» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
257 / 379
»»

SumTingWong ::

Pravi on Japonci ... :))

https://www.sonymobile.com/global-en/pr...

Tole pride kmalu ven s strani Sonyja. Letošnji flagship.

Universe ::

eno vprašanje, nasveti dobrodošli.
odločam se za nakup pocophone ali mi8 (pro) - katerga bi izbrali in zakaj. denar ne igra vloge.
Rabil ga bom takoj, tako, da čakanje na neke nove modele odpade.
hvala
lp

drzni86 ::

Za eno pomoč bi prosil... Kako nastaviti A2 Lite, da bo pri prejemanju MMS sporočil sam prižgal podatkovno povezavo in prejel MMS.

Hvala!

MrStein ::

dexterboy je izjavil:

Vsak telefon jo ima :)
Mene moti najbolj to, da se ekrani OŽAJO, kar sem opazil že pri mojem RN6pro.
Ali je res folku egotrip navpično branje?
Še japonci so to ukinili...

:)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Stari maček ::

GeForce__GTX je izjavil:

Ali ima Xiaomi Pocophone F1 kakšno slabost?

Ima, in to veliko. Pred plehpičkami se ne moreš z njim hvalit.

miha188 ::

MrStein je izjavil:

miha188 je izjavil:

Zdravo,

Me zanima, če kdo ve v čemu je štos v pošiljanju slik in video posnetkov iz redmi note 6 pro, saj se kvaliteta pri prejemniku občutno poslabša (kockasta slika)? Enako težavo sem imel že z Redmi Notom 4 pro.

Zadnjič je nekdo eno opcijo glede tega omenjal.
Preveti nastavitve.

Sicer pa je to ena najbolj nadležnih funkcij, se mi je nedavno na Skype zgodilo, sicer ne na xiaomi napravi.

Sem gledal pa nič pametnega ne najdem... Zanimivo mi je, da se to pojavlja pri obeh modelih.

Ahim ::

SumTingWong je izjavil:

Pravi on Japonci ... :))

https://www.sonymobile.com/global-en/pr...

Tole pride kmalu ven s strani Sonyja. Letošnji flagship.

OT: mislim, da je hotel povedati, da so Japonci pogruntali zapis od leve proti desni (yokogaki) in ne vztrajajo vec izkljucno pri navpicnem zapisovanju (tategaki) in posledicno branju.

Universe je izjavil:

odločam se za nakup pocophone ali mi8 (pro) - katerga bi izbrali in zakaj. denar ne igra vloge.
hvala
lp

tole:
https://www.amazon.it/Xiaomi-Smartphone...

@Ahim: Mogoče sem too dumb, ampak ne razumem. Jaz sem ga razumel, da ga moti ožanje mobitelov, da so le še Japonci pametni pri temu in tega ne delajo. Pa vendar bo njihov next flagship eden najožjih telefonov oziroma zelo podolgovat.

louser ::

Ta od Sonyja bi bil idealen, če bi bil zložljiv.
22:9 *2

SumTingWong je izjavil:

Universe je izjavil:

hvala
lp

tole:
https://www.amazon.it/Xiaomi-Smartphone...

V Slo ga ni mogoče kupiti predvidevam? bo treba počakati še malo, saj ga bom kupil na firmo.
hvala za predlog.

bomo videli kako bo... v Mi shipu sploh nimajo info o predvideni dobavi...
na amazon ga v bistvu tudi ni, do konca meseca ni dobav, nihče ne pošilja v SLO
težko je dobiti tel te dni :/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Universe ()

musicfreak ::

louser je izjavil:

V bistvu ni porazen. Ti si zgolj žrtev clickbaita.
Razen pokanja pri zelo močnem upogibanju, neke škode ni. Steklo je v redu, gumbi so plastik fantastik, kar je za pričakovati. Senzor prstnih odtisov je zaščiten, kamera pravtako.
Pač to pretirano upogibanje ga uniči. Tisto, ki ga pri normalni zlorabi naredi uporabnik gre še vedno IMHO skozi.
Za 150eur drag telefon se lahko še kar pohvali proti nekaterim dražjim pacarijam (Apple, tebe gledam)

za tale telefon ne vem, ampak kaj je meni prestal ze vse redmi note 6... vsaj 30x mi je ze padel na tla in enkrat celo ko sem tekel na letaliscu se po betonu kotalil vsaj 3 metre in nobenih poskodb razen normalnih par praskic na plastiki...ampak ekran pa brez poskodb pa nimam gor nobene zascite

koc77 ::

Ne morem se odločiti med mi 8 in redmi note 7. Glavno prednost mi 8 vidim v OIS fotoaparata, ki zagotavlja ostre slike tudi v temnejšem oklolju, kar zelo pogosto potrebujem. Če bi imel note 7 OIS bi ga gotovo vzel, kako mislite, da se note 7 obnese v temnejšem okolju? Že popochone dela precej slabše slike ponoči... https://www.smartphonehrvatska.com/2018...

bmwwww ::

GeForce__GTX je izjavil:

Ali ima Xiaomi Pocophone F1 kakšno slabost?

Ja, meni pri normalni uporabi zdrži baterija samo 2 dni :-)

kanarin ::

Prihaja nov MIUI 10 update.

Kar se men osebno tiče upam da ta novo "Show charging status and power level on the information screen" pomeni, da tudi vrnejo nazaj stari prikaz stanja baterije v notification bar (ločeni ikoni baterije in procenti zunaj) - čeprav se mi zdi da po napisanem tega (žal) ne bodo spremenili.

Kaj ta tema je zamrla ? Čudi me, da od sobote ni noben nove objave , pa se je vedno kaj objavljalo vsak dan...

gregor ::

očitno bo kmalu prišel redmi 7, pozor brez note ;)

dexterboy ::

Hotel sem povedati to, kar je napisal @Ahim; da so še jaonci prešli iz navpičnega v vodoravno pisanje. Z novimi telefoni in ožanjem ekranov pa se res počutim "đapaneze" ko pregledujem vsebino na telefonu. Ampak, sej štekam. Za vsem stoji denar. In če ugotovijo, da notification bar v črno beli barvi privablja kupce in dviga profit, bo notifiaction bar kmalu povsod črno bel ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Steinkauz ::

gregor je izjavil:

očitno bo kmalu prišel redmi 7, pozor brez note ;)

Če bo tko nej ga kr majo
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_7...

Vanadium ::

Kaj pa kaki novi A3 z andriod one? Se že kaj govori? Načeloma sem se zdej napalil na redmi note 7 pro če bo cena normalna okol 200-220€

tofast ::

Evo, če koga zanima od naročila do današnje dostave na GB iz Kitajske za Pocophone 23 dni.

Vanadium ::

Kok je kaj varno kupovati na mishop.si? Na bizi sem videl da so to ustanovitelji geekbuy. Je že kdo uveljalvljal garancijo?

l.p.

robertko ::

sm4rt4ss ::

Vanadium je izjavil:

Kok je kaj varno kupovati na mishop.si? Na bizi sem videl da so to ustanovitelji geekbuy. Je že kdo uveljalvljal garancijo?

l.p.

Kupil že par telefonov. Brez problemov. Garancije mi še ni bilo potrebno uveljavljati.

KTr1sk ::

robertko je izjavil:

https://www.gsmarena.com/check_out_thes...

izgleda, da bo treba počakat na Pro verzijo, če je toliko boljša od navadne Redmi note7
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

jb_j ::

KTr1sk je izjavil:

robertko je izjavil:

https://www.gsmarena.com/check_out_thes...

izgleda, da bo treba počakat na Pro verzijo, če je toliko boljša od navadne Redmi note7

Zanimivo, da bo imel redmi note 7 pro, night mode (oz. sight) pri fotografiranju.
Čeprav bo najbrž MIUI os.

KTr1sk ::

tukaj je že kdo kupoval? piše da je iz EU skladišča
https://www.honorbuy.com/1627-redmi-not...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

jocoj ::

Pride hitro, je pa še poštnina 16 EUR.

Za pravi telefon sem se odločil!
http://m.racunalniske-novice.com/index....

MrStein ::

pridobil še podporo za zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo

Povprečno? A ima VRR?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bbobst ::

Včeraj sem ,ko sem zasledil, da je Pocophone dobil nov MIUI 10.2.3, počekiral v Posodabljanje sistema, kjer mi ga je tudi ponudil.Ker sem imel skoraj prazno baterijo, sem ga napolnil in ko sem nato hotel nadgraditi, mi posodobitve ni več ponudil, ne včeraj ,ne danes.Zakaj ?

skodars ::

Anney ::

Jah, namesto plastičnega ohišja bodo dali alu + steklo in dvignili ceno, pa malo fore majo še pri amoled.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Naslova tega članka ne razumem najboljše "Xiaomi bo odslej prodajal precej dražje, vendar boljše mobilne telefone"

Kaj pa manjka recimo trenutnim flagshipom , tore Mi9 in Mi Mix3 ? V čem niso (že zdaj) dobri ? Kaj bosta ta dva telefona po novem stala 1.000 € ?

Ali pa to pomeni, da Xiaomi da se umika iz budget segmenta (pod 200 €, serija A pa celo pod 100 €) ? Torej da REDMI serija pač ne bo več budget ampak midrange (po cenah) , torej v rangu recimo Samsung Axx serije ?

Dimnik ::

Anney je izjavil:

Jah, namesto plastičnega ohišja bodo dali alu + steklo in dvignili ceno, pa malo fore majo še pri amoled.

Hmm, tebi ni glih poznana zadeva xiaomi, to imajo že sedaj

Anney ::

Dimnik je izjavil:

Anney je izjavil:

Potem bodo samo dvignili ceno, kot ostali. Vem samo da F1 ima plastiko, prav tako ostali pod njemu. Mi9 je rang višje ima Amoled in keramiko, SE aluminij. Torej zakaj se dražijo? Kateri je naslednji kitajski nizkocenovnik s premium features?
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

BMK za aluminij, keramiko in steklo. Važno je, kaj je not. Ohišje iz karbona in gumi vogali so moj ideal. Če dajo poleg solidne kamere in vrhunskega procesorja še 10 GB rama in 512 roma, jim dam 600 €. In to je limit.

Anney je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Anney je izjavil:

Potem bodo samo dvignili ceno, kot ostali. Vem samo da F1 ima plastiko, prav tako ostali pod njemu. Mi9 je rang višje ima Amoled in keramiko, SE aluminij. Torej zakaj se dražijo? Kateri je naslednji kitajski nizkocenovnik s premium features?

Jao, jao, daj malo poglej iz česa so mi serije od mi5 dalje in mi mix serije...mi8 ima že sedaj za okvir neko extra serijo aluminija 7000 ali nekaj takega in je steklen z amoledom...tako, da ne piši nekaj na pamet, raje se zadrži ali poćakaj na razplet...

facepalm ::

sej lepo pise, da se drazijo zaradi delnicarjev, katerim je 5% profit na napravo premalo.
Na sreco to velja le za Xiaomije. Redmi in Poco sta loceni podjetji. Verjetno je to tudi razlog, zakaj so jih ustanovili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Dimnik je izjavil:

Jao, jao, daj malo poglej iz česa so mi serije od mi5 dalje in mi mix serije...mi8 ima že sedaj za okvir neko extra serijo aluminija 7000 ali nekaj takega in je steklen z amoledom...tako, da ne piši nekaj na pamet, raje se zadrži ali poćakaj na razplet...

Pri aluminiju serije 7000 ni nic "ekstra" - stevilka ti samo pove za kaksno zlitino gre (in takih zlitin, ki se zacnejo s 7xxx, je precej).

Pri izdelkih, kjer uporabljajo tovrstne ozanke za reklamiranje "kvalitete", si lahko preprican edinole v to, da navedeno nima nobene zveze z izdelkom. Primer so recimo nozi, kjer se proizvajalci hvalijo s "420J surgical steel" in podobnimi bedarijami, pozabijo pa povedati, da je tam skalpel za enkratno uporabo in gre po uporabi v smeti/reciklazo, ti pa kupujes izdelek z drugacnim profilom za leta uporabe.

Enako je s kaksnim "aerospace-grade" aluminijem, ki se uporablja npr. za dele trupa, kar nima z mobilnim telefonom nobene zveze - katerakoli zlitina aluminija bi bila lazja od npr. jekla.

Pac marketniski nateg za ljudi, ki ne znajo brati.

plizzzzzz ::

koc77 je izjavil:

Ne morem se odločiti med mi 8 in redmi note 7. Glavno prednost mi 8 vidim v OIS fotoaparata, ki zagotavlja ostre slike tudi v temnejšem oklolju, kar zelo pogosto potrebujem. Če bi imel note 7 OIS bi ga gotovo vzel, kako mislite, da se note 7 obnese v temnejšem okolju? Že popochone dela precej slabše slike ponoči... https://www.smartphonehrvatska.com/2018...

ce na poco f1 naložiš google pixel camero potem dela ene trikrat boljse fotke. pred posodobitvijo Androida je to trajalo pol minute, sedaj je v trenutku.

edino kar manjka pocotu je nfc

Ahim je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Pri aluminiju serije 7000 ni nic "ekstra" - stevilka ti samo pove za kaksno zlitino gre (in takih zlitin, ki se zacnejo s 7xxx, je precej).

Pri izdelkih, kjer uporabljajo tovrstne ozanke za reklamiranje "kvalitete", si lahko preprican edinole v to, da navedeno nima nobene zveze z izdelkom. Primer so recimo nozi, kjer se proizvajalci hvalijo s "420J surgical steel" in podobnimi bedarijami, pozabijo pa povedati, da je tam skalpel za enkratno uporabo in gre po uporabi v smeti/reciklazo, ti pa kupujes izdelek z drugacnim profilom za leta uporabe.

Enako je s kaksnim "aerospace-grade" aluminijem, ki se uporablja npr. za dele trupa, kar nima z mobilnim telefonom nobene zveze - katerakoli zlitina aluminija bi bila lazja od npr. jekla.

Prvo kar sem našel, se mi ne da poglabljat, da nwboš preveč pameten..

http://www.ifixit.hr/2015/08/iphone-6s-...

The Wiber ::

skodars je izjavil:

Kaj pa pravite na tole:
http://m.racunalniske-novice.com/index....

Verjetno je mišljeno to samo za telefone, ki bodo imeli znamko Xiaomi. Po vsej verjetnosti to ne bo veljalo za podznamki Redmi in Pocophone.

Dimnik je izjavil:

Ahim je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Prvo kar sem našel, se mi ne da poglabljat, da nwboš preveč pameten..

http://www.ifixit.hr/2015/08/iphone-6s-...

Da ne bos prevec butast bom tole natipkal zelo pocasi - morda bos tokrat bolje razumel:

V seriji 7xxx je mnozica razlicnih zlitin aluminija (obstajajo pa seveda tudi druge serije oznak, ki se ne zacnejo z 7xxx, jasno spet vsaka z mnozico razlicnih zlitin aluminija). Ce recem vsaj 10 razlicnih zlitin samo v "7000 series", se zagotovo nisem nic zlagal, pa jih je verjetno nekajkrat toliko. Med njimi so seveda precejsnje razlike (kot ce bi rekel "vozilo Volvo", pozabil bi pa povedati ali gre za osebni avto, mogoce limuzino, mogoce za kupeja, SUV, ali pa kar tovornjak, morda avtobus, z dizelskim motorjem, z bencinskim, 4-valjnim, 5-valjnim, prostornine 2 litra, 2.5 litra, 2.7 litra, s petimi vrati, s tremi vrati, itd.).

Omenjanje "serije 7000" je marketniski trik, ki ne pove nic drugega kot to, da te marketingar poskusa osupniti z neko stevilko, za katero vecina neukih ljudi ne ve, da ne pomeni nic konkretnega. Dejstvo, da ti marketinske bedarije ponavljas, jasno kaze, da nisi sposoben pomena uporabljene terminologije razumeti (ceprav sem poskusal dati zelo enostaven analogni primer s podrocja, ki je ljudem zaradi vsakodnevne rabe v kuhinji verjetno blizje kakor neke zlitine aluminija).

Prihrani nam drugic svoje neumnosti in se drzi lastnega nasveta - ne pisi nekaj na pamet, ce pameti ne premores.

Si ti en model....dal sem ti link, kjer je primerjava z okvirjem iz aluminija 7000 in razlika v trdnosti

Pac-Man ::

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

facepalm je izjavil:

sej lepo pise, da se drazijo zaradi delnicarjev, katerim je 5% profit na napravo premalo.
Na sreco to velja le za Xiaomije. Redmi in Poco sta loceni podjetji. Verjetno je to tudi razlog, zakaj so jih ustanovili.

Ne, ne gre za ločena podjetja. Gre pa za različne blagovne znamke.
Tako kot ima Samsung znamke Note, Galaxy, A, J, itd.
V tem primeru imata vsaj Poco in ostali Xiaomi telefoni vsak svojo razvojno ekipo.

Iskreno povedano, po mojem večin uporabnikov BK ali gre tudi kaj za ločene firme, ločene razvojne ekipe, ločene blagovne znamke, na koncu dneva je pomembno edino to kaj lahko dobim za svoj denar (P/P razmerje). Če bo Xiaomi (bistveno) podražil svoje telefone, bo potem posledično manj zanimiv oz bo zgubil svojo glavno konkurenčno prednost. Ker dobre telefone delajo pač tudi drugi. Jaz recimo nimam prav nobenega zadržka se vrnit nazaj na Samsung če bodo Xiaomiji (tudi štejem tudi Redmi in Poco) postali predragi.
««
257 / 379
»»