Forum » Programiranje » Komuniciranje med PHP in python
Komuniciranje med PHP in python
filips ::
Zanima me, kako narediti client server aplikacijo, ki bo komunicirala med PHP in python in tudi med php in php ter python in python prek interneta. Client in serer pa bi bila na različnih računalnikih. Ali bi se to dalo narediti s čim manj nameščanja modulov in podobnih stari?
Invictus ::
Uporabiš GET in POST preko HTTPS.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
ales85 ::
V Python moraš narediti socket strežnik ali pa uporabiš obstoječo rešitev (SimpleHTTPServer, Flask, Django, ...).
filips ::
Sem poskusil narediti socket. Client imam na ipju 192.168.64.100 server pa na 192.168.64.105
Najprej zaženam server (v IDLE python 3.2 na linuxu) in mi napiše:
Če pa potem zaženem še client (v Visual Studio na windows) pa mi napiše:
Koda za server:
Koda za client:
Odgovor prosim čim prej
Odgovor prosim čim prej
Najprej zaženam server (v IDLE python 3.2 na linuxu) in mi napiše:
Traceback (most recent call last): File "/home/pi/www/new/python/socket.py", line 7, in <module> s.bind((host,port)) socket.error: [Errno 99] Cannot assign requested address
Če pa potem zaženem še client (v Visual Studio na windows) pa mi napiše:
Traceback (most recent call last): File "C:\Users\Miha\Documents\Visual Studio 2015\Projects\python\socket\socket.py", line 6, in <module> s.connect((host,port)) ConnectionRefusedError: [WinError 10061] No connection could be made because the target machine actively refused it
Koda za server:
import socket import sys s=socket.socket(socket.AF_INET,socket.SOCK_STREAM) host= '192.168.64.100' port=int(2000) s.bind((host,port)) s.listen(1) conn,addr =s.accept() print (conn,addr) data=conn.recv(100000) data=data.decode("utf-8") s.close print (str(data))
Koda za client:
import socket s = socket.socket(socket.AF_INET, socket.SOCK_STREAM) host ="192.168.64.105" port =2000 s.connect((host,port)) s.send('hello'.encode()) s.close ()
Odgovor prosim čim prej
Odgovor prosim čim prej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filips ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako narediti request z "\" v URL-juOddelek: Programiranje | 2130 (1405) | Horejšio |
» | [Python] HTTPS na desktopu dela, na Arduinu neOddelek: Programiranje | 1389 (1002) | N4g4c3N |
» | Skripta branje UDP paketovOddelek: Programiranje | 934 (768) | t0r0 |
» | Optika domaOddelek: Omrežja in internet | 2612 (1872) | saule |
» | [C][linux] socket HTTPOddelek: Programiranje | 1183 (1051) | b |