Forum » Pomoč in nasveti » napajalc?
napajalc?
Nikita H ::
Lepo prosim če mi poveste kako veš, da je napajalc prešvoh....
drugače se mi računalnik ne resetira, samo dons sem mel en čudn problem:
Tko je blo
Pridem domov in me na rač. pričaka BSOD, IRQ LESS OR EQUAL, al neki tacga zravn pa so bli razni nasveti kaj storit. Resetiram računalnik in mi napiše da enga system fajla ne najde...sem mislu da je virus...pa zaženem rač. v windowsih 98...pa mi isto začne erorje vn metat nakonc pa sam črn ekran...ugasnm računalnik in odklopim en disk, ki sem ga dva dni nazaj montiral not, ker sem mislu, da je napajalc prešvoh (235 w) in res zadeva se normalno zažene
Zarad radovednosti sem čez nekaj časa spet priklopil drugi disk nazaj in rač. se spet normalno zažene .
A je možno da udarec strele povzroči nihanje napetosti in je zato šlo vse narobe...
Hvala za pomoč
drugače se mi računalnik ne resetira, samo dons sem mel en čudn problem:
Tko je blo
Pridem domov in me na rač. pričaka BSOD, IRQ LESS OR EQUAL, al neki tacga zravn pa so bli razni nasveti kaj storit. Resetiram računalnik in mi napiše da enga system fajla ne najde...sem mislu da je virus...pa zaženem rač. v windowsih 98...pa mi isto začne erorje vn metat nakonc pa sam črn ekran...ugasnm računalnik in odklopim en disk, ki sem ga dva dni nazaj montiral not, ker sem mislu, da je napajalc prešvoh (235 w) in res zadeva se normalno zažene
Zarad radovednosti sem čez nekaj časa spet priklopil drugi disk nazaj in rač. se spet normalno zažene .
A je možno da udarec strele povzroči nihanje napetosti in je zato šlo vse narobe...
Hvala za pomoč
- spremenilo: Nikita H ()
frenk ::
povej kašno konfiguracijo maš in inštalirej kšn programčk za voltažo mert, pa poj povej kolk kaže...še najbol je pa če z voltmetrom zmerš
no z voltmetrom ravno ne bo šlo
na napajalc(235w) ma pa prkloplen cd-r, dvd, dva diska grafična, mrežna...procesor pentium 1.7 ghz
voltaza (low-high)
pri procesorju mam od 1,68 - 1,79 V
na 3,3 linji je med 3.31 - 3.39
na 5 mam 4,97 - 5.08
na 12v liniji pa 11.31 -11.98
na napajalc(235w) ma pa prkloplen cd-r, dvd, dva diska grafična, mrežna...procesor pentium 1.7 ghz
voltaza (low-high)
pri procesorju mam od 1,68 - 1,79 V
na 3,3 linji je med 3.31 - 3.39
na 5 mam 4,97 - 5.08
na 12v liniji pa 11.31 -11.98
Zgodovina sprememb…
tale na procu je mau čudna ostale pa ok...jest mam tud 235W napajalnik pa dela BP...pa še navit sistem mam...pomoje to ni krivda napajalnika
Spajky ::
PSU 235W + P4 1,7 ? pa ti nisi normalen....samo za čakat, kdaj bo kaj pošteno riknlo...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
no nevem....računalnik se dobil že sestavljen in je še vedno v garanciji. Predvidevam, da v trgovini vsaj mal mislejo na to, da in stranke ne bodo nazaj nosile uvelavlat garancije!
Res pa je da sem od takrat dal v rač. še mrežno kartico dvd player in pa disk tako da je povsem možno da se zadeva ne bi več obnesla!
Res pa je da sem od takrat dal v rač. še mrežno kartico dvd player in pa disk tako da je povsem možno da se zadeva ne bi več obnesla!
Zgodovina sprememb…
spajky: ta napajalnik je čist dobr za tako konfiguracijo...jest mam istga pa mam 1700+ navitga na 1.7G in dela ok...meu sm tud xp 1700+ nenavitga pa dva diska pa cdrw, pa ti4200, pa nforce2 plato in 3 mrežne pa se mi in nč sesuval...poleg tega ma dokaj stabilne napetosti edin Vcore se mi zdi zlo čudn
poleg tega je pa tud firma pomembna...jets mam CWT
poleg tega je pa tud firma pomembna...jets mam CWT
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenk ()
jest10 ::
Spajky če je to tapravih 235W je napajalec absolutno dovolj za tako konfiguracijo.
Ne pa tisti poceni napajalci na katerih piše 400W v resnici pa komaj spravijo 200W iz sebe
Ne pa tisti poceni napajalci na katerih piše 400W v resnici pa komaj spravijo 200W iz sebe
Bom poskusil stestirat še ram...ta IRQ EQUAL OR LESS, se veliko ljudem pojavla...tako da imam na sumu, da to napiše za različne stvari...
NA napajalnik se posumu, ker sem normalno uspel pognat računalnik ko sem izklopu en disk, kar je seveda lahko bilo tud naklučje, ker mi zdej normalno dela z obem diskom!
Zdej laufam že par ur prime95 pa ni nit sledu o kakšni nestabilnosti....
hvala za pomoč
NA napajalnik se posumu, ker sem normalno uspel pognat računalnik ko sem izklopu en disk, kar je seveda lahko bilo tud naklučje, ker mi zdej normalno dela z obem diskom!
Zdej laufam že par ur prime95 pa ni nit sledu o kakšni nestabilnosti....
hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hladno (ne)priziganje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1852 (1395) | jerkovicj |
» | reset računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1190 (1031) | Nikita H |
» | Maximum pri Athlon 900??Oddelek: Navijanje | 1268 (1050) | d7d |
» | Zakaj se noče zbudit?Oddelek: Pomoč in nasveti | 751 (665) | BojlerTM |
» | presvoh napajalc?Oddelek: Pomoč in nasveti | 734 (660) | Binji |