakovati dokler bo Telemach narocnikom ponujal po kablu analogne radije. Zakaj, sm ze razlozil. Storitve kot je radio pa se ne da kar tako ukiniti, ker marsikomu je povsem vseeno za internet ali pa vsaj za visje hitrosti. In tu se bo Telemach odlocil kaj mu dela manjso skodo. Pa tudi ne mores kar ukiniti nekaj kar zagotavljas po pogodbi. Ce bi lahko, bi lahko namesto radijev ukinili tudi internet ;)
Kakorkoli, ko bo resen problem analognih radijev (in to slej ko prej bo, toda ne hitro) se lahko pricakuje znatno povisanje Uploada.

A ne morejo radijske kanale premakniti na drugo frekvenco?
(boljše rečeno: zakaj tega ne naredijo?)
(odgovor je sicer tudi jasen: cekini)

Druga možnost je imeti UL na drugih frekvencah. To je tehnično verjetno bolj zapleteno.

Vecje hitrosti so potrebne predvsem za hitrejse streamanje videa, ki pa poteka po UDP protokolu in Uploada sploh ne potrebuje oz. ga potrebuje samo za kontrolo prometa, ki pove serverju kdaj naj zacne s streamanjem in kdaj konca. Pri videu v zivo pa se to ni potrebno. Z visjimi Download hitrostmi se neceloma videa ne bo vec prenasalo na svoj racunalnik in si ga bos pogledal kar v realnem casu. To bo pa pomenilo, da bos dejansko rabil se manjsi upload kot sedaj :)

Katere video storitve pa potekajo preko UDP?

A se ti ne zdi, da če bi blo to tako enostavno, da bi to že zdavnaj naredil ?

hint: poskusi oddajat fm na 200Mhz in to poslušat na običajnem sprejemniku :)
#brezpodpisa

Sem mi je zdelo, da se bo oglasil nekdo, ki o zadevi nima... dosti znanja....

Namig: če gre v eno smer, gre tudi v drugo.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

No ajmo... poslušaj na običajnem sprejemniku 200Mhz postajo (rečma da obstaja na tej frekvenci)... ?
Bo šlo ?
#brezpodpisa

A lahko folk na običajni (20 let stari CRT) TV gleda IPTV in DVB?
Glej, bom počakal, da se voltaren oglasi. Čeprav sem že sam napisal odgovor.
Motiti se je človeško.

Lahko. Nemoreš pa oddajat analogni FM radio izven standardiziranega območja (87.5 - 108Mhz), ker ga nobem analogen sprejemnik nebi znal potunat.
#brezpodpisa

techfreak :) ::

Verjetno sanja o pretvorniku?

Nmw o čem človek sanja, ampak fm broadcast frekvence so jasno definirane..
#brezpodpisa

andy2k13 ::

Konkurencni pritisk bo naredil svoje. To analogno navlako bodo slej kot prej eliminiral. Da se naredi plac za nove digitalne programe in hitrejsi internet seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

analog FM tako samo omejuje UPLOAD hitrost, digitalni programi so na višjih frekvencah..
#brezpodpisa

voltaren ::

@MrStein: naceloma sm si rekel da na tako neumna vprasanja ne bom odgovarjal, ker bi drugace moral zaradi nepoznavanja (neznanja) tistega, ki to sprasuje potem odgovarjati spet na nova "neumna" vprasanja in ne bi prisli nikamor. Kdor ne pozna problematike ima itak 1000 idej kako bi lahko bilo bolje. Ampak si me nasmejal oz. spravil v dobro voljo pa ti za uslugo odgovarjam ;)

Glede frekvenc analognih radijev ti je ze odgovoril hojnik. Ce nisi opazil je v shemi tudi malo morje digitalnih radijev na drugih frekvencah. Torej je resitev ze dolgo znana. Zakaj pa bi ukinili analogne radije? Zakaj ne interneta? Tisti ki ne uporabljajo interneta sigurno raje vidijo, da danasnja mladina ne pobira neumnosti z njega :)
In kdo je uporabnik predvsem analognih TV programov in tudi analognega radija? Starejsi ljudje, ki se na tehnologijo ne spoznajo. Komaj se se spomnijo kako se prizge TV in so zadovoljni ce jim delajo 3je programi pa ceprav je slika povsem snezena. Oni placujejo redno poloznico in se ne pritozujejo ce slika malo zakocka in stojijo v vrsti pred banko, da cim prej placajo poloznico ,da bog ne daj, da bi ostali se brez tisthi treh programov. Pa se sedaj malo vprasaj kdo je boljsa stranka? Vi (mislim karikirano in ne vse) ki se tu pritozujete nad vsako malenkostjo in "grozite" z odhodom k konkurenci, ali oni? ;)

Glede UDP video storitev ... A katere so? Vse tiste, ki ob najmanjsem problemu zakockajo, ko jih gledas. To je tako preprosto razlozit :) TCP/IP ne omogoca kockanja. TCP/IP pa so tiste, kjer slika zaostaja oz. se izpuscajo framei, ... ampak slika ne kocka. Toda z visjimi hitrostmi bo manj napak (teoreticno) in bo vec UDP-ja. Vsak streaming ki ga lahko gleda vec uporabnikov je UDP. TCP/IP bi bil nemogoc, ker bi eden z slabo linijo vsem pokvaril sliko. Kaj je TCP/IP in kaj UDP pa naj si tisti, ki to ne vejo pogledajo ... ammmmm ... kje ze? ... aja ... v knjiznici ;)

Aja ... pa glede upstream frekvenc. Obstaja Upstream in Downstream. Morata biti locena. Eden v zgornjem delu frekvencnega pasu in eden na spodnjem delu. Malo mesano ne gre. Vsaj ne komercilano. Kaj bo zgoraj in kaj spodaj je povsem vseeno. Obrnes ojacevalnik in imas to zamenjano. Upstream zgoraj in Downstream spodaj. Zalaj pa je tako kot je? Ker nekoc niso poznali interneta in niso vedeli, da se bo kdaj uporabljal povratni pas, pa so dali TV programe visje v frekvencnem spektru, ker je manj motenj. V nizjem spektru se nahajajo FM radiji, radioamaterji, CB postaje, ... ki povzrocajo velik sum. Vsak kabel je antena in lovi te motnje. Zato se pri kabelski televiziji uporablja koaksialni kabel, da ne lovi teh motenj. Zato je zelo pomembno kako so narejeni konekorji, ker npr. slab konektor pomeni da tam prihaja sum v omrezje in povzroca tezave vsem narocnikom v okolici. Zato bolje, da sami ne delate konektorjev ce ne veste kaj delate! :)

1.) Premik FM radija na neko "prosto" fekvenco, za primer recimo 500 MHz.
Na centrali.
Pri strankah montiraš nov "filter/ojačevalec/adapter za radio/orgonski generator/poimenuješ ga kak hočeš, da čim manj zmedeš upokojence", ki premakne signal nazaj na prvotno frekvenco. Vtakne sem obstoječi radijski kabel in vtičnico. Z malo spretnosti niti napajanja ne potrebuje.

To je osnovna vaja iz prenosne elektronike.

2.) UDP video.

Torej niti enega samega primera ne zmoreš našteti? Namesto tega pametuješ? Očitno sem te narobe ocenil.
Motiti se je človeško.

Zakaj bi sploh podpiral analogne kanale, če jih lahko enostavno skenclaš ?
#brezpodpisa

Orias ::

Bo očitno potrebno počakati, da bodo še radio digitalizirali, kot so TV pred leti. Sam pa res ne vem, koliko % naročnikov sploh posluša radio preko kabelske ?

Očitno premalo, da bi realizirali mrsteinov predlog..
#brezpodpisa

Očitno preveč, da bi skenslali.
;)
Motiti se je človeško.

andy2k13 ::

Sej radio je ze digitaliziran. Vsi in se vec radijskih programov mas na kablu v digitalni obliki.

Jap DAB... No p tudi Radio streamov imaš, kolikor hočeš..
#brezpodpisa

MrStein je izjavil:

1.) Premik FM radija na neko "prosto" fekvenco, za primer recimo 500 MHz.
Na centrali.
Pri strankah montiraš nov "filter/ojačevalec/adapter za radio/orgonski generator/poimenuješ ga kak hočeš, da čim manj zmedeš upokojence", ki premakne signal nazaj na prvotno frekvenco. Vtakne sem obstoječi radijski kabel in vtičnico. Z malo spretnosti niti napajanja ne potrebuje.

To je osnovna vaja iz prenosne elektronike.

Ali pa optiko do vsake hiše, in RF over fiber.

@MrStein: Moram priznati, da si genij in si resil problem. Na to sigurno se nihce ni pomislil. Samo gres na Telemach in jim poves tvojo genialno zamisel in bos imel vecji upload ;)
Ker si tako pameten pa mi povej ce ti morda pride na misel kaj bi lahko bil pri tej tvoji zamisli problem?

Kot drugo pa zakaj bi ti moral nastevati karkoli? Z mojim splosnim odgovorom sm ti nastel vse. Ce pa zaradi svoje lenobe ne mores pogooglat, kaj sm ti povedal oz. ne premores niti malo logike pa ti ne morem pomagat.

Glej, nic ni narobe ce ne poznas problematike. Toda ravno zaradi tega tvoje resitve nimajo nobene osnove. Tvoja resitev dejansko deluje toda je prakticno neuporabna in kljub preprostosti ideje prezakomplicirana. Obstajajo druge se enostavnejse resitve pa so zal prakticno ali pa stroskovno neuporabne.

Seveda lahko debatirate o tem. S tem ni nic narobe. S tem se clovek lahko celo kaj nauci ce se v problem poglobi in preuci. No ti si vzames za proucevanje problema ravno tolko casa kolikor traja, da natipkas kar mislis.

Pa se to. Ne mislit, da sem se spravil na tebe. To kar pisem tebi velja na splosno in tudi za druge uporabnike foruma. Odgovarjam pa tebi in upa, da morda kdo pa le malo pomisli na to kaj sm dejansko napisal. Ne mislim se spuscati v diskusije o resitvah z nekom, ki ne ve za kaj se gre. Taka diskusija ne pelje nikamor. Ce pa ima kdo konkretno vprasanje mu pa z veseljem odgovorim in ce ocenim da se na zadevo spozna lahko pa tudi polemiziram o problemu.

Na vprasanja kot naj nastejem kateri video streami potekajo po UDP protokolu pa ne bom odgovarjal, ker so idiotska in ce ti jih bom nastel 100 bot ti poiskal 101. in rekel, na tega si pa pozabil, nimas pojma. Za vse lahko sam najdes podatke na netu, povedal sem ti pa kako laik prepozna kateri stream je UDP, brez najmansega ponavanja cesarkoli.

Kako si me pa ti ocenil, mi je pa res povsem vseeno. Ne vem kdo si ti in me tudi ne zanima. Si pac nekdo, ki me z pametovanjem spravi v dobro voljo. To pa je tudi pozitivno ;)

Imel sem konkretno vprasanje, pa se nekako izogibas.

Evo, bom ponovil: kateri UDP video servisi?
Pa nic se ne bom v stoprvega zatikal.
Preprosto me zanima to, kar sem vprasal. Brez skritih namenov in fintami med vrsticami
Motiti se je človeško.

@MrStein:
No ker imas konkretno vprasanje pa na jti bo. Vsa IP TV na vseh platformah poteka preko UDP protokola. Na Telemachu D3GO, na T-2 njihova resitev, ... vse kar lahko gledas v zivo na RTVSLO, ... Torej cisto vsi prenosi v zivo.
Za druge streame pa zdele ne bom preverjal, ker je lep dan in gremo s familijo cim prej na sonce.

Lahko ti povem se za najbolj gledan video straming YouTube. Oni pa uporabljajo TCP in ne UDP. Toda oni trenutno eksperimentirajo s svojim QUIC protokolom kar je kratica Quick UDP Internec Connection, kar pomeni, da bojo tudi oni kmalu na UDP-ju ;)

Za ostale pa sam pogooglaj ce te zanima. Jaz tega namesto tebe ne bom pocel. Kako prepoznas brez googlanja sm pa razlozil.

voltaren je izjavil:

vse kar lahko gledas v zivo na RTVSLO, ... Torej cisto vsi prenosi v zivo.

Prenosi v živo se delajo preko satelita, temu se reče uplinki.
RTV Slovenija ima zakupljen prostor na ruskem satelitu Ekpress AM44 11°W
Frekvenca pa je sledeča:

Frekvenca: 11189 MHz
Polarizacija: Vertikalna
Symbol Rate: 9874
Forward Error Correction: 3/4
RollOff: 0.20
Modulacija: 8PSK

Torej namigujes, da bo Telemach preklopil na IP TV?
Motiti se je človeško.

Zakaj bi to naredil ?
#brezpodpisa

Ne vem. Komentiram samo voltarenovo omembo IPTV (kot razlog, zakaj upload na kabelski ni tako pomemben).
Motiti se je človeško.

Hudi packet loss na Taboru danes:
Pinging 213.161.0.10 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=20ms TTL=60
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=20ms TTL=60
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=7ms TTL=60
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=7ms TTL=60
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=10ms TTL=60

Bali ::

Zanimam me, če ima kdo paket Gold Extra in mu dela internet res 80/4? Klical sem namreč njihovo tehnično pomoč in mi je ženska rekla, da bodo takšne hitrosti mogoče po 1.4. Vprašal sem jo tudi, če to lahko prej stestirajo in ugotovijo max hitrost down/up, pa je rekla da ne. Če ne dosegaš takšnih hitrosti potem lahko spremeniš paket na nižjo hitrost oz pišeš/kličeš tehnično službo. Seveda moraš prej pogodbo podpisati.

SiMobilov LTE je zgleda hitrejši kot kabelski internet:
iPhone 5,

Vsaj po upload-u se kabel skrije.

DAT UPLOAD...

Zgleda da bo za uploadanje res bolš nabavit en lte modem... sam kaj ko maš potem restrikcijo na pa GB na mesec ;((
#brezpodpisa

MisterR ::

Bali je izjavil:

Zanimam me, če ima kdo paket Gold Extra in mu dela internet res 80/4? Klical sem namreč njihovo tehnično pomoč in mi je ženska rekla, da bodo takšne hitrosti mogoče po 1.4. Vprašal sem jo tudi, če to lahko prej stestirajo in ugotovijo max hitrost down/up, pa je rekla da ne. Če ne dosegaš takšnih hitrosti potem lahko spremeniš paket na nižjo hitrost oz pišeš/kličeš tehnično službo. Seveda moraš prej pogodbo podpisati.

Evo ti odgovor :) Tudi povsod na letakih tako piše, 1.4.

mit3k ::

Očitno so problemi, ki jih imamo zadnje tedne s Telesranjem, dosegli tudi zvezo potrošnikov slovenije.

http://www.zps.si/pravice/mobilniki-tv-...

BorutK-73 ::

hojnikb je izjavil:

DAT UPLOAD...

Zgleda da bo za uploadanje res bolš nabavit en lte modem... sam kaj ko maš potem restrikcijo na pa GB na mesec ;((

Tudi ping je zelo dober.

No ja, za lte je dober, na kablski je pa že skor žalost..
#brezpodpisa

misek ::

voltaren je izjavil:

Vsa IP TV na vseh platformah poteka preko UDP protokola. Na Telemachu D3GO, na T-2 njihova resitev, ... vse kar lahko gledas v zivo na RTVSLO, ... Torej cisto vsi prenosi v zivo.
No, ne mešati različnih storitev med sabo. Telemachov D3 GO‎, Amisova MobiaTV in verjetno tudi T2-jev tv2go uporabljajo TCP, saj se stream prenaša preko HTTP protokola. Za IP TV posameznih ponudnikov uporabljajo multicast, ki pa je UDP.

Spc je izjavil:

SiMobilov LTE je zgleda hitrejši kot kabelski internet:
iPhone 5,

Vsaj po upload-u se kabel skrije.

Zaniivo. Na iPhone 5s preko WiFi.n na 100/100 liniji gre max 50/40 skoz, Očitno je LTE čip boljši od WiFi čipa.

yoco ::

A moram kaj posebnega v nastavitvah na cisco modemu nardit, če želim laptop povezat prek utp kabla? Modem mam drgač že povezan z domačim računalnikom.

geniusone ::

Ko bo Simobil ali ostali mobilni ponudniki dali na razpolago paket kjer bo internet neomejen...vzamem takoj taki paket, do takrat pač Telemach :(

Verjem, da se to nikol nebo zgodil.
#brezpodpisa

geniusone je izjavil:

Ko bo Simobil ali ostali mobilni ponudniki dali na razpolago paket kjer bo internet neomejen...vzamem takoj taki paket, do takrat pač Telemach :(

Maš paket Mobilni internet 45GIGA za 40eur/mesec z vključenim LTE. 45GB pa prek teče ob normalni uporabi.

fyi 45GB lahko skuriš v >2h ... Soo...
#brezpodpisa

Lahko ja, če si abuser. In zaradi takih je tud upload omejen za vse uporabnike, da se ne preobremeni omrežja.

Ni nujno da si abuser. Lahko koristiš steam, youtube, netflix... same legalne storitve, ki skurijo takle bandwidth za keks..
#brezpodpisa

PARTyZAN ::

Enostavno je, ignoriraš ponudbe s kvotami, ker so nespoštljive do kupcev.

hojnikb je izjavil:

Ni nujno da si abuser. Lahko koristiš steam, youtube, netflix... same legalne storitve, ki skurijo takle bandwidth za keks..

Res je, video on demand / youtube / netflix / twitch.tv gre zelo hitro teh 45GB.
Recimo twitch.tv če izbeerš HD high quality uploadaš konstantno z 8Mbit/s dokler ne prekineš stream-a.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Tak da ja... ti capi so joke..
#brezpodpisa
««
199 / 362
»»