Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Spc ::
SPC glede MPEG2 vs MPEG4 malo bluzi.
Normalno, da je slika slabša, če je source v MPEG2 in ga prekodiraš v MPEG4. Če pa imaš RAW datoteko, in nad njo izvedeš MPEG2 in MPEG4(codec H.264) kompresijo pa se vidi, da je pri istem toku kvaliteta MPEG4 boljša oz. da za približno enako kvaliteto pri MPEG4 rabiš manjši tok. Seveda so tukaj še ostali dejavniki ampak bistvo pa je povedano.
Source je v RAW.
Iz MPEG-2 sem dal v uncompressed RAW avi (in je slika ostala enaka MPEG-2 kaj se tiče vidne kvalitete), nato sem zadevo dal iz uncompressed RAW v MPEG-4 in zadeva je bila hudo slaba.
Tako, da mi ne zaj tu neke pametne ludi špilat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
luli ::
No pa gremo znova :
Glej MPEG2 in MPEG4 poslabšata izvor tako, da poskušata izpustiti stvari, ki so manj moteče za človeško oko. NPR človeško oko je za barve manj dovzetno kot za svetlobo. Torej ker si delal z že zakodiranim videom v MPEG2 in si ga spravil v RAW teh izvirnih lastnosti nisi mogle več dobiti. In ko zopet kodiraš v MPEG dejansko ne odstraniš več dosti podrobnosti, saj jih navsezadnje nisi imel. Drugače pa se MPEG4 osredotoča in daje povdarek na nekatere druge lastnosti. Te so recimo v RAW zapisu še prisotne in se jih odstrani z konverzijo v MPEG4.
Poskusi za osnovo vzet MPEG4, ALI pa RAW.
Presenečen boš, če ti povem, da sem pri tebi doma že bil in videl v aluminij-folijo ovit modem.
Glej MPEG2 in MPEG4 poslabšata izvor tako, da poskušata izpustiti stvari, ki so manj moteče za človeško oko. NPR človeško oko je za barve manj dovzetno kot za svetlobo. Torej ker si delal z že zakodiranim videom v MPEG2 in si ga spravil v RAW teh izvirnih lastnosti nisi mogle več dobiti. In ko zopet kodiraš v MPEG dejansko ne odstraniš več dosti podrobnosti, saj jih navsezadnje nisi imel. Drugače pa se MPEG4 osredotoča in daje povdarek na nekatere druge lastnosti. Te so recimo v RAW zapisu še prisotne in se jih odstrani z konverzijo v MPEG4.
Poskusi za osnovo vzet MPEG4, ALI pa RAW.
Tako, da mi ne zaj tu neke pametne ludi špilat.
Presenečen boš, če ti povem, da sem pri tebi doma že bil in videl v aluminij-folijo ovit modem.
V aluminij-folijo ovit modem ne, omaro pa ja.
Če bi modem ovil v folijo se več ne bi mogel hladili, saj bi zaprl vse luknje.
markk1 ::
takšen odgovor dobil danes:
Na podlagi 85. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (Ur. l. RS št. 13/07--UPB1, 102/07-ZDRad in 110/09; v nadaljevanju: ZEKom) imajo operaterji pravico, da spremenijo pogoje nudenja storitev, določene v naročniški pogodbi. Pred tem morajo svoje naročnike o tem obvestiti, in sicer najmanj 30 dni pred predlagano uveljavitvijo sprememb, kot tudi sami pravilno ugotavljate.
V kolikor vas je operater o spremembah obvestil dne 17.05.2010 (in ne tudi že prej) imate še vedno pravico, da od pogodbe odstopite, zaradi tega pa ne smete trpeti nobenih negativnih posledic.
Na podlagi 85. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (Ur. l. RS št. 13/07--UPB1, 102/07-ZDRad in 110/09; v nadaljevanju: ZEKom) imajo operaterji pravico, da spremenijo pogoje nudenja storitev, določene v naročniški pogodbi. Pred tem morajo svoje naročnike o tem obvestiti, in sicer najmanj 30 dni pred predlagano uveljavitvijo sprememb, kot tudi sami pravilno ugotavljate.
V kolikor vas je operater o spremembah obvestil dne 17.05.2010 (in ne tudi že prej) imate še vedno pravico, da od pogodbe odstopite, zaradi tega pa ne smete trpeti nobenih negativnih posledic.
PARTyZAN ::
mit3k ::
PrimozR ::
What's the point?
NASA je noter vdarla :P
Kot vidiš je omara ovita v folijo in ne modem. ;)
Po domače: majn motenj (nad glavo nam gre glavi vod za elektriko, ki niha z 50Hz, nihanje je tako močno, da se scan line-i CRT monitorja začne pačiti in zvijati, tudi to vpliva na modeme oz. je vpivalo na stare modeme, zato je bila to rešitev).
Trenutno pa to tako zgleda:
DOCSIS 3.0 modemi se grejejo ko satan če ventilator izklopim za 10 minut je zadeva tako vroča, da si lahko gor ribe spečem.
Zgodovina sprememb…
Kolega zajebava, ima pa DD-WRT na wrt54glju.
Ima enak problem kot ti.
Enak problem z DD-WRT, kak ste rešli?
Nismo rešli,
Danes je dobil nov arrisov modem, resetiral dd-wrt in začelo je končno delat.
Si je pa prej pridobil IP preko DHCPja ampak internet ni hotel delovati, tudi če sem release-al renew-al si je pobral ip ampak internet ni deloval.
Bil je pa točno 1 teden brez interneta.
Moj sum pa je na DHCP strežnikih. V ljubljani mi je serviser celo rekel, da naj probam vpisati statični ip ampak tudi ni delovalo.
JK007 ::
takšen odgovor dobil danes:
In kaj si s tem hotel povedat ? Se ti je spremenilo tisto kaj plačuješ ? Imaš v pogodbi napisano, da lahko brezplačno spremljaš digitalne programe ?
p.s. Mam enega kolega odvetnika, ki na takih ljudeh fajn služi ;)
....... www.kabelska.net .........
Tilen ::
5/22/2010 13:32 2 4115 65523 SIP General Failure
5/22/2010 13:36 2 4115 65523 SIP General Failure
Ima še kdo težave z VoIP? Lučki utripata obe venadr smo nedosegljivi in klici navzven niso mogoči.
Ima še kdo težave z VoIP? Lučki utripata obe venadr smo nedosegljivi in klici navzven niso mogoči.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Pesimist ::
Vedno bolj, ko berem probleme, ki jih imate uporabniki v mb, bolj sem srečen, da je selnica-ruše šla na svoje. Zadnje mesece pri telemachu lani so se tudi v območju ruš (vsaj pri meni) začeli pojavljati problemi. Testno so me ob prvi priliki prestavili na svoje omrežje in od tedaj problemov več ni. Tudi tu so pridobivanje ip-ja naredili na DHCP (vedno dodeli istega).
ampak tehnologija je ostala docsis 2. Net dela v nulo. Ni več povečanih pingov ob večerih, posledično tudi hudega padca downloada. Ping avarage do gatewaya ja padel iz 10ms na okoli 7,5 ms ob popolnoma sproščeni liniji.
Samo. ce si opazil se vedno eni in isti oglasajo z nekimi picajzskimi napakami, v vecjem delu. Jaz mam namrec tudi Triera na eni lokaciji in ne belezim nic vec napak kot pred letom dni. Vbistvu celo delno uporablja VPN iz triere na siol. Tak da sem tudi odvisni od dveh ISPjev, da stojita.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Vedno bolj, ko berem probleme, ki jih imate uporabniki v mb, bolj sem srečen, da je selnica-ruše šla na svoje. Zadnje mesece pri telemachu lani so se tudi v območju ruš (vsaj pri meni) začeli pojavljati problemi. Testno so me ob prvi priliki prestavili na svoje omrežje in od tedaj problemov več ni. Tudi tu so pridobivanje ip-ja naredili na DHCP (vedno dodeli istega).
ampak tehnologija je ostala docsis 2. Net dela v nulo. Ni več povečanih pingov ob večerih, posledično tudi hudega padca downloada. Ping avarage do gatewaya ja padel iz 10ms na okoli 7,5 ms ob popolnoma sproščeni liniji.
Samo. ce si opazil se vedno eni in isti oglasajo z nekimi picajzskimi napakami, v vecjem delu. Jaz mam namrec tudi Triera na eni lokaciji in ne belezim nic vec napak kot pred letom dni.
A ker zahtevamo to, kar smo naročili, smo pa kar picajzlasti?
Zgodovina sprememb…
5/22/2010 13:32 2 4115 65523 SIP General Failure
Tako zdaj pa dovolj heca in zajebavanja.
Danes ob 10:57 je telemach updateal svoje DHCP strežnike, zato jih je moral resetirati.
Naprave (DHCP Clienti tega niso vedeli niti čutili, da se je DHCP server resetriral) so še vedno uporabljale stari lease time, saj niso vedele da se je kaj zgodilo.
DHCP client ne sprašuje DHCP stežnika vsako minuto za ip, saj če je lease time 1 mesec več kot 3x v enem mesecu ne vpraša po ipju.
Še slika, za tele-mach-ofce, da boste razumeli o čem govorim (vam je treba to narisat kot 5 letnemu frocu drugače ne razumete, upam, da sem vam lepo narisal):
VEČJA SLIKA
*Opis slike:
Rdeči so DHCP requesti, Plavi so replyi iz strani telemachovega dhcp strežnika, rdeče črte pomenijo kako dolgo ni dovoljen ip traffic z opisom koliko dni in kako dolgo uporabnik nima interneta če ne naredi fizično nič, zadeva je predstavljena v časovni črti, 1.5 meseca.
Torej ko se DHCP server resetira mora uporabnik stražit modem in njegov DHCP Client (router, server, pc .. itd itd), da manualno release-a renew-a ip oz. da pošlje request, kajti sam DHCP client ga ne bo poslal v roku 2. dneh od restarta ali pa še mogoče dalje.
Bil sem danes pri 5. kolegih, ki so imeli ta problem, Routerji so še vedno uporabljali star lease time, ki pa ni bil več aktiven, saj se je vmes resetiral DHCP server od telemacha za 2 minuti in tega naprave valda, da niso zaznale.
Interneta tudi sam nisem imel od 10:57 do 17:00, saj mi niti DHCP requester, DHCP client ni mogel pridobiti IP naslova, kontaktirati DHCP strežnika: DHCP Request has timed out.
Predlagam rešitve:
1. Statični ip naslovi na mac naslov modema, hkrati lahko uporabnik uporabi DHCP.
2. Vpis mac naslova mrežne kartice, ki je povezana na modem, da mu casa vedno dovoli ip promet na ta specifičen mac naslov, uporabnik ima STATIČEN IP, hkrati lahko uporabnik uporabi DHCP.
3. Na telemachu sprogramirajte program, ki deluje v windows xp,vista,7, linux, unix, openbsd. Program se zažene na startup-u OSja, in vsako minuto pošlje request za ip na telemachov DHCP strežnik tako tudi če se resetira DHCP strežnik telemacha program zahteva čez 1min ip in ip promet steče.
Če tega ne boste naredili bodo morali uporabniki stražit svoje računalnike in routerje, kajti sam si nazaj ne pobere ipja če ne zmajnka linka ker ne ve da se kaj dogaja, sploh z DHCP stežnikom.
Tako tudi danes ni delovala telefonija nekaterim ker si modem ni pobral ipja za telefone, uporabljal je star lease time edino če si uporabniki niso resetirali modema.
Jaz pa zdaj ne mislim stražit tukaj pri meni doma non-stop kdaj se bo njihov DHCP server resetiral, da bom potem klical nazaj v ljubljano, da ker me ni doma mi naj resetirajo modem, da bo moj router zaznal, da je potrebno vzeti nov lease time.
POPRAVITE TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sosedov MAC naslov modema: 00-15-CE-3E-AE-E9
Sosedov LOG (Internet):
5/22/2010 10:56 20000400 3 Received Response to Broadcast Maintenance Request, but no Unicast Maintenance opportunities received - T4 timeout
5/22/2010 11:00 20000200 3 No Ranging Response received - T3 time-out
Sosedov LOG (Telefonija):
5/22/2010 10:57 5 4115 16 MTA TFTP: time-out 00:15:CE:3E:AE:EA 0015ce3eaee9.cable-slo.detel.eu/10.147.19.32
5/22/2010 11:00 2 4115 65523 SIP General Failure
Šele ko sem klical na telemach, da naj ta modem remote resetirajo 00-15-CE-3E-AE-E9 je njegov router komaj pridobil nov lease time, telefonija in internet sta začela delovati.
Šele po klicu je začel internet delovat.
Zgodovina sprememb…
Ravnokar me je klical še en kolega, ima enak problem.
Brez interneta je že 10 ur ni ga bilo doma, Svoj router in modem je mogel resetirat, sedaj pa mu spet deluje telefonija in internet.
Ima pa arris modem + Linksys WRT610N router.
Še eno potrdilo, da imam prav.
Zgleda, da sem bolj pameten od vseh na telemachu.
Brez interneta je že 10 ur ni ga bilo doma, Svoj router in modem je mogel resetirat, sedaj pa mu spet deluje telefonija in internet.
Ima pa arris modem + Linksys WRT610N router.
Še eno potrdilo, da imam prav.
Zgleda, da sem bolj pameten od vseh na telemachu.
Zgodovina sprememb…
upokojenc ::
Se moram strinjati, To kar delajo je pa res malce preveč. Če ne bi šel na računalnik, bi mislil ,da je vse ok, v resnici pa mi telefon ne dela. Seveda sem moral resetat modem, ampak saj vsak ne ve v čem je štos. O tem, da je to nadležno pa raje ne bi... Saj sem že imel pred Telemachon dinamičen ip, pa tam nikoli nisem imel teh problemov..
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650
Zgodovina sprememb…
- spremenil: upokojenc ()
Se moram strinjati, To kar delajo je pa res malce preveč. Če ne bi šel na računalnik, bi mislil ,da je vse ok, v resnici pa mi telefon ne dela. Seveda sem moral resetat modem, ampak saj vsak ne ve v čem je štos. O tem, da je to nadležno pa raje ne bi... Saj sem že imel pred Telemachon dinamičen ip, pa tam nikoli nisem imel teh problemov..
Sem razložil problem tehnično do detaila.. preberi si zgoraj kaj je narobe.
Lahko še video naredim ali pa grem predavat na univerzo kaj se zgodi in zakaj se zgodi.
Ne samo, da ne ve ali pa je nadležno resetiravat modem ampak kaj pa če nisem doma in fizično nimam dostopa do modema ?
Ne morem nič - tako dolgo ne bo interenta dokler sam ne izklopim kabla iz elektrike.
Saj sem že imel pred Telemachon dinamičen ip, pa tam nikoli nisem imel teh problemov..
Ja ampak je bil ip promet dovoljen tudi, če nisi poslal DHCP requesta zato je normalno delovalo, sedaj pa so tako naredili, da če ne pošlješ DHCP requesta je ip promet blokiran, tudi VoIP.
Zgodovina sprememb…
Vanquish ::
spc al pa se zamisli, da porabis vec casa za analizo kot oni sami, pa to ni misljeno kot kompliment.
Pa da me nebos narobe razumel, nekaj je iskanje tezave, drugo pa je to kaj se delas 3 mesce po tem, ko si najdo vzrok
sicer nebom komentiral tezave, ki jih imas ti, ker sam pac spadam pod teznom, vendar tezave so vsaj pri meni zelo redke, pa tudi ko vidim pritozbe iz tvoje lokacije si v 90% ti. Spet ni problem v tezavah ampak v tem kolko vse napihujes in kako si obremenjen s tem - imas ti mogoce kako OCD motnjo?
Pa da me nebos narobe razumel, nekaj je iskanje tezave, drugo pa je to kaj se delas 3 mesce po tem, ko si najdo vzrok
sicer nebom komentiral tezave, ki jih imas ti, ker sam pac spadam pod teznom, vendar tezave so vsaj pri meni zelo redke, pa tudi ko vidim pritozbe iz tvoje lokacije si v 90% ti. Spet ni problem v tezavah ampak v tem kolko vse napihujes in kako si obremenjen s tem - imas ti mogoce kako OCD motnjo?
mit3k ::
Mogoče je Spc res "network geek", sam ima pa prav!
Se ti zdi normalno, da moram 10x na dan resetirat router, da se refresha dhcp server?
Kaj naj rečem še ena šalabajzerska cvetka nesposobnega telesmeha.
Se ti zdi normalno, da moram 10x na dan resetirat router, da se refresha dhcp server?
Kaj naj rečem še ena šalabajzerska cvetka nesposobnega telesmeha.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mit3k ()
ni prav in to morejo popravit brez vprasanja. Govorim samo o tem, da ni potrebno isto tolko krat na dan napisat, da si moral resetirat modem.
tema postaje nepregledna ravno zaradi enih in istih ponavljajocih se vpisov
tema postaje nepregledna ravno zaradi enih in istih ponavljajocih se vpisov
Če bi mene ponudnik tako razočaral, bi že zdavnaj šel k konkurenci ( sploh v MB-ju, ko imamo na voljo toliko drugih alternativ ).
Če bi mene ponudnik tako razočaral, bi že zdavnaj šel k konkurenci ( sploh v MB-ju, ko imamo na voljo toliko drugih alternativ ).
Žal tam, kjer druge alternative ni, lahko upamo le na pravočasno odpravo s strani Telemacha.
Aha in potem moram začet uporabljat kurčevi PPPoE, e-mail menjat in še 100 drugih stvari.
1. Verjetno nimaš istega DHCP serverja kot mi na taboru
2. Če bi ti plačeval 70EUR na mesec in bi na teden padel dol 3x za 9 ur me zanima če bi si rekel, eh sej bodo že popravli.
3. Imam mail strežnike in druge postavljene na tem linku, če link pade ne dobim nobenih mailov in tudi par forumov ter spletnih strani ne deluje, ena izmed takih je: http://zevs.si
4. Tudi drugi ljudje, ki imajo pri meni mail ne dobiljo in ne morejo videt e-mailov.
Bi še rad, da dalje naštevam ?
Jaz pač hočem, da imam vsaj 99.8% uptime zaradi strežnikov in to je to.
Zgodovina sprememb…
kar-nekdo ::
Meni se je zacelo to dogajat odkar so mi tale novi modem dali arris ko sem presaltal na trojcka od takrat se nonstop nekaj resetira vcasih po 20 X na dan, prej pa se mi to v petih ali celo vec letih dogajalo razen enkrat ko je bil modem zanic.
spc - nisi me razumel, prav je da urgiras, prav je da opozoris, ni pa prav da 4x dnevno pises o tem - vse kaj si napisal, bi se dalo strnit v 3 poste. Prvi, ko so se tezave pojavle, drugic po tednu dni, ko nikakor niso resli tezavo, tretjic ko si odkril kje je tezava.
Vse ostalo samo zmanjsuje doprinos, ki bi ga informacije v malo bolj selekcioniranem postanju imele, kr v tem trenutku to vec noben res ne jema, kr sa pises iste zadeve vse skozi in skozi in joces.
pa brez zamere, to je pac moje mnenje
Vse ostalo samo zmanjsuje doprinos, ki bi ga informacije v malo bolj selekcioniranem postanju imele, kr v tem trenutku to vec noben res ne jema, kr sa pises iste zadeve vse skozi in skozi in joces.
pa brez zamere, to je pac moje mnenje
Če bi lahko edital post po določenem času bi vse v en post napisal, tako pa moram po 3. urah napisat nov post kajti "popravi" več ne deluje.
Kot pa lahko vidimo pa imamo vsi enake težave in ne samo jaz.
Kot pa lahko vidimo pa imamo vsi enake težave in ne samo jaz.
Zgodovina sprememb…
TyKee ::
@SPC: Kaj ce bi ti raje teh 70EUR dal za KOLOKACIJO, imel 100Mbps link, prikloplen bi bil "direkt" na CORE router,...?
Od ISPja do tvoje destinacije je se zmeraj par kilometrov koaksialca, ki se lahko pretrga na N lokacijah. Zraven lahko damo se ostale tezave (DHCP, routerji,...)... :)
Od ISPja do tvoje destinacije je se zmeraj par kilometrov koaksialca, ki se lahko pretrga na N lokacijah. Zraven lahko damo se ostale tezave (DHCP, routerji,...)... :)
KOLOKACIJA ni ravno to kar bi rabil ker bi rabil fizični dostop do samega serverja, edino če mi ključe zrihtate od ISPja. :P
Rabil bi stable link, kot je bil na trieri.
Če se prav spomnim se trieri ni pretrgal coax na n lokacijah in ni bilo dhcp problemov.
No pred 1 uro mi je spet link padel (seveda drugo ni pomagalo kot DHCP renew).
Rabil bi stable link, kot je bil na trieri.
Če se prav spomnim se trieri ni pretrgal coax na n lokacijah in ni bilo dhcp problemov.
No pred 1 uro mi je spet link padel (seveda drugo ni pomagalo kot DHCP renew).
Zgodovina sprememb…
Aha in potem moram začet uporabljat kurčevi PPPoE, e-mail menjat in še 100 drugih stvari.
2. Če bi ti plačeval 70EUR na mesec in bi na teden padel dol 3x za 9 ur me zanima če bi si rekel, eh sej bodo že popravli.
3. Imam mail strežnike in druge postavljene na tem linku, če link pade ne dobim nobenih mailov in tudi par forumov ter spletnih strani ne deluje, ena izmed takih je: http://zevs.si
4. Tudi drugi ljudje, ki imajo pri meni mail ne dobiljo in ne morejo videt e-mailov.
Na domači povezavi? Dude?!? Še nisi slišal za hosting?
Na domači povezavi? Dude?!? Še nisi slišal za hosting?
Nimam dude.
Ja na trieri sem dosegal 99.8%.
Zgodovina sprememb…
Spc, imam dva trojčka na območju Maribor - Tabor in enega na območju Slivnica ( samo za info ).
Spc, imam dva trojčka na območju Maribor - Tabor in enega na območju Slivnica ( samo za info ).
No verjetno pa potem sploh opazo nisi, da si dol pado.
SmeskoSnezak ::
Če bi zdaj naročil digitalni paket... izbiram med 60 in 70€. Je kakšna razlika v snemalniku v teh paketih? Ali je v obeh isti snemalnik?
@ Pusti soncu v srce... @
V obeh je isti, zanič. Zakaj pa misliš, da toliko ljudi zamenjuje sprejemnike za module? Najbrž ne zato, ker delajo tako dobro.
Zgodovina sprememb…
Hmmm... jaz govorim za snemalnik, ki ga baje dobiš zastonj zravn. Al je snemalnik isto ko sprejemnik?!?
SmeskoSnezak je izjavil:
Hmmm... jaz govorim za snemalnik, ki ga baje dobiš zastonj zravn. Al je snemalnik isto ko sprejemnik?!?
Afaik je to sprejemnik z možnostjo snemanja. Lahko pa da se motim.
To je že drugi Telemachov sprejemnik z možnostjo snemanja, o prvem, sprejemniku Handan CV-6000 PVR (ki pa je bil le standardne ločljivosti) smo pisali v članku Novo v omrežju UPC Telemach septembra 2008. Že takrat smo obžalovali, da drugi sprejemnik Handan CV-7000 HD, o katerem smo pisali v naslednji, oktobrski številki, ob sprejemu HDTV ne omogoča tudi snemanja HD.
Mi smo za mdul recimo zamenjali, da smo se znebili drugega daljinca pa da smo lahko gledali HD signal, dokler je bil zastonj.
Pesimist ::
Hahah pa ti si bolan. Drugacne razlage ne vidim.
Ze samo tvoja preobleka omare v foljo me je v to prepričala. Ziher nosis tudi na glavi kapico iz folje, da ti Alieni idej ne kradejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
jap. Razen ce imas ti tudi v foljo zaviti modem.
Ko boš ti naredil toliko kvalitetnih stvari kot on,se lahko oglasiš. Do tedaj pa rajš psssssssst! :P
Hahah pa ti si bolan. Drugacne razlage ne vidim.
Ze samo tvoja preobleka omare v foljo me je v to prepričala. Ziher nosis tudi na glavi kapico iz folje, da ti Alieni idej ne kradejo?
Verjetno ne veš kaj naredi 50Hz z modemom.
Tudi ne veš kaj pomeni 50Hz.
Eni pač niste izobraženi kaj naj jaz zaj ..
Če bi v praveku vidli letalo bi tudi bli vsi bolani.
Zgodovina sprememb…
V-i-p ::
Spc: sigurno obvladaš, te spoštujem, ampak da hočeš in zahtevaš 99,8% uptime na home liniji pa še za serverje po vrhu. No, zaradi tega si izgubil vso kredibilnost pri meni :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
psychoshorty ::
Spc: sigurno obvladaš, te spoštujem, ampak da hočeš in zahtevaš 99,8% uptime na home liniji pa še za serverje po vrhu. No, zaradi tega si izgubil vso kredibilnost pri meni :).
Kredibilnost gor ali dol, mislim, da se SPC zaradi tega ne bo sekiral. Spc je pac posameznik, kateri zna ceniti kvalitetnega providerja in kvaliteten uplink, kar je KKS nekoc bil. Zdaj? Sam ne mislim vec izgubljati besed. Dovolj je ze bilo recenega na vse problematike, a ostaja se vedno vse isto... ce ne kje huje.
Hmm ?
Kaj sedaj se DHCP server resetira na 4 ure ?
Lease time mi ne deluje več kot 4 ure ?
Čeprav piše, da je lease dolg en mesec, mi lease expire-a po 4 urah.
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 MT Dual Port Server Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-23-B7-93-31
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 82.149.31.58
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 82.149.31.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 213.161.2.98
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.161.0.10
213.161.0.20
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 25. maj 2010 1:42:19
Lease Expires . . . . . . . . . . : 24. junij 2010 1:42:19
Triera je znala ponudit 99.8% uptime, telemach zaradi nesposobnih ljudi ne zna.
Kaj te ima to blage veze z kredibilnostjo, če uporabnik hoče vsaj 90% uptime telefonije in interneta ?
Kaj sedaj se DHCP server resetira na 4 ure ?
Lease time mi ne deluje več kot 4 ure ?
Čeprav piše, da je lease dolg en mesec, mi lease expire-a po 4 urah.
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 MT Dual Port Server Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-23-B7-93-31
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 82.149.31.58
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 82.149.31.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 213.161.2.98
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 213.161.0.10
213.161.0.20
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 25. maj 2010 1:42:19
Lease Expires . . . . . . . . . . : 24. junij 2010 1:42:19
Triera je znala ponudit 99.8% uptime, telemach zaradi nesposobnih ljudi ne zna.
Kaj te ima to blage veze z kredibilnostjo, če uporabnik hoče vsaj 90% uptime telefonije in interneta ?
Zgodovina sprememb…
Zato, ker se ob enem delaš zelo brihtnega in pametnega, po drugi strani pa furaš ne vem kaj na domači liniji, kar itak ni dovoljeno. Zato. Tak profi bi moral vedet kako se stvarem streže in bi tudi moral malo globlje pljunit v denarnico za profi stvari (recimo redundanca), ne pa samo "jokat" po forumih, se ti ne zdi?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
Kaj ni dovoljeno ?
Profi stvari mam jaz doma.
Ali mi hočeš povedat, da moram plačat 600EUR na mesec, da mi tele-mač zagotovi vsaj 90% uptime-a.
Profi stvari mam jaz doma.
Ali mi hočeš povedat, da moram plačat 600EUR na mesec, da mi tele-mač zagotovi vsaj 90% uptime-a.
Zgodovina sprememb…
Saj sam prekleto dobro veš, kaj ni dovoljeno. Vse bp, briga me in dol mi visi kaj vse obesiš na linijo, na živce mi pa gredo userji, ki se delajo profije, furajo pa vse na domači liniji kot eni amaterji. Upam, da maš vsaj UPS in da ne furaš vseh svojih mašin na kakšnem Trojčku S.