Forum » Šola » Javascript
Javascript
Quantum ::
Pozdravljeni! Počasi se bom začel lotevati domače naloge. Ker nekako šele dobro začenjam s programiranjem, bi vas lepo prosil, za pomoč, če ne bi česa razumel. Gre za predmet spletno programiranje 1.
Napišite program v JavaScriptu z naslednjimi funkcionalnostmi:
1.Ob zagonu naj uporabnika preko dialog okna povpraša po naslovu spletne strani. Naslov priredite prvemu h1 elementu v dokumentu.
2.Na sredino zaslona postavite 5 igralnih kock (na primer kocke, ki se uporabljajo pri igri "Človek ne jezi se").
3.Dodajte še gumb, s funkcijo meta. Ob kliku na ta gumb se izvede met vseh petih kock. Vrednosti ob metu morajo biti naključne.
4.V primeru posebnih kombinacij kock izpišite ime kombinacije in sicer:
ovseh 5 enakih kock = JAMB
o4 enake kocke = POKER
o3 + 2 enake = FULL
oVrednosti: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 = MALA KENTA
oVrednosti: 2 - 3 - 4 - 5 - 6 = VELIKA KENTA
Napišite program v JavaScriptu z naslednjimi funkcionalnostmi:
1.Ob zagonu naj uporabnika preko dialog okna povpraša po naslovu spletne strani. Naslov priredite prvemu h1 elementu v dokumentu.
2.Na sredino zaslona postavite 5 igralnih kock (na primer kocke, ki se uporabljajo pri igri "Človek ne jezi se").
3.Dodajte še gumb, s funkcijo meta. Ob kliku na ta gumb se izvede met vseh petih kock. Vrednosti ob metu morajo biti naključne.
4.V primeru posebnih kombinacij kock izpišite ime kombinacije in sicer:
ovseh 5 enakih kock = JAMB
o4 enake kocke = POKER
o3 + 2 enake = FULL
oVrednosti: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 = MALA KENTA
oVrednosti: 2 - 3 - 4 - 5 - 6 = VELIKA KENTA
K3kec ::
Nobeden ti me bo reševal domače naloge, postavi vprašanje, kje se ti je zataknilo in prilimaj kodo.
lebdim ::
Naloge se loti programirat šele takrat, ko boš dobro premislil in razdelal ta problem. Jaz bi si vzel list papirja in si pisal gor ideje.
BivšiUser2 ::
Zanima me kako je z globalnimi spemeniljvkami. (Nimam primera) Recimo da imam
1. Začetek html dokumenta
2. Sledi skript:
3. Spet ne nekaj html
4. Skript sekcija
5. Konec htmlja
ALi lahko brez problemov v 2. skriptu dostopam do spremenljivke "Ime" iz prvega skripta?
1. Začetek html dokumenta
2. Sledi skript:
<script> var Ime = "Janez Novak" </script>
3. Spet ne nekaj html
4. Skript sekcija
5. Konec htmlja
ALi lahko brez problemov v 2. skriptu dostopam do spremenljivke "Ime" iz prvega skripta?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
noraguta ::
uhka dostopaš. nejprej to probej. nevem za kva ne probaš. sej noteoad pa ie ne grizeta.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
Imam error "SyntaxError: expected expression, got ']'" v omenjeni vrstici imam samo "{" za začetek funkcije. Ne vem kje iskati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
noraguta ::
fajn... qua bomo pa zdej? a morš jutr nalogo oddat?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Ne zakaj? Aja lol, vidim, da je tema šola. Sorry ker ne vem js, ker sem večino let prebil v drugih jezikih, sicer pa me zanima stvar. V katero temo hočeš, da postam Javascript problemček ali javascript problem
Te še naj vprašam kako preberem text fajl, in kako deluje split?
Te še naj vprašam kako preberem text fajl, in kako deluje split?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
Mah spet sem jaz zajebal... popravljal sem index html fajlu, dočim se je napaka skrivala v linkanem js fajlu..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Slo-Tech | 530962 (1965) | CyberPunk |
» | Kako bi naredil programOddelek: Programiranje | 1766 (1034) | Spura |
» | Python - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 18170 (8918) | black ice |
» | Pomoč pri programiranju z javoOddelek: Programiranje | 3580 (2507) | milc |