Forum » Kaj kupiti » Nakup in prodaja
Nakup in prodaja
martincek1 ::
Zdravo,
Potrebujem nasvet. Nekdo mi je dolžan 1,5 - 2k€, denar ima na PayPalu in mi hoče plačati v materialni obliki. Trenutno nimam potrebe po stvareh in mi veliko bolj koristi denar. Kaj priporočate za nakup, da bom stvar/i lahko prodal naprej brez izgube?
Razmišljal sem o kakšni kameri, prenosniku ali telefonu. Recimo XPS 13 QHD za 1500€, samo potem spet vmes pride Bolha in cenkanje, če bo sploh povpraševanje itd itd... Recimo pri 1500€ nebi rad na koncu izgubil 200€ lol... kakšni predlogi?
Potrebujem nasvet. Nekdo mi je dolžan 1,5 - 2k€, denar ima na PayPalu in mi hoče plačati v materialni obliki. Trenutno nimam potrebe po stvareh in mi veliko bolj koristi denar. Kaj priporočate za nakup, da bom stvar/i lahko prodal naprej brez izgube?
Razmišljal sem o kakšni kameri, prenosniku ali telefonu. Recimo XPS 13 QHD za 1500€, samo potem spet vmes pride Bolha in cenkanje, če bo sploh povpraševanje itd itd... Recimo pri 1500€ nebi rad na koncu izgubil 200€ lol... kakšni predlogi?
Aston_11 ::
Nabavi kup procesorjev za 3 jurje in jih prodaš za 2 jurja (tu zbereš naročila, nas bo precej takih za 66% cene).
M-XXXX ::
martincek1 je izjavil:
Zdravo,
Če ti ga že ne more nakazati direkt bolje, da ti za nekoga nekaj kupiš direktno in ne preko bolhe, boš preveč izgubil. V smislu: kolega rabi TV, ali pa laptop ti točno pove katerega hoče in mu ga ti naročiš za znesek minus par €. Načelno nebi smel biti problem.
martincek1 ::
Jah, ne uporabljam PayPala, on pa za druge opcije nima posluha. Sem se že nekak sprijaznil s tem, samo da denar dobim. Kolege sem že spraševal malo, ampak bi vsi stvari za 50, 100€, to mi pa ne diši preveč. Se pa strinjam da Bolha ni dobra ideja.
Okapi ::
Ali pa prosiš koga, ki ima paypal. Saj menda poznaš kakšnega? Mu plačaš provizijo za dvig gotovine in pir in imaš svoj denar.
fosil ::
Predplačniško viso dobiš za 5 eur (10 če hočeš fizično kartico) pri NKBM in ti velja 4 leta, drugih stroškov nimaš.
Potem lahko odpreš paypal in on ti nakaže denar.
Potem lahko odpreš paypal in on ti nakaže denar.
Tako je!
zunno ::
Prvo vprašanje: kako je tvoj dolžnik prišel do denarja na Paypalu? Glede na to, da hoče denar zapraviti na netu, sklepam, da noče, da se prihodki vidijo na njegovih računih v banki. So bili dohodki legalni?
Denar se da prek Paypala hitro in enostavno potegniti nazaj na svoj račun. Tisti, ki je nakazal, lahko Paypalu sporoči, da transakcije ni avtoriziral ali pa da so mu vdrli v račun. Recimo da ti zapraviš tista dva jurja za robo, on pa obvesti Paypal o nepooblaščeni transakciji. Tebi ostane 2000€ minusa na Paypalu. In če ne dokažeš, da si upravičen do denarja, ga boš moral Paypalu vrniti.
Tole velja tudi za tiste, ki bi delovali kot posredniki s svojimi Paypal računi.
Še to: pozanimaj se kako reagira davčna če nakazuješ večje zneske s Paypala na svoj račun.
Denar se da prek Paypala hitro in enostavno potegniti nazaj na svoj račun. Tisti, ki je nakazal, lahko Paypalu sporoči, da transakcije ni avtoriziral ali pa da so mu vdrli v račun. Recimo da ti zapraviš tista dva jurja za robo, on pa obvesti Paypal o nepooblaščeni transakciji. Tebi ostane 2000€ minusa na Paypalu. In če ne dokažeš, da si upravičen do denarja, ga boš moral Paypalu vrniti.
Tole velja tudi za tiste, ki bi delovali kot posredniki s svojimi Paypal računi.
Še to: pozanimaj se kako reagira davčna če nakazuješ večje zneske s Paypala na svoj račun.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 771368 (979) | Machete |
» | Paypal preko osebnega računa & SPOddelek: Pomoč in nasveti | 4553 (3816) | shintaro |
» | Mastercard in PayPalOddelek: Pomoč in nasveti | 1706 (1602) | Tilen |
» | kako plačati (paypal)Oddelek: Pomoč in nasveti | 14060 (12270) | bluefish |
» | A paypal že podpira prejemanje keša v Slo?Oddelek: Loža | 3380 (2040) | Klenobo |