» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
196 / 362
»»

Spc ::

Primer, HD Science Discovery na telemachu:

Iz slike je lepo razvidno, da Telemach uporablja Conax+PowerVu.
:)

Za PowerVu ne rabiš kartice, ker je dekoder že vgrajen v "scientific atlanta" sedaj cisco sprejemnike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

BorutK-73 ::

Kaj pa potem dobiš pri TM za LCD tv? Drugačen modul ali drugačno kartico? Na "škatlo zraven TV-ja" ne grem, se raje odjavim, itak gledam programe 20 min pred spanjem.

BorutK-73 je izjavil:

Kaj pa potem dobiš pri TM za LCD tv? Drugačen modul ali drugačno kartico? Na "škatlo zraven TV-ja" ne grem, se raje odjavim, itak gledam programe 20 min pred spanjem.

Conax + CI Modul.

Zgodovina sprememb…

Spc je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Conax + CI Modul.

Potem ostane skoraj enako.

Orias ::

Mene zanima, če je možno zamenjati en cisco stb z conax kartico ? Trenutno imam dva cisco sprejemnika in enega skorajda ne potrebujem.

kronik ::

Vse je možno, za primeren denar :)

http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Dvojne hitrosti ja, upload se zgleda ignorira, ker ne obstaja.
:D

hojnikb ::

a niso mogl dat ven teh paketov 1 mesnc nazaj ?! 8-O8-O

sicer pa, paket gold bi bi recimo zanimiv, če bi mel 2 sprejemnika zram..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

delfinus ::

Evo,
Cene paketov bodo z aprilom sle gor za 2 EUR. Posledicno bodo malenkost povisali DL hitrost internetu (sam osebno toliko sploh ne rabim, ker mi ze 25MB kolker mam cez Mix L paket prevec hodi). Tudi mesecni najem dodatnega sprejemnika ali Conaxa bo sla gor in sicer sedaj po novem bo 2,50 EUR.

Vir: Telemach

Opazil sem, da od danes niso vec na voljo Mix paketi ampak novi Gold paketi

Kar se pa tice Ciscota EPC3925 in rebootanja. Se se naprej veselo reboota na interval 35-36 ur. No danes mi je na dom prisel tehnik baje zamenjat zadevo za modem Cisco EPC3212 in upam, da bo to odpravilo to nadleznost. Bom videl, ko pridem domov in potem potrditev v naslednjih 36 urah.

lp, d.

A se da sploh spremenit paket, če si recimo ne davno nazaj vzel enga izmed mixov ?
#brezpodpisa

Za nas s CE regije je tolk sprememb v zadnjih 2 mescih, da sploh ne folgamo vec z vsemi temi krizem krazem paketi, prehajanji, menjavami opreme itd. :).

hojnikb to je dobro vprasanje!

Ker
MIX L paket bo po novem stal 48,50EUR, to po novem vkljucuje hitrost 30/2
Gold Extra, ki je ekvivalent MIX L paketa pa bo stal 49,50EUR, ta paket pa vkljucuje stalno internet hitrost 80/4, ce se naroci do konca 30.04.

Ampak vprasanje je, ce taksno hitrost sploh rabim? Telemach je mojster namamljanja, ce ze ne druga :).
lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

pri meni enako... će pustim mix m, mam 15Mbit, če pa menjam na gold pa 40Mbit, za 1€ razlike (potem ko se podraža obstoječ paket). Seveda nagradno vprašanje je, kako je z menjavo paketa ...
#brezpodpisa

Preko Moj Telemach se ga ne da nadgradit, sem ravno poskusil. Verjetno je to vprasanje najbolj primerno za Telemach direktno. Ce se komu, da viset pol ure na liniji, da dobi koga naj poklice pa prasa. Meni se ne da, ker sem ze ene parkrat visel na cakanju. Se bo pa slej, ko prej pojavil tudi odgovor na to vprasanje pomoje.

lp, d.

delfinus je izjavil:

Evo,
Cene paketov bodo z aprilom sle gor za 2 EUR. Posledicno bodo malenkost povisali DL hitrost internetu (sam osebno toliko sploh ne rabim, ker mi ze 25MB kolker mam cez Mix L paket prevec hodi). Tudi mesecni najem dodatnega sprejemnika ali Conaxa bo sla gor in sicer sedaj po novem bo 2,50 EUR.

Vsaj internet hitrosti bodo vsem povečal. Pri meni bi naj bilo po novem iz 8/1 na 15/1, bodo vsaj steam igre hitreje dol, ampak UL bo pa ista žalost.
Pri meni bo že to 3ja "brezplačna" pohitritev:)

no ja brezplačna pohitritev ni, ker bojo le podražal obstoječe pakete..
#brezpodpisa

dejanslo ::

A je možno brez penalov odstopit od veljavne pogodbe za MIX S paket, na katero velja še vezava cca 9 mesecev, zaradi spremembe pogojev?
Nato pa vzet npr Gold Silver in se vezat za 24 mesecev?

Če bi želel nadgradit iz MIX S v Gold Silver, bi to zneslo 12 novih +9 starih mesecev vezave?

Hipotetično..
There`s More Than One Way To Do It

KuntaKinte ::

danes sem ravno klical,od pogodbe lahko odstopiš brezplačno,moraš pa plačat razliko od ugodnosti do polne cene,če si jih prejel seveda,sam bi moral doplačat 110 eur za 6 mesecev 40% popusta

Anney ::

Nesramno so to naredili. Uporabniki turnška so imeli čas odličitve mislim, da do konca februarja, danes pa bum z novimi paketi na plano. To bodo še kritike.

Tudi mix paketi so spremenjeni: http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Malcolm_Y ::

Imate vi nove pogodbe? Jaz sem še kar na istem, kot sem bil pri Turnšku. Nikjer nisem zasledil obvestila, da moram z njimi skleniti novo pogodbo.

Drobni tisk.

Naročniki omenjenih programskih paketov, katerih pogoji in ceniki se s 1. 4. 2014 spremenijo, ki s spremembami ne soglašajo, lahko do vključno 1. 4. 2014 odstopijo od naročniške pogodbe, in sicer s pisno izjavo, ki jo pošljejo na naslov Telemach, širokopasovne komunikacije d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana ali jo oddajo v Telemachovih poslovalnicah. Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane obveznosti naročnika ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnika. Naročniki, ki so na račun vezave za daljše časovno obdobje kupili ali najeli opremo po subvencionirani ceni, lahko v 30. dneh prekinejo naročniško razmerje in poravnajo pogodbene obveznosti za nakup ali najem subvencionirane opreme ali od naročniške pogodbe odstopijo, ne da bi jim bili zaračunani stroški predčasne prekinitve naročniškega razmerja, pod pogojem, da hkrati odstopijo od aneksa k pogodbi za nakup opreme po subvencionirani ceni in/ali aneksa za najem opreme obenem pa takoj poravnajo celotno kupnino oziroma najemnino za celotno obdobja najema opreme.

Uporabnike Telemach obveščamo, da s 1.4.2014 spreminjamo cene gostovanja v tujini za naročnike. Oblikovali smo cenik, ki bo uporabnike na pregleden način obveščal o cenah storitev med gostovanjem v tujini. Od objave sporočila o spremembi do uveljavitve imajo uporabniki pravico v skladu z določili 2. odst. 129. člena Zakona o elektronskih komunikacijah brez odpovednega roka in brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo. Naročnik, ki je ob sklenitvi naročniškega razmerja prejel terminalsko opremo po akcijski ceni, lahko pri odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave izbira, ali bo operaterju povrnil znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme in prejeto terminalsko opremo obdržal, ali pa bo vrnil terminalsko opremo v stanju, v kakršnem mu je bila izročena, in plačal uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, operater pa mu bo vrnil kupnino. Koeficienti za sorazmerni del celotne vrednosti terminalske opreme in uporabnine so določeni v Ceniku. Pravica do odstopa v skladu s tem obvestilom ne vpliva in ne vpliva na zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov.

MisterR ::

Ma če to ni bedarija potem tud ne vem kaj, na HD še ne znajo pojasnit ali Jackpot (moj sedanji paket) ostane.

Bedarija na kvadrat, sedaj plačujem cca 42€ za 10/1,5, 170 programov + HD paket + telefon in 1x conax ter 2x STB. V teh gold paketih pa je to kar draga zadeva.

...Naročniki omenjenih programskih paketov, katerih pogoji in ceniki se s 1. 4. 2014 spremenijo,...

No, jaz recimo, nisem naročnik omenjenih programskih paketov (nimam ne MIX, ne GOLD, ne whatever, ampak še Turnškov paket - le-ta je tudi naveden na računu za januar.

Ti lahko vzameš po mili volji kaj pač želiš.

Bedarija pa se mi zdi, da so naši doma vzeli paket pred enim mesecem, zdaj pa pride tole ven, to je bilo dobro načrtovano, prvo s Turnškovo akcijo pobereje naročnike Turnška, zdaj pa ko so tiste dobili pa udarijo s še boljšo ponudbo za ostale, kar pa seveda ni fer do teh, ki so pogodbe podpisovali en mesec nazaj. Totalno podlo dejanje.

Zgodovina sprememb…

Anney je izjavil:

Ti lahko vzameš po mili volji kaj pač želiš.

Bedarija pa se mi zdi, da so naši doma vzeli paket pred enim mesecem, zdaj pa pride tole ven, to je bilo dobro načrtovano, prvo s Turnškovo akcijo pobereje naročnike Turnška, zdaj pa ko so tiste dobili pa udarijo s še boljšo ponudbo za ostale, kar pa seveda ni fer do teh, ki so pogodbe podpisovali en mesec nazaj. Totalno podlo dejanje.

Jaz sem pričakoval nekaj takega, zato nisem padel na tisto "do 28.2. plačaš najmanjši, dobiš največji paket" sra*je. Še nikol nobena stvar ni bla zastonj, če pa že ostanem pri Telemachu, se nikakor ne bom vezal.

Še vseeno bi lahko dal ostalim, ki smo šli na mix paket, možnost da menjam za drug paket for free. Afterall se bojo z 1.4 podražal...
#brezpodpisa

normalno,ne razumem te njihove politike,sicer je bila na telemachovi strani prijazna gospa,ki pa me je neumno spraševala,če res rabim tako hiter internet?!?wtf

MisterR je izjavil:

Ma če to ni bedarija potem tud ne vem kaj, na HD še ne znajo pojasnit ali Jackpot (moj sedanji paket) ostane.

Bedarija na kvadrat, sedaj plačujem cca 42€ za 10/1,5, 170 programov + HD paket + telefon in 1x conax ter 2x STB. V teh gold paketih pa je to kar draga zadeva.

jackpot lahko imaš do konca življenja,če hočeš,samo hitrosti počasi ne bodo več konkurenčne,ker se paket ne spreminja,sploh

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Še vseeno bi lahko dal ostalim, ki smo šli na mix paket, možnost da menjam za drug paket for free. Afterall se bojo z 1.4 podražal...

Ne bodo, sem poklical in ni varijante, če imaš star paket pa tudi če samo en mesec, edino kar bo bodo povečali download na 30MB. Še vseeno manj kot na novih MIX paketih. Če bi naši doma imeli možnost kakšnega drugega ponudnika, bi takoj šli drugam,(ta trenutek, kljub plačilu panalov) tako pa so žal edini. Bo pa menda padla pisna pritožba, bomo videli kaj odgovorijo.

MrStein ::

Koliko pa je penalov?

Ponavadi plačaš prejete ugodnosti (ki jih itak niste, če imate manj kot mesec) plus neke "stroške" okoli 20 EUR.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Javim, ko pisno odgovorijo. Mogoče se pokličem prej, in popvprašam po penalih, sem bil prej preveč razočaran in sem pozabil. :)

Zgodovina sprememb…

penalov do 1.4 ni za pakete,ki se jim bo spremenila cena

WhiteWolf ::

Torej zame, ki imam paket MIX L (25/2) točno en teden (prehod iz Turnška na Telemach), ne bo možna "brezplačna" nadgradnja na GOLD PAKET (extra) oz. z 1€ doplačila? Očitno so me potem dobro nategnili.

Je kakšna varianta, da potem takem "skenslam" obstoječi paket MIX L?
Koliko v € pride prekinitev pogodbe? Gre se za princip! Po enem tednu na telemachu me pa ne bodo šteli pod obstoječega uporabnika, oz da nisem več nov naročnik.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

yoco ::

A se bo zame tudi podražilo? Sem naročnik paketa košarkar L

dejanslo je izjavil:

A je možno brez penalov odstopit od veljavne pogodbe za MIX S paket, na katero velja še vezava cca 9 mesecev, zaradi spremembe pogojev?
Nato pa vzet npr Gold Silver in se vezat za 24 mesecev?

Če bi želel nadgradit iz MIX S v Gold Silver, bi to zneslo 12 novih +9 starih mesecev vezave?

Hipotetično..

Lahko greš na nov paket in se ti ni potrebno vezati za dodatnih 12 mescev, lahko samo povišaš znesek penala, ki bi ga plačal, če prekineš pred koncem TRENUTNE vezave.

elKaktus ::

Za specifična vprašanja(še posebej če se tiče pravnih vprašanj) vam predlagam, da se z njimi dopisujete izključno pisno(email,še bolje navadna pošta). Traja malo dlje, a je to vaša edina garancija, da boste prišli do nedvoumnega/nezavajujočega odgovora, kot po telefonu(ne rečem, da je vedno tako a se mi je že kar nekajkrat zgodilo)- ob primerni retoriki, se potrudijo in odpišejo jasno in točno(seveda ob pogoju nedvoumnih in jasnih vprašanjih).

Za vse tiste, ki pa le informativno špegate, pa ne bit leni in nepismeni - na njihovi strani je mogoče izbrskat odgovore na večina vprašanj, ki se tu ponavljajo "aprila-2014-spreminjamo-cene-dolocenih-storitev".

Npr. "A se bo zame tudi podražilo? Sem naročnik paketa košarkar L" - poglej cenik Telemach d.o.o. str.9 pa primerjaj svoj račun s temi številkami, saj ni tako težko,a? Po spominu bi rekel, da se cena in pogoji(hitrosti,..) niso spremenili. Ob hitrem pregledu, bi rekel, da so vsi "akcijski"(jackpot,kosarkar,hokej,...) paketi ostali naspremenjeni-(a naj to se vsak zase preveri!).

Tudi za tiste "nove narocnike starih Mix" bi rekel, da lahko prekinete(glede na besedilo drobnega tiska je to zagotovo), vprašanje pa je le koliko ugodnosti ste dobili pri vezavi. Če ste jih, jih boste seveda morali poravnati, če pa je bil pogoj le časovna vezava pa kot se iz svojih izkušenj spomnim se da(oz. se je dalo) dogovorit brez "exstra" penalov(le podaljšanje časovne vezave,vendar NE sešteto).

Kar mene najbolj bega pa je njihov stavek "Zaradi nadgradnje internetne platforme, ki bo omogočala visoke hitrosti interneta (do 480 Mbps) in televizijske platforme...".
1.) toliko linije ne potrebujejo za HD programe(razen če bodo dali celo shemo tv programov v HD -dvomim)
2.) že kar nekaj let imajo "delno" nadgradnjo paketov spomladi, poleti(jun-jul-avg) pa "polno", da ni to le pedigre za konkretne internetne/paketne pohitritve(480 Mbps ?)? Ali sem le prevelik optimist in so letos bolj zgodnji?

Ima kdo kaj internih :D, ali je to za letos to? Novi bonbončki v obliki "pohitritev"(predvsem cenovnih) pa sele drugo leto ?

Kar ji je pa res lahko sram pa je njihvo obskurno razmerje download/upload(20:1, really!?) ki gre iz leta v leto vedno na slabše!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elKaktus ()

Orias ::

V bistvu ni nobenih tehničnih ovir, da bi ponudili več uploada. Samo zakaj bi ponujali več uploada, če trg to ne zahteva.

Orias je izjavil:

V bistvu ni nobenih tehničnih ovir, da bi ponudili več uploada. Samo zakaj bi ponujali več uploada, če trg to ne zahteva.

Ja uporabniki bi morali to zahtevat.
Meni osebno je bolj pomemben upload kajti downloada je tak že dovolj.
Če daš razvijat slike, ki so v tiff formatu boš zelo dolgo uploadal to na nek strežnik.

Orias je izjavil:

Uploudu so namenili zelo ozek frekvenčni pas in tega že okoli 5 let niso razširjali. Da so tehnične ovire predvsem v njihovih glavah se zavedamo verjenot vsi, zato pa tudi pravim, da jih je lahko sram.

Kako pa naj trg zahteva, saj niso naredili nobene ankete(dejansko vprašali uporabnike, ker tisto anketiranje na tržnici v Lj zame ni relevantno). Tudi ponudbe v obliki konkretnih paketov niso nobene predstavili, da bi preko tega videli dejansko povpraševanje. Pričakuješ proteste po ulicah, oz. kako drugače si predstavljaš "zahteve trga"? Namerno so gluhi, saj niso iz lune padli - a niti mi ne. Tega se še kako zavedajo, a držijo glavo v pesek dokler lahko(za monopol jih pa še noben ni po porstih). Raje v tist frekvenčni pas namečejo kup šodrastih tv programov, da se lahko vsaj marketingarji hvalijo.

Mimogrede, zakaj pa na optiki "slišijo" zahteve trga(simetrično UL-DL) - zato ker je konkurenca, in tam se morajo oni podrediti drugačnim standardom.

gensi ::

Morda bi se uporabniki vsaj toliko organizirali in s peticijo zahtevali več upload-a.
Sam se takoj odpovem 1/3 TV programov.

Za začetek jim vsak lahko preprosto (e-)pismo napiše.
Ker več zaleže, kot pisanje po forumih.
Motiti se je človeško.

nejodagreat ::

Kaj vse pa se šteje pod ugodnosti, ki bi jih moral doplačat ob prekinitvi pogodbe zaradi sprememb?

Doma smo kak mesec nazaj vzeli paket MIX S z eno dodatno telefonsko številko, od opreme pa samo standarden Cisco STB...če prav razumem, ni tu nobenih ugodnosti?

ameba ::

Takaj kabelski internet ne omogoča visokih hitrosti uploada

http://www.ltfe.org/wp-content/pdf/Tele...

Na hitro... Problem je frekvenčni razpon !

Mal si preberte o DOCSIS @ Wikipedia

ombre ::

Kabelski internet omogoča visok upload. Če bi malo bolj pogledal bi videl da obstaja več DOCSIS standardov, in recimo DOCSIS 3 omogoča teoretično upload do 250 Mbit. Problem je, da Telemach špara na uploadu. Paket 4/4 bi imel osebno raje kot pa 8/1.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

@diavolo Telemach uporablja (euro)Docsis3. To omogoča, če se oprem le na tvoj wiki vir sledeče.

V splošnem n in m predstavljata število kanalov,rezultat pa pride skupna/končna hitrost
Down: m × 55.62 (m × 50) Mbit/s
Up: n × 30.72 (n × 27) Mbit/s
Za Docsis3 velja "Minimum number of channels that hardware must be able to support" = 4

Torej downloada 222.48(200)Mbit/s(pri uporabi 4ih kanalov). Pri uploadu pa ta "min" pride 122.88 (108) Mbit/s(pri uporabi 4ih kanalov). Število kanalov, ki se jih pri Docsis3 lahko uporabi ni omejeno = teoretično neskončne hitrosti, če imaš na voljo neškončno kanalov. Vprašanje pa koliko jih dejansko Telemach oz. njihovi modemi uporabljajo(tega pač ne vem).

A glede na to, da so se pred časom pohvalil s hitrostmi "do 480 Mbps" pomeni to vsaj 8 kanalov (za down.)

Pa tudi če ni v realnosti vse tako lepo naj me koklja brcne, da "ne more" iztisnit več kot mizernih(glede na razmerje 20:1) 1Mbit/s uplouda. V tem je poanta zgražanja, ker že nekaj let povečuje/"podvaja" hitrosti downloada, upload pa je zaostal na ravni iz več let nazaj.

Ne kritiziram-o zaradi dolgčasa, ampak zato ker je nekaj mogoče spremeniti (na bolje) pa se ne spremeni - glavna poanta pa je, da tehnologija to omogoča. Kablaši se pač grejo neke perverzije, da namesto dostojnega uplouda v proste kanale raje namečejo kopico tv programov.

Ker povprečni Janez v propagandi sliši le mnogo tv programov in pa "podvojene hitrosti" interneta z neko številko, ki je večja od soseda se ne zmeni za resnično stanje(pa saj mu ne moremo zamerit, vsi se pač ne spoznamo na vse). Ko pa nekaj šteka pa seveda ne pomisli, da ima njegova super-duper hitrost ozko grlo pri uploudu(mislim, že pri večji email priponki čakaš, kaj šele, da bi se šel kakšen cloudStorage ali vzpostavil dostojen vpn).

In kablašem tako stanje ustreza saj se kljub večletnim stalnim pozivom(to niso le forum/šank debate, zaposleni pri Telemachu so kar zadost seznanjeni s to tematiko) ne zganejo. Zato bi bila po mojem mnenju edina prava rešitev, da to reši regulator na globalni ravni z določitvijo nekega manj ekstremnega min razmerja. To kar je zdaj je kot bi se nekam poljal po hitri cesti nazaj pa po kolovozu.

edit: najslabše pa je ker velja princip Take it or leave it - alternative pa mnogi nimamo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elKaktus ()

ameba je izjavil:

Takaj kabelski internet ne omogoča visokih hitrosti uploada

http://www.ltfe.org/wp-content/pdf/Tele...

Na hitro... Problem je frekvenčni razpon !

Mal si preberte o DOCSIS @ Wikipedia

Ja preberi si, DOCSIS 3.0 podpira do 245.76MBit/s uploada in 1334.88Mbit/s Downloada.

To velja za configuracijo 24 / 8

Zgodovina sprememb…

ombre je izjavil:

Kabelski internet omogoča visok upload. Če bi malo bolj pogledal bi videl da obstaja več DOCSIS standardov, in recimo DOCSIS 3 omogoča teoretično upload do 250 Mbit. Problem je, da Telemach špara na uploadu. Paket 4/4 bi imel osebno raje kot pa 8/1.

250 Mbit je upload, ki se porazdeli med recimo 500 uporabnikov, nima vsak uporabnik svojega CMTSa, da bi mu lahko ponudil teoretične hitrosti po standardu. Je pa vsem na voljo ponudba najetega voda, lahko dobite tudi giga/giga, če že rabite take povezave.
TM bi seveda lahko ponudil 50/50 pakete, ampak ko se ti pojavijo 4 abuserji na segmentu, se ostalim zadeva obesi.
99% ljudem (trenutno) zadošča 8Mbit/768kbit paket. Če bi uvedli mesečni limit prenosa, bi se lahko hitrosti občutno dvignile, obenem pa bi se znebili abuserjev.

Se pravi po tej logiki nekdo kupi paket 50/50 potem pa več kot 5/5 ne sme uporabljat.

Zgodovina sprememb…

gensi ::

Dejstvo je, da bi TM lahko ponudil višji upload, a ker je kilava konkurenca (in ni druge prisile) tega ne stori.

V kraju kjer živim ima TM vse dovode v ceveh. Lokalno ima razpeljano koaksialno omrežje, dovod do omarice pa je preko optičnega kabla. Z minimalnim naporom (glede na to, da je omrežje razpeljano po ceveh), bi lahko uporabnikom ponudili optiko, a jim tega ni treba (ker pač ni konkurence).

Z razmerjem 1/20 se dobesedno delajo norca iz končnih uporabnikov.

====================================================================

//V meni ljubem kraju so lansko leto prenovili kanalizacijo. Ob tej priliki je TM v zemljo vkopal cevi. A namesto optike, bodo verjetno za vzpostavitev novega omrežja položili koaksialne kable. To pa se mi zdi katastrofa na kvadrat!!!

kronik je izjavil:

250 Mbit je upload, ki se porazdeli med recimo 500 uporabnikov, nima vsak uporabnik svojega CMTSa, da bi mu lahko ponudil teoretične hitrosti po standardu.

Enako kot za download?
Ki vseeno gre do 80 (ena od trenutno najvišjih paketov)?
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

kronik je izjavil:

250 Mbit je upload, ki se porazdeli med recimo 500 uporabnikov, nima vsak uporabnik svojega CMTSa, da bi mu lahko ponudil teoretične hitrosti po standardu.

Enako kot za download?
Ki vseeno gre do 80 (ena od trenutno najvišjih paketov)?

Trenutno najvišji paket gre do 120/10.

««
196 / 362
»»