» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
96 / 363
»»

Veron ::

gsm signal =/= xdsl

GrimReaper ::

Reality check zame:

V kolikor mi na trojčku L dvignejo hitrost iz 12/1 na 13/1 bom pač imel 13/1, ker xDSL v teh rovtah še ne poznajo.

Vseeno bolje kot da bi živel sred Ljubljane. Še vedno pa upam na 24/2 za isto ceno.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

V-i-p ::

Ok, predno se spakiram v posteljo, ker je že pozna ura: obstoječi internet paketi (navadni, trojčki) bodo ostali. Z istimi imeni in z današnjimi cenami. Povečale se bodo samo hitrosti. Za koliko? Žal ne vem. Upam pa, da drži kar sem čisto potiho slišal.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

CaqKa ::

jaz tak kot vsakič do zdaj v tej temi nobenmu nič ne verjamem, ker noben od vas ni uradna oseba za dajanje takih informacij.
samo neko brezvezno prerekanje in nabijanje.

Tilen ::

pa gsm signal?

Sicer tole je ze off ampak ok. V hiši ga ni oz. je zelo slab in se ne da normalno pogovarjat ponavadi.:8)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

EdoK ::

Pakete bodo malenkostno pohitrili, bodo pa še vedno sestavljeni tako, da boš moral vzeti (plačati) zadeve, ki jih ne potrebuješ (max. telefonija in 3 XXX programe). Korak nadgradnje pa ne bo tolikšen, da bi vzel en paket nižje in s tem bi zadovoljen. Jaz za razliko od večine ne potrebujem več, 12/1 mi je dovolj, 50 EUR pa preveč.
Naročnik bi moral imeti možnost da si sam sestavi paket kot pri T2, ki ima normalno ceno.

mit3k ::

Res me zanima kaj bodo storili z nami, ki plačujemo analogno tv, imamo pa tv z dvb-c in lovimo skoraj celotno digitalno shemo.

alenvprekrs ::

Imam UPC Telemach kabelsko. Vidni so analogni in digitalni programi.
Problem imam z štekanjem digitalnega programa. Včasih zamrzne za delček sekunde, včasih pa za dalj časa.
Sem iz območja LJ-Polje. Kaj bi lahko bilo narobe? Hvala za odgovore.

Spc ::

Večjega downloada pa tako ne rabim, ker že pri trenutnem paketu ne deluje tako kot bi moral (imam paket 25/2 in download redko kdaj doseže 20 Mb/s).

Ja valda če se ti celih 2mbit uploada zašopa ko polno downloadaš potem logično, da ti ne dela z celotnih 25mbit/s sploh pri kakšnih p2p ko je še dosti povezav zraven.

Ja kaj se misliš teleportirat preko coax-a?

Nekateri in nekatera podjetja imajo paket za podjetja in imajo gor serverje za firmo in bi v tem primeru prišel prav večji upload.

Dodali bodo še en paket XXL ki bo imel hitrost 50/5MB in HD snemalnik

To 100% ni res kajti v reklamnem pismu, ki smo ga dobili piše, da bodo hitrosti NAD 100mbit/s

Torej 24/2 bo šel na 25/2 !?!? !?

Spet bedarije.
Kot sem že prej povedal bodo ponudili nad 100mbit/s to piše v uradnem pismu iz njihove strani.

V kolikor bodo res naredili 24 > 25 ostajam na docsis 2.0 kajti se ne splača hodit na 3.0 ker je 2.0 vse to zmožen in ne vidim razloga zakaj bi sploh update-ali omrežje na 3.0 če ne mislijo več kot 50mbit downloada ponudit (kolko tukaj pišete)..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Evo 'uradne' informacije s strani Telemacha:

- Prvi priklopi hitrejšega interneta (Docsiss 3.0)bodo novembra in sicer področje LJ, MB in Velenja
- Gorenjska pride na vrsto najkasneje do 1.1.2010 (tak je plan)
- Moj paket (zdaj imam DTV XL 24/2) se bo v downloadu zvišal na 25MB ... (no comment)
- Dodali bodo še en paket XXL ki bo imel hitrost 50/5MB in HD snemalnik
- V decembru bodo dodali 5 novih HD programov
- Novembra novi programi v digitalni shemi (Disney, E! ENTERTAINMENT, Sci-Fi (ekskluziva za Telemach), Golf, Fishing and hunting, Motors, DoQ in DiscoveryID) za isto ceno

tale "odgovor" je tipson dobil iz info@upc.si... tolko o "točnosti informacij"

Yaqwsx ::

mah to res malo bedno, da oblublajo nove pakete do 100mbit, pol pa 24mbit paket za 1mbit dvignejo..
samo po drugi strani pa se kr neverjamem, da lahko ponudijo 100mbit paket po konkurencni ceni
valda da lahko za ceno, ki je doben ni zmozn oz prpravlen placat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Yaqwsx ()

SmeskoSnezak ::

Hmm... pa recimo, da resnično lahko ponudijo 100Mbit in več. Kje sploh lahko to ponudijo? Spc, ti si bolj zvežban v tem fohu.

Jaz tak rečem, da če je to možno, bo ziher le na taboru v Mariboru, drugje po Mb-ju dvomim, da so že napelali optiko. Pač, v mestih, kjer majo optiko že položeno. Ne pa za večino, ki smo še kuj na kablski.
@ Pusti soncu v srce... @

sicer ni poanta v teh 100mbps+, le s tem sm omenil, da tipson ki je postal neke podatke o internet paketih, da jih je dobil od marketinga, so zavajujoči.
Kar se tiče TV kanalov je že jasno, ampak za internet hitrosti pa še noben ni ničesar zvedel, kar bi blo oprejemljivo.

Sicer sam bi bil zadovolen, da na lastovki samo izenačijo hitrosti z paketi na navadni kabelski pa bo kul, torej L 12/1 - dost zame :)

mah to res malo bedno, da oblublajo nove pakete do 100mbit, pol pa 24mbit paket za 1mbit dvignejo..

On ima pomoje Internet XL paket in ne Trojček XL, Internet XL je že zdej 25/2. Praktično nemogoče da bo najboljši paket ob prehodu na DOCSIS 3.0 ostal na istem, jest rečem da Trojček L bo imel 3-6Mb/s uploada, XL pa 8-10Mb/s, sej to je ja point nove tehnologije, ker DOCSIS 2.0 se je ustavil pri 2Mb/s uploadu.
120/10Mbit je vsekakor možno s to tehnologijo, tko da ne vem zakaj ne bi mogel Telemach takih hitrosti ponudit:
UPC.cz
UPC.sk
UPC.sk - trojčki
UPC.hu

Zanimiva finta. V kolikor hočeš na trojčku hitrost nad 30 mbit je "potrebno" še digitalno kabelsko vzet.:8)

Trojčki :

Analogna

Digitalna

Tukaj spet ena finta. Paket je sicer res 120/10, spodaj pa piše da 100% zagotavljajo samo 30/4.

50/5 na Češkem prekalkulirano v EUR 24.27 ali pa 100/10 za 32.67 EUR izven trojčka spet ni tako slabo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

ja samo kaj tam pise 4 mesce 50%. to ze ta polovicna cena?

Hmm... pa recimo, da resnično lahko ponudijo 100Mbit in več. Kje sploh lahko to ponudijo? Spc, ti si bolj zvežban v tem fohu

Vsejpovsod kje je DOCSIS 3.0 možen - torej če imaš coax in DOCSIS 3.0 standard imaš možnost do 400Mbit downloada in 100mbit uploada.
Ni tukaj nobene optike vmes.

EuroDOCSIS 3.0 Specifikacije:
Downstream: +444.96 (+400) Mbit/s
Upstream: +122.88 (+108) Mbit/s

EuroDOCSIS 2.0 Specifikacije:
Downstream: 55.62 (50) Mbit/s
Upstream: 30.72 (27) Mbit/s

EuroDOCSIS 1.0 Speficikacije:
Downstream: 55.62 (50) Mbit/s
Upstream: 10.24 (9) Mbit/s

Torej triera bi lahko že pri 1.0 ponudila 10mbit uploada pa niso.

Zgodovina sprememb…

nevem zakaj pol sedaj na docsis 2 nimajo vecjega paketa kot 25/2 in nikjer v tujini na doc. 3 vec ulja kot 10 mbit ce mozno 10x tolko
pa zakaj so sploh sli na docsis 2 ce ti paketi so mozni ze na 1

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

Naja. Prevec strank prikloplenih na eno vejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

ja jaz se necudim samo cudim. bol se cudim folku, ki misli, da sta teoreticna max hitrost pa prakticna enaka :P

bol se cudim folku, ki misli, da sta teoreticna max hitrost pa prakticna enaka :P

Jaz vem, da je že star modem DOCSIS 1.0 , ki sem ga imel popiral 39mbit down in 10 up saj je to takrat pisalo na škatli.

Za največjo stabilnost je pa potrebno linije do konca naterat in opremo do konca obremenit ane? Dajmo malo bit bolj realni.

cuj ce tehnologija omogoca do 30up oni pa ponudijo max 2 je to dalec od obremenitve do konca

Ja, kak je s tem, SPC? Al pa kdo drug. Naj mi nekdo razloži. Al pa da kak link do članka/razlage, kaj pomeni docsis 3.0 v praksi na kablski. Če je v neki vasi na kablsko prikloplenih 1000 uporabnikov, razlika med docsis 1,2 in 3? Al je ni? Sem že pozabo, kak je s tem na stvari.

To je potem nekaj podobnega če si kupiš 1GbE switch in uporabljaš 50mbit :)

Zgodovina sprememb…

ja kolko jaz to razumem pac docsis 1 pa 2 omogocata 55mbitov na kanal. docsis 3 pac zdruzi vec kanalov skupaj do 8 s tem pac dosezes 8x vecjo hitrost.

potemtakem lahko ponudijo vecje hitrosti, ce bojo majn uporabnikov prislo na kabl. torej v praxi ce je kabl na maximimu ze na docsis 2 da ma vse kanale zasedene (nevem kolko jih je) nemorejo ponudit na docsisu 3 nic vecje hitrosti kot bi jo lahko na 2. naj me kdo popravi ce se motim :P
aja 1 kanal kao 8mhz pozere, nevem pa kolko je frekvencno obmocje v katerega uporablajo za internet

Zgodovina sprememb…

Dajmo nekaj razčistit prosim. Paketi bodo 100Mbps. Je pa treba počakat, da se menja najprej oprema na standard Docsis 3.0, ampak to bo do decembra ali januarja itak prakitčno že povsod. Potem boš dal zahtevek, da želiš recimo 100/50 paket, dobiš nov modem potem pa ja. Obstoječi paketi, modemi in hitrosti z Docsis 3 ne bodo imeli nobene veze. Ne mešat OBSTOJEČE pakete in DOCSIS 3 pakete...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Okoli 450MHz je frekvenčno področje.
Ja če majo res vse zabasano potem jaz ne vidim nobene prednosti v prehod na 3.0 .. saj lahko z 2.0 ponudijo enako.

sej to malo bol zakomplicirano kot si predstavlamo :P, ker pol so se neke finte, da z razdaljo nizje frekvence zgublajo propustnot al nekaj tekega
zakomplicirana stvar vglavnem :P zato tud doloceni tv kanali slabsi kot drugi ker koaks neprepusca vseh frekvenc enako

da z razdaljo nizje frekvence zgublajo propustnot al nekaj tekega

To je pri dslu.
Coax tega ne pozna.

ni frekvencna prepustnost odvisna od materjala? materjal pa tak enak baker oz pri koaksu tud aluminij
pac pri koaksu je vecji presek zato se ta efekt nepride tak do izraza obstojec pa bi vseeno moral bit ;)

Mah pomoje lahko samo sanjate o hitrostih nad 50Mbit na tem nasem omrezju. :\

sawyer kaj pa pravis na to?

Bravo Yaqwsx >:D. Počakajmo do jutri popoldne, ko pridem domov. Prilepim še jaz podobnega :D.

Mah pomoje lahko samo sanjate o hitrostih nad 50Mbit na tem nasem omrezju

Zakaj pa potem reklame za nad 100mbit/s ??
8-O

SPC: Jaz se nisem dobene vido.

Yaqwsxa: Erm...

Vse seveda za spodobno ceno. 20EUR ali majn. :)
za 100EUR ti lahko vsak ponudi 100Mbit tudi ce nima, kot ceski UPC. lol

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Ja, kak je s tem, SPC? Al pa kdo drug. Naj mi nekdo razloži. Al pa da kak link do članka/razlage, kaj pomeni docsis 3.0 v praksi na kablski. Če je v neki vasi na kablsko prikloplenih 1000 uporabnikov, razlika med docsis 1,2 in 3? Al je ni? Sem že pozabo, kak je s tem na stvari.

Telekomunikacije julij/avgust 2009, mislim da je vse razloženo.

DMX ::

a mi zna kdo povedat, če bo UPC kaj pohitril pagete G2...zdaj imam 2/384 in upam, da bom za 20€ dobil vsaj 4/1 :/

SPC: Jaz se nisem dobene vido.

V mesecu maju 2009 smo v Sloveniji začeli z nadgradnjo omrežja na nov standard EuroDocsis 3.0, ki bo našim naročnikom omogočal pakete z internetnimi hitrostmi nad 100 Mb/s.

dmx še nisi dojel, da noben ne ve nič o novih paketih, le ugibanja so.

Gost ::

Zanimivo, kakšen marketinški efekt imajo taka namigovanja. :)

Seveda tudi jaz upam, da bojo naredili pohitritev, ker je to ponekod edini možen internet nad 1Mbit.

gpavlo ::

Imam analogno kabelsko od Triere (KRS Rotovž) in imam zelo slabo sliko na SLO 2. Vsi drugi programi so OK. Imate tudi drugi podobne probleme ali se to samo meni dogaja?

lp,
Gregor
Real Madrid CF

Imam analogno kabelsko od Triere (KRS Rotovž) in imam zelo slabo sliko na SLO 2. Vsi drugi programi so OK. Imate tudi drugi podobne probleme ali se to samo meni dogaja?

Eh to še ni nič.
Jaz imam zelo slab ORF1 in še druge kanale.
Na pop-tvju in šport tvju mi igra samo desni audio kanal, levega sploh ni.
:\

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 34.17Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 81.20Mb/s

>:D

jah lepa, mi bi tud =) bo "samo" 10/10 dost :P

jah naredi na speedtest.net da vidimo. to lahko jaz na roko napisem ;) pa da vidimo ce je sploh triera to :P

Nisem trdil, da je Triera. Telemach je.

jaka razlika :D to ista firma kot bi rkeo ni siol optika ampak telekom :P

Triero je itak prevzel UPC, ki je nekak skup stopil s telemachom. UPC je odšel... Triera pa ostala pod telemachom. Jaooo.

Od kje mate take hitrosti, kaj v LJ so že posodobil omrežje?
««
96 / 363
»»