» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
133 / 363
»»

Tom-Cat ::

djordjevic je izjavil:

Dedek pravi, da na analogni nima, recimo, POP-TV, poleg tega pa naj bi mu manjkalo precej programov, ki jih je prej imel (sony televizor z dvb-c sprejemnikom). Moram sicer videti zadevo na lastne oči, ampak v vsakem primeru ta poteza ni vredna tako velikega podjetja, kakršno naj bi Telemach bilo.

Glede na to da omenjas sony televizor z dvb-c sprejemnikom tvoj dedek verjetno ni gledal analogne ampak digitalno. Analogna je ostala enaka... ce dedek pritisne gumb "Analog" na daljincu bo preklopil na analogno. Za digitalno pa potrebuje kartico in pa conax modul, oboje dobi zastonj pri Telemachu.

djordjevic ::

V preklop na analogno sem ga vodil po telefonu, pa mi je ravno tako mrmral, da nič prav ne najde. Skratka, hotel je gledati Lepo je biti sosed, pa ni šlo. Glede kartice in tega pa ... Že pred tremi tedni, ob nakupu teveja, je naročil zamenjavo paketa, da bi lahko izkoristil še HD kanale, pa ne duha ne sluha o kakšnem predstavniku KRS Slivnica/Telemacha.
No grave is deep enough to keep us in chains.

FeniksX ::

Spet način, da dodatno zaslužijo ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FeniksX ()

Tilen ::

Tom-Cat je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Dedek pravi, da na analogni nima, recimo, POP-TV, poleg tega pa naj bi mu manjkalo precej programov, ki jih je prej imel (sony televizor z dvb-c sprejemnikom). Moram sicer videti zadevo na lastne oči, ampak v vsakem primeru ta poteza ni vredna tako velikega podjetja, kakršno naj bi Telemach bilo.

Glede na to da omenjas sony televizor z dvb-c sprejemnikom tvoj dedek verjetno ni gledal analogne ampak digitalno. Analogna je ostala enaka... ce dedek pritisne gumb "Analog" na daljincu bo preklopil na analogno. Za digitalno pa potrebuje kartico in pa conax modul, oboje dobi zastonj pri Telemachu.

Ne skrivat podrobnosti. Zastonj je samo ENA kartica, čeprav so v paketih veselo oglaševali gledanje na 3 tv hkrati za x / mesec. Je kdo poskusil urediti spremembo paketa na daljavo v MB?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

JK007 ::

Tilen, kdo ti je rekel, da je zastojn le ena NAROČNIŠKA kartica ?
....... www.kabelska.net .........

JK007 je izjavil:

Spc je izjavil:

Sem klical sedaj in po 3 urah dobil linijo.
Pazite sedaj.

To ko se govori, da dobi vsak 3 kartice zastojn je izmišljotina.
Tja moraš it podpisat novo pogodbo in nato ko ti to vse podpišeš dobiš samo ENO KARTICO.
Za vse druge stvari pa moraš doplačat pri mesečni naročnini.

ZATO SO TUDI TO SEDAJ ZABLOKIRALI, DA BI LJUDJE VEČ PLAČALI MESEČNO

Sem pa spregledal očitno tale post :

V-i-p je izjavil:

NE BOM OPRAVIČEVAL FANTOV IN PUNC V NAROČNIŠKI, AMPAK IMAJO RES NORO GUŽVO PA JE MOGOČE KAK NOVI NAROBE POVEDAL:

- TRI kartice na eno naročnino SO ZASTONJ
- vsak modul se doplača DVA evra mesečno

INFORMACIJA JE 10000% TOČNA !

Torej, doma imam CableStar HD 2 skupaj s CI modulom. Kartico torej dobim free? Potrebujem tudi modul? Najbrž ne.

luli ::

Tilen :
Torej, doma imam CableStar HD 2 skupaj s CI modulom. Kartico torej dobim free? Potrebujem tudi modul? Najbrž ne.

Kontaktiraj me, ko boš ugotovil, da omenjena kartica z modulom ne dela!

Spc ::

Spet je DHCP padel tukaj na taboru, ni interneta.

KuntaKinte ::

mene samo moti,da pri DTV 3.0 L + ni možnosti izbire med HBO in HD programi,HBO nočem,HD programe pa bi imel

Mene pa moti, da je 6EUR dražji od enakega analognega paketa in že razmišljam o M paketu s katerim bi letno prihranil 180€.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

V-i-p ::

vlkišef: ne razumem? Pri vsakem DTV paketu je možno vzeti za doplačilo HD paket.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

djordjevic ::

Nekaj mi povejte, ko vidim, da ste že tu tudi uslužbenci Telemacha. Imam paketXL pri Kabel-TV v Slovenski Bistrici, dali pa so mi navaden sprejemnik, češ da drugih nimajo. Je kakšna možnost, da bi dobil HD sprejemnik v kateri drugi poslovalnici Telemacha? Konec koncev plačujem HD kanale in bi jih potem tudi rad gledal.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem tudi Maribor - Tabor uporabnik, pa mi internet dela non-stop !

KuntaKinte ::

V-i-p je izjavil:

vlkišef: ne razumem? Pri vsakem DTV paketu je možno vzeti za doplačilo HD paket.

jaz ne bi nič doplačal,že itak je drago,rad bi imel hd,hbo pa ne

Tilen je izjavil:

Mene pa moti, da je 6EUR dražji od enakega analognega paketa in že razmišljam o M paketu s katerim bi letno prihranil 180€.

isto jaz,bom pa vzel hd še zraven pa sem na isto 45 eur

Zgodovina sprememb…

sinalko ::

JK007 je izjavil:

Jaz sem tudi Maribor - Tabor uporabnik, pa mi internet dela non-stop !

Jaz sem tudi Maribor - Tabor uporabnik, pa mi internet NE dela non-stop. Poznam še dva , ko jim internet tudi NE dela non-stop.

Kateri programi so v HD paketu?

Kami ::

JK007 je izjavil:

Uslužbenci na Telemachu.

tanyap ::

Kami je izjavil:

JK007 je izjavil:

Uslužbenci na Telemachu.

Meni tudi. Oni kartico namreč enačijo z modulom, kar pa ni isto. Modul zaračunajo (lahko ga kupiš sam), kartica pa je tvoja naročniška kartica, kjer so podatki o tvojem paketu, na podlagi katerega lahko kodirajo in dekodirajo programe, ki si jih plačal.

rokp ::

tanyap je izjavil:

Modul zaračunajo (lahko ga kupiš sam), kartica pa je tvoja naročniška kartica, kjer so podatki o tvojem paketu, na podlagi katerega lahko kodirajo in dekodirajo programe, ki si jih plačal.

Hm, kaj ni tako, da dobimo vsi isti signal, na narocniski kartici je pa ustrezen kljuc, ki je sposoben odkodirati signal za tiste programe, ki si jih placal? In, ce zelis dodatne programe, ti morajo preprogramirati narocnisko kartico?

rokp je izjavil:

tanyap je izjavil:

Modul zaračunajo (lahko ga kupiš sam), kartica pa je tvoja naročniška kartica, kjer so podatki o tvojem paketu, na podlagi katerega lahko kodirajo in dekodirajo programe, ki si jih plačal.

Hm, kaj ni tako, da dobimo vsi isti signal, na narocniski kartici je pa ustrezen kljuc, ki je sposoben odkodirati signal za tiste programe, ki si jih placal? In, ce zelis dodatne programe, ti morajo preprogramirati narocnisko kartico?

Tako, ja. Sem napisala kaj drugega? :D

rokp ::

tanyap je izjavil:

Tako, ja. Sem napisala kaj drugega? :D

No ja, meni se je zdelo malce dvoumno. Lahko bi tvoje pisanje razumel tudi, kot da oni kodirajo signal zate glede na to, kaksen paket si jim placal. In, ce bi jim placal kaksen drug paket, bi ti ga kodirali malo drugace. (Po drugi strani pa tudi meni ni bilo cisto jasno, kako je v resnici, tako da sem vesel, da si sedaj razcistila. Sicer je pa v bistvu kar logicno, da je tako, kot je.)

rokp je izjavil:

No ja, meni se je zdelo malce dvoumno. Lahko bi tvoje pisanje razumel tudi, kot da oni kodirajo signal zate glede na to, kaksen paket si jim placal. In, ce bi jim placal kaksen drug paket, bi ti ga kodirali malo drugace. (Po drugi strani pa tudi meni ni bilo cisto jasno, kako je v resnici, tako da sem vesel, da si sedaj razcistila. Sicer je pa v bistvu kar logicno, da je tako, kot je.)

Se opravičujem za dvoumnost :D

Gost ::

Telefonija še vedno ne deluje. Delujoč telefon je priklopljen na Cisco modem in od vsega začetka (cca 3 tedne oz. že skoraj en mesec), telefonija ne deluje ustrezno. Modem je potrebno velikokrat resetirati, noben me ne more priklicati, ne morem klicati drugih.

Klicni center 080 22 88 ne deluje. Deluje samo preko 059 188 600.

Telemach, ne bo dobil nobenega plačila z moje strani, dokler ne bodo rešili vseh problematičnih elementov v mojem paketu.

SmeskoSnezak ::

A se ne da pri paketu XL zamenjat HBO programa za HD programe? Bilo bi fajn, če bi lahko ljudje imeli izbiro.
@ Pusti soncu v srce... @

Matheeew ::

Tilen je izjavil:

http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Matheeew je izjavil:

Tilen je izjavil:

http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Zadeva pa je v MPEG-4 pa ŠROT slika.

PARTyZAN ::

Šrot slika? Slika je čisto normalna za HD programe.

Potem pa še nisi videl pravega MPEG-2 HD transport stream-a pri 45mbit/s.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Čudno, da vsi programi preko satelita oddajajo tudi v Mpeg4.

Največ sem preko DVB-C Telemacha gledal Discovery HD Showcase in slika je bila fenomenalna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

Čudno, da vsi programi preko satelita oddajajo tudi v Mpeg4.

Največ sem preko DVB-C Telemacha gledal Discovery HD Showcase in slika je bila fenomenalna.

haha.
Kje si pa to zdaj prebral ?
99% HD digitalnih streamov je na satelitu MPEG-2 HD 4:2:2 v vsaj 35mbit/s

Lanski Eurovision Song contest je bil v MPEG-2 4:2:2 1080i, 37.5mbit/s, square pixels, na eutelsat W1, slika pa skoraj kot RAW, letošnji bo tudi MPEG-2 4:2:2 HD, samo nevem točno na kateri satelit bodo uplinkali.

Link na moj video server:
http://svs.spc-tech.com/esc2009t2.htm

Zgodovina sprememb…

Eno je stream drugo pa so TV programi za komercialno uporabo.

JK007 je izjavil:

Eno je stream drugo pa so TV programi za komercialno uporabo.

Spet izgovori.
Sej vsi vemo zakaj se je izbiral MPEG-4 .. da ponudniki lepo šparajo z kvaliteto slike in z bandwidthom.

Zgodovina sprememb…

Povej mi, koliko Evropskih HD TV programov oddaja preko satelita v DVB-S Mpeg2 in koliko v DVB-S2 Mpeg4 ?

Spc, za tebe je verjetno edino vredi slika na Ultra HD programih ( http://www.wisegeek.com/what-is-ultra-h... ).

Ne preostane ti drugega, kot pa da se preseliš v Azijo.

JK007 je izjavil:

Povej mi, koliko Evropskih HD TV programov oddaja preko satelita v DVB-S Mpeg2 in koliko v DVB-S2 Mpeg4 ?

Ne govorim o MPEG-2 Main Level ampak High 1440 Level ali High Level.

JK007 je izjavil:

Spc, za tebe je verjetno edino vredi slika na Ultra HD programih ( http://www.wisegeek.com/what-is-ultra-h... ).

To je za mene slika:
http://www.netsky.org/Yohanna.rar
MPEG-2 @ 60mbit/s z mojim video filtrom, zmodificiran MPEG-2 Header.
*Rabiš vsaj Quad Core Processor

Ali pa še mogoče to:
http://svs.spc-tech.com/bracic.htm

Zgodovina sprememb…

NoBody- ::

Zanima me ce imajo kateri od HD kanalov slo podnapise (predvsem me zanima za discovery in ngc) ter kako je z EPG pri teh kanalih.

Lp

upokojenc ::

Ultra HD je tako samo za to da bodo spet lahko nekaj prodajali. Kam za vraga naj postavim tv s 3m diagonalo, da bi videl razliko z recimo fullHD. V sosedovo garažo? Mi je 116cm več kot dovolj. Še bolj smešen pa mi je 22.2 zvok. Bom bankrotiral že samo z nakupom zvočnikov....

Me pa zanima kdaj bo imel Telemach 3D programe, sem na T2 videl nekaj da jih že imajo poskusno. Glede na to, da Telemach samo povzroča glavobole bi te res moral imeti, bolečine zagotovljene pri ~30% populacije, vključno z mano^^.
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650

Zgodovina sprememb…

Telemach bo imel 3D program jutri.

lol.
Sem bil pri sosedu pa mu špilajo programi v mađarščini, sem se skoraj posral od smeha, pa brez podnapisov.
:))
Super doper telemach, jutri pa 3D filmi v kitajščini.

NoBody- ::

NoBody- je izjavil:

Zanima me ce imajo kateri od HD kanalov slo podnapise (predvsem me zanima za discovery in ngc) ter kako je z EPG pri teh kanalih.

Lp

Anyone?

upokojenc ::

No one...

Če niso nič spreminjali in dvomim da so, potem ne. Pa tudi epg ni delal, vsaj za NGC sem 100%. Spomin tudi ni več to kaj je bil...
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650

WildChild ::

Še koga drka amis/triera? Kot sm že omenu, v tomatu morm na vsakih 5min releasat pa renewat, da net dela!! Lokacija: MB -> studenci
in da mood

Kolega zajebava, ima pa DD-WRT na wrt54glju.
Ima enak problem kot ti.

WildChild je izjavil:

Še koga drka amis/triera? Kot sm že omenu, v tomatu morm na vsakih 5min releasat pa renewat, da net dela!! Lokacija: MB -> studenci

Tudi pri meni. Lokacija: Maribor - Studenci :)

NoBody- je izjavil:

NoBody- je izjavil:

Lp

Anyone?

Ti je nekdo že odgovoril...samo ne vem če v tej temi.

Sicer pa ne. Podnapise ima samo History HD..pa še temu res težko rečeš podnapisi.

mit3k ::

Danes grem zamenjat ciscov dvb-c sprejemnik za kartico. Zanima kaj dobim pri telemachu... modul s kartico ali samo kartico (modul pa morem posebej kupit)?

psychoshorty ::

Spc je izjavil:

JK007 je izjavil:

JK007 je izjavil:

To je za mene slika:

Ali pa še mogoče to:

@Spc

kaj nimam nalozenega, da bi lahko pogledal Yohanna.rar? Zvok slisim, slike ne vidim. Uporabljam pa ffdshow + Media player classic.

Jst sem z VLCjem zagnal in dela...

luli ::

SPC glede MPEG2 vs MPEG4 malo bluzi.

Normalno, da je slika slabša, če je source v MPEG2 in ga prekodiraš v MPEG4. Če pa imaš RAW datoteko, in nad njo izvedeš MPEG2 in MPEG4(codec H.264) kompresijo pa se vidi, da je pri istem toku kvaliteta MPEG4 boljša oz. da za približno enako kvaliteto pri MPEG4 rabiš manjši tok. Seveda so tukaj še ostali dejavniki ampak bistvo pa je povedano.

psychoshorty je izjavil:

Spc je izjavil:

JK007 je izjavil:

JK007 je izjavil:

To je za mene slika:

Ali pa še mogoče to:

@Spc

kaj nimam nalozenega, da bi lahko pogledal Yohanna.rar? Zvok slisim, slike ne vidim. Uporabljam pa ffdshow + Media player classic.

Uporabi VNC player, za audio moraš nastavit na stereo, če hočeš slišat stereo..
AUDIO > Audio Channels > Stereo.

Če ne pa maš tukaj MPEG-2 dekoder (DirectShow Filter).
http://www.netsky.org/ligos.zip

Zgodovina sprememb…

««
133 / 363
»»