» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
58 / 364
»»

Hardstyle ::

Mislim, da vsi hočemo brezhibno IP telefonijo, kako pa bodo na Trieri uredili pa vedo samo oni.

Kako pa je s tem urejeno pri T-2?

kronik ::

Ocitno se niste slisali za QoS ?

Spc ::

VoIP uporablja po default-u QoS.
To pomeni, da če je linija preobremenjena bo modem dropal paketke kateri niso tagani z QoS-om.
Torej vse kaj je pod QoS prioriteto 2 bo dropano.

Voice je na 6ki.

Tabela:
(-1) Normal Trafic (MTU = 1500)

0 - Best Effort
1 - Background
2 - Standard (Spare)
3 - Excellent Effort (Business Critical)
4 - Controlled Load (Streaming Multimedia)
5 - Video (Interactive media) Less than 100ms Latency/Jitter
6 - VoIP (Voice) + (Interactive Voice) Less than 10ms Latency/Jitter
7 - Network Control Reserved Trafic Lowest Latency/Jitter possible by device (Highest Priority)

802.1D že vsebuje 801.2p

Za QoS boste morali vsi imeti MTU 1504 ali več kajti navaden MTU 1500 nebo kaj dosti pomagal ker ne bo vseboval QoS tagov.

Točno tako kot je že kronik povedal.
:))

Torej če hočete, da vam bo špil dropal (Quake3 ipd) telefonske paketke morate nastavit porte vsaj na Prioriteto 7.
:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

wishmaster ::

Ravno danes sem gledal račun od Turnška. In vidim da že delajo reklamo za Telefonijo in IP TV, in da se pripravlja tudi HDTV. Več bomo lahko izvedli na MOS-u. Ker vidim, da se nekateri spoznate na zadeve imam eno vprašanje. Ali bo tud pri kabelskem internetu tako da boš naročil IP TV in pač potem ne boš moral imeti paketa 12/2 ? Ali bo TV čisto ločena in ne bo nobene veze imela z internetom ?
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

SasoS ::

Verjetno ne gre za IPTV ampak digitalno TV na osnovi DVB protokola. Tu je TV popolnoma ločen od interneta (druge frekvence), je pa res da za sprejem na računalu rabiš DVB kartico, ne gre samo z VLC. IPTV zaradi ogromnih potreb po pasovni širini ni toliko primeren za kabelska omrežja...

Tud možno. Na računu piše tako: IP TELEVIZIJA pa bo poleg še večje kvalitete in večjega števila programov (več kot 100) nudila tudi možnost snemanja programov, ogled vsebine programov za pretekli dan ali več, ter priključitev več TV sprejemnikov na priključek IP Televizije. Nove storitve bomo v I.Fazi omogočili naročnikom v Celju,Štorah in SG, kasneje pa tudi v ostalih področjih. V pripravi so tudi HDTV z novo programsko shemo.

Po mojem mnenju bi to naj bilo ločeno, ker današnji standard gre do 40/30 Mbitov, Docsis 3 pa dosti več. Tak da ne bi smel biti noben problem tudi pri večji oddaljenosti 12 Mega interneta in 2 IP TV +še kakšen HDTV.Sam zdaj ne vem ali ima tukaj vmes prste Triera, ali misli samo Turnšek posebaj to ponudit.

Zgodovina sprememb…

Sade ::

to bo kr skupi s triero vse, glede ip tv , so pa verjetn mislal dvb-c, ki se tko al tko ponuja ze par let in ma zdej cez 100 programov, majo pa tut ze neki casa sprejemnike Kaon s hard diskom, sam je cena zasoljena cca. 90.000 Sit, EPG( vsebina programov) , pa je tut ze za velik programov, in to kr v slovenscini ( vnasajo v lj) na nemskih paketih ARd ,Zdf in se nekaterih ostalih pa kr originalno njihov.

Ip telefonija: narocnina baje 1000 Sit/mesec, klici v trierinem omrezju brezplacni, to verjetno tko ze vsi veste....

LP!

Soprano ::

Jaz sem se včeraj pogovarjal z serviserjem (ki mi je do zdaj dal vedno točne informacije) in pravi, da se s septembrom prične omejen test VoIP-a (testni uporabniki), normalno trženje pa se bo pričelo do konca tega leta (november/december).

QoS bo uredila že Triera, VoIP bo torej brezhibno deloval tudi s paketom LITE =)

Ajd,
Soprano

Soprano torej še septembra nebomo mogli imeti voIP pri Trieri? Upam, da se je tisti serviser zmotil, ker bi rad čimprej preklopil na voIP. Sprva sem mislil iti na T-2 ampak ne vem kaj oni delajo, da ne dobim feedbacka na mailu in da se nič ne premakne. Kajti seznam "Central v izgradnji" je že od decembra isti!

Dobili pa bomo ziher ciscote.

Hec na stran.
Pomojem bodo morali vsi ki bodo želeli imeti VoIP menjati modem z VoIP portom in telefonskimi priključki.
To se mi zdi hecno oz. bedarija saj VoIP podpira že modem TCM-420 od thomson-a.
Pomojem bi bilo boljše če bi naredili tako, da bi vsi tisti, ki imajo spredaj router samo forwardali VoIP porte do telefona in zadeva bi delovala brez kakšne dodatne opreme.
Tisti ki pa imate samo en računalnik pa bi kupili samo eno mrežno kartico in preko NAT-a forwardali porte na telefon.
:))

Glede HDTV pa bojo verjetno broadcastali po coax-u kajti ne vidim razloga zakaj bi to počeli preko IPja ker triera tako in tako ima Coax (DVB-c).
Siol pač nima svojih coax-ov zato mora šibati televizijo preko IPja ker druge rešitve ni.

Thomson TWG 850

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Spc zakaj pa ne? Če maš $ si lahko tud to nabaviš :D

CaqKa ::

>>> Tisti ki pa imate samo en računalnik pa bi kupili samo eno mrežno kartico in preko NAT-a forwardali porte na telefon.

to za navadnega uporabnika NE BO prišlo v poštev.

mogoče zate ki imaš ves dan priklopljen računalnik ali pa še koga podobnega. ne pa za tistega ki želi da mu zadeva dela neodvisno od računalnika. sicer bi bilo brezveze it v to zadevo saj bi si enostavno dal skajpa pa slušalko iz računalnika vun.

in pomojem nebo treba nič dodatnega. bodo že vse sami porihtali da bo špilalo čimceneje i hkrati dobro. navsezadnje za thomsona 420 piša da je voip ready.

>>> ut ze neki casa sprejemnike Kaon s hard diskom, sam je cena zasoljena cca. 90.000 Sit,

tole se pa sliši zanimivo :)

samo je pa sranje če po tale ip telefonija šele novembra :(

CaqKa se strinjam z tabo.
Mi 100% uptimerji bomo imeli lepo to preko NAT-a forwardano.
8-)

Drugim pa bodo morali najti nekakšno drugo rešitev.

TCM-420 podpira VoIP zaradi tega ker že sam BCM3349 podpira VoIP aplikacije in 16 nivojni QoS.
http://www.broadcom.com/collateral/pb/3349-PB02-R.pdf

:)

TyKee ::

Spc, ne da se mi brat vseh teh cipsetov, da bi ugotovil ali ima Motorola SB5100 podporo VoIP ali ne.

Lp.

Tykee Ti imaš Broadcom BCM3348.
Žal za 3348 ni več pdfja tako, da ti neznam povedat če podpira QoS ... spomnim pa se ne več.

http://www.speedguide.net/broadband-view.php?hw=6

pumaxx ::

Zgledalo bo vrjetno nekako takole: IP telefonija konkurence

marjanX ::

Vsak modem, ki podpira docsis1.1 (in višje) zna QoS. Tako je v standardu (če si je mogoče kdo vzel malo časa in kaj prebral). Kako? Promet ločuje s t.i. service flowi. Kar docsis1.0 še ni poznal.

@pumaxx: pozabili so na tretjo možnost, modem z voip porti (ponavadi 2x RJ-11 vtič). Če si je kdo ogledal te voip škatle (MTA ali IP phone), imajo precej zasoljene cene, okoli 200-300 USD, medtem ko so modemi z voip porti le kakšnih 10-20 USD dražji od modemov brez voip portov, torej krepko pod 100 USD za kos.
Ajd, Marjan

pumaxx teleing pa ima zelo visoke cene za internet. :) Upam, da bodo cene IP telefonije pri trieri podobne tem pri teleingu!

Pri Teleing-u je dobro predvsem to da so se povezali z T2 in je zato veliko klicev v omrežju brezplačnih (beri se še povečuje)

Cokolesnik, si že dobil kake nove informacije glede IP telefonije pri Trieri? Namreč, na njihovi strani še ni dobene novice oz. ponudbe.

Neke novosti so ze opazne na Triera.si.

Znizana mesecna narocina za nove narocnike, ki sklenejo pogodbo za 24 mesecev.

ALFA paket bo prvih 6 mesecev cenejsi za 900SIT,
BETA paket bo prvih 6 mesecev cenejsi za 1.300SIT,
GAMA paket bo prvih 6 mesecev cenejsi za 1.300SIT,
DELTA paket bo prvih 6 mesecev cenejsi za 2.400SIT

Več pa tukaj: http://www.triera.si/promocije.php

Kaj pa dobimo obstoječi useri? tut kake bonbončke? :)

Tilen ::

Kaj pa dobimo obstoječi useri? tut kake bonbončke? :)

Kamen v hrbet... Ko si enkrat not, si tak not. :P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Sam lahko gres tudi ven :} Ceprav si ze not :)

Samo zaenkrat ni te potrebe :D

Nekaj mi pravi da sem se vezal na..... hm prevec. >:D

Kami ::

10/10 paket za 11 k pa bi bli zadovoljni :P

bond007 ::

Hmm mene so pa ravno včeraj priklopli. PA še pozanimal sem se, če bodo kake novosti v ponudbi, pa so rekli, da ne:\ . No upam, da mi bodo vseeno upoštevali nove cene. Itak imam 1 mesec preizkusno dobo:P . Imajo pa zlo konkurenčno ponudbo...

Yossarian ::

Mogoče bodo nam starim uporabnikom ponudili za isto ceno, katero sedaj plačujemo, višji download in upload. Meni se je to že dvakrat zgodilo: štartal sem z 128/64, čez nekaj tednov so mi povišali na 256/64, čez kakšno slabo leto in pol pa na 512/128 (vse skupaj pa v letu in pol). Bomo videli.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

dejanslo ::

mislim, da tega ne bo. upamo lahko le na voip..
There`s More Than One Way To Do It

AngelOfDeath ::

hja zdaj je tole telemachovo tak oda bomo vidli kam to pelje :)
edit: Slovnica

Malo počasi, kaj je bil že prevzem? Od kot ti ta ifo? ali ti kar to na pamet.

pumaxx: To on verjetno kar na blef.

Drugace pa te cene veljajo za nove narocnike LE PRVIH 6 mesecev.
Potem pa bodo stare, oz take kot mi placujemo.

Pac marketinska fora, da privabijo cimvec narocnikov :)

Lp.

Vsi preberete samo hitrosti pa ceno al kaj? V zadnjem stolpiču pa lepo piše da je taka cena samo prvih 6 mesec. In kaj je 6 mesecev za dvo letno vezavo?

Cetrtina.

luli ::

Pa da se neha skrivat že enkrat
Nič ni na blef, stolčki so že razporejeni. Telemach je že dejansko lastnik!

V celju ze testirajo voip... majo ze na narocniskem oddelku testni telefon....

Pa še kje drugje tud imajo. Poleg telefonije še HDTV testirajo.

Tero ::

Torej kako potem dela iptv telfonija na kablskem sistemu? Ima svoj "modem" ali bomo dobili kaj podobnega kot je vood in to priklopli na modem in na komp?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

sigurno se bo dobilo voip gateway ki ga boš sheftal na obstoječ modem.

Poleg tega.. Kako je z napeljavo? ker jaz recimo(pa kolko sem hodo okoli pri kolegih itd) imajo vsi modem poleg kompa oz. kje v sobi. Telefon pa se ponavadi ima doma popolnoma na drugem prostor...:D

HDTV bo sigurno DVB standard kajti triera ima že coax potegjen in ne rabi televizije preko IPja šibat.
Plus tega pa je DVB 100% bolj kvaliteten kot pa ipTV.
:)

Kvaliteta je enaka, saj je oboje stisnjeno v mpeg2. IPTV ima slabšo kvaliteto samo pri ponudnikih ki zaradi premajhne pasovne širine kanale prekodirajo ;)

jah sam pr ip-tv ( razn na optiki) zadeva zarad omejitev zlo rada steka( kvadratki, ali zaostajanje zvoka za sliko), splo pri zafilanem ul/dl-ju ali pa ce mas 2 stb-ja, 3 se skor nikjer ne grejo brez tezav, medtem ko lahko pri DVB-C, komot lavfas na 3 al se vec tv-jih in obremenis internet do konca, lavfa cist za sebe, neodvisno.si ne deli linije z internetom...
Da ne govorim o tem , da ttx, epg in podobne zadeve pri dvb-c lavfajo zlo dobr ze od zacetka, brez nekih stalnih nadgradenj vmesnikov, kot je to na iptv-ju...

Kami ::

Če ne druga bi lahko vsaj porte < 1024 nehali blokirat.

Vsaj to bi lahko naredli :P

Mene pa to čisto nič ne moti, če so blokirani porti. Sej imaš pač server in ostalo navlako na drugačnih portih.

In kako boš imel mail in dns server na drugih portih?
In ljudem boš razlgal da imaš sajt www.example.com:8080 ?

mjakop ::

Ubistvu ga sploh ne smeš imet...piše v pogodbi(prepovedani so vsi serverji). Če pa uporabniku poveš, da je pač tosta cifra zravn pa tud ni noben problem(vsaj meni se zdi).

MilanZ ::

Kami je napisal:
Če ne druga bi lahko vsaj porte < 1024 nehali blokirat.

se podpišem pod tole :D
| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _(/) So I installed Linux.

bond007 ::

Danes v večeru:

A je ta tip celo plačan, da take neumnosti govori?:\

CaqKa ::

ima malo samosvoj pogled na to.. pa triere očitno tudi nima.
finta je da janez je napupman z vseh strani z oglasi za tralalaDSL nikjer pa kaj dosti o kabelskem. zato zgleda kot da kablaši stagnirajo, pa nekako ni tako.

ampak who cares 'mi' tak ne beremo izjav Štora, ne gledamo navidezne resničnosti in podobnih blesarij.

Jah se na nek tačin ima prav. Kabelski operaterji so takšni. Razen triere:D
««
58 / 364
»»