» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
97 / 363
»»

mtosev ::

jaz vec kot 25up in 4down ne rabim. mogoce bo to tudi kdaj ugodno postalo :))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

SmeskoSnezak ::

Če mu piše 50m do centrale. To so ja uporabniki, ki al majo poslovne pakete al pa srečni testerji, ko vedno rihtajo kablovje blizu centrale najprej. Bemo! :P
@ Pusti soncu v srce... @

GrimReaper ::

Manj od 50 milj mu piše, isto meni pa sem 50km iz LJ, no sej to je manj kot 50 milj.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Aja, mi... sn sprva prebral samo m. :P

Yaqwsx ::

glede na ping 5ms bi reko da je optika tisto ;)
jaz na kablu mam 10+ ping

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Yaqwsx ()

V-i-p ::

Yaqwsx: to pa ne bo držalo, poznam kar nekaj oseb na kablu, ki imajo pinge po 5, 6ms. Bognedaj, da govorimo pa o Lastovki. Tam so pingi pod 5, 4ms...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Veron ::

jst mam tud 10-11ms, možno da z docsis3.0 tudi malenkost nižji pingi :)

edit: Lastovka Krim
C:\Users\>ping 213.143.65.11

Pinging 213.143.65.11 with 32 bytes of data:
Reply from 213.143.65.11: bytes=32 time=8ms TTL=59
Reply from 213.143.65.11: bytes=32 time=5ms TTL=59
Reply from 213.143.65.11: bytes=32 time=10ms TTL=59
Reply from 213.143.65.11: bytes=32 time=8ms TTL=59

speedtest imam ping 10-11ms

Smo pa V-i-p-a napadl, puste ga žvet. Je že očitno, da ima nekaj veze z Telemachom, zato dvomim da govori v prazno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

ja majo 5-6ms samo v lastnem omrezju ne pa v drugo omrezje kjer defenitivno je speedtest

Spc ::

No takšen paket pa je že malo lepši kot pa 25/2.

ja majo 5-6ms samo v lastnem omrezju ne pa v drugo omrezje kjer defenitivno je speedtest

Ja ta speedtest.net ne pokaže pravilno odzivnega časa to sem že opazil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

no pomoje pa lahko pricakujemo obstojece pakete x4 oz x8 odvisno kolko kalaov bojo uporabli na docsisu. pa to bi se tud ujemalo nekak s tem kaj ponujajo v tujini. ul 30mbitov + se mi zdi malo dosti

no pomoje pa lahko pricakujemo obstojece pakete x4 oz x8 odvisno kolko kalaov bojo uporabli na docsisu. pa to bi se tud ujemalo nekak s tem kaj ponujajo v tujini. ul 30mbitov + se mi zdi malo dosti

Se pravi ker se nekaterim zdi preveč če ponudijo 5mbit ali več uploada potem je najboljše, da tega ne delajo oz. pustijo 2mbit uploada.
:\

Zgodovina sprememb…

Ja, če pridejo taki paketi kot v tujini, ala jim vera. Podalšam takoj! Paket 100/20. :D

Meni je pa paket 70/32 bolj všeč kot 100/20.
:)

extr3m3 ::

Nebi se branil takega paketa, ja. :D
o_O

To sn kuj na blef reko... Seveda se lepše sliši 70/32. :P

Take hecne stvari se nam dogajajo na ANALOGNI tv..

V-i-p ::

Tole je bugast program, če mene vprašaš...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Sej to ni edini program na katerem se to dogaja..

sicer imam svoj zunanji DVB-C sprejemnik (TT-micro C320) pa mi kanal NetTV pokaže na začetku malo razpacan potem pa kar izpiše ni kanala... samo na tem kanalu, ostali delajo (zaenkrat) BP (DTV seveda)

Za digitalno nevem.
To kar sem zgoraj prilepil je analogna tv preko Firewire vhoda.

Sony DHR-1000 > Firewire > PC (Adobe Premiere).

Enako men na dvb-cju naredi z NetTV, sliko pokaže, potem jo tkole poreže in napiše, da ni signala

aha torej ima analogna in digitalna težvave.
To se že vleče enih 7 mesecev..

EdoK ::

Firbec me mantra... Kaj pa boste s paketi 70/32, 100/20?

psychoshorty ::

Hah, upam, da bodo zgornje meritve resnicno odrazale podobo prihajajocih paketov. Sam sem dal speedtest in je pokazalo tipicen UPC Rotovz paket, ki bi lahko bil v prihodnosti ... :)

Silly

Silly

Zgodovina sprememb…

TIF slike bom dal razvijat.. okoli 5GB :)

Canon EOS 7D, 18mpixlov ima zelo velike jpg datoteke.
Zato torej če jih pošlješ 20 je to nekje 230MB.
Enaka finta je z gonilniki .. downloadaš driver za nvidi-jevo grafično pa si takoj pri 117MB kaj šele driver za X-Fi..
Danes je pač tako, da gonilniki zasedejo 40% OS-a..

Zgodovina sprememb…

borki ::

Ja pa kaj mate to eni neke hitrosti? Saj pa to sploh ni v paketu nobenem. Mogoče ste tečnarli pri trieri da ne dosegate svoje hitrosti pa so vam naredli brez omejitve. Naj nekdo pove ker jaz bi tudi imel tako hitrost.

lp

Kaj te boš z 180mbit down / 2mbit up .. to pa je res čista bedarija.
1000x premali upload.

Spc, upam da ti bodo na drugi strani nudili ekvivalentno hitrost.

Jaz gledam s stališča moje službe, kjer 15 uporabnikov uporablja internet in prenaša dnevno več GB podatkov in to pri vdsl liniji 10/2. Potrebe za nadgradnjo ni, ker nič ne "šteka".
Zato ne razumem argumentov za tako velike pakete.
Sicer pa: it's other people's money... in veselo surfanje!

DJ Beat ::

Enaka finta je z gonilniki .. downloadaš driver za nvidi-jevo grafično pa si takoj pri 117MB kaj šele driver za X-Fi..

LOL... Bos vsakic tiskal plakate? Za sliko 10*15 imas dovolj 2500px po dolgi stranici. Ne vidim smisla v posiljanju 18mpix slik v tisk. Sploh pa ne za domaco uporabo.

Sicer pa..nekateri res vidite vse v hitrostih... Sam sem se vedno na 2mbit liniji, pa vec niti ne potrebujem. Pac pocakam kaksno sekundo dlje, pa imam zadevo prav tako dl-jano. In sedaj me bo kdo napadel s HD filmi.. Ja.. pa pocakas kaksno urco dalj, pa je prav tako dol ;)

LOL... Bos vsakic tiskal plakate? Za sliko 10*15 imas dovolj 2500px po dolgi stranici. Ne vidim smisla v posiljanju 18mpix slik v tisk. Sploh pa ne za domaco uporabo.

Aha se pravi bom sedaj mogel vsako sliko posebej še pomajnševat ali kaj ?
Da mi še to vzame čas ???

Torej bos kupil Canonov high-end dSLR, slike bos pa posiljal v tisk cisto neobdelane? :D Oh ja.. malo vsa off topic ;)

Gost ::

Samo res, kako si sploh upamo pomisliti na internet več ko 2 megabit. Da nas ni sram.

Če bi imel izvedbene in finančne možnosti, bi imel 5Gb/5Gb internet, kaj vas briga, kaj bom počel z njim in ali ga bom koristil.

@Gost: verjetno nikogar ne zanima, kaj bos pocel s tako linijo. Dobro za tebe. Samo tukaj vsi jamrate, kot da ste najvecji revezi...

borki ::

Saj to je res vsak si plačuje sam internet in ve koliko je finančno zmožen plačevat vsaki mesec.

Kdo jamra?

Dejansko jamrajo največ tisti, ki linij sploh ne uporabljajo in se bunijo, kaj bi še z večjimi paketi. Mind your own business! :P

pomoje ni problem da oni rabijo 100/100 pakete. ampak jih srbi ker vidijo, da drugi lahko majo oni pa ne. ce bi vsi ostali meli max 8/1 max pakete se doben nebi pritozeval 25/2 je premalo to se zacelo komaj zdaj ko je t2 dal te hude pakete za nizko ceno na optiki.
sicer pa za 99% folka ki si zeli 100mbit simetrije bi bli 10/10 dovol. tud za posiljanje 5gb slik 1x mesec, neverjamem, da to vsaki dan pocenjas
sicer pa cetud vsaki dan je to malo vec kot 1 ura, kar pa tud ni pocasi, vprasanje ce streznik od foto studia podpira sploh kaj vec

Zgodovina sprememb…

plavko61 ::

Dosedanje pohitritve so bile x1.25.
Tako da kaki 4x, 8x je po moje otopija.

Tole bo najbrž: 2M/384k -> 3M/512k

8-O
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Kami ::

Sicer pa..nekateri res vidite vse v hitrostih... Sam sem se vedno na 2mbit liniji, pa vec niti ne potrebujem. Pac pocakam kaksno sekundo dlje, pa imam zadevo prav tako dl-jano. In sedaj me bo kdo napadel s HD filmi.. Ja.. pa pocakas kaksno urco dalj, pa je prav tako dol ;)

Super, ti ne potrebuješ več, dosti pa nas.

Še dobro, da ne obstajajo samo takšni kot si ti, ker v takem primeru, bi še danes najverjetneje uporabljali kočije.

Hej, kdo pa rabi avtomobile, saj pridemo tudi peš ali s kočijo do cilja, pač traja malo dlje...

In pol rangiramo visoko na lestvicah internetne razvitosti in podobnih. Ker ljudje moramo imeti na svojem kompu vse filme, muziko, ki jo itak ne preposlušamo (se opravičujem software developerjem in podobnim manjšinskim članom tega foruma). To je podobno kot primerjava koliko sladoleda pojemo po glavi na leto. A so Švedi, zaradi tega ker ga pojejo največ, bolj zdravi in zato bolj napredni (glej sestavine sladoledov)?

Abstinent

PARTyZAN ::

Ne hranit trolov.

Kakorkoli že, jaz bi recimo bil ful zadovoljen z 30/30. Kaj več itak ni sposoben moj ubogi WRT54G prebaviti...

[BISI] ::

Nisem ne vem kaksen hitrostni zahtevnez, ampak vseeno se nisem mogel upreti Trierini osnovni optiki 5/5 za ceno prejsnjega paketa 1,5/256. Sploh potem, ko sem izvedel, da je tudi preko optike mozen Arnesov subvencionirani dostop. Ze res, da je T-2 ugodnejsi, ampak ga ni v ulici (je pa v sosednji).
And then I saw her face... Mozilla Firefox

Super, ti ne potrebuješ več, dosti pa nas.

Še dobro, da ne obstajajo samo takšni kot si ti, ker v takem primeru, bi še danes najverjetneje uporabljali kočije.

Hej, kdo pa rabi avtomobile, saj pridemo tudi peš ali s kočijo do cilja, pač traja malo dlje...

Se utemelji, zakaj potrebujes tako linijo? Lahko zatrdim da je tukaj 90% takih, ki potrebujejo take hitrosti samo zaradi p2p. Ostalim, ki RES potreuje(te)jo to, se pa opravicujem, da ne bo slabe volje ;) Ce si med tistimi, super..

ce mam jaz za p2p 4mbite dovol, nevem kak njim ni 25. sej vec kot 1-2filma na dan nemores pogledat razen ce si brezposeln pa samo doma lezis pa filme gledas. te si pa tud verjetno nemores privoscit interneta za 50€

Kami ::

Ne hranit trolov.

Kakorkoli že, jaz bi recimo bil ful zadovoljen z 30/30. Kaj več itak ni sposoben moj ubogi WRT54G prebaviti...

Vidim, da imaš prav in je res škoda zgubljati čas za take, ki vidijo samo sebe :)

Drugače pa bi tudi jaz bil za začetek čisto zadovoljen že z 20/20 (večja hitrost bi še seveda bila dodaten bonus).

[BISI] ::

DJ Beat in ostali: zakaj vas tako zanimajo navade ljudi na internetu? Zaposlite se na Sovi ali internetnem oddelku kriminalisticne policije. Sicer pa, _tvoje_ trditve niso plod raziskave, tako da ne vem kdo ti bo verjel. Na Slo-Techu so bile sicer objavljene tuje raziskave p2p prometa - ce se prav spomnim, uporablja p2p protokol (pri cemer se ni delala razlika med legalnostjo in ilegalnostjo uporabe le-tega) manj kot 1/3 uporabnikov. Po eni strani pa vam tudi ni treba biti bolj papeski od papeza - ponudniki sluzijo od tega, zalozbe so proti, avtorji so na obeh bregovih, drzave pa se zaenkrat vedejo razmeroma nevtralno. Ce je kje ze prepovedan, pa lahko tam naredite analizo spletnega prometa. Toliko torej o p2p.

Drugace pa je zadnjih nekaj let kar nekaj storitev na spletu, pri katerih ti zelo prav pride hitrejsa povezava v obe smeri. Vedno vec se na splet nalaga kakovostnih digitalnih slik in video posnetkov, razvija se internetna televizija, pojavljajo se razni spletni backup servisi, pa tudi preko starejsih protokolov se odvija vse vec prometa (recimo posiljanje obseznih emailov, izmenjava raznoraznih datotek preko novicarskih skupin ipd.), kos pogace si seveda odrezemo tudi ljudje, ki nam je racunalnik in internet delovno orodje.

Zato je nerazumljiv taksen odpor pri nekaterih odrtodoksnih uporabnikih interneta. Ce dobis za enako ceno hitrejso storitev, zakaj bi se temu upiral? Nimam pojma.
And then I saw her face... Mozilla Firefox

plavko61 ::

Sem šel malo pogledat okoliške www.upc.* po Evropi.

20€:
5/512 www.upc.pl
8/768 www.upc.at
15/1536 www.upc.hu
5/512 www.upc.nl
10/1024 www.upc.cz

Lepo so nas zadaj pustili Madžari in Čehi.
Ene države so napredovale, medtem ko so naši kablaši počivali in se kregali za profite.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

KuntaKinte ::

mah,jaz bi bil že zadovoljen če bi pakete malo spremenili pa bi bil digitalni M 12/2 za 30 eur,več ne rabim
btw pozna kdo ta STB,SE SPLAČA ZA 75EUR ? http://www.salzburg-ag.at/telekom/kabel...

Zgodovina sprememb…

Ja in če imaš sedaj ti WRT54GL misliš, da imamo tudi drugi to ?
Jaz imam server (Opteron 2.4GHz, 1.5GB rama) in mi komot 1Gbps prebavi ta "router".
Uporabljam ga pa že sedaj za strežnik ..
1. http://www.vremenskapostaja.com
2. http://www.vremenskapostaja.com/SAR
3. http://www.vremenskapostaja.com/photo
... itd itd

Trenutno imam samo 2mbit/s uploada ampak bi bilo boljše če bi bilo več saj mogoče veš, da strežniki rabijo upload in ne tolko downloada...
:\

bisi

eni smo radoveni kaj drugi delajo ponoci v spalnici, ti pa mas prevec fantazije pa nerabis bit. radovednost je nakaj cisto cloveskega tak kot pozresnost. mene pac zanima zakaj folk tak pozresn pa hoce 100/100 linijo samo ker jo ma sosed. 2 tedna prej ko pa je sosed ni mel pa je bil srecni s tem kaj ma.

plavko

nasi so se pac bol na optiko osredotocli zadnih 5 let tak da nevem ce so nas ravno zadaj pustli. ce bi oni pogledli t2 pakete bi verjetno drugace rekli

spc

ti pa nabavi vec ulja ja da mi nebo tak pocasi odpiralo vremena :P
sicer pa doben ni reko da naj neponudijo vec za enako ceno oz. se nizjo ceno. jaz bi bil srecn ce bi dali 100/100 za 5€ pa ceprav nerabim. no sicer pa od teh, ki morajo met vedno najvecji paket mamo vsi koristi, ker zarad teh se tudi nam nizji paketi visajo in ispji zasluzijo na teh najvec

Zgodovina sprememb…

Yaqwsx: se kar podpisem ;)
««
97 / 363
»»