» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
13 / 363
»»

Tero ::

Se triera bi bla super ISP samo če nebi to žnjarli z blokiranimi porti.;(( To me že od nekdaj moti in vedno bolj razmisljam o ADSL:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Kekec ::

S strinjam tabo tole s porti je ku*ac, nikjer v pogodbi ti tega ne navedejo, vsaj v moji nisem opazil tako da te načeloma omejujejo proti tvoji volji, bom počakal še par mesecev da mi poteče tustuh 24 mesecev ki sem jih takrat podpisal pol pa kar lepo na adsl!
lp

Je pa na trieri en varnostni bug. Namrec ko sem enemu kolegu internet nastavljal in sem pomotoma nastavo moj ip naslov je pri meni doma tuji ckrno internet! >:D :D :) :\ ;( ;((

Rekec ::

niam prek mojega imena internet, če te to skrbi! Mam prek mame, ki je učitllca

frudi ::

Je pa na trieri en varnostni bug. Namrec ko sem enemu kolegu internet nastavljal in sem pomotoma nastavo moj ip naslov je pri meni doma tuji ckrno internet!

jp, to sem že pred časom opazil, ko sem tud nekomu svoj ip vpisal :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

CaqKa ::

rekec:
kot prvo se umiri! nehaj žnjarit z pohitritvijo.. linke si vse že dobil za ostalo se pa na triero obrni.
kot drugo. v materini pogodbi za anres piše da lahko tisti dostop uporablja SAMO ona. drugače lahko dobi sranje.. so be aware :)
lastne izkušnje.
in kot tretjo.. na kraj pameti mi ne pade da bom lasten arnes imejl objavil javno.. arensov imejl je biser in ga ni pametno izpostavljat javnemu spamanju.

nekaj zgornjih odgovorov sem pa brisal ker so za eno drugo temo.

AngelOfDeath ::

Tero

To ni doben bug

flipflop ::

A ma še kdo probleme z mailom na trieri? Mail pride do mene kakšen dan po tistem ko je bil poslan.

Tilen ::

works fine here.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

marjanX ::

A ma še kdo probleme z mailom na trieri? Mail pride do mene kakšen dan po tistem ko je bil poslan.

flipflop: poglej v glavo sporočila (header), tam boš našel "Received" vrstice, kjer je zapisana pot sporočila. Od kod si ga poslal, preko katerih serverov je šel in kdaj. Pa boš hitro ugotovil, kje pošta čaka... in čaka... :)

Bere pa se zadeva od spodnje Received vrstice navzgor.

Bakunin ::

flipflop:

naj ugibam .......sporocilo je bilo poslano preko SiOff ? >:D

No tiste maile ki jih pošljem jaz vsi pridejo v kratkem času. Če mi pa kdo drug pošlje pa ali sploh ne pride do mene ali pa pride čez kakšen dan. Poslani so pa iz email.si,siol,arnes,... Mam pa thunderbirda in mi vse dela brez problemov ves čas, zadnji teden pa noče več. Nastavitev nisem spreminjal.

a vam dela tujina?

aha, ze dela :) izpad okol 20 min heh

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Matri[X] ::

Filtriranje portov pod 1024 je super, ker potem se črvi ne širijo tako hitro.

hruske ::

Če maš komunikacijo z uporabniki dobro urithtano, se da imet vse odprto in zapret porte ko se pojav nov virus. Ne pa tk kt siol, k ti skriva informacije o dogajanju z omrežjem.

Kekec ::

filtriranje portov je mogoče res dobro za nekoga ki nima pojma za kaj se gre. Ampak še to bi moralo biti tako da na željo uporabnika izklopijo, jaz se nikakor ne strinjam da mi blokirajo!

kekec - vse je odvisno od paketa, ki ga imas oz. placujes....

j odkod ti ta informacija?
to imajo samo arnesovci... obični kks userji pa imajo vsi blokirano.. kar je čisto logično saj je arnesovcem arnes provajder nam pa triera.
torej obrazloži.

LAN paketi te omejitve nimajo., vendar je minimalna cena 20.000 SIT/mesec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

mah lan paketi...
jaz vem da p paketi jo ziher imajo poleg g paketov.

A še komu občasno internet neha delat? Na modemu pa samo dve lučki gorita. Ko ga resetiram pa ponavadi spet dela?

to se je pri meni včasih dogajalo...
če jih kličeš ti znajo povedat da vse dela.. pol čez nekaj časa pa res dela vse kot treba...
lahko jim pa vseeno zatežiš na oni brezplačni številki.

Tam mi ponavadi povejo da mam upload zafilan,čeprav ni. Bom še počaku mal, pol jih bom pa poklicu če se ne bo izboljšalo.

ja.. to majo tam že tak natrenirano pomojem kot oni v mcdonaldsu "še kaj za spit mogoče?"

hm... kako lahko clovek s kabelskim internetom vidi kojk je kej upload na njihovem kablu poln? mislm... ce ti nc ne uploadas... morda sosed. pri kabelski se to pozna.

torej... a lahko ti vidis ce kdo uploada kaj oz. kako polna je linija?

kaj ma to veze če sosed uploada z mojim internetom?
sej pa oni meni prodajo kablski net, ne pa meni in sosedu.. če majo težave z njim se naj z njim zmenijo.

Uplod gledajo za tvoj modem - torej ne za sosedovega malo popingaj naokoli pa boš takoj videl kje je problem.

2 lučki gorita - Keri dve ?

Če se dostikrat prekinja internet je problem verjetno v tem da je modem preko usb povezan.

aha, ok. dopuščal sem pač možnost, da ne bi mogli videt uploada posameznega modema. ok.

Verjami da vidijo vsak modem posebej :)

flipflop

Tam na modemu maš eno stikalo ON/OFF pa ga pritisni - Še stalno samo 2 lučki gorita ?:)

Ja če pritisnem ON/OFF, potem se včasih prižgejo vse lučke, ponavadi moram pa resetirat modem. Danes mi že od jutra internet bolj ne dela kot dela, na slo-tech sploh nisem mogel priti do treh popoldne, mula se je velikokrat disconectala,pa vse dela res zelo počas, če sploh dela. Bom v ponedeljek poklical kaj je narobe,samo pri meni ne vem ce je kaj, tudi tisti njihov merilec kaže da se skoraj nič ne uploada, tako da bi ga moral imet 25kB/s prosto,razen če so mi spet kaj spremenili po pomoti, kot se je že zgodilo.

na slotech nisi prišel zato ker ni delal..
čist mimogrede

Tomi ::

Tudi meni zadnja dva dni Triera (ok, Arnes) bolj ne dela kot dela. Še sreča, da grem v Ljubljano v ponedeljek, ker drugače bi spet penil>:D
metrodusa.blogspot.com

Aja,no to pa nisem vedel.0:) Samo so se tudi druge strani zlo počasi odpirale, nekatere se pa sploh niso.

pri meni je vse špilalo razn slotecha...

TyKee ::

Za spremembo v Rušah dela od 5.5.2004 brez ene same težave. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Jaz pa imam zadnje čase veliko izgubo ip paketkov. Probam pingat gateway pa pa je skoz ping timeout ;(

Soprano ::

Pri meni enako - delalo je vse, razen Slo-techa =)

Za tehnično pomoč pa se je najboljše obrnit na podpora@triera.net.

Spc ::

Spet smo route-ani preko SPRINT-a. Response time-i so hudi kajti do istega serverja imam 32-35ms prej sem imel 85-90ms.
Sprint res rula v komunikacijah.
Še slikica:

8-O
Sprint datacenters RULE! >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

a pa si ze obvestu koga...?

KAk me zafrkava net pri trieri ... sem prisel domov pred 1 h in kr nekaj lag nabija, a se komu?

Same here... včasih začne full lagat ..
Skoraj vsaki teden pa mi DOCSIS Signala zmanjka in potem ni 3ure interneta.
;(

OK, to se meni ne dogaja :)

KraP ::

Jaz sem pri Trieri ( Rotovz) dela brez problema.

LP KraP

pri meni je prejšni vikend nekaj štrajkalo.. samo je spet vse ok.

Jst sem mel kakšen mesec nazaj veliko težav, sem klical serviserja in je bilo nekaj na omarici narobe. So popravili in zdaj dela bp.

je bilo nekaj na omarici narobe

É točno to sem jim jaz rekel, kajti tudi TV slika ima extremni šum.
Pa mi ne verjamejo. :( ??

spc: če mi poveš kje si doma jih bom poklical in jim povedal da imaš težave in naj pridejo pogledat.

no šalo na stran. pokliči jih zaboga. pa mimogrede jih vprašaj če mislijo upload povečat. :D

Klical sem pune že 2 meseca ... pa nič.
Danes je prišel serviser in po skupnih močeh sva ugotovila, da je nekaj na njihovem omrežju.
Skurjena je bila "škatlica" razdelilec iz Glavnega (debelega) kabla (To mislim, da je od takrat, ko je strela vsekala 50metrov od mene).
Jaz upam, da bo sedaj stvar delovala .. sem pa 92%, da je bilo to krivo.
Upload si lahko "povečaš" z QoS-om.
Jaz imam normalno 52kB/s out (z uporabo QoS-a) če QoS izklopim mi pade na max 43kB/s.
Sem pa imel extreme ko sem full uploadal pa mi je stvar prišla do 76kB/s.
Imam paket 3mbit/348k za podjetja.
Moja mrežna pa je:

Intel Pro/1000 MT Server Adapter

8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

chucki ::

Kaj je QoS in kako ga uporabis? Namrec mam isti paket kot ti pa mam upload max 38k/s
««
13 / 363
»»