Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Spc ::
chucki:
Kakšno mrežno imaš ?
Sigurno nekakšno za 1000 sit .. te mrežne ne podpirajo QoS-a tako, da nič nebo.
Še za tiste, ki ne verjamejo:
Moje Statistike (Graf)
Kakšno mrežno imaš ?
Sigurno nekakšno za 1000 sit .. te mrežne ne podpirajo QoS-a tako, da nič nebo.
Še za tiste, ki ne verjamejo:
Moje Statistike (Graf)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
CaqKa ::
pri 384k paketu niti teoretično ne morš dobit 52 kB/s tak da si nekaj zmučkal.. one konice ko se qosu na kksu zmrda nebomo upoštevali..
jaz mam 1,5/256 in ne pridem čez 27kBps uploada.
poleg tega imaš to zadevo ki ti graf izrisuje narobe naštelano.. ker ta zadeva misli da imaš 384 kBps, kolkor pa poznam triera pakete pa lahko imaš kvečjemu 384 kbps. zato ti tudi oni graf piše tale blesave zasedenosti linije kot so 11% in 20%...
tak da najprej popredalčkaj bite in Bajte
jaz mam 1,5/256 in ne pridem čez 27kBps uploada.
poleg tega imaš to zadevo ki ti graf izrisuje narobe naštelano.. ker ta zadeva misli da imaš 384 kBps, kolkor pa poznam triera pakete pa lahko imaš kvečjemu 384 kbps. zato ti tudi oni graf piše tale blesave zasedenosti linije kot so 11% in 20%...
tak da najprej popredalčkaj bite in Bajte
tak da si nekaj zmučkal.
Zmučkal ??
kB ? torej Kilo baytov na sekundo ?
Sej imam tolko. 384kB/s je 3072kbit
Graf je že prav narejen.
Zmučkal ??
kB ? torej Kilo baytov na sekundo ?
Sej imam tolko. 384kB/s je 3072kbit
Graf je že prav narejen.
Zgodovina sprememb…
G2 ::
pol pa se kar pritozi da imas samo 52 kB/s uplouda.... ;)
kolikor jaz poznam triera pakete ne mores met 3M uplouda pa da se na trepalnice postavis razen ce si orenk privatnik, ki si lahko privosci ponudbo preko cenika. Najvecji paket pri trieri je 10M/1M za 95 jurjev na mesec.
edit: govora je o bitih na sekundo
kolikor jaz poznam triera pakete ne mores met 3M uplouda pa da se na trepalnice postavis razen ce si orenk privatnik, ki si lahko privosci ponudbo preko cenika. Najvecji paket pri trieri je 10M/1M za 95 jurjev na mesec.
edit: govora je o bitih na sekundo
LP
G2
G2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: G2 ()
Nisem rekel, da imam 3Mbit uploada.
Imam paket P500 za podjetja torej: 3072kbit/s down in 384kbit/s up.
Nič se ne pritožujem, da ne deluje tako kot moda (internet) .. ampak mi je signal padal dol vsaki tretji dan.
In modem se ni izpostavil spet nazaj .. zato internet ni deloval po 4ure na dan.
Trenutnu mi internet deluje extremno dobro .. Max Out: 55.3 kB/s kaj je več kot idealno .
Ta mrežna, ki jo imam pač "pospeši" prioriteto paketkov in zato deluje več kB/s.
Drugače pa vem, da več kot 42kB/s skoraj ni možno na 384kbit/s uploada ker ima prijatelj tudi 384kbit/s uploada, le da ima realtekovo mrežno in paket, ki ni za podjetja.
Imam paket P500 za podjetja torej: 3072kbit/s down in 384kbit/s up.
Nič se ne pritožujem, da ne deluje tako kot moda (internet) .. ampak mi je signal padal dol vsaki tretji dan.
In modem se ni izpostavil spet nazaj .. zato internet ni deloval po 4ure na dan.
Trenutnu mi internet deluje extremno dobro .. Max Out: 55.3 kB/s kaj je več kot idealno .
Ta mrežna, ki jo imam pač "pospeši" prioriteto paketkov in zato deluje več kB/s.
Drugače pa vem, da več kot 42kB/s skoraj ni možno na 384kbit/s uploada ker ima prijatelj tudi 384kbit/s uploada, le da ima realtekovo mrežno in paket, ki ni za podjetja.
Tilen ::
Koliko stane ta mrezna in kje bi se jo dalo dobiti ? :)
tobi blo ok? :)
tobi blo ok? :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Moja mrežna stane 33k sit imajo pa jo pri PC Sistemih (PCX) Maribor.
Ampak ni nujno, da je ta mrežna.
Mora biti mrežna, ki podpira QoS in je tudi lahko 10/100.
Pač jaz nisem dobil serverske 10/100 ker uvoznik še uvaža samo 1Gbit serverske in zato sem nažalost mogel kupiti 1Gbit.
Več Info
Ampak ni nujno, da je ta mrežna.
Mora biti mrežna, ki podpira QoS in je tudi lahko 10/100.
Pač jaz nisem dobil serverske 10/100 ker uvoznik še uvaža samo 1Gbit serverske in zato sem nažalost mogel kupiti 1Gbit.
Več Info
Zgodovina sprememb…
Jaz sem podal link do 1 Gbit zat0, ker bi mi koristila tut za kaksen LAN. Drgace pa OK, 33k ne dam za mrezno ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
če imaš vse pravilno naštelano mi razloži tole:
Max Speed: 384 KBytes/s tukaj piše bajtov in ne bitov (to je lahko cifra edino od downloada) zakaj bi jo podajal nevem
Max In: 85.5 kB/s (21.7%) Average In: 33.1 kB/s (8.4%) Current In: 12.0 kB/s (3.1%)
Max Out: 55.3 kB/s (14.1%) Average Out: 23.6 kB/s (6.0%) Current Out: 12.7 kB/s (3.2%)
če je tvoja upload zmožnost 384kbits kako to da je 23,6 kB/s samo 6%? ta cifra bi morala bit krepko čez 50%
razloži in me potunkaj
če maš res tak močn upload potem si pridem to ogledat k tebi na tabor :)
Max Speed: 384 KBytes/s tukaj piše bajtov in ne bitov (to je lahko cifra edino od downloada) zakaj bi jo podajal nevem
Max In: 85.5 kB/s (21.7%) Average In: 33.1 kB/s (8.4%) Current In: 12.0 kB/s (3.1%)
Max Out: 55.3 kB/s (14.1%) Average Out: 23.6 kB/s (6.0%) Current Out: 12.7 kB/s (3.2%)
če je tvoja upload zmožnost 384kbits kako to da je 23,6 kB/s samo 6%? ta cifra bi morala bit krepko čez 50%
razloži in me potunkaj
če maš res tak močn upload potem si pridem to ogledat k tebi na tabor :)
CaqKa glej.
Pri MRTG-ju lahko ti nastaviš samo en max value in ne dva.
To pomeni, da ti vzame MRTG samo tisto številko, ki je večja .. se pravi upload ali download.
To je v mojem primeru download uploada pa z MRTGjem ne morem nastavit zaradi tega, ker MRTG vedno vzame 1:1 in samo zaradi tega tako piše.
MRTG ne ve, da imam jaz samo 384kbit/s uploada on misli, da imam 3MBIT tudi uploada tako kot downloada (1:1) .. se pravi napiše v napačnih procentih.
Kopiram iz MRTG Configa:
Target[inet]: 2:public@213.161.8.44:
SetEnv[inet]: MRTG_INT_IP="213.161.8.44" MRTG_INT_DESCR="Intel® PRO/1000 MT Server Adapter "
MaxBytes[inet]: 393216
MaxBytes user sam nastavi se pravi jaz bi tudi lahko nastavil 500000 in bi mi to kazalo potem spet čisto drigačne procente.
Za upload procente ne smeš gledati ampak koliko kB/s.
Druge "komande" kot pa MaxBytes[htmlfilename] pa ne obstaja ... in fajn bi bilo če bi bile 2 "komandi" recimo:
MaxBytesUpload[htmlfilename] in MaxBytesDownload[htmlfilename].
Če pa izklopim QoS mi ne gre več kot 43kB/s.
Še malo technical data za MRTG:
Scaling Parameters
The "MaxBytes" parameter is the maximum amount of data MRTG will plot on a graph. Anything more than this will seem to disappear over the edge of the graph.
MRTG will also try to adjust its graphs so that the largest value plotted on the graph is always close to the top. This is so even if you set the "MaxBytes" parameter.
When you are plotting a value that has a known maximum, and you always want to have this value at the top of the vertical legend you may want to turn off MRTG's auto scaling. If you are plotting percentage CPU usage, and the server reaches a maximum of 60%, with scaling, MRTG will have a vertical plot of 0% to 60%, so that the vertical peak is near the top of the graph image.
When scaling is off, and MaxBytes is set to "100", then the peak will only be 60% of the way up as the graph will plot form 0% to 100%. In the example below we unscale the yearly, monthly, weekly and daily views and give them a Maximum value of 100 as seen below.
Unscaled[graph1]: ymwd
MaxBytes[graph1]: 100
Upam, da sem ti lepo razložil.
[link odstranjen na zeljo avtorja]
Pri MRTG-ju lahko ti nastaviš samo en max value in ne dva.
To pomeni, da ti vzame MRTG samo tisto številko, ki je večja .. se pravi upload ali download.
To je v mojem primeru download uploada pa z MRTGjem ne morem nastavit zaradi tega, ker MRTG vedno vzame 1:1 in samo zaradi tega tako piše.
MRTG ne ve, da imam jaz samo 384kbit/s uploada on misli, da imam 3MBIT tudi uploada tako kot downloada (1:1) .. se pravi napiše v napačnih procentih.
Kopiram iz MRTG Configa:
Target[inet]: 2:public@213.161.8.44:
SetEnv[inet]: MRTG_INT_IP="213.161.8.44" MRTG_INT_DESCR="Intel® PRO/1000 MT Server Adapter "
MaxBytes[inet]: 393216
MaxBytes user sam nastavi se pravi jaz bi tudi lahko nastavil 500000 in bi mi to kazalo potem spet čisto drigačne procente.
Za upload procente ne smeš gledati ampak koliko kB/s.
Druge "komande" kot pa MaxBytes[htmlfilename] pa ne obstaja ... in fajn bi bilo če bi bile 2 "komandi" recimo:
MaxBytesUpload[htmlfilename] in MaxBytesDownload[htmlfilename].
Če pa izklopim QoS mi ne gre več kot 43kB/s.
Še malo technical data za MRTG:
Scaling Parameters
The "MaxBytes" parameter is the maximum amount of data MRTG will plot on a graph. Anything more than this will seem to disappear over the edge of the graph.
MRTG will also try to adjust its graphs so that the largest value plotted on the graph is always close to the top. This is so even if you set the "MaxBytes" parameter.
When you are plotting a value that has a known maximum, and you always want to have this value at the top of the vertical legend you may want to turn off MRTG's auto scaling. If you are plotting percentage CPU usage, and the server reaches a maximum of 60%, with scaling, MRTG will have a vertical plot of 0% to 60%, so that the vertical peak is near the top of the graph image.
When scaling is off, and MaxBytes is set to "100", then the peak will only be 60% of the way up as the graph will plot form 0% to 100%. In the example below we unscale the yearly, monthly, weekly and daily views and give them a Maximum value of 100 as seen below.
Unscaled[graph1]: ymwd
MaxBytes[graph1]: 100
Upam, da sem ti lepo razložil.
[link odstranjen na zeljo avtorja]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
G2 ::
Spc:
neki mi povej
si preko routerja gor al direkt
aja in kaka je fora serverske kartice razen tega da ma podporo 64 bitnemu pci-ju in da ma svoj procesor in memory?
ker QoS mam jst na integrirani mrezni pa ne opazim razlike.
neki mi povej
si preko routerja gor al direkt
aja in kaka je fora serverske kartice razen tega da ma podporo 64 bitnemu pci-ju in da ma svoj procesor in memory?
ker QoS mam jst na integrirani mrezni pa ne opazim razlike.
LP
G2
G2
Jaz uporabljam server za routing v NAT oz. to več ni router ampak že kr gateway.
fora je v tem, da ima complette offloading se pravi procesorja skoraj ne obremenjuje.
Torej serverska mrežna se razlikuje od desktop mrežne v:
Adapter Fault Tolerance
Offline Diagnostics+Dynamic Cable Diagnostics (preverja kable v realtime-u)
DSP za preprečevanje šumov
Apaptive Load Balancing
Interrupt Moderation Technology
FULL TCP Segmentation/Large Send Off-load
Jumbo frames (samo na Gbit omrežjih)
*--* Teaming Features (če imaš 2 mrežni serverski):
Switch Fault Tolerance
Load Balancing
Stvar podpira vse od navadnega pci-ja do Pci-x 133MHz in ima certifikat kvalitete za datacenter serverje (8-64 procesorjev)
fora je v tem, da ima complette offloading se pravi procesorja skoraj ne obremenjuje.
Torej serverska mrežna se razlikuje od desktop mrežne v:
Adapter Fault Tolerance
Offline Diagnostics+Dynamic Cable Diagnostics (preverja kable v realtime-u)
DSP za preprečevanje šumov
Apaptive Load Balancing
Interrupt Moderation Technology
FULL TCP Segmentation/Large Send Off-load
Jumbo frames (samo na Gbit omrežjih)
*--* Teaming Features (če imaš 2 mrežni serverski):
Switch Fault Tolerance
Load Balancing
Stvar podpira vse od navadnega pci-ja do Pci-x 133MHz in ima certifikat kvalitete za datacenter serverje (8-64 procesorjev)
Zgodovina sprememb…
postavi ftp pa bom začel nekaj od tebe dol vlečt.. pa da vijim tistih 52kBps (če jih bo 45 bo tudi ok)
Tudi ce bi vedel, ti tega TUKAj nebi povedal. Just IMO.
Samo tako, za info:
1 1 ms 1 ms 1 ms SERVER [192.168.0.1]
2 8 ms 5 ms 5 ms cnet-102.ac.triera.net [213.161.8.1]
3 7 ms 12 ms 7 ms cartman.ip.triera.net [213.161.2.1]
4 79 ms 82 ms 69 ms genesis.ip.triera.net [213.161.2.34]
5 253 ms 315 ms 255 ms 62.159.61.185
6 365 ms 364 ms 369 ms was-e4.WAS.US.net.DTAG.DE [62.154.14.134]
7 369 ms 365 ms 367 ms 62.159.124.242
8 344 ms 341 ms 349 ms vlan221-msr2.dcn.yahoo.com [216.115.96.167]
9 304 ms 312 ms 312 ms vl32.bas1-m.dcn.yahoo.com [216.109.120.150]
10 371 ms 363 ms 353 ms p17.www.dcn.yahoo.com [216.109.117.204]
Kot vidite router 62.159.61.185 ima veliki ping in packet loss zato cela tujina lag-a.
Zanimiv pa je genesis kajti že genesis ima okoli 70ms response time-a.
To se dogaja že od dvanajstih .. in nekam dolgo rabijo na deutsche telekom-u, da popravijo to napako.
Mogoče ve kdo kaj več kaj se dogaja ?
1 1 ms 1 ms 1 ms SERVER [192.168.0.1]
2 8 ms 5 ms 5 ms cnet-102.ac.triera.net [213.161.8.1]
3 7 ms 12 ms 7 ms cartman.ip.triera.net [213.161.2.1]
4 79 ms 82 ms 69 ms genesis.ip.triera.net [213.161.2.34]
5 253 ms 315 ms 255 ms 62.159.61.185
6 365 ms 364 ms 369 ms was-e4.WAS.US.net.DTAG.DE [62.154.14.134]
7 369 ms 365 ms 367 ms 62.159.124.242
8 344 ms 341 ms 349 ms vlan221-msr2.dcn.yahoo.com [216.115.96.167]
9 304 ms 312 ms 312 ms vl32.bas1-m.dcn.yahoo.com [216.109.120.150]
10 371 ms 363 ms 353 ms p17.www.dcn.yahoo.com [216.109.117.204]
Kot vidite router 62.159.61.185 ima veliki ping in packet loss zato cela tujina lag-a.
Zanimiv pa je genesis kajti že genesis ima okoli 70ms response time-a.
To se dogaja že od dvanajstih .. in nekam dolgo rabijo na deutsche telekom-u, da popravijo to napako.
Mogoče ve kdo kaj več kaj se dogaja ?
Soprano ::
Sej majo na webu obvestilo, da gre zadeva preko rezervne linije, ker je nekaj narobe na primarni pri telekomu v avstriji
Ne gledam njihove spletne strani ker nikoli ne napišejo kaj je narobe.
Kot vidim je nekaj narobe z optiko .. to se zna fajn zavlečt.
Kot vidim je nekaj narobe z optiko .. to se zna fajn zavlečt.
@Spc: možno ja, baje so čisto vse povezave Telekoma Avstrije v Slovenijo prekinjene. Da ni spet kak kmet kablov pretrgal kje v Avstriji
Nagi Bator ::
Mene pa ne zeza le tujina ampak tudi po SLO. Ze pri pinganju triere imam ene 20% packet loss.
Kaksna ideja ?
Kaksna ideja ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nagi Bator ()
To je sedaj - zadnja 2 dni. Bom pocakal da resijo ta problem in ce bo se vedno bom zatezil!
Jaz imam nekaj podobnega.
DOCSIS Signala mi zmanjka ali pa pride v takšno slabo kvaliteto, da imam 99% packet loss nato pa 100% packet loss.
Ko pogledam modem vse normalno gori in sveti .. če pa ga restartam pa se modem ne postavi več nazaj oz. se mogoče po kakšnih 7. urah.
Ko imaš packet loss probaj restartat modem pa poglej če se nazaj vspostavi.
Če se ne potem imaš enak problem kot jaz.
DOCSIS Signala mi zmanjka ali pa pride v takšno slabo kvaliteto, da imam 99% packet loss nato pa 100% packet loss.
Ko pogledam modem vse normalno gori in sveti .. če pa ga restartam pa se modem ne postavi več nazaj oz. se mogoče po kakšnih 7. urah.
Ko imaš packet loss probaj restartat modem pa poglej če se nazaj vspostavi.
Če se ne potem imaš enak problem kot jaz.
Tukaj ima cela ulica te probleme.. ampak se ne pojavljajo tako, da ko meni ne dela ne dela tudi drugim ampak se stvar randomly pojavi pri vsakemu.
Torej jaz lahko imam internet ko ga sosed nebo imel (signala).
Torej jaz lahko imam internet ko ga sosed nebo imel (signala).
@Spc
Da nisi omenil bi cisto pozabil. Tocno to se mi je zgodilo kak teden nazaj! Sem resetiral modem in se ni postavil nazaj, ponovil 2x in do jutra se je pol pobral (tud kaksnih 6 ur). Klical na Triero in so rekli, da je sla linija, al pa modem in da bojo poslali drugi dan nekoga! Ampak pol je pa zjutraj zacelo delat. Tako da mi zdaj ne pride na pamet da resetiram modem! Morda cez dan.
Da nisi omenil bi cisto pozabil. Tocno to se mi je zgodilo kak teden nazaj! Sem resetiral modem in se ni postavil nazaj, ponovil 2x in do jutra se je pol pobral (tud kaksnih 6 ur). Klical na Triero in so rekli, da je sla linija, al pa modem in da bojo poslali drugi dan nekoga! Ampak pol je pa zjutraj zacelo delat. Tako da mi zdaj ne pride na pamet da resetiram modem! Morda cez dan.
Hmmmm.
Jaz sem že vse menjal... od modema do kablov preko galvanske ločitve ALES.
Ampak stvar je še vedno enaka.
Docsis nekako še deluje ... EuroDocsis pa je fertik.
Sedaj imam 2 modema doma .. drugi modem je EuroDocsis in ni v noben pc priklopljen (samo za monitoring) .. in včeraj sta OBA zgubila signal .. in stvar ni delovala za 30min potem pa je spet prišlo nazaj.
To se mi dogaja že 2 meseca.
Začelo pa se je takrat, ko je v mariboru triera padla (TV, Radio, Docsis) baje je takrat UPS-ov zmanjkalo ker je nekdo pomotoma napajanje izklopil na glavni postaji.
Torej kaj bi to lahko bilo ?
ps. Tero ima enake probleme.
Jaz sem že vse menjal... od modema do kablov preko galvanske ločitve ALES.
Ampak stvar je še vedno enaka.
Docsis nekako še deluje ... EuroDocsis pa je fertik.
Sedaj imam 2 modema doma .. drugi modem je EuroDocsis in ni v noben pc priklopljen (samo za monitoring) .. in včeraj sta OBA zgubila signal .. in stvar ni delovala za 30min potem pa je spet prišlo nazaj.
To se mi dogaja že 2 meseca.
Začelo pa se je takrat, ko je v mariboru triera padla (TV, Radio, Docsis) baje je takrat UPS-ov zmanjkalo ker je nekdo pomotoma napajanje izklopil na glavni postaji.
Torej kaj bi to lahko bilo ?
ps. Tero ima enake probleme.
Zgodovina sprememb…
dosti prijatlov, ki živijo na teznu ima enake probleme ..
Tako, da jaz mislim, da je to globalni problem.
Če je optika zanič bomo novo dobli.
Vsaj enkrat nekaj novega.
HAHA
Tako, da jaz mislim, da je to globalni problem.
Če je optika zanič bomo novo dobli.
Vsaj enkrat nekaj novega.
HAHA
Ja vsem se ne dogaja.
Nekaterim pa se .. in je zelo noro to ker noben ne ve kaj bi to lahko bilo narobe.
Nekaterim pa se .. in je zelo noro to ker noben ne ve kaj bi to lahko bilo narobe.
Jaz sem do sedaj za tak problem slišal izključno v primeru Thomson modemov, za ostale modele pa ne.
Jaz imam Motorolo in teh problemov nimam.
Jaz imam Motorolo in teh problemov nimam.
Jaz imam Baynetworks CM100 Cable Modem
baziran pa je na: BCM3320 čipsetu (DOCSIS).
Novi Thompsoni pa imajo:
BCM 3348 (Docsis 2.0) Chipset z broadcom-ovim silicon tunerjem BCM3416.
Ta tuner se izredno segreva samo ni to krivo ker sem stestiral že.
baziran pa je na: BCM3320 čipsetu (DOCSIS).
Novi Thompsoni pa imajo:
BCM 3348 (Docsis 2.0) Chipset z broadcom-ovim silicon tunerjem BCM3416.
Ta tuner se izredno segreva samo ni to krivo ker sem stestiral že.
Mimogrede samo, jaz imam tudi Terayon tj110 modem in je delalo vse BP in se dela.
Ravnokar se je zgodilo.
Tak lepo quake-a igram pa vedno večji LAG nato pa 100% packet loss .. grem pogledat modem ... in spet..
Stvar ima spet 100% packet loss.
Pustil sem namiru in sedaj čez 3minute pa sta OBA MODEMA izgubila sinhronizacijo.
Eden z Docsis drugi z EuroDocsis signalom.
(Imam dva modema .. drugi ni nikamor priklopljen .. je samo za test na CATV omrežju in je EuroDocsis standarda)
Kaj je to narobe ????
ps. to sporočilo pišem preko dial-upa.
Tak lepo quake-a igram pa vedno večji LAG nato pa 100% packet loss .. grem pogledat modem ... in spet..
Stvar ima spet 100% packet loss.
Pustil sem namiru in sedaj čez 3minute pa sta OBA MODEMA izgubila sinhronizacijo.
Eden z Docsis drugi z EuroDocsis signalom.
(Imam dva modema .. drugi ni nikamor priklopljen .. je samo za test na CATV omrežju in je EuroDocsis standarda)
Kaj je to narobe ????
ps. to sporočilo pišem preko dial-upa.
Zgodovina sprememb…
Baja ::
jaz uporabljam triero v Ormožu in so izpadi mogoce enkrat na mesec, pa se to za par(deset) minut. Modem pa imam Thompsonov. Tako, da imam obcutek, da so za izpade verjetno krivi lokalni CTV operaterji in ne triera.