» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
300 / 361
»»

webmaher ::

očitno ste nekateri navijači Telesmeha...tudi prav :)

meho7 ::

webmaher je izjavil:

Upam, da čimprej prodajo Skje oz. izgubijo pravice za Premiership... danes so dali tekmo Liverpoola na webeni SK6 in dali prednost webeni odbojki ter brezvezni tekmi La Lige... cepci na kubik, zdaj so jim še blondinke fouš :))

Kaj pa ima sky tle veze? A ves, da SkyUK sploh ne prenasa nobene 4pm saturday tekme - razen SkySp Irska

meho7 ::

oops delete sem zastopu, da mislis Sky ;((
my bad

plavko61 ::

Telesmeh na polne, asimetrični paketi da te kap (40/1Mbit), programi zanič balkanska sela.
Do sedaj sem imel zadevo zaradi risank in otrok, zdaj so pa še to ukinili ali prestavili v dražje pakete.

Zgleda da je čas da grem na A1 LTE, ker samo interneta ne moreš vzet pri teh bučmanih.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

misek ::

plavko61 je izjavil:

Zgleda da je čas da grem na A1 LTE
Potem pa pojdi ampak ni treba jamrati tukaj. Kaj misliš da se bodo sekirali zaradi tvojega odhoda :D

Dimnik ::

misek je izjavil:

plavko61 je izjavil:

Zgleda da je čas da grem na A1 LTE
Potem pa pojdi ampak ni treba jamrati tukaj. Kaj misliš da se bodo sekirali zaradi tvojega odhoda :D


+1

strom_15 ::

Tehnološka nagrada za Telemachovo platformo EON

Na IBC2018, najprestižnejši konferenci o elektronskih medijih in tehnologijah, je platforma EON osvojila nagrado revije CSI v kategoriji Najboljša tehnologija ali storitev za mobilno televizijo (Best mobile TV technology or service).


Razvojno središče skupine United Group (SBB, Telemach in Total TV) je s svojo rešitvijo EON premagalo hudo konkurenco tehnoloških podjetij in osvojilo prestižno priznanje za svojo inovativnost. S tem so dokazali, da izdelki, ki jih razvija skupina United Group, dosegajo in presegajo globalne standarde.

Nagrade CSI se podeljujejo že več kot 16 let in sodijo med najbolj prestižne v panogi. Te nagrade spodbujajo in nagrajujejo dosežke na področjih medijskega oddajanja, video produkcije, internetne televizije in storitev interneta stvari.

Revija Cable and Satellite International (CSI) je bila ustanovljena leta 1999 in se osredotoča na področja distribucije vsebine preko kabelske, satelitske in prizemne televizije ter storitev internetne in hibridne televizije ter samostojnih video storitev.


vir: https://telemach.si/a39257/Pomoc/Novost...

M.B. ::

Inovativnost je že v tem, da je verjetno edina brez DRMja. Dela pa samo z HTML standardi, kar je zelo pohvalno.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Mikrohard ::

Kaj pa je inovativnega na tem, da ni DRM-ja? Saj tehnično ni nič lažjega kot to... moraš imeti samo dovolj ignorantski odnos do dobaviteljev vsebin.

XS!D3 ::

Od kje pa ideja da ni DRMja?

starfotr ::

Mikrohard je izjavil:

Kaj pa je inovativnega na tem, da ni DRM-ja? Saj tehnično ni nič lažjega kot to... moraš imeti samo dovolj ignorantski odnos do dobaviteljev vsebin.


DRM ne ščiti vsebin, samo otežuje distibucijo in omejuje uporabnika. Zaradi tega ni manj piratiziranja.

Mikrohard ::

Tudi jaz nisem zagovornik DRM-ja. Hocem samo reci, da operater ni "inovativen", ce se odloci, da ga ne bo uporabljal... ker to ni ravno njihova odlocitev, ce ti recimo HBO rece, da uporabljaj DRM, ali pa se poslovi od njihovih programov/vsebin. Recimo nekaj podobnega je (ironicno) ravno Telemachov lastnik zahteval od T-2, ko so se pogajali za Sportklube.

Je pa moderen HTML5 DRM prakticno neviden za uporabnika, ce je dobro narejen.

XS!D3 ::

Mikrohard je izjavil:

Tudi jaz nisem zagovornik DRM-ja. Hocem samo reci, da operater ni "inovativen", ce se odloci, da ga ne bo uporabljal... ker to ni ravno njihova odlocitev, ce ti recimo HBO rece, da uporabljaj DRM, ali pa se poslovi od njihovih programov/vsebin. Recimo nekaj podobnega je (ironicno) ravno Telemachov lastnik zahteval od T-2, ko so se pogajali za Sportklube.

Je pa moderen HTML5 DRM prakticno neviden za uporabnika, ce je dobro narejen.

AFAIK HBO vsebin sploh ne dobiš, če nimaš DRMja, ki je požegnan s strani HBOja.
In še enkrat, kolikor je meni znano, EON uporablja DRM, čisto možno pa da ne za popolnoma vso vsebino. Ampak DRM bi načeloma moral bit.

Očitno je dovolj dobro narejen, da ga ne opaziš :)

techfreak :) ::

Na EONu sem downloadal en video fragment in ga brez tezav odprl v VLCju, tako da ocitno (vsaj za doloceno vsebino) nimajo DRMja.

HBO vsebine preko EONa pa imam vsaj jaz na voljo samo v SD kvaliteti, tako da mogoce tukaj HBO ne komplicira prevec.

webmaher ::

Telesmeh+HBO=dobitna kombinacija :))
EON mi šele od prejšnjega tedna deluje kot mora... prej je čisto za vsako stvar, ki sem jo gledal prekinjal in to po večkrat in edina rešitev je bila klik na mesto kjer se je to začelo... če sem zadel je potem bilo nekaj minut s5 OK... in ni važno kateri brskalnik sem uporabljal ali kateri PC... Na smart TV je bilo nekoliko bolje saj se je za nekaj sekund pojavila črna slika potem je bilo pa s5 OK... Kar se HBOja tiče nas je strpal v najbolj zakotno luknjo na Planetu in vsebine na zahtevo si v večini primerov ogledaš lahko le v SD kvaliteti...morda se zdaj počasi nekaj premika, ko sem jim pred mesecem pisal roman... odgovor je bil da delajo na tem s Telesmehom ampak da je to proces, ki traja ;( ...še sreča da je tu Netflix, drugače še nekaj časa ne bi bilo nič... in potem je to kao neka Premium ponudba tam jih pa povozi neki Pickbox, ki ima vsaj HD.... za 4k oz. HDR se jim pa še sanja ne... morda se bo zdaj kaj spremenilo saj obstajajo naprave, ki lahko vsako oddajo spremenijo v HDR ne glede na resolucijo... še več..TV postaje bi lahko oddajale ves program na tak način... seveda pa bi potem morali zmanjšati stiskanje, ki je pri Telesmehu že skoraj v podnu in to celo pri njihovih športnih SKjih kar je skregano z zdravo pametjo... trenutno imajo pa velike težave z omrežjem in še čem saj zvečer nekje okoli 21 ure hitrost interneta pade več kot za polovico, včasih celo več kot 3/4 ... brzina se potem po 23 uri začne počasi vračati in pred polnočjo je običajno s5 vse OK do naslednjega dne... Ping in upload pa sta na srećo vedno OK.... za vse tiste, ki bodo prebrali samo tole in me neargumentirano zbadali kaj še počnem pri Telesmehu je odgovor sledeč: drugi niso nič boljši oz. toliko boljši, da bi šel in seveda še najpomebnejša stvar cena, ki sem jo izpogajal... zaradi prej omenjene težave s hitrostjo pa me kot kaže kmalu čakajo nova pogajanja...zdaj sem v vrsti čakajočih na 2. inštanci Telesmehove prioritetne liste :))

strom_15 ::

Umik programa Motorsport HD

Pozdravljeni,

obveščamo vas, da bo 30. 9. 2018 prišlo do umika linernega programa Motorsport HD, ki tako ne bo več viden našim naročnikom.

Hvala za razumevanje,
Telemach


vir: https://telemach.si/a39265/Pomoc/Novost...

mailer ::

Komaj čakam, da grem na t2, odkar imajo pakete za telefone tako velike je sranje vedno večje. Paket pa 40/1. Pa kje si to še vidu.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

webmaher ::

Telesmeh je mislim da včeraj, če ne že prej Veličastno oskubil bitno na vseh svojih SK HD kanalih na visokih 6,2Mb/s ... stem se je močno približal če ne celo izenačil s svojo superduper nagrajeno platformo EON ... pričakujem, da dobijo še kako nagrado najbolje da kar od predsednika naše Vlade :))

P.S: Morda je to prvi znak zahtevane prodaje in potem Veličastni prevzem POP kraljestva :))

imi ::

Slika na SK HD kanalih je res slabša. Na večjem TV (165 cm) se kar opazi razlika. Nimam besed....

Han ::

Jep, na 4K TV je slika negledljiv zmazek...

dejanslo ::

Mi2 sva že razmišljala, da bi odjavila vse skupaj in pri najboljšem ponidniku vzela net only + internet subscription za šport. Predvsem se gleda premier liga in raznorazna tekoča prvenstva. Kakšen predlog? Že kdo to izvaja?
There`s More Than One Way To Do It

Izaso ::

kaj pa vem, pri nas dela povsem normalno

zadetek ::

Je še kdo opazil, da se mu v zadnjem mesecu, dveh pogosto menja IP ? Vsakič ko se restarta router in danes po izpadu storitev dobim nov IP. Imam lasten dd wrt router in njihov EPC3212 modem, IP lease kaže da se obnavlja, imam DDNS vendar je tečno ker dobim kup mailov o novi prijavi, prej se je IP menjal tako pogosto, samo za nov MAC.

webmaher ::

ja meni pred dnevi... ker so težave s hitrostjo v večernih urah sem zamenjal njihov router s svojim in jih dobil po buči z novim IPjem.... zdaj je mir, čeprav sem enX vse skupaj reštartal...

Daniel ::

Imam isti IP že praktično od prehoda Teleinga pod Telemach.

BorutK-73 ::

To je normalno da se IP menja, statični IP je 1€ na mesec.

strom_15 ::

Telemach še naprej vlaga v GIGA omrežje

Kot vodilni ponudnik digitalnih storitev v Jugovzhodni Evropi je skupina United Group še naprej na čelu digitalne preobrazbe regije z gradnjo omrežja nove generacije - GIGA omrežja.

Danes lahko prek obstoječe infrastrukture domačim in poslovnim uporabnikom že zagotavljamo hitrosti internetnih povezav do 1 Gbps, obenem pa še naprej nadgrajujemo svoje hibridno optično-koaksialno omrežje. Z nadaljnjim razvojem tehnologije Docsis 3.1 bosta lahko Telemach in SBB na istem omrežju nudila dostop do interneta s hitrostmi do 10 Gbps.

Telemach je pripravljen, da na določenih delih omrežja od 18. oktobra dalje nudi pakete s hitrostmi 1 Gbps. Nadaljnje naložbe bodo zagotovile, da bo imel Telemach do konca leta 2019 največje omrežje nove generacije z največ gospodinjstev v Sloveniji z dostopom do GIGA hitrosti.
Naložbe skupine United Group so že od samega začetka usmerjene v izgradnjo omrežja prihodnosti. Zaradi tega danes upravlja z največjim omrežjem nove generacije v regiji, ki je pripravljeno, da podpre vse prihodnje potrebe naših uporabnikov, tako doma kot na delovnem mestu.

vir: https://telemach.si/a39285/Pomoc/Novost...

PARTyZAN ::

GIGA downloada, 1mbit uploada ;>

strom_15 ::

PARTyZAN je izjavil:

GIGA downloada, 1mbit uploada ;>


Menim, da na Docsis 3.1, je kar višji upload. Bo potrebno počakati na 18.10. in bomo videli, kaj bodo res ponudili. Vsekakor simetričnega downloada/uploada ne bo (čeprav na optiki ga ponujajo, samo optika ni kabel), ampak menim da bo upload kar hitrejši kakor na trenutnih sistemih.

Čeprav imam sam njihovo optiko, me res zanima kakšni bodo novi paketi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: strom_15 ()

yoco ::

A to bojo čisto novi paketi al trenutni, mal spremenjeni?

strom_15 ::

yoco je izjavil:

A to bojo čisto novi paketi al trenutni, mal spremenjeni?


Ne vem to tudi mene zanima. Upam, da če je kdo zaposlen na Telemachu in je tu gor, da lahko malo več pove o tem.

yoco ::

Jaz imam 150/4 internet (gold trojka extra) in bi blo fajn, če bi dvignili upload.

strom_15 ::

yoco je izjavil:

Jaz imam 150/4 internet (gold trojka extra) in bi blo fajn, če bi dvignili upload.


Jaz imam njihovo optiko in ima 150/150 mbps (gold trojka extra) ;-)

yoco ::

Jaz pa čakam da optiko začnejo polagat kable.... pomoje ne bom dočakal! Bo prej kakšen telekom do mene prišel.

Daniel ::

Sicer ta Giga ponudba za navadne uporabnike najbrž ne bo kaj dosti uporabljena, je že 150/150 vrh glave.

PARTyZAN ::

150/150 je optika, tam bi ti že zdaj lahko nudili giga. Govora je o coaxu.

strom_15 ::

PARTyZAN je izjavil:

150/150 je optika, tam bi ti že zdaj lahko nudili giga. Govora je o coaxu.


Vem, to sem napisal ironično (ker sem imel prej coax in od leta 2015 pa njihovo optiko)

yoco ::

strom_15 je izjavil:

PARTyZAN je izjavil:

150/150 je optika, tam bi ti že zdaj lahko nudili giga. Govora je o coaxu.


Vem, to sem napisal ironično (ker sem imel prej coax in od leta 2015 pa njihovo optiko)

Ko so polagali optiko pri vas, a morajo to na novo kopat do hiše, a se lahko kabli povlečejo v te cevi, v katerih je bil coax?

Daniel ::

Če je v alkatenki lahko gre v isto cev. Je pa problem optiko vpihniti zraven Coaxa, če želiš obdržati Coax, ker se prepletejo v cevi in potem ne gre nikamor.

yoco ::

A lahko coax vzamejo ven in zamenjajo z optiko?

Daniel ::

To je pa najbrž odvisno od njihovih odločitev. Da se vsekakor, če ni kje prepleten.

strom_15 ::

yoco je izjavil:

strom_15 je izjavil:

PARTyZAN je izjavil:

150/150 je optika, tam bi ti že zdaj lahko nudili giga. Govora je o coaxu.


Vem, to sem napisal ironično (ker sem imel prej coax in od leta 2015 pa njihovo optiko)

Ko so polagali optiko pri vas, a morajo to na novo kopat do hiše, a se lahko kabli povlečejo v te cevi, v katerih je bil coax?


Pri nas so kopali na novo, ker je coax položen v jaške od telekoma (zaradi tega plačujejo služnost telekomu). Tako, da imamo mi še vedno možnost tako coax, kakor optika. Poleg tega imam doma še možnost T-2 optike, ki je tudi kopal posebej in je optika na objektu (delujoča, samo jaz imam Telemach ravno zaradi visokega uploada, vem pa da imajo nekateri v objektu (blok), tudi coax nekateri pa t-2 optiko. Telekom je pa pozabil na nas in nima nič razen tel. parice (ampak ob toliko izbire je niti ne pogrešam, ker vem, da nekateri nimajo niti coax, kaj šele optiko, jaz imam pa na izbiro optiko od Telemacha ali t-2, in coax, ter preko Telekoma xDSL). Izbira je velika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: strom_15 ()

hojnikb ::

Upam da tut starim naročnikom ojačajo kej hitrosti :)
#brezpodpisa

chucki ::

nimamo nic inside informacij, kaj bodo ponudili? :|
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Silck ::

Glede na obstoječe pakete dvomim, da bodo dali več kot 30 mbit UL. Soglasje za T2 optiko sem že podpisal. Ko bo optika bo cela ulica odjebala TeleSkret ne samo jaz!
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

webmaher ::

pri meni je zadnje čase probljematična (220/6) pritočna hitrost... vsak večer nekje okoli 21 ure pade pod 150 ali nekje okoli 100, za vikende pa tudi krepko pod 100...danes recimo na rekordno nizkih 25Mb/s... zanimivo, da ping vedno odličen od 8-10 in odtočna brzina blizu 6... potem po 23 uri se počasi tudi pritočna vrne v meje normale... stručkoti pravijo, da v ulici ne more priti do preobremenitve in ko so to kao preverili in mojstrsko zaključili nalog z ugotovitvijo, da je nekaj narobe na hišni inštalaciji, čeprav se nihče še ni oglasil... ker sem se seveda še enX pritožil, so se opravičili in potem po parih dneh dobim klic od njihovega zunanjega izvajalca, da se lahko zglasi v roku pol ure... in mu rečem, kaj bo delal saj je vse v redu...še stoprvič razložim kdaj se pojavi problem.... in potem pravi, da bo govoril z odgovornimi in me poklical.... in seveda zdaj je že nekaj dni mimo in nič... ju3 jih pokličem in povem, da bom pošiljal na njihov znamenito neodzivni mejl vsak dan slikce meritev z AKOSove strani...po 7 dneh bom prenehal in jih vprašal kdaj bodo uredili ... potem pa bomo videli kaj in kako...

andy2k13 ::

webmaher je izjavil:

pri meni je zadnje čase probljematična (220/6) pritočna hitrost... vsak večer nekje okoli 21 ure pade pod 150 ali nekje okoli 100, za vikende pa tudi krepko pod 100...danes recimo na rekordno nizkih 25Mb/s... zanimivo, da ping vedno odličen od 8-10 in odtočna brzina blizu 6... potem po 23 uri se počasi tudi pritočna vrne v meje normale... stručkoti pravijo, da v ulici ne more priti do preobremenitve in ko so to kao preverili in mojstrsko zaključili nalog z ugotovitvijo, da je nekaj narobe na hišni inštalaciji, čeprav se nihče še ni oglasil... ker sem se seveda še enX pritožil, so se opravičili in potem po parih dneh dobim klic od njihovega zunanjega izvajalca, da se lahko zglasi v roku pol ure... in mu rečem, kaj bo delal saj je vse v redu...še stoprvič razložim kdaj se pojavi problem.... in potem pravi, da bo govoril z odgovornimi in me poklical.... in seveda zdaj je že nekaj dni mimo in nič... ju3 jih pokličem in povem, da bom pošiljal na njihov znamenito neodzivni mejl vsak dan slikce meritev z AKOSove strani...po 7 dneh bom prenehal in jih vprašal kdaj bodo uredili ... potem pa bomo videli kaj in kako...


Nekolk (beri zelo) sm skepticen, da je vzrok hisna napeljava po prebranem. Overprovisioning pac ocitno ni tak kot bi moral bit. Verjetno prevec uporabnikov s hitrimi paketi na tvojmu vozliscu.

webmaher ::

bom prvo meritev naredil prek routerja in drugo direkt iz njihovega modema...in da bo vse po predpisih bom pred obema meritvama izklopil glavni modem iz elektrike :)

jusv ::

webmaher je izjavil:

Telesmeh+HBO=dobitna kombinacija :))
EON mi šele od prejšnjega tedna deluje kot mora... prej je čisto za vsako stvar, ki sem jo gledal prekinjal in to po večkrat in edina rešitev je bila klik na mesto kjer se je to začelo... če sem zadel je potem bilo nekaj minut s5 OK... in ni važno kateri brskalnik sem uporabljal ali kateri PC... Na smart TV je bilo nekoliko bolje saj se je za nekaj sekund pojavila črna slika potem je bilo pa s5 OK... Kar se HBOja tiče nas je strpal v najbolj zakotno luknjo na Planetu in vsebine na zahtevo si v večini primerov ogledaš lahko le v SD kvaliteti...morda se zdaj počasi nekaj premika, ko sem jim pred mesecem pisal roman... odgovor je bil da delajo na tem s Telesmehom ampak da je to proces, ki traja ;( ...še sreča da je tu Netflix, drugače še nekaj časa ne bi bilo nič... in potem je to kao neka Premium ponudba tam jih pa povozi neki Pickbox, ki ima vsaj HD.... za 4k oz. HDR se jim pa še sanja ne... morda se bo zdaj kaj spremenilo saj obstajajo naprave, ki lahko vsako oddajo spremenijo v HDR ne glede na resolucijo... še več..TV postaje bi lahko oddajale ves program na tak način... seveda pa bi potem morali zmanjšati stiskanje, ki je pri Telesmehu že skoraj v podnu in to celo pri njihovih športnih SKjih kar je skregano z zdravo pametjo... trenutno imajo pa velike težave z omrežjem in še čem saj zvečer nekje okoli 21 ure hitrost interneta pade več kot za polovico, včasih celo več kot 3/4 ... brzina se potem po 23 uri začne počasi vračati in pred polnočjo je običajno s5 vse OK do naslednjega dne... Ping in upload pa sta na srećo vedno OK.... za vse tiste, ki bodo prebrali samo tole in me neargumentirano zbadali kaj še počnem pri Telesmehu je odgovor sledeč: drugi niso nič boljši oz. toliko boljši, da bi šel in seveda še najpomebnejša stvar cena, ki sem jo izpogajal... zaradi prej omenjene težave s hitrostjo pa me kot kaže kmalu čakajo nova pogajanja...zdaj sem v vrsti čakajočih na 2. inštanci Telesmehove prioritetne liste :))


A še nisi pri A1? Menda so izjemni;)
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Izaso ::

jusv je izjavil:

webmaher je izjavil:

Telesmeh+HBO=dobitna kombinacija :))
EON mi šele od prejšnjega tedna deluje kot mora... prej je čisto za vsako stvar, ki sem jo gledal prekinjal in to po večkrat in edina rešitev je bila klik na mesto kjer se je to začelo... če sem zadel je potem bilo nekaj minut s5 OK... in ni važno kateri brskalnik sem uporabljal ali kateri PC... Na smart TV je bilo nekoliko bolje saj se je za nekaj sekund pojavila črna slika potem je bilo pa s5 OK... Kar se HBOja tiče nas je strpal v najbolj zakotno luknjo na Planetu in vsebine na zahtevo si v večini primerov ogledaš lahko le v SD kvaliteti...morda se zdaj počasi nekaj premika, ko sem jim pred mesecem pisal roman... odgovor je bil da delajo na tem s Telesmehom ampak da je to proces, ki traja ;( ...še sreča da je tu Netflix, drugače še nekaj časa ne bi bilo nič... in potem je to kao neka Premium ponudba tam jih pa povozi neki Pickbox, ki ima vsaj HD.... za 4k oz. HDR se jim pa še sanja ne... morda se bo zdaj kaj spremenilo saj obstajajo naprave, ki lahko vsako oddajo spremenijo v HDR ne glede na resolucijo... še več..TV postaje bi lahko oddajale ves program na tak način... seveda pa bi potem morali zmanjšati stiskanje, ki je pri Telesmehu že skoraj v podnu in to celo pri njihovih športnih SKjih kar je skregano z zdravo pametjo... trenutno imajo pa velike težave z omrežjem in še čem saj zvečer nekje okoli 21 ure hitrost interneta pade več kot za polovico, včasih celo več kot 3/4 ... brzina se potem po 23 uri začne počasi vračati in pred polnočjo je običajno s5 vse OK do naslednjega dne... Ping in upload pa sta na srećo vedno OK.... za vse tiste, ki bodo prebrali samo tole in me neargumentirano zbadali kaj še počnem pri Telesmehu je odgovor sledeč: drugi niso nič boljši oz. toliko boljši, da bi šel in seveda še najpomebnejša stvar cena, ki sem jo izpogajal... zaradi prej omenjene težave s hitrostjo pa me kot kaže kmalu čakajo nova pogajanja...zdaj sem v vrsti čakajočih na 2. inštanci Telesmehove prioritetne liste :))


A še nisi pri A1? Menda so izjemni;)


Hahahaha;)))
««
300 / 361
»»