» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
135 / 367
»»

Spc ::

aja btw. imam Poslovni paket.
Nimam trojčkov, samo interent in to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

PrimozR ::

V-i-p je izjavil:

Zato, ker se ob enem delaš zelo brihtnega in pametnega, po drugi strani pa furaš ne vem kaj na domači liniji, kar itak ni dovoljeno. Zato. Tak profi bi moral vedet kako se stvarem streže in bi tudi moral malo globlje pljunit v denarnico za profi stvari (recimo redundanca), ne pa samo "jokat" po forumih, se ti ne zdi?

Zakaj točno to vse ni dovoljeno? Kaj točno briga ISP, kaj jaz počnem s svojo linijo (dokler je v okviru zakona)?

hmm se pravi http://www.pool.ntp.org (Open source project) ni dovoljen, ker ni dovoljeno laufat ntp strežnikov na linku od telemacha če nimaš poslovnega paketa ??

V-i-p ::

Spc: Telemach poslovni paket nima nobene veze z ničemer. Še vedno si isti kot vsi uporabniki in nikjer nimaš zagotovljenega privat tehnika ter njegovo telefonsko, da pride zadeve uredit pol ure po tem ko ga pokličeš, a je tako? Ker to Telemach tudi ima, samo je pa cena višja.

PIPI: zakaj ni dovoljeno? Reci Spcju, naj ti splošne pogoje uporabe skenira. Tam vse piše.

Dolžnosti operaterja znate na pamet, svojih pa ne?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

V-i-p je izjavil:

Spc: Telemach poslovni paket nima nobene veze z ničemer. Še vedno si isti kot vsi uporabniki in nikjer nimaš zagotovljenega privat tehnika ter njegovo telefonsko, da pride zadeve uredit pol ure po tem ko ga pokličeš, a je tako? Ker to Telemach tudi ima, samo je pa cena višja.

PIPI: zakaj ni dovoljeno? Reci Spcju, naj ti splošne pogoje uporabe skenira. Tam vse piše.

Zakaj bi rabil tehnika ? da mi doma zna resetirat moj router ? ali kabel potegne iz vtičnice in resetira modem ?
Mam več znanja kot vaši tehniki zato si bom jaz že sam uredil lokalno mrežo tako kot se spodobi tisto kar pa gre dalje od modema pa več ni moja skrb ampak skrb ulice in telemach-a.
Doma imam gigabitno enterprise class lokalno mrežo, ki ima 99.8% uptime (3com, intel) CAT 6A kable in serverske mrežne kartice.

Tehnik nima kaj pri meni doma delat, tehnik mora zunaj link popravit, če cela ulica pade dol.
Če pa nenapovedano resetirate DHCP strežnike in naprave tega ne zaznajo ( ne moje naprave ampak od sosedov in kolegov ) pa ni moje lokalno omrežje nič krivo tudi tehnik nima kaj iskat pri pri teh sosedih, saj ni sosed kriv, da mu modem uporablja stari lease time, ki več ni aktiven zaradi reseta.
Tako lahko samo svetujem mojim kolegom, da naj na vsake tolko časa preverjajo internet in telefon, če ne dela naj vseskupaj resetirajo, mogoče si bojo naprave pobrale lease na novo.

Nevem kaj piše v telemach pogodbi, me niti ne zanima ampak vi sami ste me dali iz starega ipja na nov ip (brez opozorila, da se bodo ipji menjali) tako, da tehnično sem še vedno na "trieri".
Tudi če resolvam vaše gateway-e so še vedno noter hosti "triera.net".
Server: ns1.triera.net
Address: 213.161.0.10

Name: 10ge.core.ip.triera.net
Address: 213.161.2.81

Zakaj mi potem ponujate poslovni paket 10mbit uplinka če ne smem niti ntp strežnika laufat ?

Povej kdo je silil uporabnike na caso, tudi tiste, ki so bili srečni na 2.0 CMTSjih..
Jaz takoj zamenjam zdaj nazaj star ip in cmts 2.0, samo seveda tega ne morem ker silite vse uporabnike na DHCP in caso.

PrimozR je izjavil:

Zakaj točno to vse ni dovoljeno? Kaj točno briga ISP, kaj jaz počnem s svojo linijo (dokler je v okviru zakona)?

Na trieri je bilo vse to kaj laufam dovoljeno v poslovnem paketu, tudi porti so bili odprti če je stranka imela poslovni paket.

Ni čudno, da je Dežman šel iz telemacha.

Zgodovina sprememb…

In kje si pogoje uporabe lahko ogledam?

EDIT: našel

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

PrimozR je izjavil:

In kje si pogoje uporabe lahko ogledam?

EDIT: našel

Prilimaj link, da še drugi vidimo ...

9.2. Naročnik se obvezuje, da po priključitvi na kabelsko omrežje:
o ne bo spreminjal modema ali konfiguracije ter programske kode,
o bo z opremo, ki je v lasti izvajalca, ravnal kot dober gospodar,
o ne bo postavljal strežnikov na svoji lokaciji, razen v primeru sklenitve ustreznega dogovora z izvajalcem,
o v splet ne bo pošiljal podatkov in informacij, ki bi bili v neskladju s predpisi,
o v splet ne bo namerno posredoval vsebin, ki vsebujejo viruse,
o bo spoštoval avtorske pravice, izhajajoče iz intelektualne lastnine,
o ne bo pošiljal elektronske pošte z oglaševalsko vsebino naslovnikom, ki tega niso dovolili,
o ne bo v izvajalčevo kabelsko omrežje pošiljal signalov, ki bi lahko motili delovanje omrežja,
o bo priključek uporabljal le za lastno uporabo in na posamezni priključek priključil največ dva sprejemnika,
o bo dopuščal dostop do svojih nepremičnin in ob izvajalčevi zavezi za povrnitev v prejšnje stanje na svojih
nepremičninah dopuščal tudi izvedbo vseh posegov, ki bi bili izvajalcu potrebni za vzdrževanje in posodabljanje
kabelskega omrežja ter vzpostavljanje morebitnih kabelskih priključkov na sosednjih nepremičninah,
o po morebitnem izvajalčevem odklopu storitev po tej pogodbi, ne bo odstranjeval kabelskega priključka
oziroma na noben način posegal v povezave in naprave odklopljenega kabelskega priključka.

http://novadoba.telemach.si/support/pdf...

Torej postavljanje strežnikov doma je prav tako nedovoljeno, kot uporaba Torrentov za v saj-vsi-vemo-kakšne namene.

Gost ::

Če bi se vsi teh pogojev držali, sploh do interneta ne bi smeli dostopati.

DHCP lease mi je spet expire-al.
V čem je zdaj tu finta, jaz več nisem pameten.
8-O

PrimozR je izjavil:

9.2. Naročnik se obvezuje, da po priključitvi na kabelsko omrežje:
o ne bo spreminjal modema ali konfiguracije ter programske kode,
o bo z opremo, ki je v lasti izvajalca, ravnal kot dober gospodar,
o ne bo postavljal strežnikov na svoji lokaciji, razen v primeru sklenitve ustreznega dogovora z izvajalcem,
o v splet ne bo pošiljal podatkov in informacij, ki bi bili v neskladju s predpisi,
o v splet ne bo namerno posredoval vsebin, ki vsebujejo viruse,
o bo spoštoval avtorske pravice, izhajajoče iz intelektualne lastnine,
o ne bo pošiljal elektronske pošte z oglaševalsko vsebino naslovnikom, ki tega niso dovolili,
o ne bo v izvajalčevo kabelsko omrežje pošiljal signalov, ki bi lahko motili delovanje omrežja,
o bo priključek uporabljal le za lastno uporabo in na posamezni priključek priključil največ dva sprejemnika,
o bo dopuščal dostop do svojih nepremičnin in ob izvajalčevi zavezi za povrnitev v prejšnje stanje na svojih
nepremičninah dopuščal tudi izvedbo vseh posegov, ki bi bili izvajalcu potrebni za vzdrževanje in posodabljanje
kabelskega omrežja ter vzpostavljanje morebitnih kabelskih priključkov na sosednjih nepremičninah,
o po morebitnem izvajalčevem odklopu storitev po tej pogodbi, ne bo odstranjeval kabelskega priključka
oziroma na noben način posegal v povezave in naprave odklopljenega kabelskega priključka.

http://novadoba.telemach.si/support/pdf...

Torej postavljanje strežnikov doma je prav tako nedovoljeno, kot uporaba Torrentov za v saj-vsi-vemo-kakšne namene.

Če se tega držimo potem ne smemo več uporabljati interneta kot ste že napisali.
Če inštaliram in hočem gledat eurovision song contest moram inštalirati OCTOSHAPE plugin, ki deluje kot server in client, kršim zgoraj naveden stavek o serverjih, če se pogovarjam preko skype-a spet kršim, ker je skype oboje server in client saj odpre porte in ima listen port ker je p2p...
Po taki logiki 100% telemach uporabnikov krši pravila oz. pogodbo.
Če grem igrat quake3 z prijateljem ko stisnem create game, se mi postavi server ma moji strani, on se samo poveže na moj pc, torej sem server, on client..

Zgodovina sprememb…

Yaqwsx ::

pol pa se cudite zakaj, paketi nevsebujejo vec ulja? ze zdaj doma kekci servere laufajo.

Yaqwsx je izjavil:

pol pa se cudite zakaj, paketi nevsebujejo vec ulja? ze zdaj doma kekci servere laufajo.

Ja treba skasirat malo več, ker to ni dovolj.
Pa še zakaj nebi isp lepo služil več denarja za strežnike če lahko ?

Siol še celo hoče, da imamo postavljene strežnike:
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/pogosta_vprasanja_in_nasveti/spletni_streznik_na_domacem_racunalniku.aspx

Zgodovina sprememb…

na siolu ma vsak svojo parico. na kablski pa tak kot je blo pri nas to narjeno, pol naselja na enem kablu, ki so si delili pasovno sirino in tud dosti vec motenj, ker je bilo veliko stevilo uporabnikov gor.

no mogoce jim pa delam krivico in so v tem casu, ko nisem pri njih vec posodobli omrezje ;)

Yaqwsx je izjavil:

na siolu ma vsak svojo parico. na kablski pa tak kot je blo pri nas to narjeno, pol naselja na enem kablu, ki so si delili pasovno sirino in tud dosti vec motenj, ker je bilo veliko stevilo uporabnikov gor.

no mogoce jim pa delam krivico in so v tem casu, ko nisem pri njih vec posodobli omrezje ;)

Kaki izgovori.
Pri DOCSIS 3.0 je zadeva drugače rešena kot pri 2.0 in ne deluje več kot HUB.

Kaj pa če med dvema lokacijama prenašam veliko količino fajlov (doma/šiht)? Še vedno nisem upravičen do višjega uploada?

Dejstvo je, da ima Telemach nenormalno nizek upload. 28/2,5, 50/5, 120/10, cmooooooon...

axee ::

Yaqwsx je izjavil:

Zaradi tistih nekaj kekcev pomeni da moram imeti 50mbit dlja da dobim bogih 5mbit? Koliko škode pa te kekci sploh naredijo samemu telemach-u? Ul hitrosti so nerealne in sami paketi neuporabni za trenutne razmere na internetu, še posebej ker se vse seli v oblak. Sramota.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

A je kakšna tehnična omejitev za tako majhne uploade, ali zgolj zgrešena marketinška poteza?

plavko61 ::

Gost je izjavil:

A je kakšna tehnična omejitev za tako majhne uploade, ali zgolj zgrešena marketinška poteza?

Tehnična ovira je nekje razmerje uplodad/download 1/4 do 1/2

DOCSIS @ Wikipedia
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

plavko61 je izjavil:

Gost je izjavil:

Tehnična ovira je nekje razmerje uplodad/download 1/4 do 1/2

DOCSIS @ Wikipedia

Downstream (8 channels):444.96 (400) Mbit/s
Upstream (4 Channels): 122.88 (108) Mbit/s

To je mišljeno za modem, CMTS bistveno več premore kajti ima gigabitne ehternet porte, ki podpirajo link aggregation.
Tako, da če recimo CMTSu agregiramo 24 portov pomeni to 48Gbps celotnega bandwidtha oz:
Downlink:24Gbit/s
Uplink:24Gbit/s

Zgodovina sprememb…

kaj pa opombe?

Note that the maximum upstream speed on all versions of DOCSIS depends on the channel width, but the channel widths are independent of whether DOCSIS or EuroDOCSIS is used.

axee ::

Se lahko kakšen telemach-ovec oglasi in razloži nekaj stvari:

Različne hitrosti prenosa za različno zahtevne uporabnike.

Kaj to sploh pomeni? To je pod informacijami v digitalnem trojčku (DTV 3.0 XL+). Odgovora na mail z vprašanji nisem nikoli dobil. To je PRVOTNEGA pomena zame preden se odločim preklopiti na Telemach (živim v LJ smer vič/rudnik kjer nebi smelo biti težav). Če bom moral vzeti 28mbit dl povezavo da dobim bogih 2.5mbit ul-ja me ne vidijo. Pač potrebujem hiter ul (cca 10mbit bi bilo recimo da dovolj), ne zato da bi svoj server postavljal ampak ker potrebujem hiter upload za sharanje datotek tudi za svoje delo, ul uporabljam prav v isti meri kot dl. Kot vidim tehnične ovire za to da se zmenim da imam recimo dl 20mbit in ul 10mbit.

Prosim da to kdo odgovori.

Tilen ::

Tehnične ovire ni. Ovira je le Telemach.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

sej te nimajo resne konkurence, da bi mogli ponudit visje hitrosti ;). edina konkurenca jim je dsl, ki pa je se pocasnejsi.

Spet eni buče prodajate in gledate malo ozko. Seveda ni tehničnih ovir naredit paket 20/20. FW za modem s takšno hitrostjo je predelan v dveh minutah, samo je problem drugje. Če greš tak paket prodajat in ko bi ga želelo imet (teoretično) par deset tisoč naročnikov, kaj pa potem? No, potem pa je to že tehnični problem. Torej, ni problem en uporabnik, problem jih je veliko.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

psychoshorty ::

Pa dajte narediti izjemo za nas "ene" uporabnike.

PARTyZAN ::

Preveč bi bilo izjem. ;)

psychoshorty ::

Hehe, poizkusiti ni greh ... :)

Jaz bi rešitev videl edino v tem, da se naredita recimo dva takšna paketa (10/10, 20/20) pa da je cena višja. Edino tako bo tem delalo normalno, ker takega paketa "ne bo mogel ali hotel" vzeti vsak. Če pa daš tak paket za neko normalno ceno, ga bo pa spet vsak drugi vzel in boš mel CMTSe zabite prav kmalu...

markk1 ::

eno vprašanje, doma imam že cisocota ali dobim še zraven tega kartice brezplačno ali morem plačevat 2EUR na mesec za vsako kartuco (tudi modul imam)

VIP, prosim to malo pobaraj ljudi na Telemachu. Takoj vzamem kakšen tak specialen paket, če bo možno.

V-i-p je izjavil:

Jaz bi rešitev videl edino v tem, da se naredita recimo dva takšna paketa (10/10, 20/20) pa da je cena višja. Edino tako bo tem delalo normalno, ker takega paketa "ne bo mogel ali hotel" vzeti vsak. Če pa daš tak paket za neko normalno ceno, ga bo pa spet vsak drugi vzel in boš mel CMTSe zabite prav kmalu...

A če pa vsak vzame 120/10 pa se nebo nabil CMTS ?
Še prej se bo kot pa 20/20 !

:)

Zgodovina sprememb…

10.000 uporabnikov bo hotelo paket z visjim uploadom, seveda. 99% sploh ne ve, da upload obstaja. 1% pa je zelo daleč od 10.000 uporabnikov Telemacha.

Spc: seveda, da tole ni res. Ker prvič, paket 120/10 stane (brez telefonije in televizije) 70 evrov mesečno in drugič, ker je naročnikov s tem paketom razmeroma malo. pri 20/20 in neki normalni ceni jih pa ne bi bilo več tako zelo malo, kajne?

pa z downloadom linijo tesko konstantno obremenjujes 24/7 do konca. z uljom pa brez problema. tak da 20/20 bi ziher bol bremenil omrezje kot 100/10.

V-i-p je izjavil:

Spc: seveda, da tole ni res. Ker prvič, paket 120/10 stane (brez telefonije in televizije) 70 evrov mesečno in drugič, ker je naročnikov s tem paketom razmeroma malo. pri 20/20 in neki normalni ceni jih pa ne bi bilo več tako zelo malo, kajne?

Ja sej jaz imam ta paket.

Yaqwsx je izjavil:

pa z downloadom linijo tesko konstantno obremenjujes 24/7 do konca. z uljom pa brez problema. tak da 20/20 bi ziher bol bremenil omrezje kot 100/10.

Zmeniš se z nekom, da te z gigabitom zdosa pa gre celo preko 120mbit.

Zgodovina sprememb…

M.B. ::

So še komu zginli programi z Analogne sheme pri Telemachu?
V nedeljo so še bli dans pa sem opazo da jih ni več:
Sat 1, VOX, Kabel 1, Hallmark, Sci-Fi channel, MGM, Kika, Zone reality, Čarli TV, RTL 2, Zone romantica.
Hallmar, Sci-Fi, MGM in Kika so bli že prej pogojno gledljivi zdaj jih pa ni več
pa Viasat History ma bistveno slabši sprejem.
Najbolj me moti da Sat 1 ni ker predstavlja 80% mojega gledanja TVja.

Pa nobenega obvestila nikjer pa nič.
Sem šel preskenirat vse frekvence pa jih nikjer ni. Imam pa analogni tuner tako da zagotovi nisem digitalne nekodirane lovil.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

M.B. je izjavil:

So še komu zginli programi z Analogne sheme pri Telemachu?
V nedeljo so še bli dans pa sem opazo da jih ni več:
Sat 1, VOX, Kabel 1, Hallmark, Sci-Fi channel, MGM, Kika, Zone reality, Čarli TV, RTL 2, Zone romantica.
Hallmar, Sci-Fi, MGM in Kika so bli že prej pogojno gledljivi zdaj jih pa ni več
pa Viasat History ma bistveno slabši sprejem.
Najbolj me moti da Sat 1 ni ker predstavlja 80% mojega gledanja TVja.

Pa nobenega obvestila nikjer pa nič.
Sem šel preskenirat vse frekvence pa jih nikjer ni. Imam pa analogni tuner tako da zagotovi nisem digitalne nekodirane lovil.

Mogoče so tebi še analogno zaklenli.
:))

M.B. ::

Pr njih se nikoli ne ve. :)
Pa nevem zakaj so začeli devat še slovenske reklame na Discovery channel?
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

S tem vprašanjem je najbolje, da se obrneš se na tistega, ki trži Discovery v Sloveniji ali pa boš krivil tudi ponudnika zato, ker je jutri na POP-u Die Hard II, namesto Die Hard III?

Yaqwsx je izjavil:

Če kupiš 20/20 za torrente.

Telemach bi lahko že zdavnaj šel na 100% optiko od centrale do stanovanja, pa so se odločili raje za polovičenje - malo optike, malo koaksialcev. Zahteve in želje pa vidimo kakšne so.

SmeskoSnezak ::

Zvedel sem, da hočejo v občini Hoče potegniti optiko. A na račun občine. Torej, občina bi plačala polaganje optike, zatem pa bi Telemach to računal... seveda je občina rekla, ne in nasvidenje. :))
@ Pusti soncu v srce... @

plavko61 ::

Mene zanima zakaj niso programi ki so zastonj v analogni shemi vsi v začetnem paketu na digitalni???
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: plavko61 ()

plavko61 je izjavil:

Mene zanima zakaj niso programi ki so zastonj v analogni shemi vsi v začetnem paketu na digitalni???

Mene to tudi zanima. Recimo 3sat, SuperRTL .. in še mnogo drugih..
Verjetno, da več skasirajo.

No, da na hitro povzamem moj prehod na digitalno.

19.5.2010 - Obisk na Partizanski 37 glede sklenitve nove pogodbe za DTV 3.0 L+ (prevzem CI modula in kartice ter modema Arris)
19.5.2010 - Internet deluje
19.5.2010 - VoIP ne deluje (še nismo vedeli, ker sta lučki Telephone1/2 ves čas istočasno utripali in je zgledalo OK)
19.5.2010 - DTV ne deluje (programi se ne odklenejo)
20.5.2010 - DTV deluje, programi se samodejno odklenejo
20.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure (še nismo vedeli, ker so lučke normalno gorele ob priklopu)
21.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure (prijavimo napako na 0802288/0801151)
22.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure
23.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure (080 - povratna informacija - VoIP bo deloval v pon ob cca 9:00)
24.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure (080 - tekom dneva bo urejeno)
25.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure (080 - urejeno bo zagotovo jutri ob 16:00)
26.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure (080 - prvič zvem, da gre za težjo napako in da bo urejeno jutri)
27.5.2010 - VoIP ne deluje - SIP General Failure (080 - tehnikom še ni uspelo rešiti težave, napaka poslana na In.Life)
28.5.2010 - VoIP deluje. Napaka odpravljena.

wow 10 dni brez telefona.
Sick. 8-O

Evo bil sem v italiji na izletu .. in kaj se zgdi ?
SPET NISEM MEL INTERNETA 2 DNI.

Zakaj ?
ker se je DHCP Server spet resetiral in moj DHCP client spet ni zaznal, da se je kaj zgodilo.

Telemach še misli ponujati internet ? Ali bodo odprli ribarnico gor ?

Zgodovina sprememb…

PaJo ::

Tale TM v MB je res pravo sranje. Ta njihov DHCP preneha delat kadar sem mu pač zamisli in seveda link do gatewaya pade. Stranka imela Triero dolga leta pred tem, delalo zelo stabilno in s samim linkom nikoli problemov, od starta te nove DHCP politike pa ena sama velika žalost. Stvar crkne čisto naključno in še dobro da ima stranka backup t-2 link, da lahko restartam dhcp zahtevo. Bomo pač počasi prešli totalno na t-2 in bo mir, škoda samo da ni še optike.
V glavnem tale DHCP politika je prava žalost, naj dajo na voljo nazaj vsaj fixni vnos ip-jev za te poslovne stranke, ne vidim pri tem ravno neke hude ovire, če je to bilo možno pred tem.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Reddmen ::

Sam hitro vprašanje glede telefonije pri Telemachu (paket trojček) a se zadeva splača s financ/stabilnosti napram Telekomu?

Sicer imam že digi TV in internet pri Telemachu in glede na to da nimam težav z kvaliteto/padanjem linije razmišljam da bi prešaltal kar na trojčka.

JK007 ::

Če rabiš stabilno telefonsko linijo ( sploh če je v igri še kakšna alarmna naprava ) ostani / prešaltaj na Telekomov ISDN.
....... www.kabelska.net .........
««
135 / 367
»»