Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
kljukec87 ::
monitorji imajo vgrajen mpeg2 coder pr nas v sloveniji pa rabimo mpeg4. vrjetno bo to to....
drugac pa sem jaz doma na tabor pa ne duha in ne sluha o dvigu hitrosti :) ce bi sel menjat paket iz analognega trojcka v digitalnega bi pa dvignili a? =) da jim...
drugac pa samo da espn america dela
drugac pa sem jaz doma na tabor pa ne duha in ne sluha o dvigu hitrosti :) ce bi sel menjat paket iz analognega trojcka v digitalnega bi pa dvignili a? =) da jim...
drugac pa samo da espn america dela
GrimReaper ::
Ma s tem MPEG4 zavajajo še tiste ki so na kabelski, če imaš kabelsko ne rabiš MPEG4, razen za HD kanale. Pa ne vem kdo dons sploh še gleda TV preko zraka, še tistadva kanala ki sta mata najbrž sneženo sliko.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
psychoshorty ::
Mnja, saj. Pizda, danes mores biti res pazljiv na vsako malenkost. Zdaj je kar je. In btw @kljukec87 -> sam sem danes vzel digitalnega trojcka M ... torej bi moral imeti hitrost 6/1. A ni se nic. :) DHCP -ja na routerju sploh nisem nastavljal, sploh ne vem ce bi imelo smisel. Ce bo do polovice tega meseca zvisano ... bom vesel. :)
itak da sem ziher ( piše v navodilih + taka lepa nalepka je bla gor) . ampak mislim da je pri dvb-c tud finta z mpeg2 in 4 ...
HoNdEk ::
Ce imas tv z dvb-c vmesnikom.. ne rabis pol sprejemnika..dobis samo kartico ce zelis razsirjen program.. hitrosti pa se bodo samo zvisale tistim ki so na euro 3.0 ;)
..:: M - Power ::..
PrimozR ::
Zakaj že? Za 25 Mbit je docsis 2 dovolj, zakaj se torej ne bi zvišale hitrosti recimo z 12 na 15 mbit? Docsis 3 bo potreben samo za 50 in 120 Mbit paketa oz. za trojček HD.
plavko61 ::
V bistvu je finta, da bo omrežje v mestih LJ in MB kar hitro nadgrajeno, za sisteme izven mest pa je pod vprašajem kdaj in če sploh?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
V-i-p ::
Vse se bo nadgradilo, brez skrbi. Moraš vedet, da tudi če si recimo iz enega zaselka nad Bledom, greš še vedno čez isti CMTS kot oni iz centra Bleda ;). Torej, ko bo nadgradnja, bo nadgradnja za oba. Za tistega iz centra in za tistega iz hribov.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Ne, ker se bo zaradi tehnologije Docsis 3 vse skupaj sprostilo. 10mb paket na trenutni tehnologiji in 10mb paket na Docsis 3 ni enako.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Jamranje na forumu po navadi ne pomaga kaj dosti. Lokacija?
HoNdEk ::
Jaz sem samo povedal za to novejso nadgradnjo hitrosti.. za ostale sisteme pa se potekajo posodobitve ;) tak kod je hardstyle povedal da bodo vse centrale priiibliiznooo nadgrajene do aprila 2010.. zdaj pa ce ste nekateri vidli da so posodobljene hitrosti.. to nevelja za enkrat za vse... lp
..:: M - Power ::..
bircaboy ::
Pozdravljeni!
Kolega je na Telemachu. Sedaj ima 2 računalnika.Za hkratni dostop je nujno potreben router, ni druge alternative?
Kolega je na Telemachu. Sedaj ima 2 računalnika.Za hkratni dostop je nujno potreben router, ni druge alternative?
DJ Beat ::
Tako je. Ali pa en racunalnik z dvema mreznima karticama, ki deli povezavo, ampak potem mora biti stalno prizgan (oz. takrat, ko bi drugi racunalnik zelel dostopati do interneta).
DMX ::
Jamranje na forumu po navadi ne pomaga kaj dosti. Lokacija?
Maribor - Hoče
PS: vem da jamranje ne pomaga, ampak ti hurci na helpdesku od Triere ti prodajajo take, da te ubije
ddeben ::
Meni tudi šteka internet - občasno se modem resertira in se noče povezat. Lokacija Celje. Drugače pa kolegu v Mariboru - Center tudi ne dela internet. Kaj nadgrajujejo sistem al kaj? Pa se bo to večkrat verjetno dogajalo?
Še ima kdo duplirane programe na digitalni TV?
Pa discovery ID in DoQ šteka...
Pa discovery ID in DoQ šteka...
ddeben: v Celju ni ne Triere ne Telemach-a. Najbrž si preko Turnška?
borki ::
Celi november bodo potekala dela na omrežju mb tabor nekje dva tedna to sem izvedel od serviserja kabelske ko sem se pogovarjal z njim. Rekel je tudi da bi se naj takrat dvignile hitrosti interneta.
musicfreak ::
Lahko mogoče kdo iz Maribora pove če je na Taboru možen optični internet pri Amisu ali T2?
Vanquish ::
Kateri router predlagate za WiFi ? Da nebi pokleknil ob P2P.
Linksys WRT54GL z DD-WRTjem.
jaz dosegam boljse rezultate s tomato.
GrimReaper ::
Jaz sem samo povedal za to novejso nadgradnjo hitrosti.. za ostale sisteme pa se potekajo posodobitve ;) tak kod je hardstyle povedal da bodo vse centrale priiibliiznooo nadgrajene do aprila 2010.. zdaj pa ce ste nekateri vidli da so posodobljene hitrosti.. to nevelja za enkrat za vse... lp
Pa kdo bo čakal do aprila za tisto minimalno povečanje, jest sem naročil Upload Booster, tako bom plačeval 44+4€ za trojček L, več kot 2Mbit pa je rekel da ni možno, tako da po nadgradnji hitrosti ne bo dvojni upload (3Mbit), ampak bo isto 2Mbit. No sej ni kej, 2.5Mbit bo imel Trojček XL, ta pa bo 55€, ne morejo za 48€ potem dat boljšega UL. Trojček L pa bo imel 1.5Mbit kar je zame premalo, tko da sem ostal brez druge izbire.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
LUTi ::
Jaz sem imel do sedaj paket BETA TF (4 / 0,5 Mb/s) in sem se prejšnji teden oglasil pri njih (Partizanska v Mariboru; pred tem sem vse preveril po e-pošti...). Želel sem spremeniti razmerje v novi paket DTV 3.0 M+ (hitrost 6 / 1 Mb/s). Pod nos sem dobil pogodbo za (stari) M+. Ko sem na to opozoril gospodično, sem dobil odgovor, da pred 1.11. ne morejo sklepati pogodb za nove pakete in da bo to s 1.11. avtomatsko spremenjeno...
2.11. sem ugotovil, da je hitrost padla na 2 / 0,37 Mb/s (tudi precej digitalnih kanalov na TV ni delovalo...). Na mail ni bilo odgovora, po telefonu sem dobil nekoga, ki ni imel pojma (pa tudi volje ne, da kaj preveri). Za internet mi je zagotavljal, da je pri njih vse OK in da bi moralo delovati, ter da naj si namestim TCP Optimizer... Za digitalne kanale je svetoval reset na tovarniške nastavitve (TV sprejemnika... ). Ko sem vztrajal, je predlagal vlačenje modula in kartice ven in not. Končno se je omehčal in so mi nekaj ponovno inicializirali in zdaj to skoraj deluje .
Za internet se seveda ni nič spremenilo in sem včeraj znova klical. Končno sem dobil odgovor, da imam nastavljeno 2 / 0,37 Mb/s in da bo tako do nadgradnje omrežja (predvidoma enkrat novembra). Tako imam sedaj očitno do nadaljnjega za takorekoč isti denar pol manjšo hitrost...
Skratka, zavajajo, njihova tehnična podpora pa je itak zgodba zase (imam že več takih izkušenj z njimi - vsi pri njih niso taki, nekateri so zelo v redu, ampak žal na take naletim preredko...). Komaj čakam, da bo optika po Mariboru, pa naj si potem Telemach nekam vtakne vse skupaj!
2.11. sem ugotovil, da je hitrost padla na 2 / 0,37 Mb/s (tudi precej digitalnih kanalov na TV ni delovalo...). Na mail ni bilo odgovora, po telefonu sem dobil nekoga, ki ni imel pojma (pa tudi volje ne, da kaj preveri). Za internet mi je zagotavljal, da je pri njih vse OK in da bi moralo delovati, ter da naj si namestim TCP Optimizer... Za digitalne kanale je svetoval reset na tovarniške nastavitve (TV sprejemnika... ). Ko sem vztrajal, je predlagal vlačenje modula in kartice ven in not. Končno se je omehčal in so mi nekaj ponovno inicializirali in zdaj to skoraj deluje .
Za internet se seveda ni nič spremenilo in sem včeraj znova klical. Končno sem dobil odgovor, da imam nastavljeno 2 / 0,37 Mb/s in da bo tako do nadgradnje omrežja (predvidoma enkrat novembra). Tako imam sedaj očitno do nadaljnjega za takorekoč isti denar pol manjšo hitrost...
Skratka, zavajajo, njihova tehnična podpora pa je itak zgodba zase (imam že več takih izkušenj z njimi - vsi pri njih niso taki, nekateri so zelo v redu, ampak žal na take naletim preredko...). Komaj čakam, da bo optika po Mariboru, pa naj si potem Telemach nekam vtakne vse skupaj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LUTi ()
KuntaKinte ::
tehnična pomoč je tak,dokler se z njimi vljudno pogovarjaš in prosiš ne bodo zrihtali nič,
ko pa ti dop.... in jih pošlješ v 3pm pa čudežno dela vse čez par minut,take so moje izkušnje
kar se pa novih paketov tiče,nič ne bom rihtal dokler ne objavijo novih paketov na prvi strani
ko pa ti dop.... in jih pošlješ v 3pm pa čudežno dela vse čez par minut,take so moje izkušnje
kar se pa novih paketov tiče,nič ne bom rihtal dokler ne objavijo novih paketov na prvi strani
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KuntaKinte ()
mit3k ::
naj si namestim TCP Optimizer...
Ta je najboljša. Isto so meni rekli, da je sigurno problem na moji strani in naj si namestim tale TCP.... Po enem tretjem klicu so le priznali, da je bil problem pri njih.
Šalabajzerji pfuj jebe.mti
adila ::
A ima kdo te dni probleme z dostopom do interneta? Doma imam postavljeno svoje omrežje do katerega pridem brez problemov ampak do spletnih strani nikako.
ddeben ::
ddeben: v Celju ni ne Triere ne Telemach-a. Najbrž si preko Turnška?
Ja preko Turnška sm ja, samo vedno klicem triera pomoc, ce je kaj narobe :D Zanimivo da mi vcasih kar za 2/3 zmanjka hitrosti povezave tako od tistih 10/768 imam realno gledano 4/512 ali manj... Pa ceprav imam razdelilno postajo 50m stran...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ddeben ()
sidd ::
Sem na istem kot LUTi.... banda! Samo na optiko še lahko počakam, ali pa h konkurenci
no idea for signature
signed
I
signed
I
psychoshorty ::
Sem jim ze. :) Namrec ne razumem, zakaj imam na digitalni televiziji Sat 1 kot kodiran kanal, smeh. :) In tudi z pohitritvijo interneta ne bom strpen. Tako dolgo bom njihov mamojeb, dokler me ne uslisijo.
borki ::
Nevem kaj zdaj delajo oni ampak meni ne prikazuje ure tako da sploh nemorem pogledat programskega vodiča kaj ob kateri uri se predvaja. Gledam film pa mi vmes kar ene 10 krat nadgrajuje nekaj. Upam da bodo čimprej porihtali tv in internet ker je oboje trenutno katastrofa.
meni ne delajo DSF, EuroNews, VIVA. Sem se pa pogovarjal z enim ki ima palčano kartico pa mu tudi ne delajo.
majo napisano da bodo v času nadgradnje motnje...
je pa res da če vejo za motnje, naj se potrudijo in to čimprej porihtajo ne pa da se bo vleklo ne vem kak dolgo pa noben ne ve kdaj in kak bo porihtano, plačujemo pa kr lepe denarje za obljubljene storitve
je pa res da če vejo za motnje, naj se potrudijo in to čimprej porihtajo ne pa da se bo vleklo ne vem kak dolgo pa noben ne ve kdaj in kak bo porihtano, plačujemo pa kr lepe denarje za obljubljene storitve
Tilen ::
majo napisano da bodo v času nadgradnje motnje...
Do aprila.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
JK007 ::
Isto pri meni. Vceraj sem ugotovil, da je EPG useless piece of shit.
... kadar ne dela je res - bojo pa v kratkem tudi to porihtali ( ko je delal, je delal zelo dobro )
LP
....... www.kabelska.net .........