» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
383 / 384
»»

kanarin ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Tu so se pogovarjali o tem: "Hočem mali Android telefon"

Ta tema je zamrla že več kot 3 mesece - toliko o temu da obstaja resnično zanimanje za male Android telefone...

MrStein je izjavil:

Djole je izjavil:

Fotru samsung ne vem kateri FE dela v piko za 250€, mami xiaomi 11lite za 180€ dela v piko, meni honor magic 5 pro za 600€ dela v piko, itd

Nikoli ne bom razumel ljudi, ki dajejo 600 EUR za telefon, če pa za 180 EUR dobijo telefon, kjer vse dela v piko.

@MrStein - je bil to sarkastičen odziv ? Drugače je ta tematika meni precej zanimiva - ker pametni telefoni so dandanes tako zrel izdelek, da že ti budget modeli dejansko omogočajo povsem spodobno uporabniško izkušnjo. Noben ne zanika tega, da so dražji telefoni boljši, hitrejši, delajo lepše slike itd, ampak stavim da mnogi (povprečni) uporabniki te razlike ali sploh ne zanimajo ali celo v praksi sploh ne bi niti zaznali. Sam bi si z lahkoto vsako leto privoščil najdražji (najboljši?) možen model pa mi to ne pade niti na kraj pameti. Pa tudi če bi ga planiral imeti 5 let. Enostavno se ne bi dobro počutil, ker bi vedno imel v glavi, da sem zadevo preplačal, da v bistvu ne rabim in ne izkoriščam. Tako da mene osebno zanimajo in privlačijo izključno price/performance zadeve. Moj 5 let stari Xiaomi Mi 9T Pro bo zdaj nadomestil Xiaomi 14T za 380€ - to bo celo največ kar sem do zdaj dal za pametni telefon (še to se mi zdi da sem dal preveč - čeprav pri nas za identičen model zahtevajo kar 699€ - kar je res noro!).

katimm ::

Gledam na spanskem xiaomi je veliko ceneje kot pri nas je mozno da poslejo v Slo kdo ve? Ali kako izvesti?

amacar ::

Lahko uporabiš posrednika, ki ti prepošlje v Slovenijo. Jaz sem tako lani marca preorderal xiaomi 14 za 500€. Uporabil sem https://shipping-address-spain.com/, pošiljanje za telefon + gratis tablica je stalo malo manj kot 30€.

LeXani ::

Dobri ste, ne vem kje najdete tako dobre akcije. Trenutno iščem 14t 12 256gb, pa najceneje je 375 eur s poštnino.
Čas prve prijave 04.11.2005

Kaj to zate ni dobra cena za ta telefon ? V naših trgovinah za identičen model zahtevajo kar 699€ !

damirj79 ::

Pa še malo poglejte, da res enako primerjate, ker Xiaomi 14 obstaja vsaj ti dve verzijo 8/256 in 12/512 in nadalje sem še sam ugotovil, da so nekateri brez eSIM podpore, ker niso global modeli.

Technics ::

LeXani je izjavil:

Dobri ste, ne vem kje najdete tako dobre akcije. Trenutno iščem 14t 12 256gb, pa najceneje je 375 eur s poštnino.

Ponavadi,ti na AliExpressu prodajajo refurbished telefone,kot nove.

_Denny_ ::

Samo v vednost - pri prvem vklopu Xiaomi (oz. vsaj Redmi Note 14 Pro 5G) veselo uporablja podatke še preden na 4. screenu vpraša za povezovanje na wifi. Ne vem, če je to posebnost Androida 14 ali te firme...tega še do zdaj nisem doživel na nobeni napravi do Androida 13. Sicer me 2€ za teh 49MB ne bo pobralo, a bi vseeno bilo lepo, če bi se stvar vzdržala. Žnj znamki Blackview z Androidom 13 to recimo uspeva...

Drugače pa je HyperOS grozen sistem. Naključni kitajski notificationi (kupljen pri nas, ni China rom), glasnost vseh stvari je vezana na zvonenje (screenshoti, unlock, dialtone itd., za notificatione je pod additional settings), nezmožnost brisanja ali vsaj disablanja nekaterih vključenih appov, manjka extended power menu, po izklopu developer options se povrnejo vse spremembe na default (vedno si vklopim "show taps" in skrijem dev optionse, zdaj skrivanje odpade), privzeto vključen randomize mac (in potem se pol ure zafrkavam zakaj mi na routerju ne gre nastaviti static dhcp leasa...sploh nisem vedel, da ta randomize mac obstaja). To je zaenkrat vse kar sem našel v eni uri uporabe.

Vem, da se da določene stvari urediti prek adb-ja in/ali roota (če za to Mediatek čudo sploh obstaja), samo se v času garancije ne bom igral s tem. Itak bo 99% časa ležal na omari tako kot vsak moj telefon do zdaj.

Btw na Bobu stvar zgleda podpira volte in vowifi oz. je vsaj prikazana ikona za vsakega. Če volte dela ne vem, mi je pa z vowifi uspelo sprejeti klic.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

ZveeZ ::

Bi koga zanimal rabljen 13t pro 12/512gb?

KTr1sk ::

Benny123 je izjavil:

Ja folk igra igrice al pa slika. Sam slike od mojega brezzrcalnega sony alpha so svetlobna leta pred katerimkoli telefonom. V bistvu je razlika šokantna. Sam povprečen človek nima jurja ali dva za fotica, plus ne cuti da mu je to vredno tega denarja.

Se strinjam, še vedno ni primerjave najboljši telefon in dober dlsr oz. brezrcalni so res ostri in lahko delaš izrez, kar pa na telefonu takoj postane nekakšen zmazek.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

_Denny_ je izjavil:

Samo v vednost - pri prvem vklopu Xiaomi (oz. vsaj Redmi Note 14 Pro 5G) veselo uporablja podatke še preden na 4. screenu vpraša za povezovanje na wifi. Ne vem, če je to posebnost Androida 14 ali te firme...tega še do zdaj nisem doživel na nobeni napravi do Androida 13. Sicer me 2€ za teh 49MB ne bo pobralo, a bi vseeno bilo lepo, če bi se stvar vzdržala. Žnj znamki Blackview z Androidom 13 to recimo uspeva...

Drugače pa je HyperOS grozen sistem. Naključni kitajski notificationi (kupljen pri nas, ni China rom), glasnost vseh stvari je vezana na zvonenje (screenshoti, unlock, dialtone itd., za notificatione je pod additional settings), nezmožnost brisanja ali vsaj disablanja nekaterih vključenih appov, manjka extended power menu, po izklopu developer options se povrnejo vse spremembe na default (vedno si vklopim "show taps" in skrijem dev optionse, zdaj skrivanje odpade), privzeto vključen randomize mac (in potem se pol ure zafrkavam zakaj mi na routerju ne gre nastaviti static dhcp leasa...sploh nisem vedel, da ta randomize mac obstaja). To je zaenkrat vse kar sem našel v eni uri uporabe.

Vem, da se da določene stvari urediti prek adb-ja in/ali roota (če za to Mediatek čudo sploh obstaja), samo se v času garancije ne bom igral s tem. Itak bo 99% časa ležal na omari tako kot vsak moj telefon do zdaj.

Btw na Bobu stvar zgleda podpira volte in vowifi oz. je vsaj prikazana ikona za vsakega. Če volte dela ne vem, mi je pa z vowifi uspelo sprejeti klic.

Kupi Honor in boš imel mir.

Samael ::

Danes pride 14-tka s mobileshop.eu - zelo hitro so poslali. Grem na update in, o ti šment ... Posodablja uro, dve, tri ... potem pa preneha, error. Spet uro, dve ... nakar ugotovim, da ta težava https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comment... še vedno povzroča preglavice, in to že več kot pol leta od odkritja.
Začasno odstranim Nova Launcher, poskusim znova in voila - nadgradnja na dvojko končana.

Upam, da ne bo treba pred vsakim updejtom odstranjevati 3rd party launcherja in da je to edina težava po migraciji z 12X. Prvi vtis 14-tke je sicer precej všečen, skoraj identičnih dimenzij kot 12-tka. Ima pa blazno izbočeno kamero.
Mimogrede, za razliko citiranega posta zgoraj, sam pri 12x & HyperOS nisem nikoli prejel/videl kakšnih kitajskih notifikejšnov. VoLTE in VoWiFi na 12-tki preko HOT-a delata. Pri 14-tki po vseh pripetljajih z upgrejdom danes še nisem prišel tako daleč :)
Samael != Samuel

Buggy ::

hehe...zato smo tukaj, sem imel iste tezave, pa sem hotel komu prisparat tezave. Sry

https://slo-tech.com/forum/t670401/p832...

Buggy je izjavil:

hehe...zato smo tukaj, sem imel iste tezave, pa sem hotel komu prisparat tezave. Sry

https://slo-tech.com/forum/t670401/p832...

O, pa res, hvala :) Toliko časa že od tega, pa še vedno ista težava.
Samael != Samuel

Jaz sem bil pri zadnjem update-u pogumen in sem sel all-in (ker sem poznal workaround) pa je slo cez. Je pa dejstvo da je NovaLaucher outdated as hell, sam brez nje mi ziveti ni. Vcasih se ji tudi brez update-a neki zjebe. Prestavis na stock-nazaj in spet na NovaLauncer in je vse kewl.

WizzardOfOZ ::

Zanimivo. Jaz sem imel podoben problem z ms launcherjem ampak samo do hyperos nadgradnje na 2.0. sedaj sem imel že novi update in se ta napaka ni ponovila, kljub inštaliranem third parrt launcherju.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

ni problem Xiaomi OS...NovaLaucher je crap, sam jo imam pa vseeno rad :))

Samael, pa region nastavi na nemčijo in naredi restart. Boš dobil 2.0.60 popravek za hyperos in januarski popravek za security.

Zgodovina sprememb…

no, ni treba, lahko pa ce si neucakan.

Ravnokar dobil 2.0.105.0 popravek in marčevski security update.

Hvala, bom imel na umu, ko te ta bistvene reči malo "popeglam", pa vstavim simki. Mi Mover in pa Nova launcher backup mi precej olajšata migracijo (to sem opazil že prej z A3 na 12-tko), ampak še vedno je tu pa tam kaj, kar je treba prilagoditi ročno, se v to ali ono reč ponovno prijaviti in podobno.
Zdaj, ko sem bral zapise za nazaj, vidim, da je bilo kar precej debate na to temo oz. da se vas je kar nekaj soočalo s omenjeno launcher težavo. Bi se lahko tudi sam spomnil, da pogooglam malce prej, kot pa po urah in urah updejtov v prazno. No, važno da zdaj dela.

edit.
aja, saj sem jaz tudi že na 2.0.105.0
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Uzivaj v super MINI telefoncku, pa ne pozabi ugasnit vsega nepotrebnega bloatware-a. Make it clean as it can be. Default ni za nas na tem forumu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

MrStein ::

_Denny_ je izjavil:

privzeto vključen randomize mac (in potem se pol ure zafrkavam zakaj mi na routerju ne gre nastaviti static dhcp leasa...sploh nisem vedel, da ta randomize mac obstaja).

Veži IP na hostname namesto MAC.

Ta randomize je sicer privacy feature.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

easyrider3 ::

Pa kaj a ne morejo narediti stabilno zadevo človek kupi telefon in naj bi delal ne pa poln zajebancije zato pa jaz ne mislim imeti več nikoli Xiaomi je Huawei ali Honor najbrž boljši.
Gledam brata,ko ima že več kakor 5-let Blackview telefon pa dela ves čas brez nekih zajebancij pa še cena je bila dobrih 150 Eur. Seveda kamera je res zanič ampak,če ne rabiš telefona za slikarjenje potem nima veze. Saj tudi ti Xiaomi telefoni za ceno okrog 300 Eur tudi ne delajo dobre slike,če ni zadosti svetlobe in vsak Samsung za podobno ceno in manj bolje naredi sliko.

kako lepo je biti sipmleton in ne razumet napisanega a ne?
Xiaomi dela cisto ok za vecino. Za NPCje je overkill, problem so doloceni outdated appsi na androidu (ja tud na Samsung in Huaweii) ki s kernelem ne delajo perfect FFS.
ZA tiste ki ostajajo na default karkoli jim firma pusha ne bo problema, ce kakrkoli modas in tweekas pa pac lahko nabases tudi na dolocene probleme, ki so resljivi in niso vedno vezani na faking znamko telefona. Sicer pa je to tehnicni forum in bi clovek pricakoval kaksen know-how sharing custom tweeking ne pa jeben default usage

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Zdaj v marcu je imel AliExpress Anniversary sell Honor 90 za 235€ Global verzija 8/256Gb ali Honor 200 za 295€ 12Gb/256Gb,kdor je kupil kaj od tega je naredil Top deal.

Technics je izjavil:

Zdaj v marcu je imel AliExpress Anniversary sell Honor 90 za 235€ Global verzija 8/256Gb ali Honor 200 za 295€ 12Gb/256Gb,kdor je kupil kaj od tega je naredil Top deal.

Honor 200 se dobi tudi na amazonu za cca 330€ 12/512 verzijo.

ivanuscha ::

Še vedno se ukvarjate s Xiaomiji in njihovim polomljenim softwerom? Če ne prej z updati zjahajo telefon. Probajte raje magari cenejši Samsung z OneUI. Jaz ne grem nikoli več na Xiaomija, potem šele vidiš kaj to pomeni profi izdelek.

Ganon ::

Ne vem, o čem govoriš. Ni moj prvi xiaomi in vse deluje brezhibno od prvega dneva. Popolno zadovoljstvo.

matobeli ::

Vsake toliko se oglasi da nam da vedet da je še vedno samsungov boi.

Problem je pri meni ker z dvema Xiaomi telefonoma nisem bil čisto zadovoljen in mislim,da ne bom nikdar več to znamko kupil a ,da bi šel kar na Samsung imam pa spet dvome saj sem prav pred Xiaomi telefonoma imel Samsung Note 4 kateri je bil res čista polomija ali pa sem samo naletel na takega kateri se je začel kvariti in zmrzovati kot nobeden telefon kar sem jih imel. Ta Samsung Note je po dobrem letu delovanja postal največje sranje saj je non stop zmrzoval,da je bilo potrebno baterijo ven jemati,da si ga lahko oživel.
Samsunga jaz ne bi rad ali ne upam ga imeti saj sem se z njim že dvakrat opekel in,če bi kupil neki manj znan Kitjski telefon in bi me kasneje začel zajebavati niti ne bi bil kaj preveč jezen ampak,ko ti pa znamka kot je Samsung zajebava potem pa je to en drek vse skupaj.
Zame najbolj boleče bi bilo pa še tisto,da kupiš neki samsung S25 kateri te začne zajebavati takrat bi pa znoru in vse tiste Korejce v Samsungu nalomu,glave stolku.
Prijatli že leta in leta tisti kateri imajo Iphone nimajo nekih problemov in tudi sam sem na lastne oči videl kako Iphone vleče veliko bolje signal Wifi kakor Samsung Note 4,Xiaomi Redmi Note 7 Pro,Poco X5 Pro z istim A1 operaterjem.
Nabava telefona za ceno okrog 1.000 Eur si jaz nikakor ne bi upal noben drug telefon vzeti kakor Iphone saj drugim ne zaupam,da bodo delovali nekaj let dobro.

Sploh ti sistemi v teh android telefonih nikdar korektno ne delujejo nisem imel še do sedaj telefona kateri bi pravilno deloval,ko nastaviš na samodejno svetlost zaslona in čisto vsi kar nekaj po svoje delujejo.

Najbrž imajo tiste senzorje za svetlobo čist u pizdi ali pa njih slabo obdela program,sistem ali kar že mora

Zgodovina sprememb…

Najolj enostavne lasnosti na telefonu bi morale delovati pri vseh proizvajalcih saj tričetrt teh funkcij je res neobveznih.
Pri Xiaomi mi gre na jetra tudi ta priporočila katera ves čas prikazuje telefon in sicer nonstop priporoča in meče ikone za igre pa jebejo se naj oni kaj to sranje mi ves čas se prikazuje po zaslonu.

Pics or didnt happen.

Men nobenih priporočil ne meče.

Dimnik ::

ivanuscha je izjavil:

Še vedno se ukvarjate s Xiaomiji in njihovim polomljenim softwerom? Če ne prej z updati zjahajo telefon. Probajte raje magari cenejši Samsung z OneUI. Jaz ne grem nikoli več na Xiaomija, potem šele vidiš kaj to pomeni profi izdelek.

Aaahahaaaah....kupi xiaomija za enak denar kot samsunga pa potem dalje...
Samsung profi izdelek, pa kake mečeš...to misliš a serijo 22 , 33 ali kaj so?

Pa da ne boš pameten, imam s23+ samo zaradi snapdragona.

Če že daješ neke alternative, potem sigurno prej honor kot samsung

Evo slika kjer so prikazane ikone aplikacij iger in samo zgornje tri so instalirane ostale pa priporočene.
Samo eno igro lahko imam na telefonu pa bo non-stop to sranje priporočilo metalo druge igre gor na zaslon, če bi si jo hotel naložiti.

Pozabil sem povedati tudi,da že dolgo odkar je prišel tisti Hyper Os mi sedaj tudi ne prikazuje zgoraj v vrstici ,da imam alarm vključen.
Tudi to je sedaj moteče saj moram večkrat pogledati ali imam alarm vključen saj nimam nobenega obvestila zgoraj zraven ure v vrstici kakor je bilo včasih.

priporočila iger Xiaomi

priporočila iger Xiaomi

Da vidmo kaj bo sedaj po tej posodobitvi

posodobitev

posodobitev

Zgodovina sprememb…

klikneš na nastavitve (desno zgorja zobnik) v app drawerju in izklopiš drsnik za priporočila

Verjetno je potrebno odkljukati stran priporočila pa bo prenehalo vsaj tako bi moralo biti a ne?

priporočila

priporočila

Pri men je prav "priporočila aplikacij".

Mogoče bi moral tudi privzete skupine opustit in nardit svoje.

easyrider3 je izjavil:

Najolj enostavne lasnosti na telefonu bi morale delovati pri vseh proizvajalcih saj tričetrt teh funkcij je res neobveznih.
Pri Xiaomi mi gre na jetra tudi ta priporočila katera ves čas prikazuje telefon in sicer nonstop priporoča in meče ikone za igre pa jebejo se naj oni kaj to sranje mi ves čas se prikazuje po zaslonu.

Kje dobiš taka priporočila? Jaz jih še nisem videl na xiaomi 14.

Pinturicchio ::

Stokrat je blo že povedano da reklame in priporočila imajo samo Redmi serija telefonov, medtem ko jih flagshipi nimajo.

_Denny_ ::

Samael je izjavil:

Mimogrede, za razliko citiranega posta zgoraj, sam pri 12x & HyperOS nisem nikoli prejel/videl kakšnih kitajskih notifikejšnov.

Themes in nek Mi Tiktok klon sta vsake pol ure pošiljala neke kitajske notificatione s tono emojijev (ime appa na vrhu notificationa je tudi bilo v kitajščini, zato nisem takoj ugotovil)...sem jih blokiral in je trenutno mir. Pregledal sem tudi čisto vse appe in izklopil suggestions in promotions kjer je bilo to mogoče. Zanimivo, da ima nek 300€ telefon toliko tega sranja, kak Blackview ali Doogee za 100€ pa ne.

Zdaj se še samo morem rešiti tečnarjenja Cleanerja, ki bi mi rad večkrat dnevno na vsak način zbrisal ogromnih 0MB nesnage; tega ne bom onemogočal, ker mogoče v prihodnosti pride kdaj prav :))

Da vidimo, če bo to Redmi 14 5G Pro čudo zdržalo 5-10 let tako kot sta mi Sony Xperia X10i in Huawei P8Lite...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

matobeli je izjavil:

Vsake toliko se oglasi da nam da vedet da je še vedno samsungov boi.

O čem pa ti govoriš, nekaj na pamet. Imam ogromno Xiaomi naprav. Starejši Samsungi, še s TouchWiz so bili res bolj zanič, takrat sem tudi jaz šel na Xiaomija in bil navdušen kaj dobiš za ceno. Ampak stvari so se spremenile, OniUI je speglana zadeva z neprimerno več nastavitvami kot HyperOS. Pa recimo Secure Folder, DeX in SPen, brez konkurence. Sam imam sicer S23 Ultra. Updati so 1x mesečno in vedno deluje vse odlično. Težko pa je nekaj opisovat, če si zahtevnejši uporabnik moraš sam sprobat razliko. Kot bi primerjal Mercedesa z Renaultom.

Imam tudi Poco X6 Pro, odkar sem updatal na HyperOS 2.0, so ikone čisto majhne, brez možnosti uporabne nastavitve velikosti. Totalno neprofesionalno. Zdaj je prišel Poco F7 Pro in Ultra, in za 700€ ne dobiš esim, kar je enostavno smešno. Esim je ena najbolj uporabnih zadev, še posebej če potuješ.

Verjamem pa, da so njihovi najdražji telefoni boljši, logično. Razen mogoče malo boljše kamere, pa ni varjante da bi hotel imet kitajca za tako ceno.

Časi ko so bili iPhoni bolj stabilni so tudi že zdavnaj mimo. Vsak pa bi moral zadeve sam sprobat in si ustvariti svoje mnenje.

Lp iz Pekinga

Benny123 ::

Settings - search Icon

Benny123 je izjavil:

Settings - search Icon

Vem, ne izgleda več normalno, minimalno se jih da povečati, ampak ne izgleda več vredu. Podobno so pokvarili Mi Pad 5, po enem večjem updatu se ni dalo več nastaviti koliko ikon hočeš v vrsto...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ivanuscha ()

To je eden od razlogov, zakaj imam rad 3rd-party launcher (v mojem primeru Nova Launcher). Ne glede na to, na kateri telefon migriram, je videz vedno enak oziroma domač.
Z uvozom backup-a launcherja se mi ni treba ukvarjati niti kaj dosti z nastavitvami, razporeditvijo itd. kar se izgleda tiče. Praktično vse postavi nazaj tako, kot je bilo na prejšnjem telefonu.
Samael != Samuel

Jaz sem samo na xiaomijih uporabljal "lawnchair". Na ostalih telefonih, ki sem si jih lastil so launcherji dovolj "normalni", da te potrebe ni.

MrStein ::

easyrider3 je izjavil:

Prijatli že leta in leta tisti kateri imajo Iphone nimajo nekih problemov in tudi sam sem na lastne oči videl kako Iphone vleče veliko bolje signal Wifi kakor Samsung Note 4,Xiaomi Redmi Note 7 Pro,Poco X5 Pro z istim A1 operaterjem.

Kaj ima operater veze z WiFi?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Istega operaterja A1 pa oba sva bila v istem prostoru v delavnici pa je IPhone imel dve črtici moji telefoni pa vedno komaj eno črtico od petih.

Opkow ::

Seveda. Je že precej let nazaj Steve Jobs podučil uporabnike iPhona, kako morajo pravilno držat telefon, da rešijo problem slabega signala, z njegovo famozno izjavo 'Don't hold it that way'.
««
383 / 384
»»