» »

NBA

NBA

««
9 / 16
»»

Andre_Moreau ::

bambam20 je izjavil:

JC Denton je izjavil:

Zaenkrat še nisem videl, da bi 4 zvezdniki na kupu lahko funkcionirali, ampak vseeno boljše GSW kot LeBron.



Kateri so to 4-je zvezdniki pri GSW-ju mi povej ? jaz vidim samo dva.


green je vodja, in tudi zadnjo tekmo se je izkazalo da je on edini ki gre do konca!

On jim nonstop dviguje moralo in celo preglasi trenerja!

Zvezde niso samo po stats, on ima mentaliteto bojevnika, kar težko rečem za Curry and co...

bambam20 ::

Zvezdi sta samo Durant in Curry ..

jnovak ::

@Andre_Moreau
Wade nič ne mečka, ampak Miami, ker so upali na KD-ja. Wade bi vseeno končal pri njih, vendar ko enkrat z Wadovo pogodbo zapolnijo cap space, potem ne morejo nikogar več podpisati.
Sploh pa ... to zdaj so še ustni dogovori. Uradno se lahko pogodbe podpisujejo šele 7. julija. Načeloma ni pričakovati nobenih sprememb, se pa dogajajo (npr. lani DAL dogovorjen z D-Jordanom ... pa ga LAC na koncu le prepričali).

@rupsi31
pustimo to z zvezdniki, ker (a) glede na to, da spremljaš NBA, veš koga se ima v mislih in (b) če meniš, da Thomson ni zvezdnik (37 točk v četrtini, 276 trojk v sezoni (le Curry je bil v dveh sezonah boljši, pa nihče drug v zgodovini), hkrati pa odličen obrambni igralec, ki ponavadi krije najboljše guarde nasprotnika), ali pa da Green ni (13 triple doubles, v sezoni 14 ppg, 9,5 reb, 7,4 ast in 2. top defender v ligi).
No, Iguodala je bil pa še MVP finala lani :)

Marketinško pa imaš težko več igralcev "zvezdnikov" v ekipi. Zato pa SAS nima "zvezdnikov" za širšo publiko, še zmeraj pa ne pomeni, da so sami povprečneži, ki so osvajali prstane.

Glede centra: ne vem, zgleda ima GSW še enega jokerja v rokavu. Ker zgleda tudi Festus Ezeli odhaja.
Nove bodo pa lahko sklenili za pod $3 mio/sezono.
Lahko bo pa Varejao v peterki :)
Obstaja možnost, da se Roy Hibbert ali pa Zaza Pachulia priključita. P. Gasol zgleda raje za več denarja k SAS.

Prva omemba Cavsov (glede na to, da so "locked", kaj dosti ni za pričakovati) - David West maybe.

Paul Pierce komentiral KD move: "Ok Time to get Westbrook to the CaVs"
Ampak je res možno, da se bo moral OKC "znebiti" RW. Ker po trenutnih menjavah sodeč, nič ne kaže, da ga bodo naslednje leto lahko obdržali. In če ne želijo, da odide zastonj, ga morajo tradati zdaj. Kak BOS, CHI, MIA so možne kombinacije. Morda gre tudi za Jordana igrati. No, pa pustimo to za kak dan, da si OKC najprej po KD-ju opomore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jnovak ()

bambam20 ::

No, Thompson ni zvezdnik.

jnovak ::

bambam20 je izjavil:

No, Thompson ni zvezdnik.
2x je igral na tekmi -zvezdnikov-.
2x bil v 3. postavi lige, bil je v prvi postavi rookijev in zmagovalec tekme v metu trojk je.

Vseeno katero ekipo mi izberes, ce bo takole izgledal CV mojega 4. najboljsega igralca v ekipi ... takoj vzamem ... pa mi je vseeno a ga klices zvezdnik ali pa jogurt ;)

Andre_Moreau ::

https://scontent-lga3-1.xx.fbcdn.net/v/...

Stephen A ga je čist popljuval... dosti zasluženo...

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

jnovak je izjavil:

bambam20 je izjavil:

No, Thompson ni zvezdnik.
2x je igral na tekmi -zvezdnikov-.
2x bil v 3. postavi lige, bil je v prvi postavi rookijev in zmagovalec tekme v metu trojk je.

Vseeno katero ekipo mi izberes, ce bo takole izgledal CV mojega 4. najboljsega igralca v ekipi ... takoj vzamem ... pa mi je vseeno a ga klices zvezdnik ali pa jogurt ;)



Vem, da je igral, ampak vsesplošno pa nima status zvezdnika glede na popularnost NAB lige in posledično zaslužke sponzorjev.

Jaz vstajam zaradi Currya in ne Thompsona, da se razumeva, kaj pomeni biti zvezdnik.

Kurzweil ::

Jaz mislim, da bi Thompson bil zvezdnik, če bi šel v kakšno Philadelphio, podobno velja za Greena. Sedaj pa bosta zvezdnika samo Curry in Durant. Podobno je bilo v Miamiju, kjer je bila naveza James-Wade-Bosh in tudi tam se je recimo za prvega zvezdnika imenovalo Jamesa, takih primerov je nešteto. Je pa precej lažje igrat, kot nisi pod pritiskom zvezdnika in prvega igralca franšize, še posebej pa je lažje igrat, če imaš ob sebi takšne igralce, saj se nihče ne more na nekoga toliko fokusirat. Bo pa sigurno zmeda v navezi Curry-Thompson-Durant, enostavno bo vsak imel na voljo kakšno 1/3 metov manj, kot jih je imel do sedaj in vprašanje kako bodo sedle vloge njim in še kakšnem Greenu, Iguodali. Če se bodo razumeli in še naprej igrali ekipno bo to mašina, če bo prišlo do kakšnih trenj pa zna biti to velik problem. Durant sicer nikdar ni slovel, kot nek ekipni igralec. Ste pa že lepo namignili, kje bodo sedaj težave, če GSW na najde solidnega centra in sicer v skoku in klopi. Po drugi strani pa je Oklahoma gojila podobno tranzicijsko igro, kot GSW in bi to moralo Durantu dišati, malce mu edino škripa obramba, ki jo pri GSWju sicer igrajo dejansko vsi.

Andre_Moreau ::

Upam da imajo v pogodbi kako klavzulo kjer osebo kot Bosh dajo izven Sallary Cap in lahko kupujejo naprej, ni fer da miami plača ceno ker en igalec praktično končuje kariero na klopci...


Ok boljši link za ranting bitchslap!

bambam20 ::

Po moje bo green še najmanjši problem.. Počel bo ostalo, skakal in asistiral .. Klay pa mislim, da ne bo problem. men se zdi Klay zelo ok kot človek in ne rabi na vsaki tekmi zmetat 20 žog.

Kurzweil ::

@Andre_Moreau, to bi seveda bilo napošteno. Če je klub naredil napako, zaradi tega res ne bi smel imeti ugodnosti. In kaj če se Bosh spravi h sebi in je prvi igralec ekipe, kar se bo seveda težko zgodilo, Miami pa bi imel še na voljo več salary capa? Na drugi pa se verjetno management GSWja še danes zabava ob dejstvu, za kakšne denarje na leto imajo naprimer Curryja. Če bi blo stanje takšno kot pred kakšnim letom, bi rekel da bi slednji šel s trebuhom za kruhom, da vzame največji offer, da seveda zasluži, kar si dejansko zasluži, ampak po novem lahko že vsak 2. klub da maksimum, bo pa naslednje leto še skoraj zen max contract prostora.

@rupsi31, velika možnost je da bo tako, saj je praktično že zdej mi bilo dano v vednost, da se igra ekipno in da bo imel dobre pogoje. Mislim, da je tu nekdo citiral izjavo Livingstona. Zanimivo bi bilo videt, da bi v GSW šel še Drummond, kot monster kar se skoka tiče, pa še dober atlet. Ampak mislim, da bo GSW iskal bolj skočno štirko, saj smo že v playoffu očitno videli kakšen je gameplan GSWja.

Jaz sicer nisem fan GSWja, ampak je pa zanimivo danes brat, kak je Durant naenkrat "enemy of the state" in kak naenkrat vsi GSWju privoščijo najslabše. Je pa dejansko Durant sedaj res prevzel žezlo osebka, ki mu za vratom preti horda haterjev, Jamesu je verjetno odleglo. Jaz pa ga kar razumem, možakar je lačen prstana pri svojih 27 letih (čez dobra 2 meseca jih bo dopolnil 28) in tole je verjetno njegova največja priložnost v karieri, res si ni ravno izbral najboljše in najbolj trnove poti do tega, kar seveda najbolj osrečuje, ampak tako je to. Možakar ima v življenju vse, samo prstana ne in odločitev je logična, časi neskončne zvestoba pa so minili, zelo redki so igralci, ki ostanejo v istem klubu, še posebej tisti high profile.

Če kaj mene moti pri tem je, da bo liga res manj zanimiva zaradi verjetne premoči GSWja. Meni je Durant že od nekdaj eden najboljših šuterjev v zgodovini, če dodaš temu njegove neskončno dolge roke, ki so lani v celotni sezoni pobrli 8,2 skoka na tekmo, potem je skrb tudi za skok precej manjša. Je pa beden ta market letos iz tega vidika, da vsi ponujajo maksimalne ali pa brutalno visoke številke, kar pomeni da ni več tistega čara in barantanja.

V glavnem, ko bodo imeli pri GSWju dober strelski večer bo svinjarija, pa še prostor se bo odprl za ostale. Ljudje pa bodo verjetno ža kar od začetka sezone pričakovali nov rekord v razmerju zmag in porazov, še posebej če jim uspe pripeljat kaj dostojnega pod koš.

Andre_Moreau ::

Andre_Moreau, to bi seveda bilo napošteno. Če je klub naredil napako, zaradi tega res ne bi smel imeti ugodnosti. In kaj če se Bosh spravi h sebi in je prvi igralec ekipe


Ti govoriš kot da se to dogaja, dejstvo je da ima bolezen ki je lahko usodna, ne pa nek zvin gležnja...
Klub ni naredil napako, za take stvari bi bilo bolje da se naredi sporazumna pogodba, tukaj se ne upošteva da Bosh seveda noče zgubit denarja in mu je vseeno za Miami, tudi če bo igral samo10 tekem..

vem da ne bo nič iz tega, Miami je spušil...

Glede GSW se pa norišnica nadaljuje, dobili bodo še Zsa Zsa Pachulia... da še malo pojačajo notranje stebre...

Andre_Moreau ::

In še ni konca norišnici...

http://www.prosportsdaily.com/Headlines...

Could Jermaine O'Neal make a comeback?
The six-time All-Star is "game" for a return to the Warriors, according to Marcus Thompson of the Bay Area News Group.

Kurzweil ::

@Andre_Moreau, točno Bosh ima neko precej resno bolezen, sem pozabil. Drugače pa pogodbo se da prekinit, če je prekinjena obojestransko oz. se tako dogovori. Seveda Bosh bi imel svojo plačo še naprej, bi se pa dalo dogovoriti za manjšo plačo. Bi pa lahko glede tega Miami kontaktiral zvezo lige, če imajo kakšen interes. Se pa sprašujem, kaj delajo na teh zdravniških pregledih, naprimer reprezentant Srbije je pred dnevi pokasiral vnetje mišice ali nekaj podobnega in že je moral v ZDA na pregled, se pa delno strinjam s tabo, glede na okoliščine. Je pa problem Miamija povsem drugje. Ekipa je stara, počasna in zmetana na kup iz vseh vetrov. Whiteside je enkrat zver, drugič ga ni, Wade je blizu penzije in ni več tisti superstar, kot je bil in bi ga Miami potreboval, Dragič absolutno ne paše v sistem, razni Dengi in Joe Johnsoni (itak ob šla) so povprečje, potem so tu razni Haslemi in podobni, ki so več poškodovani oz. izven rosterja, kot v igri. Da ne omenjam zgrešenega nakupa Josha Robertsa, divjaka Geralda Greena, veterana in serijsko poškodovanega Stoudmire-ja, večnega talenta Winslowa, ki ni "p" od potenciala, ki se mu je pripisoval. Okras Dorell Wright. Miami nima nobene menjave za Whiteside-a, ki pogosto dela neumne napake, tudi Dragič nima menjave, precej ga je menjal Tyler Johnson, ki pa odhaja iz Miamija. Miami nima ogrodja, nima mladih, nima potencialov, kar se draft pickov tiče, jih že od časa "velike trojke" predajo dalje. Zaenkrat še niso od drafta in market dobili nič in zdi se da je problem Bosh precej manjši, kot celotna slika Miamija, ki je roko na srce precej slaba. Sem mnenja, da bi bilo idealno da Dragič gre iz Miamija, kjer itak ne paše v sistem in kjer gotovo ne bo nič dosegel, vsaj v kratkem ne. Nekam preveč instant in brez prave vizije vse izgleda v Miamiju. Sicer je v tem "prestopnem roku" še marsikaj mogoče, ampak dvomim da bo Miami naredil kaj tako presenetljivo dobrega, saj počasi tako ne bo od free agentov ostalo nič omembe vrednega. Če je letos še šlo v playoff imam občutek da drugo leto oz. prihajajočo sezono ne bo šlo. Kot rečeno naj Dragič gre drugam in se ne bom pretirano sekiral za Miami.

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Zvezdi sta samo Durant in Curry ..

Torej je LeBron v Clevelandu edina zvezda. Green je boljši od Lovea, Thompson in Irving sta na približno enakem nivoju.

Andre_Moreau ::

Kot rečeno naj Dragič gre drugam in se ne bom pretirano sekiral za Miami.


Pogodba je velika, škoda k ne more v kak OKC ali Cleveland...

Vidi se da ne more igrati run and gun, v OKC bi super pasal....

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Zvezdi sta samo Durant in Curry ..

Torej je LeBron v Clevelandu edina zvezda. Green je boljši od Lovea, Thompson in Irving sta na približno enakem nivoju.



Irving je zvezda. Pod zvezdnika imam v mislih igralca, ki privablja košarkaške navdušence , ki zaradi njih gledajo tekme, vstajajo ponoči in tukaj dvomim, da kdo vstaja zaradi Thompsona in Lovea :). Še zaradi Gorana ne dvignem riti ponoči.

Zvezdnik ima vpliv na ligo, prodajo izdelkov ... Vpliv LOvea in Thompsona, če gledamo globalno je zanemarljiv. Če v Warriorsih ne bi igralc Curry bi jih bolj malo gledal.

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Irving je zvezda. Pod zvezdnika imam v mislih igralca, ki privablja košarkaške navdušence , ki zaradi njih gledajo tekme, vstajajo ponoči in tukaj dvomim, da kdo vstaja zaradi Thompsona in Lovea :). Še zaradi Gorana ne dvignem riti ponoči.

Zvezdnik ima vpliv na ligo, prodajo izdelkov ... Vpliv LOvea in Thompsona, če gledamo globalno je zanemarljiv. Če v Warriorsih ne bi igralc Curry bi jih bolj malo gledal.

Prav, definiraj besedo po svoje, če želiš. Dejstvo pa je, da ima Golden State najboljšega playa v ligi (ki je aktualni 2xMVP), TOP3 SG v ligi (ki je eden najboljših šuterjev v zgodovini in zelo dober obrambni igralec), drugega najboljšega SF v ligi (zanj sploh ne bom izgubljal besed) in TOP3 PF v ligi (in TOP2 obrambni igralec lige). Iz klopi pa lahko pride še eden najboljših obrambnih branilcev v ligi (ki je še eno leto nazaj bil MVP finala) in za 15-20 minut na tekmo lahko igrajo z daleč najboljšo small-ball postavo v ligi. Kdor je rekel, da imajo 4 zvezdnike, se ni prav nič motil.

Če obdržijo Iguodalo in Boguta (oziroma najdejo solidno alternativo, ki bo preprečila preveliko ranljivost pod obročem), potem so vsaj na papirju res nepremagljivi. Curry, Thompson in Green bodo v naslednjo končnico zagotovo šli bolj "lačni" (mislim, da so se letos vsaj malo iztrošili na lovu za rekordom, poleg tega pa je braniti naslov baje težja naloga kot ga osvojiti), Duranta pa tako ali tako zanima samo naslov. Sedaj imajo ob inteligentni rotaciji (kar je Kerr že pokazal, da zna storiti) lahko na parketu vedno vsaj dva nadpovprečna igralca, kar pomeni, da bodo med tekmo tudi njihove najslabše peterke bile boljše od večine nasprotnikov.

sheeshkar ::

Vidim, da je Bogut že odšel, tako da GSW potrebujejo novega centra. Ali kdo ve, za koga se kaj zanimajo?

jonystar ::

Zaza Pachulia je podpisal za GSW. 1 letna pogodba 2.9 Mil.

sheeshkar ::

jonystar je izjavil:

Zaza Pachulia je podpisal za GSW. 1 letna pogodba 2.9 Mil.

Ni slabo, če se bo vklopil v sistem, potem Boguta ne bodo pretirano pogrešali.

Ciklamen ::

Zanimivo, Wade in njegova žena sta follow-ala Cavs-e na twitterju, pa Wade tudi sledil Smith-a. Zgleda se Wade seli v Cleveland. Navijači pa že jezno tapkajo po forumu Miamija :D Miami mu noče ponudit 50M/2, pa bo šel k LeBronu raje :)
- End of the Post ->

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Irving je zvezda. Pod zvezdnika imam v mislih igralca, ki privablja košarkaške navdušence , ki zaradi njih gledajo tekme, vstajajo ponoči in tukaj dvomim, da kdo vstaja zaradi Thompsona in Lovea :). Še zaradi Gorana ne dvignem riti ponoči.

Zvezdnik ima vpliv na ligo, prodajo izdelkov ... Vpliv LOvea in Thompsona, če gledamo globalno je zanemarljiv. Če v Warriorsih ne bi igralc Curry bi jih bolj malo gledal.

Prav, definiraj besedo po svoje, če želiš. Dejstvo pa je, da ima Golden State najboljšega playa v ligi (ki je aktualni 2xMVP), TOP3 SG v ligi (ki je eden najboljših šuterjev v zgodovini in zelo dober obrambni igralec), drugega najboljšega SF v ligi (zanj sploh ne bom izgubljal besed) in TOP3 PF v ligi (in TOP2 obrambni igralec lige). Iz klopi pa lahko pride še eden najboljših obrambnih branilcev v ligi (ki je še eno leto nazaj bil MVP finala) in za 15-20 minut na tekmo lahko igrajo z daleč najboljšo small-ball postavo v ligi. Kdor je rekel, da imajo 4 zvezdnike, se ni prav nič motil.


Prav.

Ko si imeli BUllsi v 90-ih Najboljšega igrgalca lige ( Jordan), najboljše krilo ( eno izmed najboljših kril v zgodovini ) Pippena , najboljšega skakalca Rodmana in iz klopi je prihajal večrkat izglasovani najboljši igralec Evrope v 90-ih Kukoć se ni nihče pritoževal :).

Ciklamen je izjavil:

Zanimivo, Wade in njegova žena sta follow-ala Cavs-e na twitterju, pa Wade tudi sledil Smith-a. Zgleda se Wade seli v Cleveland. Navijači pa že jezno tapkajo po forumu Miamija :D Miami mu noče ponudit 50M/2, pa bo šel k LeBronu raje :)



Hvala bogu da mu nočejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Ciklamen ::

Če bodo lifrali še Bosh-a pa pripeljali kakšne mlade perspektivne igralce ima Goran lahko vso svobodo v igri z Whiteside-om, uf prelepo da bi blo res :D
- End of the Post ->

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Prav.

Ko si imeli BUllsi v 90-ih Najboljšega igrgalca lige ( Jordan), najboljše krilo ( eno izmed najboljših kril v zgodovini ) Pippena , najboljšega skakalca Rodmana in iz klopi je prihajal večrkat izglasovani najboljši igralec Evrope v 90-ih Kukoć se ni nihče pritoževal :).

Od kje si pa sedaj potegnil Bullse v to debato? Kaj imajo oni sploh veze? :)) Debatiramo o tem, da krepko podcenjuješ Thompsona in Greena (kar samo ponovno potrjuje, da o košarki nimaš pojma) in iz neznanega razloga želiš GSW prodati kot ekipo z dvema zvezdnikoma (kar pomeni, da so v prejšnjih sezonah imeli samo enega zvezdnika). No ja, verjetno to delaš zaradi relativiziranja zmage LeBrona in Clevelanda, ker te boli, da je LeBron ponovno dokazal, da je boljši od Kobeja (zato si po drugi strani že pred časom Kyrieja in Lovea prodajal kot franšizna igralca, kjer bo bogi Curry kot edini zvezdnik igral proti trem zvezdam Clevelanda).

bambam20 ::

David West je podpisal za Warriorse :).

Zaza, Green, Durant, Thompson, Curry, Livingston, West , Iggy ?

sheeshkar je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Prav.

Ko si imeli BUllsi v 90-ih Najboljšega igrgalca lige ( Jordan), najboljše krilo ( eno izmed najboljših kril v zgodovini ) Pippena , najboljšega skakalca Rodmana in iz klopi je prihajal večrkat izglasovani najboljši igralec Evrope v 90-ih Kukoć se ni nihče pritoževal :).

Od kje si pa sedaj potegnil Bullse v to debato? Kaj imajo oni sploh veze? :)) Debatiramo o tem, da krepko podcenjuješ Thompsona in Greena (kar samo ponovno potrjuje, da o košarki nimaš pojma) in iz neznanega razloga želiš GSW prodati kot ekipo z dvema zvezdnikoma (kar pomeni, da so v prejšnjih sezonah imeli samo enega zvezdnika).



Sej so ga res imeli. Edini zvezdnik pri GSw-ju je bil Curry. če to tebi paše ali ne.

Brez Irvinga bi lebron bolj slabo videl drugi naslov. Da ne omenim, da Bogut ni irgal, Iggy pod blokado hrbtenice, da se je sploh lahko premikal, Curry pa trpel hude bolečine v kolenu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Ciklamen ::

Gasol podpisal za SA. Zanimivo :)
- End of the Post ->

bambam20 ::

Ciklamen je izjavil:

Gasol podpisal za SA. Zanimivo :)



Spet sestavljajo NBA old stars ... izgleda fetiš.

Iggy ma še letos pogodbo z Warriorsi. nekaj čez 11 milijonov $.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Ciklamen ::

Meh, letošnja sezona je itak v kurcu. Boljš da sploh ne bo sezone pa dajo pokal kar GSW-ju. To bo ultra nezanimivo...
- End of the Post ->

bambam20 ::

Ciklamen je izjavil:

Meh, letošnja sezona je itak v kurcu. Boljš da sploh ne bo sezone pa dajo pokal kar GSW-ju. To bo ultra nezanimivo...


Žoga je okrogla in obramba osvaja naslove. zapomni si to.

perci ::

Ciklamen je izjavil:

Meh, letošnja sezona je itak v kurcu. Boljš da sploh ne bo sezone pa dajo pokal kar GSW-ju. To bo ultra nezanimivo...

A tko kot letos, ko je bilo rečeno isto?

bambam20 ::

perci je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Meh, letošnja sezona je itak v kurcu. Boljš da sploh ne bo sezone pa dajo pokal kar GSW-ju. To bo ultra nezanimivo...

A tko kot letos, ko je bilo rečeno isto?



letos so tudi poškodbe krojile finale. Mogoče bomo končno dočakali , da bodo v naslednji vsi zdravi?

Andre_Moreau ::

Dwyane Wade hoče za dve leti 50 mil, jaz bi ga spustil, samo vprašanje je časa ko ne bo več mogel igrati redno...

http://www.prosportsdaily.com/Headlines...

Ciklamen ::

perci je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Meh, letošnja sezona je itak v kurcu. Boljš da sploh ne bo sezone pa dajo pokal kar GSW-ju. To bo ultra nezanimivo...

A tko kot letos, ko je bilo rečeno isto?



Je bilo, ampak nobena ekipa do sedaj na papirju ni izgledala tako dominantna, kot ta ki je sedaj pri GSW. Upam da se motim, saj bi to bilo kar se da slabo za NBA in gledanost.
- End of the Post ->

bambam20 ::

Andre_Moreau je izjavil:

Dwyane Wade hoče za dve leti 50 mil, jaz bi ga spustil, samo vprašanje je časa ko ne bo več mogel igrati redno...

http://www.prosportsdaily.com/Headlines...


To že sedaj ne more. Denar stran vržen, če ga podpišejo. Me res zanima kako sentimentalen je Riley.

Andre_Moreau ::

bambam20 je izjavil:

Andre_Moreau je izjavil:

Dwyane Wade hoče za dve leti 50 mil, jaz bi ga spustil, samo vprašanje je časa ko ne bo več mogel igrati redno...

http://www.prosportsdaily.com/Headlines...


To že sedaj ne more. Denar stran vržen, če ga podpišejo. Me res zanima kako sentimentalen je Riley.


sploh ko vidiš da je Durant podpisal za dve leti 54mil...

jnovak ::

bambam20 je izjavil:

perci je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Meh, letošnja sezona je itak v kurcu. Boljš da sploh ne bo sezone pa dajo pokal kar GSW-ju. To bo ultra nezanimivo...

A tko kot letos, ko je bilo rečeno isto?

letos so tudi poškodbe krojile finale. Mogoče bomo končno dočakali , da bodo v naslednji vsi zdravi?

Glej, če imaš poškodovanega 4. ali 5. najboljšega igralca ekipe ... za tekmo ali dve ... ni enako, kot če imaš poškodovana 2. in 3. igralca ekipe za celotno serijo (Cavs @2015).

Je pa tako, da zdravje vedno je in bo precej vplival na uspeh posamezne ekipe. Vedno se mora poklopiti več dejavnikov, da lahko uspeš ob zaključku sezone.

GSW bo pomoje enostavno pobral še nekaj veteranov (če ne sedaj, pa sredi sezone, ob koncu trgovanja).
Upam, da se na zahodu vsaj še kaka ekipa sestavi, da jim bo lahko konkurirala.
- OKC je propadel,
- Houston tudi,
- Clipersi so joke (Clippers gonna Clip),
- Dallas sestavlja "GSW peterko" Curry, Thompson, Green, Barnes, Bogut (no ja, še Jason Thompson & Gerald Green morajo pripeljati); ne verjamem, da so lahko resni tekmec,
- Spursi ostajajo neznanka, glede na to, da nismo videli dvoboja z GSW v končnici. Ampak "old starsom" bi prav prišel še kak mlad pomagač
- ostaneta še Portland (ki bi moral 2 top okrepitvi pripeljati, ampak ju ni več na trgu) in pa Grizzliji (starost, poškodbe, so naredili svoje)

jnovak ::

Andre_Moreau je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Andre_Moreau je izjavil:

Dwyane Wade hoče za dve leti 50 mil, jaz bi ga spustil, samo vprašanje je časa ko ne bo več mogel igrati redno...
http://www.prosportsdaily.com/Headlines...

To že sedaj ne more. Denar stran vržen, če ga podpišejo. Me res zanima kako sentimentalen je Riley.

sploh ko vidiš da je Durant podpisal za dve leti 54mil...
To niti nima veze za koliko je Durant podpisal - pač za maksimum, glede na to, da je hotel imeti 1+1 (player option) in računa, da naslednje leto podpiše 5-letno za ~200 mio.

Wade pa se mi zdi sploh še nikoli v karieri ni bil najbolje plačan igralec v ekipi. Pa ob koncu 2014 sezone je prekinil pogodbo, da bi imeli $$$ za LBJ, na koncu je pa ostal brez buddyja in še izgubil $10 mio.
Najpomembnejše pri vsem tem pa je, da je Wade še vedno najboljši igralec ekipe (zdaj, a to več pove kok so kvalitetni soigralci ali kako dober je on, je druga zgodba, ampak slab sigurno ni). Bosha so zadnji dve sezoni plačevali $20+ mio/leto, pa niso imeli nič od njega (lahko samo upajo, da ne bo še v naslednji sezoni enako). Wade je igral za nižjo vsoto. In v naslednji sezoni Heati ne bodo imeli nikakršnih možnosti za končni uspeh. In zato Wade pač gleda, da je čas, da se ga "poplača" za nazaj. Zaveda se svoje marketinške vrednosti za Miami (za druge klube definitivno ni toliko vreden kot za -njegov- klub). Najlažje se to zadevo lahko primerja s Kobejem in njegovimi zadnjimi sezonami in plačami v LAL.

Andre_Moreau ::

jnovak je izjavil:

Andre_Moreau je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Andre_Moreau je izjavil:

Dwyane Wade hoče za dve leti 50 mil, jaz bi ga spustil, samo vprašanje je časa ko ne bo več mogel igrati redno...
http://www.prosportsdaily.com/Headlines...

To že sedaj ne more. Denar stran vržen, če ga podpišejo. Me res zanima kako sentimentalen je Riley.

sploh ko vidiš da je Durant podpisal za dve leti 54mil...
To niti nima veze za koliko je Durant podpisal - pač za maksimum, glede na to, da je hotel imeti 1+1 (player option) in računa, da naslednje leto podpiše 5-letno za ~200 mio.

Wade pa se mi zdi sploh še nikoli v karieri ni bil najbolje plačan igralec v ekipi. Pa ob koncu 2014 sezone je prekinil pogodbo, da bi imeli $$$ za LBJ, na koncu je pa ostal brez buddyja in še izgubil $10 mio.
Najpomembnejše pri vsem tem pa je, da je Wade še vedno najboljši igralec ekipe (zdaj, a to več pove kok so kvalitetni soigralci ali kako dober je on, je druga zgodba, ampak slab sigurno ni). Bosha so zadnji dve sezoni plačevali $20+ mio/leto, pa niso imeli nič od njega (lahko samo upajo, da ne bo še v naslednji sezoni enako). Wade je igral za nižjo vsoto. In v naslednji sezoni Heati ne bodo imeli nikakršnih možnosti za končni uspeh. In zato Wade pač gleda, da je čas, da se ga "poplača" za nazaj. Zaveda se svoje marketinške vrednosti za Miami (za druge klube definitivno ni toliko vreden kot za -njegov- klub). Najlažje se to zadevo lahko primerja s Kobejem in njegovimi zadnjimi sezonami in plačami v LAL.



poplača za nazaj?

sej je sam hotel da pride LBJ in podpsal za manj, sej je dobil naslov v zameno , ti govoriš kot da ni dobil nič nazaj!

Niso mu dolžni dati!

Wade je ko je zdrav boljši od Dragića,samo vprašanje je kok bo še zdrav in kok tekem bo igral, ker to je relativna ocena glede na to koliko je igralec sploh aktiven,Wade ima probleme z koleni, z leti je vse slabše, samo vprašanje je časa ko bo kaka trajna resna poškodba...

Potem pa rose status....

bambam20 ::

jnovak je izjavil:


Glej, če imaš poškodovanega 4. ali 5. najboljšega igralca ekipe ... za tekmo ali dve ... ni enako, kot če imaš poškodovana 2. in 3. igralca ekipe za celotno serijo (Cavs @2015).

Je pa tako, da zdravje vedno je in bo precej vplival na uspeh posamezne ekipe. Vedno se mora poklopiti več dejavnikov, da lahko uspeš ob zaključku sezone.



Iggy je bil lani prvi igralec v finalu. Odsotnost prvega cenra tudi ni zanemarljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Kurzweil ::

Nekdo je omenil že morebitno vrnitev Jermaine O'Neala evo še en veteran se kot kaže vrača - Ray Allen :D
Bi pa podal še svoje mnenje glede Zaze Pachulie, tip je tipičen destruktor moštvene duha in egoist, kdor ga spremlja ve da je temu tako, tako v NBA kot v reprezentanci. Ne najbolj posrečena poteza, je pa res, da bodo morali sedaj po tem ko imajo 4 high profile igralce, klop nafilat s takšnimi igralci.

bambam20 ::

Brez centrov pač ne gre.

JC Denton ::

bambam20 je izjavil:

JC Denton je izjavil:

Zaenkrat še nisem videl, da bi 4 zvezdniki na kupu lahko funkcionirali, ampak vseeno boljše GSW kot LeBron.



Kateri so to 4-je zvezdniki pri GSW-ju mi povej ? jaz vidim samo dva.



Saj so ti že drugi vmes odgovorili, IMO sta Green in Thompson zame pred Irwingom kar se tiče kvalitete in ju vidim kot zvezdnika. Medijsko pa sta morda res manj izpostavljena.

Sam bi to ekipo primerjal z Lakersi 03/04, samo z manj egoti na kupu.

jnovak ::

@Andre_Moreau - drži, da mu ni "dolžni" dati. Saj bi tudi Kobeja lahko kenslali Lakersi že pred leti. Pa se mi zdi, da je vsem jasno zakaj ga niso. Tu bi morda omenil komentar @rupsi31, ko je pred dnevom ali dvema komentiral "zvezdnike". In naj bo jasno, da money generating star v Heatih je the one & only ;) Tako da ... če se vrnem na začetek: ne, niso mu dolžni, ampak če pa pogledaš koliko je svojim letom in preteklom poškodbam navkljub še vreden na trgu + temu dodaš še profit, ki ga ustvarja klubu, potem se lažje razume včasih neverjetne številke. Pa še vseeno, se ne bi strinjal, da mu "ničesar niso dolžni" - to še Arison in Riley ne bi upala javno reči, a sta na koncu prav ona in le ona tista, ki o tem lahko sodita. Brez Wada bi bil Miami trenutno z manj naslovi kot Cavsi =)

@Kurzweil - drži, to glede kemije v ekipi zna biti še izziv za GSW. Ni moč trditi, ali jim bo uspelo ali ne, ampak za primer se lahko vzame nogometni Real Madrid. Pri klubu so znani, da kopičijo zvezdnike. Saj pobrali so kar nekaj lovorik, ampak še zdaleč ne vseh.
GSW je imel odlično vzdušje v svojih vrstah - to je komentiral tudi Varejao, ko je prestopil iz Clevelanda. Ampak, če smo pošteni, ko je klub 73-9, bo valda tako - če ne takrat, kdaj pa?
Je pa kar nekaj ljudi v odhajanju in nekaj novih bo prišlo. Bomo videli kako bo z novo kemijo.
KD je super strelec & do sedaj v OKC ni imel interesa, da bi bil izrazito konkretnejši v obrambi.
Zaza je precej slabši rim protector od Boguta. Sigurno precejšno poslabšanje. Bogut je bil tudi dober podajalec in dobre bloke je v napadu postavljal (s prekrški, ampak kaj se pa lahko spregleda za rekord). Morda je Zaza edino boljši skakalec.

Ray Allen bo 41 čez 2 tedna ... pa že par sezon ni igral v ligi. Sramota za vse mladce, če jih bi res en veteran lahko nadomestil.

bambam20 ::

JC Denton je izjavil:

bambam20 je izjavil:

JC Denton je izjavil:

Zaenkrat še nisem videl, da bi 4 zvezdniki na kupu lahko funkcionirali, ampak vseeno boljše GSW kot LeBron.



Kateri so to 4-je zvezdniki pri GSW-ju mi povej ? jaz vidim samo dva.



Saj so ti že drugi vmes odgovorili, IMO sta Green in Thompson zame pred Irwingom kar se tiče kvalitete in ju vidim kot zvezdnika. Medijsko pa sta morda res manj izpostavljena.



Zvezdnik je tisti o katerem se veliko piše, medijska izpostavljenost, prodaja izdelkov. Zvezdnik mora imeti karizmo in ne statistiko.

Oh really? Kdo je v finalu na zadnjih 3 eh tekmah bil dobesedno nezaustavljiv ? Odgovor je Irving. Vsi so se vrstili na njem ampak jih je šolal kot prvošolčke.

bambam20 ::

Dwyane Wade podpisal 2 letno pogodbo z Bullsi , težko skoraj 48 milijonov.

Miami ima pod pogodob zgolj 7 igralcev (Whiteside, Bosh, Dragić, McRoberts, Robertson , Weber in Winslow) . Bosh bo zelo verjetno zaradi bolezni končal kariero.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Andre_Moreau ::

Andre_Moreau - drži, da mu ni "dolžni" dati. Saj bi tudi Kobeja lahko kenslali Lakersi že pred leti. Pa se mi zdi, da je vsem jasno zakaj ga niso. Tu bi morda omenil komentar @rupsi31, ko je pred dnevom ali dvema komentiral "zvezdnike". In naj bo jasno, da money generating star v Heatih je the one & only ;) Tako da ... če se vrnem na začetek: ne, niso mu dolžni, ampak če pa pogledaš koliko je svojim letom in preteklom poškodbam navkljub še vreden na trgu + temu dodaš še profit, ki ga ustvarja klubu, potem se lažje razume včasih neverjetne številke. Pa še vseeno, se ne bi strinjal, da mu "ničesar niso dolžni" - to še Arison in Riley ne bi upala javno reči, a sta na koncu prav ona in le ona tista, ki o tem lahko sodita. Brez Wada bi bil Miami trenutno z manj naslovi kot Cavsi =)


Še vedno misliš da so mu bili dolžni?

dejstvo je da Wade ni Kobe, ker je Kobe tudi ko ni bil več dobr še vedno bil zvezda in so videli marketinški potencial ki še vedno ni usahnil, ljudje so v množicah hodili gledat tekme...

Kaj pa to, so zdaj dolžni če pride nazaj ga spet plačat?

Ali pa se to da ni lojalen do konca kot Kobe ne šteje? In tudi če nebi šel, zakaj plačat več če je vedno bil plačan dovolj, mogoče par milijonv manj od glavnega zvezdnika, samo to tudi not ne šteješ da je na zmagovalnih ekipah ki so dobile naslov vedno bil Robin in ne Batman!



Igralci so včasih ne kot danes bili lojalni do konca(Stockton,Malone....) in so tudi plačali ceno da jim vsi rečejo da nimajo naslova, za tebe je pa naslov nula, ker pač nisi bil plačan dovolj...

jnovak ::

Saj res, da se je omenjalo kar nekaj klubov v povezavi z Wadom ... ampak da se njim splača dati toliko denarja zanj je res zanimivo. Kje je računica.
In to, da je pri Bullsih ... zanimivo/čudno.
Butlerju so odstranili Rosa, da bo sam lahko imel več žogo v posesti. Hkrati mu pa najprej pripeljejo Rondoja, ki je v bistvu povsem neuporaben off the ball, pa tudi ko ima žogo, je že nekaj let minilo od njegovih blestečih predstav v Bostonu.

Morda Miami kalkulira in si pušča odprta vrata za sezono 2017/18. Da bi npr. lahko pripeljali 2 max playerja (ko se salary cup spet dvigne).

@Andre_Moreau
Lahko je tebi govoriti kdo je lojalen in kdo ne. Ampak ti pač nisi v situaciji, ko bi ti imel na izbero ali vzeti $10 mio ali jih pustiti na mizi. Tako da škoda besed. Wade bi lahko bil še naprej lojalen in z $10 mio manj. Naslova definitivno ne bi osvojil ... pa naj bo to MIA, CHI, DEN ali pa kak drug omenjen interesent ... tako da gre tule bolj samo na to, da se še kaj zasliži, dokler se lahko.

-----
Glede zvezdnikov in marketinške upravičenosti je pa čist druga zgodba. Načeloma težko obstajata 2 zvezdnika z istim "glavnim" sponzorjem v isti ekipi. LBJ in Irving sta bolj izjema kot pravilo (in Nike pogodba). Drugače si odžirata dobiček; no, firmi, ne sebi :)
In če gledamo po tej plati, potem je zadnjo sezono ali dve tudi Durant čisti flop. Prodaja njegovih superg je strmo padla (po MVP sezoni je dobil hud deal, čeprav je baje Under Armor mu ponujal še boljšega).

Andre_Moreau ::

In to, da je pri Bullsih ... zanimivo/čudno.


On je iz chicaga, nč čudno, dajo več denarja, še malo manj čudno..


@Andre_Moreau
Lahko je tebi govoriti kdo je lojalen in kdo ne. Ampak ti pač nisi v situaciji, ko bi ti imel na izbero ali vzeti $10 mio ali jih pustiti na mizi. Tako da škoda besed. Wade bi lahko bil še naprej lojalen in z $10 mio manj. Naslova definitivno ne bi osvojil ... pa naj bo to MIA, CHI, DEN ali pa kak drug omenjen interesent ... tako da gre tule bolj samo na to, da se še kaj zasliži, dokler se lahko.

Zakaj je pa tebi lažje govoriti?
On je bil vedno robin, manj zaslužen za naslov kot Batman, tako da je dobil manj denarja, zarazliko je pa kompenzacija
Wati for it

naslovi!

Glede zvezdnikov in marketinške upravičenosti je pa čist druga zgodba. Načeloma težko obstajata 2 zvezdnika z istim "glavnim" sponzorjem v isti ekipi. LBJ in Irving sta bolj izjema kot pravilo (in Nike pogodba). Drugače si odžirata dobiček; no, firmi, ne sebi :)
In če gledamo po tej plati, potem je zadnjo sezono ali dve tudi Durant čisti flop. Prodaja njegovih superg je strmo padla (po MVP sezoni je dobil hud deal, čeprav je baje Under Armor mu ponujal še boljšega)

Pakaj ma to veze z Kobe vss wade ko si prej govoril?
Djestvo je da ne moreš primerjat Kobeja ki je živel v večjem marketu in bil najboljši igralec lige dolgo časa,pa še potem ko ni bil več, še vedno eden izmed najbolj marketinških igralcev dolgo časa...

Wade si pač ne zasluži poplačilo za nazaj...

jnovak ::

@Andre_Moreau
Še zadnjič, ker gre preveč časa za "persona non grata" (in to v 10 dneh?) =)

Lepo, da veš od kod je Wade. Pa to ni point tega. Navsezadnje je Denver ponujal $52 mio.
Point je bil, da je bilo govora, da "ni več vreden" $20 mio/sezono. Zglede je še, če je dobiš toliko in še več.
"Čudno" je bilo le zato, ker če drugi menijo, da ga lahko še vnovčijo in se jim "splača" dati toliko zanj, potem bi moralo biti Miamiu še veliko lažje njega tržiti.

Ne vem od kdaj tale slo-tech publika spremlja NBA, ampak da nekdo pride s "pametno" trditvijo, da je bil Wade "vedno robin" v svojih 13 sezonah v NBA. Pustimo take, ki "kwazi" poznajo Kobeja iz konca 90ih, ne vejo pa kaj je bil Wade sredi '00.

Kdor je morda pozabil, ali pa ne ve: v finalu 2006 je Wade dosegal skoraj 35 ppg; imel je Shaqa, ampak slednji je dal manj kot 14 ppg. To so bile ene najbolj dominantnih predstav v finalu. Tudi Kobe ga ni presegel (ni debata boljši-slabši, ampak je zgleda imel soigralce na katere se je lahko bolj zanesel ob 2 naslovih, ko je bil MVP; pri prvih 3 se ve, da je bil Shaq glavni).

In tisti prvi naslov Heatov je vreden veliko več kot pa teh nekaj milijonov o katerih je bilo zdaj debate.
Pa brez Wada tudi ostalih dveh naslovov ne bi bilo. Tako da je povsem nevmesno boldiranje "naslovov" in insinuiranje, da je bil Wade le statist.

Marketiranje igralcev, kot sem že prej omenil, je druga tema. Velikost/majhnost trgov v tej dobi ni več tako pomembna kot pred desetletjem. Internet in ostali medijo so omogočili, da je to globalni šport. Dokaz je, če ne drugega LBJ.
Drugi dokaz so pa LAL, kamor ne uspejo zvabiti več nobenega zvezdnika.
««
9 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cleveland Cavaliers

Oddelek: Šport
133678 (3165) johan05
»

NBA 2016/2017

Oddelek: Šport
175924 (5119) johan05
»

Kako dober je res G. Dragić? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8641527 (37480) bambam20

Več podobnih tem