» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
309 / 381
»»

Ganon ::

itak37 je izjavil:

ze 5 dni naj bi bil v Sloveniji

Ne, ni. Čaka v Španiji.

Vm1999 ::

Jaz sem Poco F2 Pro dobil v dveh dneh, iz Honorbuy EU, vzel 256gb varianto.
Za 400 EUR ga dobiš (128gb) iz Amazon.de, ne vem zakaj bi naročal iz Kitajske za isti denar...

Zaenkrat zadovoljen, sploh z nameščenim Gcam-om (enostavno, brez root-a). Selfie kamera dela veliko boljše slike z Gcam. Night Sight dela presenetljivo dobre slike v slabi svetlobi.

Ima pa MIUI nekaj bug-ov... ni čudno, ko pa izdajajo toliko različic istih aparatov za razlicne regije.
Npr. backup telefona (nastavitev) na Google account ni deloval, uredil z usb-debugging.
Status bar je po updatu na miui 12 črne barve na svetlih ozadjih - neumnost, da ni večje..
Pri Cast-anju vsebin izgine "kontroler glasnosti" in lahko uravnavaš le predvajano vsebino - ostale možnosti izginejo. To na RN5 deluje normalno npr.

Če odmislim napake MIUI: zelo odziven telefon, hitro polnenje, velika baterija, zadovoljive slike. Čitalec prstnih odtisov je sprva deloval zelo dobro, po namestitvi zaščitnega stekla pa dosti slabše - mogoče je problem v steklu, namreč pri enem drugem telefonu deluje tudi z nameščenim steklom.

Je pa telefon kar težak za enoročno uporabo in malo težji na zgornji strani, tako da ima človek občutek, da se bo zvrnil iz roke.

Brainstorm ::

Katero verzijo Gcama uporabljaš?

"GCam 7.3.018 by Urnyx05; Version: 2.0"

Namestil pred slabim mesecem, potem nisem več spremljal novejših verzij. Med preklapljanjem v kakšno funkcijo, ki jo telefon ne podpira, se app zapre (sesuje). Ostalo deluje: photo, video, portrait, slow mo, 360 panorama, night sight, macro...

Selfie kamera se mi zdi dosti boljša. Portrait mode tudi, sploh kadar je zadaj svetloba.
360 panorama, Night Sight in ostalo je tudi zanimivo. Astrophoto nisem poskusil, mislim da v tej verziji ne deluje.

Drugače pa telefon dela res dobre Macro slike. Saj bi se tudi jaz raje odločil za telephoto 3x optični zoom in OIS, če bi imel izbiro, ampak to ima le kitajski K30 Zoom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vm1999 ()

Brainstorm ::

Hvala, si jo bom naložil, ko ga dobim. Je pa trenutno najnovejša verzija 2.1
https://www.celsoazevedo.com/files/andr...

itak37 ::

Ganon je izjavil:

itak37 je izjavil:

ze 5 dni naj bi bil v Sloveniji

Ne, ni. Čaka v Španiji.

Sem preveril na GLS tracking, danes je iz Nemčije prišel v Avstrijo, upam da bo ta teden prišel.

borisk ::

če je že v avstriji, ga boš dobil naslednji dan. jaz sem RN9pro naročil v španski trgovini, in sem ga dobil točno v enem tednu

jocoj ::

Ni nujno. Jaz imam enega v "Ansfelden, Austria" preko GLS od torka in še ni prišel. Verjetno jutri.

flameir ::

MI 10 Ultra

Tole je glede na ceno in tale review res zverina. Mnenja?

Hydros ::

Nažalost je namenjen le za kitajsko (brez LTE B20 + china rom)

johanblond ::

Kaj priporočate v rangu ~ 150 € (zamenjava za Note 5).
- povprečen uporabnik, bolj kot specifikacije me zanima uporabniška izkušnja (npr. da se ne greje, itd.)
- brutalna računska moč ni pomembna, ceni se dobra kamera (zadnja, selfijev ne delam)
če je smisleno, je lahko tudi kakšen evro več (do 200 €), enostavno ne bi dajal preveč za telefon (da se ne sekiram, če pade na tla itd.)

aborko ::

Verjetno je zate najboljša izbira note 9s. Super baterija, varčen in hiter proc, glavna 48mp kamera, ki je s Gcam zelo solidna + uporabna 5mp macro kamera. Jst prodajam tahudo 9s verzijo 6GB ram in 128GB za 190€, nov, samo stesiran. Za to ceno pomoje ne dobiš nič primerljivega.

Luka99 ::

a mislis da telefon brez b20 frekvence pa ne dela v slo al kaj?? cist normalno dela, tudi lte tako da ne vidim problema tukaj, kaj eni tolk komplicirate, sicer pa bo ziher prisel se global version, tako da brez skrbi....

Hydros ::

Seveda dela problem je da z telefonom ki nima B20 boš hitreje brez 4G kot z telefonom ki ima (sem imel telefon brez B20) da se preživet tudi z telefonom brez B20 priporočal pa ne bi
https://www.a1.si/omrezje/o-kakovosti-s...
Global verzije ne bo
https://www.xda-developers.com/xiaomi-n...

Upam da ves da je vazno tudi, kje se najvec nahajas glede lte postaj, nebi tukaj. Glede global verzije pajaz ne verjamem vsem tem clankom tako, da bomo najbolj sami videli kako bo z izidom, to je le napoved....

husky1 ::

Imam počen lcd ravno čez sprednjo kamero na mi8. Kje naj vzamem lcd, da je dobre kvalitete?

Skyfall ::

THE REAR CAMERA OF THE REDMI NOTE 9 SERIES HAS A SERIOUS DUST ISSUE

https://www.gizchina.com/2020/08/23/the...

The Wiber ::

husky1 je izjavil:

Imam počen lcd ravno čez sprednjo kamero na mi8. Kje naj vzamem lcd, da je dobre kvalitete?

Boš moral iskati za AMOLED zaslone, ki pa niso tako poceni kot LCD-ji.

The Wiber je izjavil:

husky1 je izjavil:

Vprašanje se je glasil, kje naj vzamem...

okica11 ::

Uporablja kdo Amazfit Bip. Razmišljam da bi iz nagradil moj Mi band 3. Je bistveno dražji Amazfit GTS toliko boljši? Bip lite me ne zanima, ker nima GPS.

robertko ::

husky1 je izjavil:

The Wiber je izjavil:

husky1 je izjavil:

Vprašanje se je glasil, kje naj vzamem...

Tukaj naj bi prodajali original dele:

https://dragon-tt.com/xx.aspx?id=730

Cena cca 80€ z Europe direct line shipping,kjer zraven piše :It can not mail battery. Estimate一Delivery Time is 7-20 days. Tracking website: www.17track.net. No need to pay custom fee.Re-delivery available ,but you need to pay extra 6USD.
Če se odločiš, jih vprašaj če zadeva s to poštnino gre mimo carinske pošte.

hey husky 1 odkupim mi8 ce si za mi pisi zs. lp

fraising ::

Pozdravljeni,

kaj bi se bolj splacalo, Xiaomi note 9 pro ali note 10 lite?

Hvala.

Lp.

facepalm ::

Mi Note 10 lite

Mi Note 10 lite, boljsi senzor, baterija, ekran, procesor....

Luka99 je izjavil:

Super telefon, ne rabim še menjat.

aiko ::

husky1 je izjavil:

Luka99 je izjavil:

Super telefon, ne rabim še menjat.

Če kupuješ ekran kupi z "with frame" da se ti ne bo treba zaje****** z menjavo ekrana. samo beterijo in elektroniko menjaš in si dober. Poleg tega ga sam ne boš nikoli uspel zamenjat da ne bo opazno + nevarnost da ga počiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aiko ()

menjam ekrane na telefonih in verjemi da noben niti ne opazi ker je skoraj fabrsko ali pa se bolse zaliman, ce se pa lotis tako malo amatersko ja se pa zna marsi kaj zalomit...

Cunami80 ::

Svojega pocofona sem dal na tovarniške nastavitve. Sedaj mi pa že 7 ur melje. Koliko časa bo trajalo, da se mi bo nastavil na tovarniške nastavitve?

facepalm ::

Cunami80 je izjavil:

Svojega pocofona sem dal na tovarniške nastavitve. Sedaj mi pa že 7 ur melje. Koliko časa bo trajalo, da se mi bo nastavil na tovarniške nastavitve?

Si pa potrpezljiv:))
Resetiraj (pwr+vol down). Kar je imel za opravit je ze opravil. Ce ni, ponovi ponastavitev.

MxxW5 ::

Moral bi kupiti nov telefon, saj sem svojega trenutnega Poco F1 obljubil ženi. Ampak ne vem, verjetno bom še malo počakal, saj po hitrem pregledu tegale topica in običajnih trgovin (GB, BG, Mishop) ni nekih apetitlih ponudb trenutno na voljo. 9S ima menda probleme s prahom v kameri (pa tudi sicer ne vem, zakaj bi šel iz flagshipa na middle), Poco F2 je pa drag ko marija (450-500 EUR), pa nima niti 120 Hz ekrana. Za 300 EUR (kolikor sem dal za Pocota - še manj - 280) pa ne dobiš ničesar pametnega. Najbolje bo počakati pol leta, da pridejo 120 Hz ekrani v srednji razred.

Kripto mesi ::

PocoF2 dobiš za 320€ (379$) iz EU skladišča: https://www.aliexpress.com/item/4001034...

kako dobis za 379$ meni pise 389$

Seller ima še popust, ki se samodejno doda ob naročilu: "instant discount: US $10.00 off per US $11.00"
Sem ravno včeraj zvečer naročil :)

325€ ko dam v kosarico

nekaj se se pozabil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Luka99 ()

mogoce se pri konvertanju iz € v $ kaj zmotijo na aliju ali pa si prisvojijo nek fee kot paypal...

Plačaj v $ ne v €. MEne je preko Revolutovega tečaja prišlo 320.xx€

mene pa 219,08€ preko n26 tečaja haha hvala ti za tole... upam da dobimo cim prej...

sicer kokr vem je to mastercardou tecaj in je za vse enakopraven. edino ce mas viso revolut...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Luka99 ()

-valvoline- ::

Se dobijo kje starejsi modeli, konkretno mi6, novi, za normalno ceno?

jure789 ::

Prosim pomagajte mi tisti ki ste kupili Poco 2 preko Aliexpresa za 320 eur. Kako je z garancijo ? Ali je sploh kakšna garancija. Kakšen je rok dobave in ali je to res končni znesek, carina itak ni ker je iz EU skladišča ?

Hvala in lp

afna1972 ::

Pozdrav, do sedaj sem upoarbljal huaweia(mate 20 lite), sedaj pa je počasi čas za nekaj novega. Huawei p40 lite mi ni ok zaradi sinhronizacije googl foto,skupin itd( ne osvežuje, zahteva skozi prijave)..zato počasi gledam xiaomije.
Xiaomi note 9 pro ali note 10 lite,lahko kaj podobnega.
Berem po forumu o nekih nalaganjih, rotanju,flashih,customih..Ali je potrebno res kaj popravljati navadnemu smrtniku, kako je z porabo baterije ..

Uporabljam dual sim, prenos podatkov skozi,bluetoth skozi,lokacija skozi,wifi skozi.

jure789 je izjavil:

Prosim pomagajte mi tisti ki ste kupili Poco 2 preko Aliexpresa za 320 eur. Kako je z garancijo ? Ali je sploh kakšna garancija. Kakšen je rok dobave in ali je to res končni znesek, carina itak ni ker je iz EU skladišča ?

Hvala in lp

Jest sem ga naročil iz ES skladišča, dobil po enem tednu brez carine. Garancija je na Kitajskem, upam da je ne bo treba uveljavljat:))

afna1972 je izjavil:

Pozdrav, do sedaj sem upoarbljal huaweia(mate 20 lite), sedaj pa je počasi čas za nekaj novega. Huawei p40 lite mi ni ok zaradi sinhronizacije googl foto,skupin itd( ne osvežuje, zahteva skozi prijave)..zato počasi gledam xiaomije.
Xiaomi note 9 pro ali note 10 lite,lahko kaj podobnega.
Berem po forumu o nekih nalaganjih, rotanju,flashih,customih..Ali je potrebno res kaj popravljati navadnemu smrtniku, kako je z porabo baterije ..

Uporabljam dual sim, prenos podatkov skozi,bluetoth skozi,lokacija skozi,wifi skozi.

Bi rekel da best buy je trenutno note 10 lite ali poco f2 pro. Če kupiš globalen model, dobiš global ROM gor, imaš
nameščenih precej xiaomi appov (bloatware). Lahko pa instaliraš xiaomi EU rom, ki bazira na zadnjemu CN romu,
z odstranjenim bloatwareom. Potrebno je odkleniti bootloader in nato instalirati xiaomi EU rom. Sicer pa tudi global rom deluje spodobno.Baterija na poco f2 pro je zelo dobra, bi rekel da zdrži 2 dni povprečne uporabe.

6151 ::

ali pa samo uporabiš xiaomi debloater ;)
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

Saj tudi Samsung in Huawei prideta z bloat-om... Včasih smo imeli bloat od operaterja (mobitel/simobil)... folk res pretirava s tem.

In ja, lahko uporabljaš brez da bi karkoli root-al in menjal ROM, seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vm1999 ()

afna1972 ::

Kolikor razumem moram kupiti mi 10 lite brez oznake global ali z oznako. Nebi rad imel kar nekaj app brez veze, nisem pa tudi vešč nekaga hudega softwerskega odstranjevanja.

Vzameš Global.

stara mama ::

Luka99 je izjavil:

a mislis da telefon brez b20 frekvence pa ne dela v slo al kaj?? cist normalno dela, tudi lte tako da ne vidim problema tukaj, kaj eni tolk komplicirate, sicer pa bo ziher prisel se global version, tako da brez skrbi....

Tako sem jaz poslušal pametnjakoviče tule gor, ko so mi govorili, da ne rabim B20.
Kaj se je zgodilo? Zdaj ko sem spremenil lokacijo bivanja je tu dosegljiv samo B20 signal (in to odlično), vse ostalo odpade. Še 3G ne deluje uporabno.
Če bi počakal kak mesec na globalno verzijo, pa teh težav zdaj ne bi imel.

flameir ::

stara mama je izjavil:

Luka99 je izjavil:

Tako sem jaz poslušal pametnjakoviče tule gor, ko so mi govorili, da ne rabim B20.
Kaj se je zgodilo? Zdaj ko sem spremenil lokacijo bivanja je tu dosegljiv samo B20 signal (in to odlično), vse ostalo odpade. Še 3G ne deluje uporabno.

Je bilo dosti napisano, da ne bo povsod delovalo. Nekje dela, nekje ne. Sam nebi nikoli vzel, če nima B20.

stara mama je izjavil:

Luka99 je izjavil:

katerga operaterja imas?
««
309 / 381
»»