Forum » Omrežja in internet » Nastavitev omrežja in brezžično printanje
Nastavitev omrežja in brezžično printanje
ameba ::
Zdravo.
Imam dva routerja (TP-LINK WR1043ND). Na enem imam inštaliran DD-WRT, na drugem je vse tovarniško, ker je še v garanciji.
Routerja, sem povezal med seboj po tem vodiču
https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/R...
Sedaj imam 2 problema.
1.
Ko naprava zazna obe omrežji, se mi nikoli ne poveže na omrežje z močnejšim signalom, ampak se poveže na omrežje 1.
Ko pa sem povezan na omrežju 2 in se premaknem v prostor, kjer je močnejše omrežje 1, mi še vseeno ostane na omrežju 2.
Mi lahko nekdo po kmečko razloži, kako naj naredim, da bom imel samo 1 omrežje z 1 imenom, le da bo signal razširjen in vedno poln?
2.
Kupil sem si tiskalnik HP Deskjet 3525
.
Priner inštaliram dobim njegov IP, tako da lahko brezžično printam.
Sedaj pa me zanima, zakaj ne vidim tiskalnika ko sem povezan na Omrežju 2 oz. zakaj ne vidim tiskalnika ko nisem v njegovem dometu?
Rad bi ga nastavil tako, da ko se povežem v brezžično omrežje, da ga lahko vidim in tiskam s katerkoli napravo, ne da bi moral biti v njegovem dometu.
Podobno kot sheranje tisklanika v omrežju z več računalniki.
Upam, da sem dovolj nazorno opisal, želje in če ima kdo čas, bi ga prosil, da mi pomaga z nastavitvami.
Hvala za pomoč.
Imam dva routerja (TP-LINK WR1043ND). Na enem imam inštaliran DD-WRT, na drugem je vse tovarniško, ker je še v garanciji.
Routerja, sem povezal med seboj po tem vodiču
https://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/R...
Sedaj imam 2 problema.
1.
Ko naprava zazna obe omrežji, se mi nikoli ne poveže na omrežje z močnejšim signalom, ampak se poveže na omrežje 1.
Ko pa sem povezan na omrežju 2 in se premaknem v prostor, kjer je močnejše omrežje 1, mi še vseeno ostane na omrežju 2.
Mi lahko nekdo po kmečko razloži, kako naj naredim, da bom imel samo 1 omrežje z 1 imenom, le da bo signal razširjen in vedno poln?
2.
Kupil sem si tiskalnik HP Deskjet 3525
.
Priner inštaliram dobim njegov IP, tako da lahko brezžično printam.
Sedaj pa me zanima, zakaj ne vidim tiskalnika ko sem povezan na Omrežju 2 oz. zakaj ne vidim tiskalnika ko nisem v njegovem dometu?
Rad bi ga nastavil tako, da ko se povežem v brezžično omrežje, da ga lahko vidim in tiskam s katerkoli napravo, ne da bi moral biti v njegovem dometu.
Podobno kot sheranje tisklanika v omrežju z več računalniki.
Upam, da sem dovolj nazorno opisal, želje in če ima kdo čas, bi ga prosil, da mi pomaga z nastavitvami.
Hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 34816 (4655) | 135063 |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14914 (13503) | styled |
» | network disovery na ipv6 / ipv4 omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1892 (1735) | Lonsarg |
» | Wireless problem!!!!Oddelek: Omrežja in internet | 1595 (1343) | Pyr0Beast |
» | router/firewall z 3 mrežnimi karticamiOddelek: Omrežja in internet | 950 (872) | Struzzo |