Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
LeQuack ::
Sej 4 Mbit/512 Kbit paket obstaja pri Arnesu, sicer ga ponujajo pri Ljubljanskem kablu za 11.100 SIT.
Info: http://www.lj-kabel.si/novice_oktober2003.pdf
Info: http://www.lj-kabel.si/novice_oktober2003.pdf
Tero ::
So komu iz tabora že povišali? Jaz še niam
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Tilen ::
wiiiiiii evo so mi povisali :) spadam pa pod KRS rotovz :)
tak da tisti uporabniki majo vsi zdaj :P
tak da tisti uporabniki majo vsi zdaj :P
chucki ::
ah ja men je tudi tri dni delal kot 3.5mbit zaj pa sam 3mbit.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Soprano ::
Jaz sem se danes pogovarjal z njimi po telefonu in opravljajo zadnje teste pred povišanjem =) Tako da fixno še niso pričeli z nadgradnjo (torej to, da komu že gre hitreje, pomeni test).
Ajd,
Soprano
Ajd,
Soprano
CaqKa ::
rexi ter tisti ki mislite enako..
kolkor je meni znano se višanje hitrosti izvaja na posameznika oz posamezni paket ne pa na celotno območje... torej če sem jaz iz tezna to še ne pomeni da zdaj pa imajo vsi na teznu že višje pakete...
kolkor je meni znano se višanje hitrosti izvaja na posameznika oz posamezni paket ne pa na celotno območje... torej če sem jaz iz tezna to še ne pomeni da zdaj pa imajo vsi na teznu že višje pakete...
Seveda so zacel js mam ze 5 dni 3mbit.
@chucki: seveda, ker si verjetno na novo podpisal aneks (tega paketa prej ni bilo).
Mojemu sosedu so tudi že vključili 3 Mbit. Meni pa še niso dvignili iz 1 na 1.5 Mbit, ker se bo to zgodilo avtomatično, ko bom pač na vrsti (upam, da čimprej =)
Soprano
Mojemu sosedu so tudi že vključili 3 Mbit. Meni pa še niso dvignili iz 1 na 1.5 Mbit, ker se bo to zgodilo avtomatično, ko bom pač na vrsti (upam, da čimprej =)
Soprano
Tilen ::
automaticno se povisa tistim ki podpisejo tam na KRS-u za novi paket ... nprce imas zdaj 1 mbit pa hocs met zdaj 3 mbit bos dobil takoj ce bos pa cakal da ti zvisajo na 1,5 mbit pa boš seveda dlje čakal.tisti kteri ma vec $$ je sveveda prej na vrsti ane? a ni tako tudi v ptaksi?sj niso neumni :)
flipflop ::
Jst sem zamudil dva dni,pa so mi vseeno priklopili še isti mesec. Zdaj pa še čakam na 1.5/256.
ni res, lahko 15 u mescu podpises in ti prklopjo se isti dan. Vendar moras placat polno narocnino za celi mesec! Vse se da ce se hoce
z ftp dostopom na home.kksonline.com ter vpisom tvojega userrnamea ter passworda...
link kjer se pol vse skup nahaja pa je menda nekak na
http://users.triera.net/~username
link kjer se pol vse skup nahaja pa je menda nekak na
http://users.triera.net/~username
hm js sm se hotu logirat pa napise wrong password pa sm 100% dal pravega
ja od emaila..
možno da iamte novi uporabniki novi naslov home.triera.net,
ker jaz sem še star uporabnik ko še ni bilo novega triera imena... pa mi to deluje.
pošljite majl onemu robertu na kksu pa bo odpisal kake mate podatke ...
možno da iamte novi uporabniki novi naslov home.triera.net,
ker jaz sem še star uporabnik ko še ni bilo novega triera imena... pa mi to deluje.
pošljite majl onemu robertu na kksu pa bo odpisal kake mate podatke ...
Jaz sem tudi še od KKS,vmes sem sicer šel na arnes,pa po spremembi imena nazaj na triera. Ampak podpora zdajle ne dela več,ne? Sem pa poskusil tudi s home.triera.net,pa se sploh ne poveže.
largie ::
za teh 10 MB prostora dobiš posebni username/geslo, samo napiši mail na triera support. ftp naslov je potem users.triera.net, naslov strani pa http://users.triera.net/username
A je normalno da imam uploada 9k/s ko nic ne downloadam al pa uploadam? Vec mbit imas vec ti uploada pobere?
MUC ::
LOL.. get used to it.. upload deliš z drugimi, če ti 0 ne ULaš, mogoče nekdo drug še zate mal na drugem koncu mesta.. ej folk, to ni ADSL, remember :))
chucki,kam pa si uploadal?
MUC,dej se nehi še bolj smešit kot si se že.Ti plačuješ 384kbps in tolko moraš imet. Sicer se pa pokliče na trierin servis v MB,pa porihtajo. Pa ne govorit naj se sprijazni,ker to ni res. Imet moraš tolko,kot plauješ (malo manj),če je pa veliko manj,kot pri chuckiju pa je treba poklicat na servis.
MUC,dej se nehi še bolj smešit kot si se že.Ti plačuješ 384kbps in tolko moraš imet. Sicer se pa pokliče na trierin servis v MB,pa porihtajo. Pa ne govorit naj se sprijazni,ker to ni res. Imet moraš tolko,kot plauješ (malo manj),če je pa veliko manj,kot pri chuckiju pa je treba poklicat na servis.
Bakunin ::
chucki: ce ti arp requests/multicast/ ipd. racunas kot promet, potem imas 9KB/s.
tudi jaz sem bil zacuden ko sem pognal "tcpdump" brez "-p" parametra.
MUC: ne prodajaj buck.
tudi jaz sem bil zacuden ko sem pognal "tcpdump" brez "-p" parametra.
MUC: ne prodajaj buck.
ne sj mi uploada z 38-40k sam kadar nc ne dljam al pa uljam mi kaze triera speed meter 9k/s uploada, ko sm pa meu 128kbit uploada je pa blo 2k/s. razumete?
plavko61 ::
Poglejte si nateg. Nisem si mogel pomagati, ampak ko sem to videl, te cene in hitrosti sem moral postaviti na forum. KLIK
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
@chucki: imaš nastavljeno na pravi vmesnik? Jaz sem pravkar poskusil (izbral ethernet kartico) in mi kaže točno...
@plavko: hja, tako pa je, če je ponudnik na kablu Siol =)
Soprano
@plavko: hja, tako pa je, če je ponudnik na kablu Siol =)
Soprano
sm zrihtu tak da zaj dela tako kot je treba
Sem dobil tisto geslo in uporabniško ime. Zdaj pa uploadam sliko na ta ftp,potem pa je v browserju noče odpreti?
Tole napiše:
Error 403
users.triera.net
Tue 09 Dec 2003 09:44:08 PM CET
You don't have permission to access the requested directory. There is either no index document or the directory is read-protected.
If you think this is a server error, please contact the webmaster
Error 403
users.triera.net
Tue 09 Dec 2003 09:44:08 PM CET
si dal pravico za branje ostalim?
j: včeraj sem dal index.html gor,pa vseeno ni delalo,sm zdajle krneki na hitro naredil,da vidim če zdaj dela.
OK,zdej pa dela
OK,zdej pa dela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flipflop ()
mja.. kksov Houmpejđspejs™ ne podpira directory browsinga.. morte met vsakič direkten link do fajla. sicer pa nisem nikoli klical/pisal če se da to odpravit.
@caqka: ne delaj neumnosti! Da ne bodo res ukinili tega =) Kot zadnjo stvar si želim, da bo lahko vsak kar po dirih znotraj mojega pejđa browsal.
Če bi jaz bil admin, bi to na VSEH web serverjih vklopil. Prav je, da se prikaže le tisto, kar hočeš in tako nastaviš. Ne pa kar vse povprek
Soprano
Če bi jaz bil admin, bi to na VSEH web serverjih vklopil. Prav je, da se prikaže le tisto, kar hočeš in tako nastaviš. Ne pa kar vse povprek
Soprano
če jaz hočem da se moj pejdž vidi z directory browsingom potem jaz tak hočem... nevem kaj zaj ti klobasaš.. sej security sem in tja.. samo za obične uporabnike ki samo slike filajo je to čisto nadležno.. za take ki si delajo kaki pejdz pa cist razumem da nočejo tega.. ampak takih na kksu verjetno nebo... tisti bodo z lastnim serverom na lastni domeni itd...
flipflop dej mi prosim razlozi kako si to zrihtu da dela.
Naredi si index.html in ga uploadaj na svojo stran - users.triera.net/uporabniško ime.Uporabniško ime in geslo ti dodelijo posebej,piši jim na podpora@triera.net. Pol pa lahko gor uploadaš stvari,do njih pa prideš users.triera.net/uporabniško ime/file.
in kok nardis index.html ?
daj ti nam najprej sploh povej kaj bi rad.. ker malo bolj čudno je vse skupaj... kaj boš z houmpejdžom če ne veš kak index.html narediš?
@Caqka: če želiš obiskovalcem pokazati vse, kar imaš na pejđu, pač nastaviš index fajl, ki bo prikazal vse datoteke oz. linke do njih.
Nekateri pa imamo na pejđih tudi vsebino, ki jo želimo pokazati samo tistim, ki vejo točen URL, ali pa npr. vsebino, ki je ne želimo pokazati nikomur.
Tako kot je nastavljeno je super, vsaj po mojem mnenju.
Ajd,
Soprano =)
Nekateri pa imamo na pejđih tudi vsebino, ki jo želimo pokazati samo tistim, ki vejo točen URL, ali pa npr. vsebino, ki je ne želimo pokazati nikomur.
Tako kot je nastavljeno je super, vsaj po mojem mnenju.
Ajd,
Soprano =)
ti mej kak hočeš.. samo potem ne vsiljuj meni tak kot maš ti.. pa ne bremzat pri tem če hočem trieri mejl poslat, da naj na mojem accountu omogočijo dir browsing.
sicer se mi pa zdi dir browsing tak kot je na arnesu zelo dober.. v kolikor imaš naret index.html se ital le ta odpre.. za ostale subdire pa imaš dir browsing...
tako noben neve kaj točno se nahaja na moji strani v rootu ( stran na www2.arnes.si) vseeno pa lahko browsa po subdirih ( stran na www2.arnes.si)
tako da kakor hitro imaš narediš index.html sta zadevi enaki... če pa indexa ni potem dobiš v tvoji varianti error v moji pa prazen dir... meni se zdi lepši da folk vidi da je pejdz prazen kot pa da dobi občutek da je naredil napako.
sicer se mi pa zdi dir browsing tak kot je na arnesu zelo dober.. v kolikor imaš naret index.html se ital le ta odpre.. za ostale subdire pa imaš dir browsing...
tako noben neve kaj točno se nahaja na moji strani v rootu ( stran na www2.arnes.si) vseeno pa lahko browsa po subdirih ( stran na www2.arnes.si)
tako da kakor hitro imaš narediš index.html sta zadevi enaki... če pa indexa ni potem dobiš v tvoji varianti error v moji pa prazen dir... meni se zdi lepši da folk vidi da je pejdz prazen kot pa da dobi občutek da je naredil napako.
js bi rad slike gor uploadu da bi jih pol drugi lohk vidl
Gandalfar ::
Pa kaj se vidva kregata.. naceloma imas .htaccess preko katerega si to poljubno vklapljas in izklapljas. Vsak uporabnik zase. Default je pac nekaj.. ce bodo tko nastavl boste lahko vsi srecni. :)
chucki: z acdsee ali pa z slideshow makerjem iz windows xp powertoysev lahko narediš tak index... pol samo uljaš vse skupaj ter napišeš link do indexa oziroma default.htma ter more delat.
Tero ::
So vam že pohitrili?
Meni še skoz ne
Meni še skoz ne
Give a man a fish, he'll be fed for a day.