Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
[BISI] ::
Yaqwsx: Ne, to te pravzaprav najmanj zanima. V tej temi je namrec ze toliko razlogov za pohitritev in predlogov sprememb pogodbenih clenov, da ima clovek obcutek boja z mlini na veter... oz. z monopolistom (najbrz vemo katerim).
And then I saw her face... Mozilla Firefox
GrimReaper ::
Firbec me mantra... Kaj pa boste s paketi 70/32, 100/20?
ce mam jaz za p2p 4mbite dovol, nevem kak njim ni 25. sej vec kot 1-2filma na dan nemores pogledat razen ce si brezposeln pa samo doma lezis pa filme gledas. te si pa tud verjetno nemores privoscit interneta za 50€
Torrent, kaj pa drugega. Res da ne moreš pogledat več kot 2 filma na dan, ampak če si želiš takoj pogledat kakšen točno določen film ki ga še nimaš na disku pa prav pride čimhitrejša povezava, sploh če se gre za 1080p. Isto je pri avtomobilih kjer bi včasih prav prišlo tut 500 konjev, čeprav jih je za normalno vožnjo dovolj 60-100.
Sam zdej pri downloadu je problem da težko dobiš hude hitrosti, jest sem na enem najboljših trackerjev, pa včasih tut 12Mbit ne potegne do konca. Upload je pa zame dovolj če je isti kot download ali vsaj pol manjši, ker od še večjiga pa nimaš nobene koristi, edino če se hvališ okol z ratiem. Z 1Mbit uploadom se pa zlo težko shaja, sploh če maš tko kot jest gor priklopljene 3 računalnike, naj dajo na 4Mbit pa bom zadovoljen.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
V-i-p ::
TROJČEK S 1/0,5
TROJČEK M 6/1
TROJČEK L 13/1,5
TROJČEK XL 25/2
TROJČEK XXL 50/5
Docsis 3.0
- 100/10
Zelo verjetni paketi...
TROJČEK M 6/1
TROJČEK L 13/1,5
TROJČEK XL 25/2
TROJČEK XXL 50/5
Docsis 3.0
- 100/10
Zelo verjetni paketi...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Tole so pa zlo žalostni paketi, razen 50/5 in 100/10, sam če bodo iste cene kot zdej in bodo šle po 11€ gor, bosta tedva 66 oz 77€.
Največ bodo pa profitirali tisti z S in M, nekaj malega tisti z L paketom, XL pa ostane na istem.
XXL 50/5 ni DOCSIS 3.0?
Največ bodo pa profitirali tisti z S in M, nekaj malega tisti z L paketom, XL pa ostane na istem.
XXL 50/5 ni DOCSIS 3.0?
Kami ::
DJ Beat in ostali: zakaj vas tako zanimajo navade ljudi na internetu? Zaposlite se na Sovi ali internetnem oddelku kriminalisticne policije. Sicer pa, _tvoje_ trditve niso plod raziskave, tako da ne vem kdo ti bo verjel. Na Slo-Techu so bile sicer objavljene tuje raziskave p2p prometa - ce se prav spomnim, uporablja p2p protokol (pri cemer se ni delala razlika med legalnostjo in ilegalnostjo uporabe le-tega) manj kot 1/3 uporabnikov. Po eni strani pa vam tudi ni treba biti bolj papeski od papeza - ponudniki sluzijo od tega, zalozbe so proti, avtorji so na obeh bregovih, drzave pa se zaenkrat vedejo razmeroma nevtralno. Ce je kje ze prepovedan, pa lahko tam naredite analizo spletnega prometa. Toliko torej o p2p.
Drugace pa je zadnjih nekaj let kar nekaj storitev na spletu, pri katerih ti zelo prav pride hitrejsa povezava v obe smeri. Vedno vec se na splet nalaga kakovostnih digitalnih slik in video posnetkov, razvija se internetna televizija, pojavljajo se razni spletni backup servisi, pa tudi preko starejsih protokolov se odvija vse vec prometa (recimo posiljanje obseznih emailov, izmenjava raznoraznih datotek preko novicarskih skupin ipd.), kos pogace si seveda odrezemo tudi ljudje, ki nam je racunalnik in internet delovno orodje.
Zato je nerazumljiv taksen odpor pri nekaterih odrtodoksnih uporabnikih interneta. Ce dobis za enako ceno hitrejso storitev, zakaj bi se temu upiral? Nimam pojma.
Dobro napisano.
Drugače pa jaz trenutno že več kot tri mesce čakam, da Triera oz. Telemach do konca napelje optiko po bloku.
Problem je, da se jim nikamor ne mudi, ker pridejo na vsake nekaj časa in potegnejo par metrov optičnega kabla ali pa naredijo kak kanal
Upam pa tudi, da so v zadnjem času osvežili cenik za optiko, ker drugače zadeva ni ravno konkurenčna (pred nekaj meseci sem dobil informacijo, da paket 10/10 stane 50€, kar se mi osebno zdi preveč).
Spc ::
Zato je nerazumljiv taksen odpor pri nekaterih odrtodoksnih uporabnikih interneta. Ce dobis za enako ceno hitrejso storitev, zakaj bi se temu upiral? Nimam pojma.
Ja to je pač tako..
Če ti da nekdo ponudi več .. mu poveš, da tega ne rabiš in vzameš dosti dosti majn za isto ceno.
Nekateri imajo takšno logiko.
Kami: Ja, Trierino/Telemachovo obnasanje spominja na monopolista. Na nek nacin tako ali tako so monopolisti, saj si lastijo komercialni (ce odmislimo Arnes) monopol nad kabelskim omrezjem, ki pa se dandanes zal ne smatra vec kot javna infrastruktura. Na tem mestu bi lahko vskocil uporabnik Yaqwsx in njegovi pajdasi, ki izrazajo strinjanje z enovrsticnicami (hej, prihranite si muke, zivce in kibije!!), in nam povedal kaj o pozresnosti.
Tudi ta o pretirano dolgi gradnji ni iz trte izvita, ja. :) Pri nas se tudi ne bi podvizali, ce ne bi v domala vseh sosednjih ulicah T-2 gradil svoje optike. Optiko so sicer po ulici speljali pred, huh, ne vem, tremi, stirimi leti? Ne spomnim se vec - takrat je bilo vse skupaj testno. Iz Foruma v smeri proti Piramidi (po isti ulici) so torej potreboval nekaj let, tako da res ni potrebe, da bi sedaj hiteli na se vec ulic in mest. ;))
Glede cenikov se je tudi meni zgodila zanimiva prigoda. Triera pride montirat optiko (in vse kar sodi zraven) v blok, pa se sprasujem na kateri paket nas bodo prestavili. Ok, vidim po imenu, da na osnovnega (zraven je bila na sreco se stevilka 5/5). Pa povprasam Trierinega usluzbenca, kje je mozno videt pakete in mi odgovori, da je vse objavljeno na UPCjevi internetni strani... Naj bom brez skrbi. :)) Ma ok, jih bo ze nekdo objavil tukaj. Drugace pa 10/10 ne more stati 50€, ker stane 5/5 enako kot osnovni paket na kabelskem omrezju oz. manj kot 18€, ce govorimo o starih paketih. Najbrz je 10/10 manj kot 30€.
Tudi ta o pretirano dolgi gradnji ni iz trte izvita, ja. :) Pri nas se tudi ne bi podvizali, ce ne bi v domala vseh sosednjih ulicah T-2 gradil svoje optike. Optiko so sicer po ulici speljali pred, huh, ne vem, tremi, stirimi leti? Ne spomnim se vec - takrat je bilo vse skupaj testno. Iz Foruma v smeri proti Piramidi (po isti ulici) so torej potreboval nekaj let, tako da res ni potrebe, da bi sedaj hiteli na se vec ulic in mest. ;))
Glede cenikov se je tudi meni zgodila zanimiva prigoda. Triera pride montirat optiko (in vse kar sodi zraven) v blok, pa se sprasujem na kateri paket nas bodo prestavili. Ok, vidim po imenu, da na osnovnega (zraven je bila na sreco se stevilka 5/5). Pa povprasam Trierinega usluzbenca, kje je mozno videt pakete in mi odgovori, da je vse objavljeno na UPCjevi internetni strani... Naj bom brez skrbi. :)) Ma ok, jih bo ze nekdo objavil tukaj. Drugace pa 10/10 ne more stati 50€, ker stane 5/5 enako kot osnovni paket na kabelskem omrezju oz. manj kot 18€, ce govorimo o starih paketih. Najbrz je 10/10 manj kot 30€.
Yaqwsx ::
bisi ti bi bil dober romanopisec. rad malo pretiravas popestirs in okrasis zadeve. sicer pa od vas vecina verjame, da se da iz vode narediti vino, ker je tako nekje zapisanopise. zato pa pricakujete pakete do 400mbit ker tudi to nekje pise (wiki). ;) pa ne me jemat prevec resno, ker ponavad pisem malo zahec malo zares :). sicer se pa ze res malo prevec govorimo in sanjarimo o tem, kaj bi lahko bilo. pocakajmo do novembra pa bomo vidli.
borki ::
No tukaj je nekaj novih obvestil iz njihove strani.
http://novadoba.telemach.si/
http://novadoba.telemach.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borki ()
Ponudili vam bomo tudi pakete do 100 Mb/s. V Ljubljani, Mariboru in Velenju že novembra.
LOL.
Zdaj je že do 100mbit/s a prej so govorili nad 100mbit.
Dvig hitrosti interneta je pogojen z nadgradnjo optičnega koaksialnega omrežja na nov standard EuroDocsis 3.0 za zagotavljanje internetnih hitrosti do uporabnika prek 100 Mbps, ki bodo zadovoljile tudi najzahtevnejše uporabnike spletnih vsebin.
Nadgradnja omrežja bo potekala postopoma. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
Tukaj pa spet govorijo nad 100mbit.
zato pa pricakujete pakete do 400mbit ker tudi to nekje pise (wiki).
To noben ni nikjer rekel.
Tolko pač hardware podpira..
Jaz sem napisal, da če obljubjajo pakete nad 100mbit bodo verjetno ponudili nekje 120mbit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Yaqwsx: a je bil to kompliment? :] *blush blush*
Seveda se vecina ljudi zaveda tehnicnih, financnih in se kaksnih drugih omejitev, ampak ce je temu tako, potem je bolje za nas in za njih, da zaprejo stacuno. Po drugi strani pa ne razumem na podlagi kaksnih raziskav gradijo optiko, kaksna je umestitev optike v njihovo strategijo in na podlagi katerih uporabniskih profilov oblikujejo svoje pakete? V nasem primeru so zgradili optiko v bloku, kjer je 75% populacije upokojencev, paketi sploh niso nikjer javno objavljeni in niti enkrat nas ni nihce povprasal po mnenju o storitvah.
Seveda se vecina ljudi zaveda tehnicnih, financnih in se kaksnih drugih omejitev, ampak ce je temu tako, potem je bolje za nas in za njih, da zaprejo stacuno. Po drugi strani pa ne razumem na podlagi kaksnih raziskav gradijo optiko, kaksna je umestitev optike v njihovo strategijo in na podlagi katerih uporabniskih profilov oblikujejo svoje pakete? V nasem primeru so zgradili optiko v bloku, kjer je 75% populacije upokojencev, paketi sploh niso nikjer javno objavljeni in niti enkrat nas ni nihce povprasal po mnenju o storitvah.
iz financnega vidika se sploh stvari nismo pogledli ;) npr. ce paket 10mbit dvignejo na 30mbit, ki stane 30€. Je pol mozno, da se dosti folka, ki ima zdaj 25mbit paket(50€) odloci meni je 30mbit cisto dovol in grejo na 2 paketa nizje. in telemach dobi vsaki mesec 20€ majn, kar jim pa tud ni pomoje v interesu ;)
CaqKa ::
Evo 'uradne' informacije s strani Telemacha:
- Prvi priklopi hitrejšega interneta (Docsiss 3.0)bodo novembra in sicer področje LJ, MB in Velenja
- Gorenjska pride na vrsto najkasneje do 1.1.2010 (tak je plan)
- Moj paket (zdaj imam DTV XL 24/2) se bo v downloadu zvišal na 25MB ... (no comment)
- Dodali bodo še en paket XXL ki bo imel hitrost 50/5MB in HD snemalnik
- V decembru bodo dodali 5 novih HD programov
- Novembra novi programi v digitalni shemi (Disney, E! ENTERTAINMENT, Sci-Fi (ekskluziva za Telemach), Golf, Fishing and hunting, Motors, DoQ in DiscoveryID) za isto ceno
tale "odgovor" je tipson dobil iz info@upc.si... tolko o "točnosti informacij"
ta trenutek ti pošljem mail iz info@ups.si z glih kakršnokoli vsebno hočeš. lahko ti napišem da si zmagovalec 1000 eur :>
Pa sej to imaš zdej že na klik, tko da informacije so že točne. Pa tut tisti paketi objavljeni zgoraj zgledajo kr realni, ravno zarad tega kar je Yaqwsx rekel, že zdej bo lahko kdo šel iz 12/1 na 6/1, kaj šele če bi ponudili še večje hitrosti.
DMX ::
a ima še kdo danes kakšne težave z UPCjem? Imam paket 2/384, pa mi speedtest kaže samo 1.2mb downloada, UL pa je OK.
hvala
hvala
FeniksX ::
DMX js mam že nekak skoz težave, na 8/1 liniji mam 1.5- do max 3 mbit, upload je pa isto vredu, res je da ne more bit 100% linija, sam da je pa pod 50% linije pa to težko dvomim.
plavko61 ::
Še bom malo odgovoril na zadevo upload. Uploada tudi jaz nisem potreboval, ampak to se je spremenilo ko smo v firmi začeli sumiti preverjanje internetnega prometa. Od takrat surfam preko tunelinga domov, torej lahko rečem da se slabo surfa na 384kB/s. Torej "UPLOAD DOSE MATER" in ja rabiš vsaj 1MB/s.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
DMX js mam že nekak skoz težave, na 8/1 liniji mam 1.5- do max 3 mbit, upload je pa isto vredu, res je da ne more bit 100% linija, sam da je pa pod 50% linije pa to težko dvomim.
Upam da ne gledate hitrosti ko downloadate, ampak na speedtest.si ali speedtest.net.
Linija je lahko in mora bit 100%, men je še skos bla pa sem že 4 leta na Telamachu. Dobro, pokaže lahko malo manj, recimo meni 11.82Mb/s in 1Mb/s, sam to ni take panike.
Če bi bilo kaj manj bi takoj klical.
borki ::
No jaz sem opazil ko sem naredil več taki testov da hitrost zelo niha pri meni. Ko sem delal test sem imel vse druge stvari izklopljene katere so odvisne od interneta. Prej mi je internet normalno delal zdaj pa ko sem spremenil na samodejno pa zafrkava že od tistega dne. Pa sem jih že klical glede tega pa še niso nič porihtali.
Grimreaper tolk nor pa nism, da bi test naredu med downloadanjem :P
Pr nam je največji problem posrednik in ne upc. Drgač kakor sm že reku 8/1 linija deluje pa downlaod komaj 1.5- maximuma 3.
Pr nam je največji problem posrednik in ne upc. Drgač kakor sm že reku 8/1 linija deluje pa downlaod komaj 1.5- maximuma 3.
Vse deluje normalno - manualno vpisan ip:
http://www.speedtest.net/result/564555428.png
Ping ne kaže prav.
V flashu mi je napisalo 8ms.
http://www.speedtest.net/result/564555428.png
Ping ne kaže prav.
V flashu mi je napisalo 8ms.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Yaqwsx: heh, saj to ni nic novega. Pri prehodih med paketi G1 (docsis 1) in G2 (docsis 2) ter med paketi G2 in optiko se je zgodilo ravno to kar opisujes. Pozabljas pa na eno stvar - Triera ni nikoli preselila na novo tehnologijo celotnega omrezja, kar pomeni, da je del (G1 napram G2) ali vecina (G2 napram optiki) uporabnikov se vedno placevala vec za slabse pakete.
Upam da ne gledate hitrosti ko downloadate, ampak na speedtest.si ali speedtest.net.
Linija je lahko in mora bit 100%, men je še skos bla pa sem že 4 leta na Telamachu. Dobro, pokaže lahko malo manj, recimo meni 11.82Mb/s in 1Mb/s, sam to ni take panike.
Če bi bilo kaj manj bi takoj klical.
itak da ne gledam downloada drugje kot na speedtestu, kateri mi je cel dan kazal 1.2mb downloada, zvečer pa opet normalno, torej 2mb....
ce se to pogosto dogajam, posli kak mail oz poklici na telemach. samo od sebe verjetno nebo bolse. meni tud ze parkrat ni delalo tak kot mora, pa sem jim pac javo, pa so zrihtali se vedno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yaqwsx ()
če bodo še v prihodnosti kakšne težave itak da jih bom klical...nenazadnje jim plačujem za njihove storitve in hočem da vs dela kot se šika....
mastah ::
telemach je zakon, mam L paket 12/1 v oklici ljubljane, vedno dela, downlaoda na polno, pa tud v igrcah mam bolsi ping na tujih serverjih k pa kak siolovc z optiko
fl0w ::
Jaz sem tudi ful srečen s telemachom... Z digitalnim trojčkom M+ sem čisto zadovoljen. Z leti me je minila potreba po čim večji hitrosti... mam kaj boljšega za delat, kot pa cele dneve warez dol vlečt...
Digitalna tv je super in je nebi nikol zamenjal za iptv, tudi telefonija mi dela brezhibno! Skratka, kaj se tiče kvalitete nimam nobenih pripomb.
Seveda pa pozdravljam vsako posodobitve paketov in le tako naprej!!
Digitalna tv je super in je nebi nikol zamenjal za iptv, tudi telefonija mi dela brezhibno! Skratka, kaj se tiče kvalitete nimam nobenih pripomb.
Seveda pa pozdravljam vsako posodobitve paketov in le tako naprej!!
Woop-woop! That's the sound of da police!
Hardstyle ::
Razmišljam, da bi pri UPC vzel digitalni trojček in sicer M+ ali L(nevem še). Problem je v tem, ker imam doma 1xLCD TV(LG32LG3300) in 2x navadna kišta. Zanima me ali se da kako uredit, da bi imel samo en digitalni sprejemnik ampak bi na vseh treh spremljal vse mogoče kanale za tisti paket? Pa seveda na vsakem TV drug kanal.
KuntaKinte ::
če imaš scart na starih tv-jih lahko normalno spremljaš digitalno na vseh,drugače pa maš pač analogno na stari kišti,rabiš pa seveda 3 digitalne sprejemnike
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KuntaKinte ()
Eni mate res rečo, da mate fajn zrihtan. Js na žalost nimam take sreče, če je tole 8/1 povezava sm pa js tud papež.
Kakšno mrežno opremo pa imaš ?
ne vec :( to blo vcasih, kako leto dni je letelo kolko pac ul dovoljeval oz obremenjenost linije. mislim da max kaj sem zmero blo 40mbit
mene pac zanima zakaj folk tak pozresn pa hoce 100/100 linijo samo ker jo ma sosed
ti pa nabavi vec ulja ja da mi nebo tak pocasi odpiralo vremena :P
Jaz nočem imeti takšne linije zato ker jo ima sosed ampak zaradi svoje vremenske postaje itd itd...
jah sej v bistvu to ni namjenjeno hostingu, tak kot nekupis ficeka, da bos pohistvo vozo okol, ker ni temu namenjen. sej zarad takih, ki bi to uporablali v te namene pa je ul taki kot je. dl tesko obremenis 24/7 ul pa brez problema
tud za podjetja ni misljeno. nevem zakaj pol ponujajo web hosting http://www.triera.si/spletne_resitve.php
navsezadnje ce mas slike pa to na strezniku rabis ze vsaj 100mbit ulja to pa na trieri nebos vido
navsezadnje ce mas slike pa to na strezniku rabis ze vsaj 100mbit ulja to pa na trieri nebos vido
tud za podjetja ni misljeno. nevem zakaj pol ponujajo web hosting
Mogoče zato ker pač nima vsako podjetje znanja in strežnikov, da bi si to sami naredili ?
Valda da je mišljeno to za podjetja.
ce mislis da je paket 25/2 namejnen web hostingu ti pa res nemorem pomagat. 25mbit down full rabis za hosting pri 2 mbit ulja. pa ni nekam zelo podjetnisko 50EUR placevat pa doma laufat server ce dobis za od 3EUR na mesec hosting z 100/100 linijo pri njih
Radio City je imel paket 12/2 za podjetja in na tem paketu so laufali ftp strežnik.
Kako imajo sedaj nevem vem pa, da so to imeli takrat ker sem bil tam in videl na lastne oči.
Kako imajo sedaj nevem vem pa, da so to imeli takrat ker sem bil tam in videl na lastne oči.
Yaqwsx: Saj ni nujno, da je misljen webhosting. Podjetja (v zadnjem casu pa tudi fizicne osebe) imajo zelo rada home/file/ftp serverje, za katere ni nujno, da se nahajajo v strezniski omarici s hitro povezavo. Je pa veckrat tudi v igri iskanje kompromisa (cena, dostopnost streznika, ostali servisi na strezniku, delovanje streznika, hitrost povezave, itd.).
Pesimist ::
Jaz bi brez homeftp servera na eni liniji, stremera na drugi in downloaderja na tretji vmru.