» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
108 / 363
»»

JK007 ::

aleskukovec, celoten EPG ne dela.

Ko bodo EPG porihtali bo tudi ura štimala.
( vendar ne pri meni, ki imam LCD Samsung z vgrajenim DVB-C kanalnikom )

plavko61 ::

samo so res nesposobni debili glede EPG, ure še po 4 letih ne znajo prihtat. Moraš vedno nekaj GMT+0 ali GMT+1 nastavljat.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Pri Handanu lahko vsaj nastaviš +0,+1,...
Večji problem je pri večini TV sprejemnikov z DVB-Cjem.
....... www.kabelska.net .........

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

GrimReaper ::

Jaz sem samo povedal za to novejso nadgradnjo hitrosti.. za ostale sisteme pa se potekajo posodobitve ;) tak kod je hardstyle povedal da bodo vse centrale priiibliiznooo nadgrajene do aprila 2010.. zdaj pa ce ste nekateri vidli da so posodobljene hitrosti.. to nevelja za enkrat za vse... lp

Pa kdo bo čakal do aprila za tisto minimalno povečanje, jest sem naročil Upload Booster, tako bom plačeval 44+4€ za trojček L, več kot 2Mbit pa je rekel da ni možno, tako da po nadgradnji hitrosti ne bo dvojni upload (3Mbit), ampak bo isto 2Mbit. No sej ni kej, 2.5Mbit bo imel Trojček XL, ta pa bo 55€, ne morejo za 48€ potem dat boljšega UL. Trojček L pa bo imel 1.5Mbit kar je zame premalo, tko da sem ostal brez druge izbire.

Nič ne bo z Upload Boosterjem, 1.5Mbit bom imel in nič več, zgleda jim več pomeni 512Kbit prostega uploada kot 4€ na mesec od mene.
Zdej pa vsaj enoletno čakanje da pocenijo DOCSIS 3.0 pakete.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Gost ::

Smo novembra, ko naj bi bilo naj bi bili presenečeni nad Telemach ponudbo v novi dobi.

Če pod črto trenutno potegnem trenutni Telemach internet:
- cene so precej visoke za "urbani" internet napram optiki T-2 in Siol
- upload je pri vseh paketih izjemno podhranjen
- upload booster ni možen na višjih hitrostih
- celotno omrežje bo štekalo vsaj do aprila 2010 zaradi posodobitev
- trenutno sploh ni možno dobiti novih paketov interneta, če greš kaj naročiti

Čakam na še kako novejšo dobo.

SmeskoSnezak ::

Bo prej zima fertig :>>
@ Pusti soncu v srce... @

Spc ::

Verjetno še nimajo DOCSIS 3.0 modemov.

Analogna tv tudi non-stop prekinja češ, da kartica ni prava, ni slike ali pa ni signala.
Jaz ne rečem, da se to dela 2 meseca ( od septemba do novembra ) in se potem zadeva zrihta.
Ne pa da bomo zdaj čakali do aprila 2010 da bo začelo normalno delovat in da bo človek lahko normalo pogledal recimo VH1 Classic (jaz sploh slike nimam, niti kolega) kaj šele kakšen zvok.

Viva tudi ne deluje in še par drugih programov ne dela.

Zadeva bi morala začet delovat z 1. nov. kot mora sedaj pa so že 2 meseca same težave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Smo novembra, ko naj bi bilo naj bi bili presenečeni nad Telemach ponudbo v novi dobi.

Popravek, upload booster sploh ni več možen, ne vem sicer kaj bo s tistimi ki imajo 2x1Mbit, ker se pogovarjamo o Telemachu bodo šli najbrž nazaj na 1.5Mbit.
Pa primerjava z optiko ni ravno na mestu, konkurenca kablu je VDSL, ampak Telemach zgleda nič ne gleda na konkurenco, ker je že od 2005 odkar je T-2, Telemach dosti slabši glede hitrosti.

Hardstyle ::

-zakaj primerjaš optiko z kabelsko? Lahko ti povem, da je T2 dražji. Sedaj bom imel 6/1+2xDTV+telefon+1xATV in bom plačal 41€ na mesec.
Za internet 4/1 in IPfon + analogna TV plačujem pravtako 41€. T2 mi ne more nudit 2xIPTV tako da je telemach boljši.
-T2 mi več kot 1mbit uploada ne more nudit.
-ne šteka nič
-sem v torek naročil M+ in ga dobil.

Če gledamo samo internet, T-2 za neko normalno ceno ponuja največ 20/4, imaš pa tudi odličen paket 5/5, Telemach bo pa po prenovi samo 13/1,5. Ker VDSL-ju hitrost ne bo šla več gor (glede na to da je trenutni cenik od 1.10.2007), bo Telemach enkrat že konkurenčen, zdej bodo imeli 50/5, samo še ceno morjo spustit, to je 35-40EUR. Vsekakor mislim da zaradi same hitrosti se že ne splača zdej kr na T-2 it, pa še kable je treba ponovno polagat. Pa ne vem kako je z IPTV, ampak pomoje je Telamach z DTV tukaj na boljšem.

Gost

T-2 cenik:
Internet: 4/1 24EUR (8/1 26EUR)
Telefonija: 4EUR
IPTV: 2x, 8EUR (3x, 10EUR)
Shema: osnovna 7,5EUR
Skupaj: 43,5EUR + 2EUR za tretji IPTV

Telemach cenik:
Internet: 6/1
Telefonija: 3,95EUR
TV: 2xDTV+1xATV
Shema: razširjena
Skupaj: 41EUR

Seveda upoštevaj dejstvo da mi T-2 vsega tega ni zmožen nuditi. Tako, da kar se mene tiče se je novadoba vredu začela.

Gost ::

Hardstyle, ne razumem teh tvojih izračunov in ne vem, kaj mi želiš dokazati. Mene ne zanima televizija in telefonija, zgolj internet, kot sem tudi napisal. Razumem, da je zate paketno nekako cenejši in imaš očitno srečo, da ti zadeva deluje, kakor ti pač deluje. Dejstvo pa je, da Telemach v tem trenutku ne more ponujati hitrosti, ki jih oglašuje na webpage-u.

Primerjal sem pa optiko zato, ker je v letu 2009 brez veze sploh še gledati koaksialne in bakrene žice. Kaj pa naj bi primerjal drugega? Telemach je imel opcijo polagati optiko do stanovanj in hiš, polaga pa še vedno neke plesnive koaksialce. To je zame doba štukanja in cuzanja uporabnikov na račun nezmožnosti T-2 ali Siola ne pa nova doba.

Ok sem res narobe prebral tvoj post.

Glede primerjave, če nebi bilo 99% slovenije omrežene z bakrom potem bi lahko primerjal z optiko, sedaj pa to ni na mestu. Sicer pa tudi druge države niso nevem kak pokrite. Primerjave z finsko ali norveško pa niso na mestu. Tudi Švica,Italija,Avstrija,Nemčija imajo prevladujoč baker.

LapD ::

Katere HD programe bodo pa še dodali? Danes (mogoče že prej) se mi je prikazal Discovery HD, od prej je že NG. Kakšen Eurosport pa Animal Planet ne bi škodil :)
web&motion designer

Primerjal sem pa optiko zato, ker je v letu 2009 brez veze sploh še gledati koaksialne in bakrene žice.

Nič ni brezveze gledati koaksialne kable, v Radovljici/Lescah ne bo optike še vsaj 10 let, pa ni ravno mala vas. Če nisi v večjem mestu, lahko optiko kar takoj pozabiš.

So pa dons dodal še Discovery HD, 1080i, skupaj 113 programov.

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

- HD National Geographic
- HD Discovery Channel
- HD History Channel
- HD Animal Planet
- HD Eurosport
- HD Eurosport 2
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

KuntaKinte ::

če bi hd paket vključili v L paketbi zmagali,tak pa 50+6=OVERKILL

SmeskoSnezak ::

Kaj so zdaj uredili analogno TV na KRS Taborju? Da vem, če že kanale nastavim in dodam al še ne...
@ Pusti soncu v srce... @

PrimozR ::

Primerjal sem pa optiko zato, ker je v letu 2009 brez veze sploh še gledati koaksialne in bakrene žice.

Nič ni brezveze gledati koaksialne kable, v Radovljici/Lescah ne bo optike še vsaj 10 let, pa ni ravno mala vas. Če nisi v večjem mestu, lahko optiko kar takoj pozabiš.

So pa dons dodal še Discovery HD, 1080i, skupaj 113 programov.

Zanesljivi viri? :)

Veš mogoče še za 'obmestne' vasi?

Itak bodo pa kmalu županske volitve, če se ne motim :D

Gapi ::

A še komu včeraj in danes ponoči ni delala telefonija?? Že celo večnost gledam kako utripa lučka na modemu. Aja lokacija je Ljubljana Vič (Rožna dolina)

In kdaj bodo uvedli helpdesk 24 ur

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

psychoshorty ::

Pa kaj je s tem UPC -jem pofukanim? Sat 1 in Viva sta kao kodirana kanala, lol. VH1 Classic lahko tudi samo sanjam, ni slike, kakor nove dodane HD kanele. Prekleti papki eni. In ja, kot je ze Gapi rekel, naj nesposobnezi uvedejo 24ur helpdesk, da jim bomo lahko jebali mater kdaj nam bo. Mogoce bojo takrat skomignili in dejansko kaj naredili.

Vse programe sprejemam brez problema ( Maribor - Tabor ).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

PrimozR ::

kako točno je s telefonijo ne vem, ampak mati jammrajo, da redno prekinja povezavo med pogovorom. Ima še kdo podobne izkušnje?

mit3k ::

Že drugi vikend mi internet dela kot da sem na dial-up, resetira se vsako uro. Lokacija hoče.

Hoće spadajo pod KRS Tabor ali KKS Slivnica ?
Meni v MB ( Tabor ) dela BP in očetu v KKS Slivnica tudi dela BP.

Možno, da imaš kakšne probleme na povezavi !?

seminal ::

Tudi pri meni Hoče, dela res po polžje... onih 25/2 neja vidim od nikoder...

Webmojster ::

Enako pri meni (lokacija HOČE) - že celi dan počasi. Ping okoli 400ms - 1200ms, dol pa če vleče z 20kbyte/sec sem lahko srečen. Linija 4mbit/512kbit

chucki ::

Pinging www.telemach.si [213.143.65.5] with 32 bytes of data:

Reply from 213.143.65.5: bytes=32 time=103ms TTL=59
Reply from 213.143.65.5: bytes=32 time=89ms TTL=59
Reply from 213.143.65.5: bytes=32 time=96ms TTL=59
Reply from 213.143.65.5: bytes=32 time=126ms TTL=59

Ping statistics for 213.143.65.5:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 89ms, Maximum = 126ms, Average = 103ms

Žalec, Slovenia
>:D

alphighway ::

Hej!

Ljubljana Šiška... Imam trojček-M. In glej glej imam 6/1 !

Hem, pohvalno. Upam da ne bo samo en večer tako....

DMX ::

Že drugi vikend mi internet dela kot da sem na dial-up, resetira se vsako uro. Lokacija hoče.

Same here...sem pa že prejšnič pisal o težavah in sem klical na Triero pa mi oni model reče naj resetiram modem, ker je že 35 dni up ;(...seveda ni bilo nobenega efekta

Pocasi bo UPC -jev / Trierin Helpdesk postal isto sranje kot je Siolov: resetiraj modem, napaka je pri vas ... pri nas vse deluje. Nekaj casa nazaj sem jim poslal mail, da imam obcasno tezave z linijo. Povedal sem jim samo, da mi linija nenormalno niha in da mi domaci kakor tuji promet dela zelo pocasi. Seveda je bil odgovor: resetirajte modem, preverite gonilnike mrezne kartice, resetirajte router ...

Imeli so me za navadnega papka.

Ko pa sem jim poslal screene smokepinga, nastavitve routerja (qos)-(pfsense), prenose s ftp serverjev (tujina, home) ... pa mi niti odpisali niso, preklete pizde.

flipflop ::

Ko pa sem jim poslal screene smokepinga, nastavitve routerja (qos)-(pfsense), prenose s ftp serverjev (tujina, home) ... pa mi niti odpisali niso, preklete pizde.

Mogoče niso razumeli kaj si jim poslal, glede na to da drugega kot resetiraj modem in podobne traparije ne znajo povedat.

Pesimist ::

prokleta triera spet laga pa prenosi nemogoci!!!!

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

C:\Users\Sawyer>ping triera.net

Pinging triera.net [82.149.22.42] with 32 bytes of data:
Reply from 82.149.22.42: bytes=32 time=7ms TTL=58
Reply from 82.149.22.42: bytes=32 time=8ms TTL=58

Ping statistics for 82.149.22.42:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 7ms, Maximum = 8ms, Average = 7ms

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 4.13Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 20.14Mb/s

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Webmojster ::

Niso rekli, da bodo pohitrili linije??

En bedak zgoraj je reko da se bo obremenjenost omrezja zmanjsala ko bodo vse oz vecina na Docsios 3.0 preklopli. LOL

mtosev ::

welcome to "nova doba" at Triera/Telemach :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Yaqwsx ::

ne se jezit sej bojo zrihtali, april je vsaki dan blizje >:D

Hehe. :) Zame ne. Mogoce grem tja na Partizansko ... mogoce bo kaj streljanja ... :D

Jest se nimam kaj pritoževat, linija mi lepo dela, edino uploada se manjka:
2.11.2009
8.11.2009

|Sawyer|: pejt malo wikipedijo brat, bo bolje zate...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

En bedak zgoraj je reko da se bo obremenjenost omrezja zmanjsala ko bodo vse oz vecina na Docsios 3.0 preklopli. LOL

Zakaj pa se nebi ? Kakšen poseben razlog ?

gregyk ::

Novi HD programi od decembra dalje: Discovery HD, History HD, Eurosport HD, Eurosport2 HD, Fashion TV HD

DJ Beat ::

Sicer HD sprejemnika nimam, ampak sem pricakoval mogoce se kaksen InfoTV HD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DJ Beat ()

plavko61 ::

Info HD res bedno predvajajo v 4:3, kaki janezi....
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

DJ Beat ::

Info se oddaja v 16:9, samo ne vem kaj hudica naredijo na Telemachu...

Zakaj pa se nebi ? Kakšen poseben razlog ?

Cist enostavno. Eno z dugim nima blage veze. Do Arnesa bo se vedno zafilano zaradi slo trackerov, verjetno celo huje kot do zdaj. Saj se ze pojavlajo pingtimeouti kar se prej ni. Tisti ki misli da bo docsis 3 to reso je mongoloid. Tam namrec ze dolgo optika poteka. HAHAHHAHA.

Zgodovina sprememb…

Daj |Sawyer| nehaj se smešit s takšnimi...

Yaqwsx ::

itak da docsis 3 nebo reso zabasanih povezav do sixa (cel slovenski promet), lokalno pa kolko vem niso zabasani, ce tujina dela normalno.

Ne samo da nebo reso. Se kompletno zadevo bo poslabsalo ce bo vecina uporabnikov ojacala povezave. Na sreco so povisanja le minimalna pri hitrejsih paketih, ampak teh 10% je lih tisto kaj fali da se bo mreza sezula v kolikor nimajo dovol intelegence in ojacajo slo promet.

Zgodovina sprememb…

Če povzamem tvoje razmišljanje, je za izpade ( in zabasanost ) kriv T-2 z njegovo optiko !?
««
108 / 363
»»