» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
59 / 364
»»

pumaxx ::

Tip je očitno prespal letošnjo pomlad in poletje. Če v LJ niso naredili nič še to ne pomeni za vso Slovenijo. Prav zanima me kako lahko ta tip spremlja digitalno TV na 5 tv aparatih hkrati (različne kanale seveda) z svojo xdsl tehnologijo. Jaz na kablu lahko, pa še kak torrent lahko do konca zašopam. Drugačna pesem bo ob optiki, zasedaj pa je tako. Groza me preleti ko vidim tako nesposobnega (neinformiranega) novinarja (če mu lahko tako rečem).

Pozabil pripisati. Se v resnici piše Štor ali mu samo tako pravijo.8-)

Link do Štora pa pokomentirajte

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pumaxx ()

NavadniNimda ::

Folk, sej to ne pomeni, da je tale tov. Štor neumen. Kdor je pozorno bral tisti prispevek gor, bo točno videl, na čigavem plačilnem spisku je. Še nasmehnil se mu je - in naš "neodvisni novinar" si je to marljivo zabeležil.:D

05jos ::

trenutno mogoče malo offtopic, pa vseeno:

In sicer razmišljam, da bi preklopil iz Siola na triero. Sem pa iz Hotinje vasi. Omrežje je G2 ready. Vidim, da mate nekaj malega problemov z triero ampak nič kaj hujšega. Je kdo, ki misli, da prestop ne bi bil pameten? Pa dvoletna vezava me malo skrbi... Mislite, da me ne bi smela?

e, hvala za vsa mnenja.

Tilen ::

Kaksne probleme? Jaz sem imel nekaj casa ampak samo zato ker sem bil prevec navajen kvalitete. In pol pac ob vsaki manjsi napaki pisem tu gor. >:D

Glede dvoletne vezave pa ne vem... sicer nas je vecina tukaj vezanih za priblizno toliko casa, nekateri tudi vec. V tem casu se bo pojavila optika tako da ne vem, premisli. Triera pa sigurno ni slaba odlocitev.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

05jos ::

Ma, pa takšne z visokimi pingi, majhnim uploadom, izpad povezava... pač to kar se ubistvu povsod dogaja... :)

Aja, pa še nekaj me zanima... Je pri trieri slučajno prepovedano doma imeti server? To se mi zdi malo čudno, ampak mislil, da sem nekje prebral... kakorkoli imam pač iz PCja gateway pa je še računalo, še za server, torrente etc. ... verjetno ne bi smelo bit težav, ne?

...optike pa pomoje pri nas na vasi še ne bo v roku dveh let... saj so komaj kabelski net zrihtali komaj letos. :)

Aja, pa še nekaj... in sicer tisto z UPC Telemachom. Bodo res prevzeli triero? Nekdo je celo napisal, da se potem obetajo višje cene?!? Bullshit? Vsaj to o cenah upam da ja. :)

EDIT: glede optike... in telemacha

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 05jos ()

Lahko imas server vendar pac na visjih portih. >:D Za torrente pa itak ni problema..

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

z triero boš slej ko prej dobil še telefoniranje zraven.
kar se zanesljivotsi tiče nevem..

T(he) Boss ::

@05jos: jaz sem tudi nekje tam doma, pa sem tudi razmisljal o trieri, ker ima dosti ugodnejse cene kot siol. Najbolj me skrbijo kaki izpadi na lokalni ravni, sploh med vikendom. :\

Cokolesnik ::

Članka mi niti komentirati ni potrebno, če predpostavljam naslednja dejstva:

- SiOL TV bom lahko uporabljal na ENEM sprejemniku, na drugem za dodatnih 30 jurjev, na tretjem ali celo četrtem, ali na glasb. stolpu pa sploh ni mogoče
- pri Volji (uporabnik IP telefonije) mi že nekaj mes. obljubljajo objavo v Telefonskem imeniku Slovenije a so včeraj ugotovili, da je prišlo do resne napake, med raziskovanjem pa sem celo ugotovil, da so Telekomu poslali bazo v popolnoma nesprejemljivem formatu, kar bo otežilo obdelavo za jesensko izdajo TIS
- ko je punca naročila T-2 in se dogovorila za termin (sprejeli smo kar njihovega), ni bilo od nikoder nobenega in ko sem poklical v LJ, kaj se dogaja, so odvrnili, da je oprema pri njih v skladišču in da lahko pridemo ponjo. Če ne bi šel po tem pogovoru na WC in nekaj časa zabil za kletje T-2, bi prehitel T-2 monterja, ki je zamudil skoraj 1 uro (o zamudi nas ni obvestil nihče, številke monterjev ne dajejo) ter prinesel opremo, ki seveda ni delovala (bojda zaradi vzpostavljene linije v dveh vtičnicah hkrati, kar sicer dopuščam kot objektivni razlog), a laik je krepko razočaran nad tolikšnim pompom o 3,5 jurjih za svetovno avtocesto

- Trierina podpora z moje strani še ni zatajila, ponudba G2 se mi zdi konkurenčna, IP telefonija pa - ljudje božji in predvsem omenjen novinar - bo oz. je v pripravi. In ni dvoma, da bo ponujena konkurenčno

- in četudi bi bilo vse idealno pri xDSL ponudnikih, se moramo še vprašati, zakaj ob kupih denarja ne dosežejo naročnikov, ki so od centrale preveč oddaljeni (pa je takih kar precej) in imajo zaradi tega otežen če ne celo popolnoma onemogočeno uporabo spletnih storitev

- kaj bo s koncesijami za UMTS, pa bomo še videli. Nekateri morajo še marsikaj "žičnega" in drugega najprej razčistiti.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

Zanima me kako je s penali pri Trieri? Namreč pri Trieri sem že cca 7 let in vsako leto podaljšam zaradi statusa dijaka (Arnes), sedaj pa bom zamenjal ISPja pa me zanima koliko je za plačati oz. kako se to sploh izračuna?

Lp

Soprano ::

Če si naročnik že 7 let 100% nimaš več nobenih penalov =) Sicer pa jih pokliči in preveri.

dejanslo ::

če si šaltal na g2 in kupil modem za 300sit, si se vezal za 1 leto..
There`s More Than One Way To Do It

Kolikor mi je znano, bo IP telefonija (ponudba) objavljena 15. oktobra 2006.

chucki ::

Koliko dolgo ste cakali na digitalno televizijo? Ker jaz ze cakam 1,5meseca in govorijo da sprejemnikov ni za dobit ;((
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

A lahko kdo, ki nima prek arnesa, prosim naredi tracert test.rbs.leaseweb.net in test.leaseweb.com? Hvala!

Sade ::

Chucki: takoj, odvisn sicer od kod si, v celju DVB-C sprejemnike ziher majo.
Pa tut DVB-C e s hard diskom majo, sam so svinjsko dragi.

Sicer pa se neki pise na enih forumih da bodo kmalu v digitalni ponudbi tudi Viasat HIstory, Viasat Explorer in tv1000!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

@dejanslo:

traceroute to test.leaseweb.com (62.212.76.57), 30 hops max, 38 byte packets
1 cnet-101.ac.triera.net (213.161.3.1) 8.325 ms 7.936 ms 8.070 ms
2 cartman.ip.triera.net (213.161.2.1) 8.867 ms 8.383 ms 7.984 ms
3 so-3-0-0.cr1.vie.ip.triera.net (213.161.2.70) 11.388 ms 10.944 ms 11.232 ms
4 ge-0-0-0.br1.ams.ip.triera.net (213.161.2.66) 30.129 ms 29.574 ms 29.665 ms
5 10ge-2-0.amsix.ams.nl.leaseweb.net (195.69.144.215) 29.148 ms 30.190 ms 30.286 ms
6 gi2-1.tc2.nl.leaseweb.net (62.212.80.29) 29.655 ms 30.882 ms 29.508 ms
7 www07.tc2.ams.nl.leaseweb.com (62.212.76.57) 30.629 ms 29.581 ms 29.632 ms

traceroute to test.rbs.leaseweb.net (62.212.93.250), 30 hops max, 38 byte packets
1 cnet-101.ac.triera.net (213.161.3.1) 8.557 ms 7.715 ms 8.697 ms
2 cartman.ip.triera.net (213.161.2.1) 8.821 ms 8.986 ms 8.464 ms
3 so-3-0-0.cr1.vie.ip.triera.net (213.161.2.70) 10.190 ms 10.985 ms 11.103 ms
4 ge-0-0-0.br1.ams.ip.triera.net (213.161.2.66) 29.519 ms 29.530 ms 29.168 ms
5 10ge-2-0.amsix.ams.nl.leaseweb.net (195.69.144.215) 30.210 ms 30.368 ms 31.177 ms
6 ge-3-0.r1.tc2.ams.nl.leaseweb.net (62.212.80.66) 30.326 ms 31.063 ms 29.913 ms
7 r1.rbs.ams.nl.leaseweb.net (62.212.80.3) 31.157 ms 31.242 ms 30.510 ms
8 bu01.rbs.ams.nl.leaseweb.com (62.212.93.250) 31.220 ms 30.837 ms 30.876 ms

V obratno smer od njih k Trieri pa si lahko sam pogledaš na http://noc.leaseweb.com/cgi-bin/lg.cgi (izbereš trace in vpišeš www.triera.net)

Hvala :)

Spc ::

Leaseweb je zelo dober.
Imajo 2 x 10GbE do ams-ix in zato zelo male pinge.

:)

Štora poznam osebno.
Včasih je imel dobre danes pa ga kr močno mimo seka in gleda samo na določene stvari.
To kar je zapisal, da je siol kvaliteten je res mimo vsekal in v tem smislu, da imajo na siolu večjo podporo kot na trieri.
Na siolu lahko kličeš pol ure pa noben nebo dvignil.
:|

Kaj pa to:
Malo sem spet stestiral Triero [SLIKA]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Ne morem več editat prejšnjega posta...

Še en test iz intelove strani
Zadeva je resno trajala 3 sekunde ker sem štopal.

:O

To pomeni:
2.08MBytes/s = 2.08 * 8 = 16,64Mbit/s

8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

seminal ::

Spc a daš ta link od intela da še jaz probam ko imam 12mega kolko mi nese dol>:D

Link

8-O

Evo še diagnostike modema: 8-)

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

Vzel sem paket G2 4/512 pri trieri. Za varnost sem še zadržal SIOL ADSL, saj mi triera nudi testni obdobje 30 dni.

Po 14 dneh sem zaznal 4 izpade na trieri!!! Ne vem kako dolgo so trajali, ker imam 2 routerja sem takoj prestavil gateway na ADSL.
Zdaj pa ne vem ali so ti izpadi skoz. Triera je cenejša, ampak zgleda da zelo nezanesljiva.Zato ne vem ali naj raje ostanem na ADSL.

Kakšne so vaše izkušnje z izpadi na Trieri.

Z SIOL ADSL nikoli nisem zaznal izpadov.

AngelOfDeath ::

Ko so prešaltali na G2 sem mel nekaj časa veliko izpadov (20+ na dan), so pol zrihtali pa od tedaj ni blo še niti enega. Pokliči serviserja da pride do tebe pa odpravi napako.
edit: Slovnica

Jaz nimam nobenih izpadov.
Izpadov že ni bilo kakšno leto in pol.

CoC ::

Hja, js mam Triero tam nek od zacetka junija. Na zacetku so se pri men tud pojavljal krajsi izpadi - vecinoma zjutraj okoli 11 ure za par minut. Vcasih jih je bilo tudi vec na dan. ZDej, se to prakticno ne dogaja vec. Glede na to, kaksne probleme sem meu s prejsnim operaterjem, je triera pravi raj.

Mam pa eno vprasanje, kero ne vem, al je kriv ISP al ne. Moj yahoo mejl je po kakem mescu od kar sem preklopil na triero kar naenkrat zaceu vleci mejle dol z max. 10kB/s (mam 4/512 paket ;) ). Pisu sm na yahoo, pa so rekl, da je vse vredu pri njih in naj nadgradim brskalnik (kar sem tudi naredil, ceprav ni bilo potrebno :) ). Zanimiv je to, ker moj mejl res deluje na drugih racunalnikih normalno. Prav tako lahko moja sestra njen mejl normalno pregleduje (ima tud na yahooju), medtem ko mojmu dekletu na mojem racualniku njen yahoo mejl isto trokira kot men.
Je mozno, da mi ISP blokira kaksne porte? Sevede sem racunalnik precistu z kasperskim AV in pobrisu spyware z raznimi spyware removali, pa se register sem ocistu z registry healerjem.
Ce se komu kej bol sanja o tem, se priporocam.

flipflop ::

Pri meni so bili izpadi ko sem imel še preko arnesa na trieri, potem sem zamenjal direktno na triero in je bilo ok, mislim da zdaj že kakšne 4 leta. Edino v kakšni hudi nevihti ne dela niti kablska TV, ampak pride nazaj kar hitro. Zdaj sem na G2 že nekaj časa in je od začetka blo kr dost slabo, stalno neke prekinitve, tud več kot uro skupaj. Zdaj je pa že kar kaka 2, tri mesece brez problemov, zgleda so uštimal.

Pri meni je tudi zadeva zelo stabilna. Kolikor je meni znano je generalno Triera ziher eden od najbolj zanesljivih ISPjev. Seveda pa to ne pomeni, da nikoli ne more biti izpadov =)
Če ti prekinja, verjetno kaj na liniji ni ok, na tvoji interni inštalaciji, lahko pa je tudi z modemom kaj narobe..

Najboljše da pokličeš na podporo in ti naj preverijo.

AndrejS ::

Opažam da so izpadi ponovadi ponoči ali pa zjutraj. Danes ko je bil izpad sem odklopil kabl z modema in ga na novo priklopil in zadeva je delovala. Morda je bil slab stik, bom videl če še bo kakšen izpad!

če ne boš poklical, da tehniki pogledajo, kako je na stvari, se po moje ne bo nič izboljšalo...

wishmaster ::

Za Celjane imam eno vprašanje. Meni je kar na lepem prejšni teden mrknil Thomsonov modem. Seveda sem dobil novega (arrisa). Ker sem zahteval Thomsona, so mi rekli da imajo in bodo imeli samo Arrise. Mi ga priključijo doma, probajo pa grejo. Download je vredu. Upload pa nonstop skače od 40-100 kb/s. Paket ki ga pa imam je 12/2. Ker že parkrat ni zaleglo nič, sem pač kupil thomsona prek bolhe in tukaj dela upload konstantno nad 200 kb/s. Mene bolj zanima koliko je od tega res, da v Celju ne moremo dobit druga kot Arrisa ?
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Konlov ::

ali Triera ima EPG za TV?:\

Morala bi imet EPG kajti DVB-T ima polno podporo EPGju.

Malo sem tweakal intelove serverske mrežne in dobil boljši upload:

Kolko pa dobite vi?
http://www.speedtest.nl/TestSuite/TestController.asp

EPG je, ampak samo na mal vec kot 30 programih zaenkrat!

Konlov ::

Telemach pa nima kev,kev.
A to ma na kabelski (koaksialni kabel) ali kakšna digitalna varijanta?

na koaksilcu ja v DVB-C standardu, sem mislu da vemo o cem govorimo.......

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

Naša celotna ulica že nima od 1:45 zjutraj nobenega signala ...
Ne TV,Radio in EuroDocsis 2.0.

Nevem sicer kaj delajo ampak to ni bilo napovedano:
http://www.triera.si/podpora.php

Trenutno pa sem na dial-upu.
:))

Tolko za info.

Brez tezav.

Zgodovina sprememb…

Zgleda, da so ojačevalniki šli po gobe.
Interneta ni bilo 8. ur.
No sedaj pa bomo spet meli 10 let mira.

:))

TyKee ::

Danes tudi pri meni (KRS Selnica-Ruše) med 10.30 ter 12h (približno) ni bilo interneta.

Vzroka ne vem, pravtako ne vem kako se je obnašal modem, saj me ni bilo doma.

Sc0ut ::

Kaj če pri trieri povežem en računalnik na usb na modemu, en pa na ethernet bo delal internet na obeh?

V katerem primeru se ne rabiš vezat za 2 meseca? Če si sam potegneš kabl od omarce do računalnika?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Pogodbe za 2 leti (vezava) ne rabiš podpisati, v kolikor boš plačal polno ceno.
Koliko točno znaša polna priključnina, ti ne znam povedat, zato se obrni na 080 1 151.

Pogodba se podpiše samo, če želiš vzeti nekaj po akcijski ceni, torej akcijski priklop - 300SIT recimo.

chucki ::

Kaj če pri trieri povežem en računalnik na usb na modemu, en pa na ethernet bo delal internet na obeh?

Sem probal in triera ne dovoli da bi povezal 2 racunalnika preko enega modema.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Dzonson ::

ne vem, ce drzi da Triera ne dovoli

Tukaj pise: "Users can re-configure their modem between Ethernet and USB whenever needed, but both interfaces cannot be connected simulateously."

in ce predpostavim, da recimo imam modem, ki to omogoca, se vedno potrebujem 2 IP naslova

Buffy ::

Sm že probaval in je problem v MAC naslovih mrežnih kartic. Tko da je najbolje met router. No vsaj jst sm mogu tko nardit.

JA v celju se že zdej neki časa ne dobi Thomsona in še dobr da sm še jst prav čas uzel net :D

Izpada pa že res nisem mel dolgo od takrat ko so prklopl G2(1 mesec sranja). Edin če se mi napajalnik pregreje in se mi modem ne more povezat(sam morm met 24 ur na dan pržgan modem pod polno obremenitvijo in napajalnik v toplem zaprtem prostoru). Sam to je težava ki je takoj odpravljiva:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buffy ()

Juventus ::

zakaj triera blokira porte od 1 do 1024?

Prebereš pogodbo in ugotoviš zakaj so porti blokirani.

BTW za uporabo interneta, mišljeno brez strežnikov in tega sranja,
pa res ne potrebuješ portov nižjih od 1024.

Pa po eni strani sem prav srečen da so blokirani, se še spomnite tistega
virusa, ki se je širil po portu 135 al nekaj takega? In ko 3/4 SiOL-a ni delalo?
Pa kolegu dam winse gor, pa ker nisem FWja pred konektom na internet vklopo,
pa je ze bil PC okuzen?
No tega pri trieri nekako ni blo :)

Juventus ::

in ce si hocem postavit streznik sem v pizdi. vsaj port 80 bi lahko bil ofnjen.

"ker si v pizdi" ne vidis niti svojega nosu. ce bi pogledal se malce "sirse naokrog", bi morda ugotovil, da lahko port za svoj streznik definiras poljubno, npr. 8080 ali 4080 ali ...

Zgodovina sprememb…

Keki ::

A ma triera slučajno postavlen kak socks5 strežnik? Vem da je web proxy ampak jaz bi nujno rabo socks5.
http://www.alfakan.si/
http://mihajerot.si/
««
59 / 364
»»