» »

Viri šuma v računalniku

Viri šuma v računalniku

hlodek ::

Vprašanje je sledeče:
Disk sem utišal in proc hladi vodno, ko pa ugasnem PSU vent in grafičin vent se ob neidlanju računala sliši nek šum. Zdaj pa ne vem kaj je to, ali RAM ali CPU. Ali je možno, da RAM ali CPU proizvajata zvoke?

OceanMan ::

To dvoje sigurno ni. Zvok povzročajo neki mehanski deli, ki so v gibanju (recimo ventilatorji ustvarjajo šum takrat ko gre zrak mimo zaščitne mrežice). Procesor pa ram definitivno ne ustvarjata šumov. Mogoče napajalc?

Trupl0 ::

vibracije ohišja??:D :D ušesa dej zravn pa posluš:D

ddeben ::

Mas slucajno LCD ekran???:\

mirage ::

Cd-rom?

MilkyWay ::

Močno dvomim, da ti je ratalo disk 100% utišat :D.

perci ::

Napajalc včasih daje od sebe šumenje, ne govorim o ventu v napajlacu ampak samem napajalcu. To opazim pri sebi, ko včasih čist utišam kišto in potem ob večjih obremenitvah zadeva malo bolj zašumi ;).

Fury ::

pumpa?
kaksen vent na maticni?
cd-rom vrtenje?
brnenje napajalca?

to bi blo vse kar je mozno pomoje :)

bf4ed ::

To kar je perci napisal je normalno za elektroniko.

To so ponavadi dušilke ali pa transformatorji.

V napajalniku pa je kar nekaj dušilk in to ti zuji.>:D

perci ::

No, sam to je v bistvu tolk potih, da si moral prej res dodobra vse utišat, da to slišiš ;).

Ma jaz mam en sat sprejemnik 7 let star pa ko ga vklopiš slišiš kak cvili, pa to samo če utišaš zvok.

Pa jaz ne vem kaj vam je potrebna tišina, jaz če kaj koli delam na kišti mam winamp wkloplyen.>:D

Tomi ::

Recimo, da lahko imaš računalnik prižgan ponoči, če moraš spati v isti sobi. To je zame presneto dober razlog.
metrodusa.blogspot.com

Ja no mene ne moti če žagajo drva pod mojim oknom pa bom spal.>:D

C_maniak ::

blagor tebi:D

Mislim, da je res napajalec. Dokaj bedno.. A to delajo vsi PSUji ali samo nekateri?

EjTi ::

Vsi ne. Taki ki so bolj tiho so ponavadi dražji. Da se pa ventilator na manjšo voltažo dat da se počasneje vrti. Če kkšnga štromarja poznaš ti lahko to nardi. Ali pa nabaviš "FanMate" in Zalman F1, stari vent odšraufaš in daš F1 + FanMate direkt na plato in ti še obrate kaže.

Imam pa še eno vprašanje mimo tele teme, ne bi pa rad nove odpiral. Imam ploščo asus a7v8x-x in sem na northbridge dal namesto default reber brez ventilatorja Zalmanova rebra za northbridge. Le ta rebra so dosti večja od prejšnjih ampak grejejo se pa hudo. Možno da to zaradi tega, ker imam zdaj vodno in noben vent na piha indirektno na ta rebra? Opažam tudi, da se tisti pretvorniki za voltažo(krožasti z bakrenimi ovoji) zelo grejejo. A je to normalno ali naj dam raje kak vent na 5V čez?

To ti ni nikakršni pretvornik, to je dušilka o katerih govorim. Pa ja je normalno da se greje.

Ti samo daj vent na zalmana.>:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popolnoma tih računalnik! Možno?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
412732 (1522) PrimozR
»

Vent na manj ko t 12V?!?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221628 (1358) Azrael