» »

Izstop Velike Britanije iz EU

Izstop Velike Britanije iz EU

Temo vidijo: vsi
««
29 / 35
»»

dice7 ::

Deflacija se precej lazje zaustavi od inflacije; banke morajo samo zaceti printati denar

ZaphodBB ::

Čudn si ti en model, da tega ne najdeš. V prvem letniku ekonomskega faksa se to uči.

A res misliš, da jaz nisem uporabil istega argumenta? Deflacija je bila del velike depresije, vendar ni bilo nobene "spirale" - niti ni deflacija vzrokovala krizi.

Vehementno si me poslal študirat, morda bi vrnil uslugo?

Ti seveda imaš lahko drugačno mnenje, ampak je pač napačno.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Loocas ::

Glavno da ti veš več od vseh ekonomistov skupaj, humorist. Samo smejem se ti.
Matev - najslabši troll vseh časov

Loocas je izjavil:

Glavno da ti veš več od vseh ekonomistov skupaj, humorist. Samo smejem se ti.

Nikar mi ne podtikaj. Jaz samo pravim, da trditvi, da je deflacija slaba ali da je deflacijska spirala pomemben vzrok ekonomskih kriz - še zdaleč nista znani in univerzalno veljavni.

Še več, gre za izjemno kontroverzno temo. In, če se boš nehal kujat in naredil kot sem nekoč jaz in se zakopal v literaturo v iskanju argumenta, boš odkril, da imajo strokovnjaki v podporo dotičnim trditvam precej šibke dokaze. In so neprimerno manj vehementni, kot pretirano samozavestni komentatorji po spletnih forumih.

To je vse.

Moderna ekonomija temelji na ekonometriji. Tudi kar precej Nobelovih nagrajencev za ekonomijo v zadnjih desetletjih prihaja iz tega področja. Ekonometrija ni enostavna za nekoga, ki je na primer šibek v matematiki. To ni nekaj, kar bi nekdo izven tega področja tako na lahko študiral. Kaj ti bereš, nimam pojma. Ampak osebno nočem v praksi doživet depresije oziroma vse učinke devalvacijske spirale. Bi pa jo, če se ne bi aktivirali določeni mehanizmi v zadnjih nekaj letih.

Spajky ::

Loocas je izjavil:

Moderna ekonomija temelji na ...
... na prevari, da se pokrade še to kar se lahko ... in finančno središče sveta je seveda v Londonu (ne GB - London City - država v državi z expoziturami v Washingtonu in Vatikanu (suvereni centri moči-države v državah) ter malce v Parizu ). ...

YUESEJ - glavna ovira in najtrši oreh za NWO; kaj se poskuša narediti iz sveta in ljudi ter kako. Z-DL-ajte si film in si poglejte v miru na TV raje kot na kompu:
THRIVE-What On Earth Will It Take-Off.Full Movie-YT dobri 2 uri
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

in finančno središče sveta je seveda v Londonu

Seveda ni. Imaš močnejše centre v ZDA.

Loocas je izjavil:

Moderna ekonomija temelji na ekonometriji. Tudi kar precej Nobelovih nagrajencev za ekonomijo v zadnjih desetletjih prihaja iz tega področja. Ekonometrija ni enostavna za nekoga, ki je na primer šibek v matematiki. To ni nekaj, kar bi nekdo izven tega področja tako na lahko študiral. Kaj ti bereš, nimam pojma. Ampak osebno nočem v praksi doživet depresije oziroma vse učinke devalvacijske spirale. Bi pa jo, če se ne bi aktivirali določeni mehanizmi v zadnjih nekaj letih.

Namesto, da me obmetavaš z retoriko mi prosim najdi en dobro utemeljen primer deflacijske spirale, ki je bila vzrok in ne posledica.

Še enkrat bom poudaril. Vse kar trdim je, da je vprašanje deflacijske spirale vse prej kot razčiščeno. Glede na to, da sem jaz bumbar (kar je splošno znano), ti pa očitno nisi - verjetno ne boš imel problema najti trdnega argumenta za svoje trditve.

p.s.: Makroekonomski modeli so neuporabni za analizo dejanske ekonomije, ker je dejanska ekonomije prekompleksna. Vsi nobelovi nagrajenci s tega pordočja so dobili nagrade za modele, ki zreducirajo pestrost gospodarskega udejstvovanja na "one commodity" sisteme. Gre za izjemne intelektualne dosežke, ki bodo odlični temelji za naprej, vendar so zaenkrat povsem neuporabni. Razen za potrebe političnih manipulacij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

Smrekar1 ::

ZaphodBB je izjavil:

Namesto, da me obmetavaš z retoriko mi prosim najdi en dobro utemeljen primer deflacijske spirale, ki je bila vzrok in ne posledica.

Še enkrat bom poudaril. Vse kar trdim je, da je vprašanje deflacijske spirale vse prej kot razčiščeno.

Če prav razumem sicer sprejmeš koncept deflacijske spirale kot možen potek dogodkov, vendar se ne strinjaš, da se to nujno zgodi?

no comment ::

ZaphodBB je izjavil:

p.s.: Makroekonomski modeli so neuporabni za analizo dejanske ekonomije, ker je dejanska ekonomije prekompleksna. Vsi nobelovi nagrajenci s tega pordočja so dobili nagrade za modele, ki zreducirajo pestrost gospodarskega udejstvovanja na "one commodity" sisteme. Gre za izjemne intelektualne dosežke, ki bodo odlični temelji za naprej, vendar so zaenkrat povsem neuporabni. Razen za potrebe političnih manipulacij.

Tako neuporabna je kot je trenutno npr. medicina...

ZaphodBB je izjavil:

Loocas je izjavil:

Še enkrat bom poudaril. Vse kar trdim je, da je vprašanje deflacijske spirale vse prej kot razčiščeno. Glede na to, da sem jaz bumbar (kar je splošno znano), ti pa očitno nisi - verjetno ne boš imel problema najti trdnega argumenta za svoje trditve.

Sorry, jst sem končal ekonomski faks, ne filozofskega. Kaj ti osebno meniš o področju, kjer zagotovo nisi strokovnjak, me pa ne niti ne zanima. Lahko še kaj napišeš o slovenski nogometni reprezentanci. Saj veš vic o tem, da je v Sloveniji 2 miljona selektorjev in vsi imajo prav.

Sorry, jst sem končal ekonomski faks, ne filozofskega. Kaj ti osebno meniš o področju, kjer zagotovo nisi strokovnjak, me pa ne niti ne zanima. Lahko še kaj napišeš o slovenski nogometni reprezentanci. Saj veš vic o tem, da je v Sloveniji 2 miljona selektorjev in vsi imajo prav.

Končal si ga, ampak naučil se pa nisi niti toliko, da bi nogometnega selektorja usmeril na vir, ki bi utemeljil tvoje trditve.

Tako neuporabna je kot je trenutno npr. medicina...

Če homeopatijo šteješ pod medicino, potem nedvomno. Včasih rabiš samo placebo.

sheeshkar ::

Loocas je izjavil:

S končanim ekonomskim faksom si že kar strokovnjak? Poleg tega pa sodeluješ samo v temah, ki govorijo izključno o ekonomiji? Hm, kaj pa če bi raje odgovoril na njegove argumente, namesto, da ga poskušaš diskreditirati (torej početi tisto, kar ponavadi delajo ljudje brez argumentov in ki so nasprotje strokovnjakov)? Mislim, da bi naprimer Jose Mourinho brez problema odgovoril na argumente kavč selektorjev, glede na to, da je strokovnjak na svojem področju. Baje si tudi ti... Torej? Vprašanje se mi res ne zdi zahtevno.

Zgodovina sprememb…

Če prav razumem sicer sprejmeš koncept deflacijske spirale kot možen potek dogodkov, vendar se ne strinjaš, da se to nujno zgodi?

Tako nekako. Intuitivno sicer deflacijska spirala vsekakor ima smisel. Vendar glede na to, da je zadeva s strokovnega vidika izjemno kontroverzna, obstaja precejšnja verjetnost, da gre tudi tu za enega od primerov, kjer intuitivni odgovori razpadejo.

Žal gre hkrati za vprašanje, ki je v trenutnem strokovnem okolju obravnavano dogmatsko in se z njim nihče ne ukvarja. Bomo morali pač še malo počakati.

Da poudarim še enkrat, nimam nobenega odgovora - rad bi edino posvaril sogovornike, da zadeve niso tako jasne, kot se ponavadi privzema.

ZaphodBB je izjavil:

Tako nekako. Intuitivno sicer deflacijska spirala vsekakor ima smisel. Vendar glede na to, da je zadeva s strokovnega vidika izjemno kontroverzna, obstaja precejšnja verjetnost, da gre tudi tu za enega od primerov, kjer intuitivni odgovori razpadejo.

Vir?

no comment je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Vir?

http://www.wsj.com/articles/john-cochra...
Deflation @ Wikipedia

Naprej boš pa že našel.

ZaphodBB je izjavil:

Žal gre hkrati za vprašanje, ki je v trenutnem strokovnem okolju obravnavano dogmatsko in se z njim nihče ne ukvarja. Bomo morali pač še malo počakati.

Da poudarim še enkrat, nimam nobenega odgovora - rad bi edino posvaril sogovornike, da zadeve niso tako jasne, kot se ponavadi privzema.

Imaš kakšne primere, ki govorijo proti deflacijski spirali ali kaj podobnega?
Kot praviš je zadeva intuitivno smiselna, vendar za njo ni nobenega dobrega primera. Je kak dober primer proti njej?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Kontroverzna je kvečjemu trditev, da nam nič ne bo, če se usedemo na vlak za Deflacijo in zaspimo.

To je tako kot obrajtat ono bejbo, ki živi od sončnih žarkov. Sicer lahko vsak proba, ampak, ljudje, ne še prodat šporheta in hladilnika!

Imaš kakšne primere, ki govorijo proti deflacijski spirali ali kaj podobnega?

Bitcoin ljudje se veliko ukvarjajo s tem: https://en.bitcoin.it/wiki/Deflationary...

Poleg tega vsi, ki so proti papirnatemu denarju. Je pa že kar nekaj časa kar sem se ukvarjal s tem in ker si nisem shranil virov sem trenutno precej bos. Če najdeš kak zanimiv argument, ga pa objavi.

ontroverzna je kvečjemu trditev, da nam nič ne bo, če se usedemo na vlak za Deflacijo in zaspimo.

To je tako kot obrajtat ono bejbo, ki živi od sončnih žarkov. Sicer lahko vsak proba, ampak, ljudje, ne še prodat šporheta in hladilnika!

Probaj sestavit koherenten argument, lepo te prosim.

Zgodovina sprememb…

S končanim ekonomskim faksom si že kar strokovnjak? Poleg tega pa sodeluješ samo v temah, ki govorijo izključno o ekonomiji? Hm, kaj pa če bi raje odgovoril na njegove argumente, namesto, da ga poskušaš diskreditirati (torej početi tisto, kar ponavadi delajo ljudje brez argumentov in ki so nasprotje strokovnjakov)? Mislim, da bi naprimer Jose Mourinho brez problema odgovoril na argumente kavč selektorjev, glede na to, da je strokovnjak na svojem področju. Baje si tudi ti... Torej? Vprašanje se mi res ne zdi zahtevno.

Stvar je izjemno enostavna. Depresija, ki se je začela v dvajsetih prejšnega stoletja, je praktično trajala do konca druge svetovne vojne. Z mehanizmi, ki jih poznamo sedaj, smo zadnjo veliko krizo ustavili bistveno hitreje in učinkoviteje. Torej znanost na tem področju je napredovala. Ironično smo to dosegli ravno s preprečevanjem deflacije oziroma pumpanjem denarja v obtok.

maco-maco ::

Še vedno obstajajo razlike med deflacijami/inflacijami,... Napačno je mišljenje, da bo v primeru deflacije (tako kot je danes - NEZAUPANJE v prihodnjost), posameznik lahko v prihodnjosti kupil več. Tudi če cene padajo (pa ne zaradi pocenitve proizvodnje - nove tehnologije, materjali,...), bodo zaradi nizkih obrestnih mer prihranki na koncu lahko kupili manj, kot bi v primeru inflacije in višjih obrestnih mer. Plače se sigurno ne bodo povečevale, ampak nižale. Služb bo manj. Ne bo investicij, zato tudi ne napredka. In ker ne bo vlaganj, lahko celo pride do pomanjkanja dobrin.

Je pa res, da ne potrebujemo nepotrebnih in slabih cenenih izdelkov. Veliko potreb je enostavno izmišljenih in veliko proizvodov konča prehitro na deponiji (kljub recikliranju to sigurno ni pametno).

Se pa ta prerekanja ponovijo 1x na mesec v različnih temah.
Kaj?

maco-maco je izjavil:

Napačno je mišljenje, da bo v primeru deflacije (tako kot je danes - NEZAUPANJE v prihodnjost), posameznik lahko v prihodnjosti kupil več.

Ne ni. To je "given". Ob deflaciji boš s trenutnim kupom denarja in nižjih cenah v bodočnosti, lahko kupil več. Amen.

maco-maco ::

Če bi bila inflacija in obrestne mere dovolj visoke, bi si lahko kupil še več.

Dolgoročno pa si pri taki deflaciji lahko kupiš bolj malo. Mogoče kakšno staro mobi regljo, če še leži v kakem skladišču, al pa yugota.
Kaj?

Spajky ::

maco-maco je izjavil:

... ne potrebujemo nepotrebnih in slabih cenenih izdelkov. Veliko potreb je enostavno izmišljenih in veliko proizvodov konča prehitro na deponiji..
Evo, to je resnični problem ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

konspirator ::

ZaphodBB
p.s.: Makroekonomski modeli so neuporabni za analizo dejanske ekonomije, ker je dejanska ekonomije prekompleksna

Da bi zadevo vrgli v kakšen superračunalnik, skupaj s čimveč faktorji ? Dela kdo kaj na tem ?
--

konspirator je izjavil:

Da bi zadevo vrgli v kakšen superračunalnik, skupaj s čimveč faktorji ? Dela kdo kaj na tem ?

Problem je v tem, da je ekonomija v bistvu družboslovna znanost in je kot take ne moreš pravilno predvideti. Lahko se ti zgodi, da imaš dve popolnoma identični situaciji, ampak se bodo stvari odvijale drugače, ker bodo osebnosti akterjev različne.

To ni kvantna fizika, ker se dajo stvari zmodelirati, izpovprečiti in potem simulirati. Tisto je enostavno :)

Problem je v tem, da je ekonomija v bistvu družboslovna znanost in je kot take ne moreš pravilno predvideti. Lahko se ti zgodi, da imaš dve popolnoma identični situaciji, ampak se bodo stvari odvijale drugače, ker bodo osebnosti akterjev različne.

To ni kvantna fizika, ker se dajo stvari zmodelirati, izpovprečiti in potem simulirati. Tisto je enostavno

Tudi kvantne fizike ne znamo modelirati na sistemih večjih od nekaj delcev. AFAIK (nisem fizik).

Mah ni problem vreči v superračunalnik, ko imaš zmodeliran kompleksen model. Za zmodelirat kompleksen model moraš imeti definirane inpute in relacije med njimi. Tukaj je pa hitro hudič, ker ne vemo kateri inputi so relevantni.

Saj se ljudje trudijo - ampak smo še zelo na začetku svoje poti. Potem imaš pa politike, ki hočejo ("lepe") odgovore in ekonomiste, ki želijo denar/vpliv. In kot ponavadi je etika prva stvar, ki leti skozi okno.

Crimson_Shadow ::

Spajky je izjavil:

Dolg (notranji+zunanji) je vzdržen samo toliko časa, dokler se ga lahko poplača v roku ene generacije, oz. točneje iste, ki ga je najela ! Po tej logiki že SLO dolg NI vzdržen, ker se prenaša na naslednje generacije.

Vsako toliko se ekonomija resetira z veliko žrtvami (vse se razbije čimbolj, da se lahko zakurbla na novo - ala WW2).

Ekonomija je zelo enostavna matematika, vendar so jo bankirji zakomplicirali do nezavesti (pravijo ji ekonomska veda/znanost, da je folk ne šteka in to namenoma : da lahko ropajo dalje z denarjem iz "tankega zraka" ...

Vprašajte se zakaj vsi v EU jočejo, da hočejo več inflacije in štampajo "denar" po tipkovnici ko blesavi (Dragi bo spet podaljšal/povečal QE) ...

Tudi britanci bodo napravili isto (ter skoraj vsi ostali tudi), ker imajo istega gospodarja ("RdečeščitnikeTM") ...

Tako se bo zdelo, da nobenemu ni hudega (valute med sabo ne bodo imele preveč sesutega valutnega razmerja) ... Funt tragično ne bo več kaj dosti padal. Ljudi (in njihove potomce) se bo pa kradlo preko obresti na še nove kredite dalje (da lahko vse sploh funkcionira nekako) ... ma en dan bo počlo tako ali drugače, upamo da ne spet vsesvetovni konflikt/vojna ...

Vprašat se je treba, kaj je Dolfi napravil v redu, da je v slabih 5 letih sesuto ekonomijo in finančni sistem spravil na noge (hint: prva stvar: dal nogo agentu "RdečeščitnikovTM" v njihovi centr.banki (ti so seveda udarili čez čas nazaj) ...

Amerikanci pa dokler jih preko petro-$ futra cel svet, tudi ne bodo nič naredili ... boste vidli koliko utegne dolg YUESEJ narasti v trumpsterskem obdobju, tudi s še kakšno vojno kje ...

In kakšna znanost je to, da na "na prazen list" napišeš cifro, ki ga bo kreditojemalec dobil, nakar za napisan, NAPISAN ZNESEK zahtevaš 5% obresti!

IN TAKO SE DELA VES DENAR!!!

Jaka znanost res! ;((
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Scaramouche ::

Absoluten užitek gledat

In kakšna znanost je to, da na "na prazen list" napišeš cifro, ki ga bo kreditojemalec dobil, nakar za napisan, NAPISAN ZNESEK zahtevaš 5% obresti!

Bančništvo z delno rezervo ne deluje tako.

Več informacij:
https://www.khanacademy.org/economics-f...

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ja pa to kar je on zapisal čisto valid poenastavitev. Edina razlika je ta, da je v realnosti več členov v tej verigi in ne samo en. Recimo temu nekako deljenje oblasti nad tiskanja denarja.

Ne glede na to kak postopek si izmisliš prideš na koncu do "Napisati na list papirja in dodati X%".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Unilseptij ::

S tem, da v resnici tudi tisti X% nekdo na koncu napiše na listek, saj jih drugače enostavno ni, ker je na začetku na listku samo osnovni znesek, obresti je treba šele dodatno natisniti. Tako, da so vse skupaj samo listki... In kaj vse ljudje počnemo zaradi teh listkov.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Unilseptij je izjavil:

S tem, da v resnici tudi tisti X% nekdo na koncu napiše na listek, saj jih drugače enostavno ni, ker je na začetku na listku samo osnovni znesek, obresti je treba šele dodatno natisniti. Tako, da so vse skupaj samo listki... In kaj vse ljudje počnemo zaradi teh listkov.

Sej lahko uvedes alternativo...samo veretno tisti z manj doprinosa druzbi, bodo se vedno trdili nam pripada...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Lonsarg je izjavil:

Ja pa to kar je on zapisal čisto valid poenastavitev. Edina razlika je ta, da je v realnosti več členov v tej verigi in ne samo en. Recimo temu nekako deljenje oblasti nad tiskanja denarja.

Ne glede na to kak postopek si izmisliš prideš na koncu do "Napisati na list papirja in dodati X%".

Jasno, da je treba dodati X%, saj v nasprotnem primeru imaš v moderni družbi razvednotenje vsega. Pa da ne bo zdaj nekdo fantaziral, da bi lahko plačevali v zlatu ali čemerkoli redkem. Ta nivo smo že zdavnaj pustili za sabo.

ZaphodBB je izjavil:

Tudi kvantne fizike ne znamo modelirati na sistemih večjih od nekaj delcev. AFAIK (nisem fizik).

Eksaktno se da izračunati za do dva delca. Problem treh delcev v principu ni več rešljiv. Ampak to je šele meja, kjer modeli pridejo v poštev. Z modeliranjem znamo rešiti cca karkoli, vprašanje je samo količina potrebne računske moči in seveda točnosti modela.

TESKAn ::

Vprašanje je samo, ali so modeli za kaj uporabni. Če s pomočjo QM lahko naredimo kaj koristnega, je irelevantno, da ne moremo modelirat več kot dveh delcev (predpostavka, podana v tej temi). Kaj bi bila recimo vrednost neke hipotetične teorije, ki ti da napovedi na poljubno decimalk natančno, v praksi pa se vedno izkažejo za napačne?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn je izjavil:

Kaj bi bila recimo vrednost neke hipotetične teorije, ki ti da napovedi na poljubno decimalk natančno, v praksi pa se vedno izkažejo za napačne?

Bila bi približno enaka vrednosti papirja na katerem je natisnjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

ohnowhy ::

dice7 je izjavil:

Deflacija se precej lazje zaustavi od inflacije; banke morajo samo zaceti printati denar

Denar mora krožiti, ne samo biti naprintan: klik

TESKAn je izjavil:

Vprašanje je samo, ali so modeli za kaj uporabni. Če s pomočjo QM lahko naredimo kaj koristnega, je irelevantno, da ne moremo modelirat več kot dveh delcev (predpostavka, podana v tej temi).

Zdaj sem šele videl tole :)

Modeliramo lahko poljubno število delcev, omejitev je samo računska moč. Za en ali za dva delca se da zadevo rešiti matematično eksaktno, brez vsakega modeliranja. Modele potrebujemo za sistem, ki ima več kot dva delca. Modeli v tem primeru povprečijo vpliv večjega števila delcev po času in računajo medsebojne interakcije.

BigWhale ::

Dejte mal dvignit nivo fizike, da lahk tole prestavimo v Znanost in Tehnologijo. ;>

lexios ::

ZaphodBB je izjavil:

Samuel je izjavil:

Zakaj bi nekdo kupil karkoli v obdobju deflacije, če pa lahko pričakuje nižjo ceno v bližnji prihodnosti?

Zato ker jih potrebuje seveda.

Zakaj bi nekdo prodajal karkoli v obdobju inflacije, če pa lahko pričakuje višjo ceno v bližnji prihodnosti? >:D

Pac-Man ::

Le Penova po novem ne misli več zapustiti EU, ampak si želi samo reform.

https://politicalscrapbook.net/2017/01/...

She said in an interview that she did not favour leaving the EU, and would instead look to renegotiate control of French borders.

13m:25s. “I want… no. We must renegotiate with the European Union because I want to bring back sovereignty…”

She said she preferred to stay in the EU and would call for a referendum after her negotiation.

...

She also added that she would prefer to keep the Euro, as an additional currency to the Franc.

...

Le Pen’s shameless u-turn and lack of detail comes after polls show most French backed staying in the EU. Only 33% of French voters want to leave.

V prejšnjih dneh sem videl tudi nekaj o anketah, ki kažejo, da po Brexitu ni v nobeni EU državi več večine, ki bi podpirala izstop.

jype ::

Pac-Man> Le Penova po novem ne misli več zapustiti EU, ampak si želi samo reform.

Ja, nacionalisti bi radi meje, da se lahko izolirajo od tujcev, ampak za blago bi pa odprte meje, da lažje prodajajo. Kakšni hinavci.

jype je izjavil:

Pac-Man> Le Penova po novem ne misli več zapustiti EU, ampak si želi samo reform.

Ja, nacionalisti bi radi meje, da se lahko izolirajo od tujcev, ampak za blago bi pa odprte meje, da lažje prodajajo. Kakšni hinavci.

Sej imajo tudi tisti od kod prihajajo meje!
Hinavsko primerjanje!
Oni so tudi zaprti, ko jim ne gre pokoljejo države in pobegnejo...
K nam pride za vsakih 1000, 30 nenormalnih in od teh 30 trije ki so ekstremisti..

Zakaj bi odprli meje za vse te ljudi čeprav jih je večina ok da dobimo toliko gorja...
Eni bi raje da napolnijo državo dokler ne poči, ok malo manj, samo zato da je vest čista..

#notallmuslims

Who cares if not all, it takes just few to ruin the day...

Scaramouche> Sej imajo tudi tisti od kod prihajajo meje!

Ne, nimajo jih.

Scaramouche> Oni so tudi zaprti, ko jim ne gre pokoljejo države in pobegnejo...

Aha, tako se zdaj imenuje "ameriška okupacija" in "financiranje terorizma"?

Scaramouche> Zakaj bi odprli meje za vse te ljudi čeprav jih je večina ok da dobimo toliko gorja...

Nobenega gorja ne dobimo.

Scaramouche> Eni bi raje da napolnijo državo dokler ne poči, ok malo manj, samo zato da je vest čista..

Ne. Tako slaboumni ste izključno desničarji. Eni pa razumemo, da je daleč najbolje, da se čimveč ljudi civilizira, ker so ti ljudje tudi edini, ki lahko grejo potem tja dol kolonizirat lastne države, zmagati v bitki idej in države spremeniti v sodobnejšo kulturo, ki ne temelji na verskih knjigah iz krvavega veka.

Ne, nimajo jih.

lol

Aha, tako se zdaj imenuje "ameriška okupacija" in "financiranje terorizma"?

Oni se pobijajo že tisočletja, nehajte se izgovarjati!
torej če ameri dajo orožje gorenjcem in štajercem se bodo takoj pobili...

Nobenega gorja ne dobimo.

Spet lol

Ne. Tako slaboumni ste izključno desničarji. Eni pa razumemo, da je daleč najbolje, da se čimveč ljudi civilizira, ker so ti ljudje tudi edini, ki lahko grejo potem tja dol kolonizirat lastne države, zmagati v bitki idej in države spremeniti v sodobnejšo kulturo, ki ne temelji na verskih knjigah iz krvavega veka.

Seveda to se vidi pri črncih, latinosih in ostalih ki pobegnejo v boljše države.....

Pac-Man je izjavil:

Le Penova po novem ne misli več zapustiti EU, ampak si želi samo reform.

https://politicalscrapbook.net/2017/01/...

She said in an interview that she did not favour leaving the EU, and would instead look to renegotiate control of French borders.

13m:25s. “I want… no. We must renegotiate with the European Union because I want to bring back sovereignty…”

She said she preferred to stay in the EU and would call for a referendum after her negotiation.

...

She also added that she would prefer to keep the Euro, as an additional currency to the Franc.

...

Le Pen’s shameless u-turn and lack of detail comes after polls show most French backed staying in the EU. Only 33% of French voters want to leave.

V prejšnjih dneh sem videl tudi nekaj o anketah, ki kažejo, da po Brexitu ni v nobeni EU državi več večine, ki bi podpirala izstop.

Opa. Znabit, da je bil Brexit za EU koristna zadeva, ker je prikazal kako bebava ideja je to.

Kdo ve, morda bo celo Trump az Evropo dobra stvar, ker bomo končno rešili probleme, ki nastajajo zaradi butastih politikov in bebavih aktivistov in ki jih ne rešimo zato, ker ne vidimo, da je njihovo reševanje nujno.

nurmaln ::

jype je izjavil:

Kaj konkretno pa vidiš negativnega na omejenem pretoku delovne sile ob hkrati prostem pretoku blaga?
Razumem sicer, da bi ti raje oboje, ampak že vsaj ena od teh stvari je menda bolje kot nič. Right?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Razumem sicer, da bi ti raje oboje, ampak že vsaj ena od teh stvari je menda bolje kot nič. Right?

Jebe se njemu za pretok blaga. On hoče samo uničit zahodno civilizacijo, ker predstavlja oviro komunistični revoluciji.

Useful activist.

nurmaln> Kaj konkretno pa vidiš negativnega na omejenem pretoku delovne sile ob hkrati prostem pretoku blaga?

Da na bistven način zavira gospodarski razvoj Evrope.

ZaphodBB> Useful activist.

Ko bodo meje zaprte, bo tvoj standard spet tak, kot je bil že v Jugoslaviji.

nurmaln> Razumem sicer, da bi ti raje oboje, ampak že vsaj ena od teh stvari je menda bolje kot nič. Right?

Jasno, ampak odkar so meje v EU odprte, je EU zrastla v največje gospodarstvo na svetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()
««
29 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

a bo Hard Brexit al ne bo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7810277 (7107) AndrejO
»

Kaj se zgodi ce drzava zapusti Euro

Oddelek: Loža
237469 (5905) Furbo

Več podobnih tem