Forum » Loža » Na obisku v Avstraliji sem pozabil 1k€ vreden laptop : Kako ga dobiti nazaj brez carine?
Na obisku v Avstraliji sem pozabil 1k€ vreden laptop : Kako ga dobiti nazaj brez carine?
franci0 ::
V Avstraliji sem bil na obisku pri prijatelju, pri katerem sem pozabil laptop. Vrednost laptopa je cca. 1000€.
Prijatelj mi ga bo seveda poslal nazaj, vendar me zanima, kakšna je stalna praksa, da to zadevo pojasnim carini, da ne bi od mene želela plačila 22% DDV-ja, saj gre za znesek nad 22€,
kar jim bo takoj jasno ko bodo paket odprli.
Hvala za nasvete.
Prijatelj mi ga bo seveda poslal nazaj, vendar me zanima, kakšna je stalna praksa, da to zadevo pojasnim carini, da ne bi od mene želela plačila 22% DDV-ja, saj gre za znesek nad 22€,
kar jim bo takoj jasno ko bodo paket odprli.
Hvala za nasvete.
harvey ::
Če imaš za blago račun ne bo problem Drugače pa se s konkretnim vprašanjem obrneš na Carinsko upravo RS.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
franci0 ::
Bilo je darilo, ampak mogoče se lahko dokopam do računa...
Predpostavimo da imam račun. Kako potem carina preveri, če je to dejansko ta laptop iz računa? Saj na računu ni nikoli serijske številke laptopa napisane... samo naziv. Je to dovolj?
Predpostavimo da imam račun. Kako potem carina preveri, če je to dejansko ta laptop iz računa? Saj na računu ni nikoli serijske številke laptopa napisane... samo naziv. Je to dovolj?
Tilen ::
Pokliči na carino, seznani jih z dokumenti in pošiljko ter povprašaj kako in kaj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
harvey ::
Hvala, bo zgleda res treba poklicat.
Saj ne grizejo, kar sem imel izkušnje z njimi pred časom so bili zelo prijazni in normalni. Časi Intereurope in potem carine so pa minili
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
111111111111 ::
Napiši specifikacije kompa. Najdi nekoga na slo-techu, ki ti bo dal kopijo računa in tada - komp brez carine v sloveniji. :) Ampak da pozabiš komp v avstraliji... Jaz bi verjetno prej svojo drago pozabil, kot laptop. Pa še za mano bi prišla brez carine, razen davka, ki bi ga plačal, ko bi mi težila.
fosil ::
Naj uganem, "pozabil" si ga tudi prijaviti pri izhodu iz Slovenije?
In kot po naključju je čisto nov?
In kot po naključju je čisto nov?
Tako je!
Invictus ::
Naj ti kolega dol naredi backup, proda laptop, in ti nakaže denar na Paypal.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
111111111111 ::
ales85 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 780409 (4205) | mgermo |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 138188 (18152) | igi82m |
» | Nakup in prodajaOddelek: Kaj kupiti | 1075 (861) | zunno |
» | Western Union in Predplačniška karticaOddelek: Loža | 1885 (1742) | stb |
» | paypal pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 2258 (1630) | St235 |