» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
117 / 364
»»

SmeskoSnezak ::

Men oba testa, tako .si kot .net kažeta maximalno 10MBps in 1,5MBps... Trojček Paket 24/2 oz. po novem 28/2,5.

Sem včeraj direktno vklopo računalnik na modem, ne pobere nobenga novega IP-ja. DHCP takorekoč ni delal direktno. Vpišem stare IP-je, internet dela. Preklopim nazaj na ruter , ki ima DHCP nastavlen in internet dela. A ne z pravo hitrostjo.

Prav tako so še vedno štirje kanali na tv, tu pa tam kaki več, z obupno sliko. Danes jih že kličem, da naj stvar sporihtajo.

V položnici piše, da bi naj že končali z krs taborom!
@ Pusti soncu v srce... @

Buffy ::

Evo men so že povečal hitrost... pingi so ql...

http://www.speedtest.net/result/646056216.png

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buffy ()

V-i-p ::

Zanimivo bi bilo vedeti, ali ima Telemach kakšen management prometa (prioritete in/ali fair dodeljevanje prepustnosti) in če da, kaj oz. kako.

LUTi: load balancing. Je, ja. Ponekod še (zelo redko) CMTS razporeja modeme glede na število strank po DS in US, večinoma pa kar lepo po prometu.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Gost ::

LP

Za tvoj paket 28/2.5 je tole izjemno slab rezultat.

psychoshorty ::

Je danes se kdo imel cez dan povisan ping? Avg. za zadnje 4 ure imam 25ms... katastrofa.

JK007 ::

Ping kam ? Jaz sem se zadnjič vozil v Nemčijo 10 ur, mesec dni prej pa samo 6 ur ( pač ne v isto mesto ).
....... www.kabelska.net .........

Dns 213.161.0.10 ... dooh.

LUTi ::

V-i-p, po prometu kako?

Samo v sorazmerju z "nazivno hitrostjo" zakupljenega paketa (tu se je razmerje med najmanjši in naječjo hitrostjo z "novo dobo" povečalo iz 1:50 na 1:120 oz. celo 1:240 med max. novo in min. staro hitrostjo - torej sorazmerno najbrž tudi delitev "pip"?), ali tudi kaj "bolj pametnega" glede na vrsto prometa (da ima npr. dns in http promet višjo prioriteto oz. drugačen profil, in da so lahko delay-i pri browsanju manjši...)? In ali se to izvaja več ali manj hkrati za vse, ki si delimo "pipe" navzven, ali po "škatlah", na katere se povezujejo naši modemi (da je npr. na eni "škatli" vse dokaj zabasano in se vsem tem uporabnikom sorazmerno znižuje hitrost, na drugi "škatli" pa ga tacajt žgejo s polno hitrostjo in tako dobijo takrat tudi večji delež prepustnosti povezav navzven...)?

mare87 ::

Nikjer nimajo objavljenih cen za telefonski aparat, je mogoče en brezplačen (dvomim). Ve kdo?

JK007 ::

Uporabiš lahko klsični telefon ( če slučajno ne veš ).
....... www.kabelska.net .........

Webmojster ::

V Hočah spet zajebava! Čez dan še dela nekah .. po 18.00 pa totalno zašteka. 20 minut sploh ni nič delalo .. zdaj pa dela mogoče 0.2kbyte/sec. Ping pa je pomoje 10 sekund.

mit3k ::

Pri meni tudi in nič ne morem. Sem klical včeraj na triero pa mi je revež na drugi strani priznal, da se bo to dogajalo še cel december, ker kao nadgrajujejo opremo na docsis 3.

Saintek ::

No če koga zanima in je iz območja selnice-ruše, krs ruše ni več pod telemachom(triero) in pospešeno pripravljajo svojo infrastrukturo za svojo ponudbo interneta in tv signala. Mene so že preklopili na svoj internet. Pridobivanje ip-ja je preko dhcp, je nov range in je še vedno statični. (213.161... se je poslovil ). Zadnja dva tedna me je preko triere telemacha internet ful zajebaval, nisem dosegal zakupljenega downloada. Odkar sem na novi liniji dela net boljše kot je kadarkoli prej preko triere. Upam, da bo tako tudi ostalo. :)

sgdjkdlsugi4 ::

Zanimivo, meni na Sp.Slemenu se vedno ne dela preko DHCP, linija pa je hitrejsa.

Mene je ena prijazna gospa poklicala, da moram spremenit nastavitve, ker me bodo preklopili na svojo linijo. :).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

Buffy ::

LP

Za tvoj paket 28/2.5 je tole izjemno slab rezultat.

Mam 6/1 paket ;) je kr ql...

Je pa slika od tvja zaenkurc... to je pa res :S

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buffy ()

Spc ::

Je pa slika od tvja zaenkurc... to je pa res :S

Ja sej vidiš par postov gori mojo sliko ..

Danes tudi jaz čutim počasnost interneta..

V-i-p ::

Dva popolnoma nova CMTS-a (3.0) sta uspešno vključena v sistem. V naslednjem tednu se bo prestavljalo stranke, še malo potrpite.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

fnovak2 ::

Net TV: omogoča neposreden dostop do spleta za iskanje informacij prek brskalnikov, kot je na primer Google, spremljate lahko vsebine na YouTubu, pregledujete Netlog ali poslušate vaš najljubši internetni radio. Vse kar potrebujete, je le širokopasovni internet priključek.

Pozdrav!
Morda sem bil pri vprašanju malo nejasen. Tv se mi sicer nekako po čudnih IP-jih poveže, da ga lahko celo občasno pingam, a to je tudi vse. Z vprašanjem sem bil tudi v UPC Triera centru na Partizanski, pa jim ni jasno, zakaj se TV ne povže na internet. Vem, da te storitve pravzaprav ne rabim, a vseeno bi rad dognal, zakaj se mi je pri siolu normalno povezal, prav tako na servisu, na Trieri pa se nikakor noče. če kdo to ima, me zanima kako mu dela, in če mu dela brskanje po računalniku preko tv-ja.
Franci

LUTi ::

Franci,

če ti dela TV (na servisu) in računalnik (doma), bo to najbrž problem tvoje konfiguracije.
Praviš (prejšnji post):
Sposodil sem si celo Router in namesto netgear povezal z Lynksys, pa nič.
Glede na to, da imaš samo en javni IP, bi moral imeti na kabelski modem povezan router (ta ima navzven javni IP naslov, interno pa lokalni IP naslov - verjetno 192.168.0.1/255.255.255.0 ali 10.0.0.1/255.0.0.0 - in potem skrbi za translacijo naslovov - NAT - oz. povezavo naprav z lokalnimi IP naslovi z zunanjim svetom na bolj ali manj inteligenten način...). Tvoj računalnik mora imeti v tem primeru lokalni IP naslov v istem subnet-u kot router (torej recimo 192.168.0.2/255.255.255.0 ali 10.0.0.2/255.0.0.0), prav tako TV (192.168.0.3/255.255.255.0 ali 10.0.0.3/255.0.0.0). Seveda ne smeta imeti 2 napravi enakega IP naslova. Lokalne naslove lahko nastaviš ročno ali pa mora ena reč (načelno router) nuditi DHCP storitev.

Torej, imaš tako konfiguracijo? PC povezan na router, TV povezan na router, router povezan na modem?
Ti IP naslovi štimajo (vsi trije imajo privatne naslove iz istega subnet-a)?
Lahko prideš s PC-a normalno ven (recimo browsanje)?
Lahko prideš s PC-a do TV ali obratno?
Če je vse to tako, bi moral priti tudi s TV normalno ven, razen če imaš kake čudne nastavitve na routerju (firewall).

Probaj recimo "tracert 193.2.1.66" (Arnes-ov server) - s PC-a to ziher gre (zagnati ukaz v "command prompt"-u; če bo delovalo, je pa vprašanje...), za TV pa nimam pojma...

Prvi odziv bi moral biti IP tvojega routerja (torej 192.168.0.1 oz. 10.0.0.1 ali kar pač že to je), naslednji pa IP, podoben tvojemu javnemu, le da je na koncu najbrž 1 (torej IP Telemachovega prvega routerja, na katerega priletiš - to načelno vpišeš pri ročnih nastavitvah na routerju, sicer dodeli DHCP).

Če prvi naslov ni notranji naslov tvojega routerja, imaš to narobe nastavljeno na napravi, s katere to počneš. Če odziva z drugega vozlišča ni (in potem tudi naprej nič več - včasih kaka stvar tudi ne vrača pingov; Arnesov prestreljenik jih, zato se jaz tudi zanašam nanj... ;)), ne prideš skozi router (torej brskaj po nastavitvah tega). Če uspešno pritraceaš do 193.2.1.66 (torej je zadnji odziv od tam), probaj še recimo "ping -n 10 193.2.1.66". Če imaš vse odzive, bi morala zadeva delovati (če ne, je verjetno kaj narobe nastavljeno na firewall-u in ti filtrira http promet za TV - oz. kar bi že rad počel s TV - ali kaj takega...). Če ne, se ti paketki nekje izgubljajo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LUTi ()

sgdjkdlsugi4 ::

Mene je ena prijazna gospa poklicala, da moram spremenit nastavitve, ker me bodo preklopili na svojo linijo. :).

Kolko pa mas novo hitrost ?

Zaenkrat nimam nove hitrosti paketi bodo takšni kot so bili.

chucki ::

Če koga zanima, bodo v občini Žalec nadgradnje potekale Januarja prihodnje leto.

No Can Do ::

@chucki, to za Kabel TV? Imas kakšen info glede blokiranih portov? Tnx
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

flipflop ::

Če koga zanima, bodo v občini Žalec nadgradnje potekale Januarja prihodnje leto.

Mene bi zanimalo ja. Upam da malo zrihtajo tud samo hitrost pa stabilnost, ker trenutno ni glih najboljša.

djordjevic ::

Kaj se ve mogoče, kako bo kaj s tem v Slovenski Bistrici? Mi imamo tudi Kabel TV. Sem govoril pred časom z gospo v pisarni, pa je rekla, da bodo do novega leta novi paketi, zdaj pa je že vse skupaj sumljivo blizu, pri nas pa še kar zatišje.
No grave is deep enough to keep us in chains.

99.3% packet loss :|

Ravnokar nam je "umrl" DHCP server tukaj na taboru.
DHCP si spet ne vzame ipja - sem mogel manualno vpisat, da mi net dela.
:|

joskec ::

Isto pri meni (MB-Tabor). Vedno imajo določene probleme.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joskec ()

Vanquish ::

na teznu smo ostali brez kabelske TV - je komu jasno kaj se dogaja? Seveda to se vedno dogaja ko je vikend, ko sploh nimajo pomoci

chucki ::

V Žalcu je tudi bil izpad.

@No Can Do, velja za KABEL TV. Za porte nič ne vem, bo pa trojček na voljo.
@flipflop, jst sem to zvedu od serviserja, ker od tajnice nič ne zveš edino, da nimajo digitalnih sprejemnikov na zalogi in čakajo na nove. Niti ni povedla ali bodo HD sprejemniki.

flipflop ::

Sploh nism vedu da so si stran porihtal. Sej neki rovarjo tud po kanalih, pa ne vem a ma veze kej z netom pa TV, al sam kanalizacijo rihtajo. Bom še počaku tam do sred januarja da vidm kaj bo, pol pa verjetn en drug paket vzamem.

Kami ::

na teznu smo ostali brez kabelske TV - je komu jasno kaj se dogaja? Seveda to se vedno dogaja ko je vikend, ko sploh nimajo pomoci

Enako tudi na taboru.

V glavnem izpadov in problemov s televizijo (ni slike / ni zovka / ni kanalov / ...) imajo toliko, da več sploh nima smisla pisati tega v to temo, ker potem bi lahko pisali skoraj vsak dan.

KuntaKinte ::

5 ur smo že brez povezave,Rotovž,za znoret pa nobenih informacij ne moreš dobit

sidd ::

In internet tabor spret deluje, še bolje ko prej :)
no idea for signature
signed
I

Zakaj pa nič ne obvestijo ??

radams ::

Rotovž je spet online.

Zakaj imam jaz še zmeraj 4 namesto 6 Mbps?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: radams ()

Huh, torej smo vsi imeli izpad ... sem mislil, da mi je modem sel ... nekje ob 8.30 sem videl po grafih, da je linijo vzel hudic.

seba33 ::

Zjutraj na MB tabor (frankolovska)ni delala digitalna tv, sedaj je net hudo počasen. Pa 2 dni dhcp ni delal.Namesto 6/1 imam:
1.83/0,97

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seba33 ()

mtosev ::

mene je tudi docakalo "darilo" zjutraj. pisalo mi je network conflict. more then one PC are using the same IP.

fajn zabava. ceprav je samo en pc povezan. bravo Telemach.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

PrimozR ::

Torej V-i-p, ti si Telemachovec?

Veron ::

lahko kake višje hitrosti tudi na krimu pričakujemo al bomo tukaj spet na slabšem (kot smo že zaradi dodatnega tvja)? (predviden odgovor, da ne bo sprememb)

Ne razumem tega.
DHCP je sedaj bolj nezanesljiv kot statika.
Če ne bi imel nastavljeno na DHCP verjetno izpada sploh ne bi opazil tako pa je DHCP server umrl in tudi moja povezava.
Še en dokaz zakaj je statika 100x boljša kot DHCP.

PrimozR ::

lahko kake višje hitrosti tudi na krimu pričakujemo al bomo tukaj spet na slabšem (kot smo že zaradi dodatnega tvja)? (predviden odgovor, da ne bo sprememb)

Verjetno kak 150/5 paket... Ker dandanes upload itak sploh ni važen...

kljukec87 ::

ka se komu ne delata HBO in HBO comedy zadnji tedn?

pa dans espn america? football se bo zacel program pa ne dela bemo...

Verjetno kak 150/5 paket... Ker dandanes upload itak sploh ni važen...

verjetno je blo to sarkastično, ampak na hitro:

lastovka krim: plačali smo 190eur priključnine, navadna kabelska ni priključnine
plačujemo 50eur za trojček L, dobimo 4/512 povezavo, navadna kabelska 13/1.5
za dodatn tv zahtevajo +11eur/+13eur (razširjena shema) - navadna kabelska +2eur...

politika telesmeha...

DJ Beat ::

Zakaj potem nimas "navadne" kabelske?

Yaqwsx ::

sej te nemores primerjat brezzicno, pa kablsko. te lahko ravno tak optiko pa mobitel zacnes primerjat. bodi raje srecn da sploh mas net pa tv. eni se tega nimajo. ce pa si tak nezadovoljen pa odjavi.

'navadne' ni, ker se jim ne da kopat, čeprav je župan že lep čas nazaj to oblubil. vzel sem telesmeh samo zato, ker sem mislil, da bomo končno lahko imeli 2x tv, kar pa očitno cenovno povsem brezveze. zato bom verjetno odjavil vse skupaj in vrnil na siol ali pa amis. izbira jee...

sicer pa ni čudno, da se to dogaja, kar se, če ljudje tako razmišlate. ožemi tiste ko lahko kokr se da...
pustmo net pr mer, ampak kje je razlika, da za dodatno tv treba tok več plačat?!? oboje je enako, dvb-c, sprejemniki isti, kabli isti...

DJ Beat ::

Se malo pomisli, pa ti bo mogoce kapnilo. Saj ves.. zrak, ne kabel... ;)

hint: drugacna tehnologija.
««
117 / 364
»»