» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
116 / 364
»»

Hardstyle ::

Še vedno enak IP, DHCP pa še vedno ne deluje.

Kill86 ::

UPC/Telemach... to je sramota od internetnega ponudnika, včasih ko še je to bil kks-online oziroma triera je to bil eden najbolših ponudnikoh, zdaj pa je ZANIČ. Čisto vsak dan so neki problemi, pa še takrat ko deluje je zelo slabo.

ping

ping

68 pinga z 37 jittera ????? Pa še daleč ni, bog ne daj da pingam UK. Ko še je bla triera sem pa pingal v nemčijo skoraj bolše kot Nemci... Nevem ali so problemi z routingom ali kaj točno je ampak tole je SRAMOTA, in to je zdaj že kakšen mesec ali 2 konstano tako, če sploh deluje !

kljukec87 ::

jaz vsem priporocam da jim ne gnjavite da menjajo na docsis 3.0. Meni so namrec saltali pa je delalo par ur pol pa mrknilo. Pred tem pa delalo normalno. Zdaj pa so 3x menjavali parametre pa ne uspejo spravit modema online. Kao vsaj do pondelka. Naj gre vse skup nekam. Mimogrede pa je omeno ded da bojo tabor rihtali do KONCA DECEMBRA. Mater....

PrimozR ::

Eh, gorenjci ne pridemo na vrsto do marca...

VIP a ti si pri Telemachu?

Spc ::

Mene pa zanima če so še komu tudi spremenili ip ker jaz nimam več istega kot sem ga imel prej. Res pa da imam zdaj boljšo hitrost interneta.

Sem vam rekel, da stari ipji več ne bodo delali.
Ker niso routeable.

jaz vsem priporocam da jim ne gnjavite da menjajo na docsis 3.0. Meni so namrec saltali pa je delalo par ur pol pa mrknilo. Pred tem pa delalo normalno. Zdaj pa so 3x menjavali parametre pa ne uspejo spravit modema online. Kao vsaj do pondelka. Naj gre vse skup nekam. Mimogrede pa je omeno ded da bojo tabor rihtali do KONCA DECEMBRA. Mater....

ok zadeva dela, pa vrjetno niso bli oni krivi. sem prestavil modem na drugo vtičnico za kablsko in dela dost boljše in se celo s prve poveže. ping je celo 7ms. damn bo treba napeljavo na novo delat :S

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.47Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 12.47Mb/s

Zgodovina sprememb…

Kill86 ::

ok zadeva dela, pa vrjetno niso bli oni krivi. sem prestavil modem na drugo vtičnico za kablsko in dela dost boljše in se celo s prve poveže. ping je celo 7ms. damn bo treba napeljavo na novo delat :S

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.47Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 12.47Mb/s

Ping kam je 7 ms ? do njih ? Ping do njih mam jaz tudi 9ms, samo v tujino pa je obupno.

do njih oz do izbranega speedtest serverja . sem pa gledal da je 4% packet loss do graza pa cca 38ms pinga

UPC/Telemach... to je sramota od internetnega ponudnika, včasih ko še je to bil kks-online oziroma triera je to bil eden najbolših ponudnikoh, zdaj pa je ZANIČ. Čisto vsak dan so neki problemi, pa še takrat ko deluje je zelo slabo.

Ja mrežna oprema, ki jo imaš doma je tudi pomembna ne samo ISP.
Pri tebi je pomojem problem bolj mrežna oprema kot ISP.

Jaz imam vse intel / 3com in dobim ta rezultat:

Kar je pa "excellent" (Line Quality A).
Tudi Maribor-Tabor (blizu dvorane tabor).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

TO je seveda daleč od nujnega, da imaš dobro opremo. S Thomson modema na Asus WL-500W in po kablu naprej v realtek gigabit PCI mrežno, rezultat je pa lahko celo boljši pri tebi.

DMX ::

A je tole dober score?

PS: se mi pa zdi, da rabi vsaj sekundo ali še več po kliku na kakšen link :8)

Je ja :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

V čem pa je finta, da je po kliku na kakšen link potreben takšen odziv? Včasih je to delalo hitreje :8)

HoNdEk ::

Glede pinga ma vsaka stvar vpliv.. ;) ce mate bilo kaksen program prizgan (za download/upload, posodobitve, itd itd) vam nebo nikoli pokazalo pravilnega odzivnega casa.. pol pa ma vpliv router, povezava (lan, usb)..lahko se da nastevat.. potem kolko krat pinga server..

DMX do 15ms je vse ok ;) drugače pa je to razlog ker te tolko krat spinga :)
..:: M - Power ::..

ok thnx....

kaj pa pomeni ta - pri ping-u IPja?

To je imel moj kolega ko mu je šlo v minus.
Napaka je v routerju najboljše, da ga resetiraš in ponovno nastaviš.

A je tole dober score?

Ja je, Dobim enakega.

:))

upokojenc ::

Očitno je to nek standard, ampak na speedtest.net pa je na isti razdalji enkrat slabši. ...

dajte malo uporabljat cmd... pa tam pol napisite ping 213.161.0.10 pa poglejte kolko vam bo napisalo avarage.. ;)

9/27/18 ms.

(min/max/avg that is...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

gregyk ::

ping 213.161.0.10

min / max / avg: 8 / 18 / 11 -> Telemach gorenjska

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Še vprašanje z moje strani (na Triero ups. Telemach še nisem klical). Imam danes že ultrastari paket GAMA TF (8Mb/1Mb), priklopljen sem pa preko Thompson TCM420 kabelskega modema. Na Telemachovi strani nisem nič zasledil, kaj bo s temi starimi paketi (ali bodo sploh "upgradani" in če, za koliko) in pa, ali je moj modem sploh sposoben "furat" docsis 3 standard (ali je potrebno modem zamenjat)?

LP

Jože

upokojenc ::

min 5, max 15, avg 8~

min 7, max 20, avg 11
min 8, max 22, avg 14
min 5, max 19, avg 9

borki ::

Ti paketi nebodo nadgrajeni ker si verjetno že dobil domov obvestilo zraven položnice da so na voljo novi paketi ga je najbolje spremeniti zraven tega boš imel hitrejši internet pa še odvisno kateri paket vzameš bo ceneje. Naprimer paket 3.0 M stane na mesec 30 eur hitrost pa je 13 / 1,5 Mbit/s. Ti zdaj plačuješ 35 eur na mesec. Tukaj si lahko pogledaš pakete http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

ping 213.161.0.10 -n 20
Minimum = 5ms, Maximum = 18ms, Average = 8ms

psychoshorty ::

No, danes je zadnji dan prvega tedna v decembru, ko naj bi Tabor in Rotovz dobila vecje hitrosti. Ker sem sam iz Rotovza me zanima, ce je kdo ze poizkusil ali so mu povisali hitrost?

Tilen ::

Ravnokar se je resetiral modem in aktivirala nova hitrost.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Isto pri meni. (Mb Rotovz).

alphatada ::

Pri meni tudi isto.(Mb rotovž)

Hm, ima kdo se iz Mb Rotovza sedaj zvecer velik packet loss?

jaz sem iz tabora in opažam da so neki problemi :) vsaj 4% loss kar opažam pri tem da morm doskrat kak sajt ponovno kliknit al pa refreshat da odpre...

Ja, isto pri meni.

Pri meni se je situacija pomirila. Avg pack. loss za zadnje 4 ure je 0.00 %. Me zanima, kako bo danes cez dan. Lp.

fnovak2 ::

Pozdravljeni!
Ker se že pogovarjate o temi povezav: zanima me, ali ima kdo philipsovo televizijo, ki ima net-tv. Sam se že dva meseca mučim in jo poskušam povezati na omrežje, pa nobenega uspeha. Nihče niti pri UPC (stanujem na Teznu, Maribor in imam digitalni trojček)niti pri Philipsu mi ne more pomagati. Pri Philipsu na servisu dela ok, doma pa se mi vse ustavi. Sposodil sem si celo Router in namesto netgear povezal z Lynksys, pa nič. ne dela ne pri avtomatski nastavitvi (dhcp) niti pri ročni. Router mi sicer dodeli neke čudne ip naslove, poveže pa se nikakor ne.
Če ima kdo tako tv povem še več mojih neuspešnih poskusov.
hvala za nasvet, oziroma pomoč.
Franci.

radams ::

Meni kaže da imam samo 4Mb/s... ?

Rotovž.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: radams ()

CaqKa ::

Pozdravljeni!
Ker se že pogovarjate o temi povezav: zanima me, ali ima kdo philipsovo televizijo, ki ima net-tv. Sam se že dva meseca mučim in jo poskušam povezati na omrežje, pa nobenega uspeha. Nihče niti pri UPC (stanujem na Teznu, Maribor in imam digitalni trojček)niti pri Philipsu mi ne more pomagati. Pri Philipsu na servisu dela ok, doma pa se mi vse ustavi. Sposodil sem si celo Router in namesto netgear povezal z Lynksys, pa nič. ne dela ne pri avtomatski nastavitvi (dhcp) niti pri ročni. Router mi sicer dodeli neke čudne ip naslove, poveže pa se nikakor ne.
Če ima kdo tako tv povem še več mojih neuspešnih poskusov.
hvala za nasvet, oziroma pomoč.
Franci.

definiraj kaj je to nettv. če ciljaš na iptv, potem vedi da tega triera ne ponuja. iptv imajo tisti z dsl linijami. kablaši dobimo signal preko koaxa, temu ustrezno za sprejem digitalne tv uporabljamo dvb- recieverje.

borki ::

Net TV: omogoča neposreden dostop do spleta za iskanje informacij prek brskalnikov, kot je na primer Google, spremljate lahko vsebine na YouTubu, pregledujete Netlog ali poslušate vaš najljubši internetni radio. Vse kar potrebujete, je le širokopasovni internet priključek.

sgdjkdlsugi4 ::

Meni kaže da imam samo 4Mb/s... ?
Rotovž.

Meni pa okoli 5Mb/s, upload je vedno na 1Mb/s, moglo bi bit pa 6/1 naceloma. No, verjetno ze bo enkrat ;D

Lokacija Selnica ob Dravi.

Buffy ::

prežihova ulica zraven ferija... rotovž... ni spremembe v hitrosti :( mamo pa novo opremo, se naroču prejšnji mesec...

upam da bo kmalu preklop na višjo hitrost...

aja, modem sem resetiral!

LUTi ::

To bi lahko blo kaj z DNS-i, ne toliko s ping-i oz. prepustnostjo (hitrostjo) - resolvanje samo ni nevam koliko prometa...

mayne ::

Pa kaj vi vidite kam pingate??

V-i-p ::

Eni bi še v Afganistan BinLadnovo brado radi pingali z 1ms >:D.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Pretiravajo :) lahko jim napišem še enkrat..

odprite cmd.. ping 213.161.0.10
pa pogledate avarage.. ce je večji recimo od 15 je mala izguba :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HoNdEk ()

patrikkc ::

LP
sem že pisal
skratka sem na rotovžu
meni zdaj zvečer ping zmeri okrog 22.

C:\Users\Patrik>ping 213.161.0.10
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 22ms, Maximum = 23ms, Average = 22ms

Internet bi naj mel 13/1,5
dejansko pa deluje zdaj 2.8DL/1.5UL
klical sem telemach kmete in so mi povedli da mi mora nek program krasti povezavo ker imam tako visok ping. seveda to ni res
pozno ponoči če pa sem gor pa dela net dobro tak kot more?!?!
a je še možno v današnjem času da je preveč uporabnikov vezan na naš kabl in si delimo to švoh povezavo.
pred par mesci te težave ni bilo :(

Cosmo ::

Tudi jaz sem na Rotovžu in imam identičen problem, samo da imam namesto 28/2,5 6/2. Naj rajo priznajo, da so se malo zakalkulirali pri oversellingu.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cosmo ()

ce pingate v cmd dajte z malo vec poslanimi paketi kot je default (3)

22ms do dnsja ?
To je zelo dosti.

[root@X ]# ping 213.161.0.10
PING 213.161.0.10 (213.161.0.10) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=0 ttl=61 time=6.13 ms
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=1 ttl=61 time=5.54 ms
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=2 ttl=61 time=6.39 ms
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=3 ttl=61 time=7.76 ms
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=4 ttl=61 time=6.74 ms
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=5 ttl=61 time=7.99 ms
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=6 ttl=61 time=6.45 ms
64 bytes from 213.161.0.10: icmp_seq=7 ttl=61 time=7.11 ms

--- 213.161.0.10 ping statistics ---
8 packets transmitted, 8 received, 0% packet loss, time 7006ms
rtt min/avg/max/mdev = 5.542/6.763/7.994/0.973 ms, pipe 2

Min: 5.542
Average: 6.763
Max: 7.994

Rad bi pa še čestital novemu telemachu za izjemno sliko na analogni tv:

Takšno sliko imam na Sony DHR-1000, ki je povezan direktno brez kakšnih RF spliterjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

LUTi ::

Vidim, da je zadnje čase zelo popularno pinganje in speedtest-i, pa kot kaže nekateri ne veste čisto dobro, kaj sploh počnete oz. kaj (razen rekorda na tem forumu) bi sploh radi dosegli... ;)

Malenkost daljši časi (za nekatere, čim je 2-mestna številka v ms...) ne pomenijo nujno kakega velikega problema, dokler paketki letijo lepo en za drugim in se ne izgubljajo oz. ni retransmissionov (kar pa znatno poveča odzivne čase oz. zmanjša efektivne hitrosti prenosov...).

Tudi slabi speedtest rezultati so lahko posledica zabasanosti strežnika (ali poti do njega) - sam sem včeraj npr. ugotovil (www.speedtest.net), da iz Rotovž-a dosegam do strežnika v Ljubljani skoraj polno hitrost, do strežnika v Mariboru pa le ca. 35-40% te (po neki splošni logiki bi pričakoval ravno nasprotno...). Oboje pa je bilo manj kot speedtest.si, ki je (podatkovno gledano) "najbližje" (Trierin). Očitno torej ni bil problem v moji povezavi (ali misterioznih aplikacijah, ki bi "kradle" prepustnost), ampak ali v strežnikih ali v povezavah (bottleneck-ih) med posameznimi omrežji.

V zadnjem času sem zasledil tudi pomisleke glede HW (npr. mrežna kartica) - mislim, da pri današnjih hitrostih to ne bi smel biti več bistven problem (pri hitrostih, o katerih se pogovarjamo tu - saj ne govorimo o GB Ethernetu...), če seveda vse deluje pravilno (ni kje kaj pokvarjeno). So pa bili časi, ko je poceni mrežna kartica bila v stanju pokuriti tudi pol procesorskega časa, ampak ti so na vso srečo že davno mimo... :)

Sem pa tudi sam mnenja, da se je Telemach "nove dobe" lotil malo preveč optimistično in da bodo obljubljene hitrosti bolj ali manj teoretične oz. da bodo navzven hitrosti pogosto (kar nekaj) manjše. "Statistike" so včasih še kar delovale, zdaj pa ljudje nažgejo download-e (npr. filmčki so s svojo velikostjo za to idealni...) in grejo potem v miru na pir (al pa spat... ). Do sedaj so z nižjimi hitrostmi lahko na ta način zabasali manj, kot bodo sedaj - to je dejstvo.

Zanimivo bi bilo vedeti, ali ima Telemach kakšen management prometa (prioritete in/ali fair dodeljevanje prepustnosti) in če da, kaj oz. kako.
««
116 / 364
»»