Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
flameir ::
Anker dela dobre zadeve, sam mam občutek, da so dragi ratal. Pri polnenju je veliko odvisno od kabla.
Jst bi kupil recimo tole
https://www.aliexpress.com/item/Ugreen-...
Sicer pa z Ankerjem ne boš falil, jaz mam tega prvega iz tvojih linkov in polni IP7 pri dveh amperih precej hitro.
Jst bi kupil recimo tole
https://www.aliexpress.com/item/Ugreen-...
Sicer pa z Ankerjem ne boš falil, jaz mam tega prvega iz tvojih linkov in polni IP7 pri dveh amperih precej hitro.
dexterboy ::
Rad bi naredil panoramsko sliko, ki pokrije vseh 360 stopinj.
Vgrajena panorama naredi le 180 stopinjski zajem.
Torej, poženem foto, okoli svoje navpične osi naredim cel krog, kamera pa ustvari eno veliko sliko.
Upam, da sem bil sedaj bolj razumljiv....
Torej, poženem foto, okoli svoje navpične osi naredim cel krog, kamera pa ustvari eno veliko sliko.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
BivšiUser2 ::
Baje je Xiaomi začel rollout z Android Pie na Mi A1.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
GeForce GTX ::
Ali se mi splača prodati Xiaomi Redmi 5 Plus 3/32 in Honor 7C in kupiti boljšega? Koliko sta vredna oziroma koliko bi dobil za odkup za oba?
antonija ::
Rad bi naredil panoramsko sliko, ki pokrije vseh 360 stopinj.Aha, potem pa en od appov iz store-a... Tole je google ponudil na vrhu zadetkov.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Kayzon ::
F1 Pocco - Po parih updajtih opazam da se baterija dosti hitreje prazni ob isti uporabi kot prej. Ce mi je prej zdrzal sam telefon ene dva dni,mi zdej recimo slab dan pa vecinoma uporabljam instagram za chattanje. Ima kdo podobne tezave?
mrbanana ::
F1 Pocco - Po parih updajtih opazam da se baterija dosti hitreje prazni ob isti uporabi kot prej. Ce mi je prej zdrzal sam telefon ene dva dni,mi zdej recimo slab dan pa vecinoma uporabljam instagram za chattanje. Ima kdo podobne tezave?
Probaj MIUI EU 10.2 brez bloatwarea in zelo dobro optimiziran, baterija ob težji uporabi zdrži dva dni.
roberto1 ::
Na Miui 10 Global beta dosegam med 10 in 11 ur SOT, na splošno je s Pie baterija boljša, tako da za1x vrhunsko. 2 dni minimalno, gre pa tudi brez težav v tretji dan z baterijo.
dexterboy ::
MP-ji nikoli niso bili vse.
Veliko starejših telefonov je delalo boljše slike kot pa nove naprave. Kjer software popravlja napake.
Hvala, @antonija, bom probal ;)
Veliko starejših telefonov je delalo boljše slike kot pa nove naprave. Kjer software popravlja napake.
Hvala, @antonija, bom probal ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
jany103 ::
evo imam redmi note 4x na katerem sem menjal ekran ker sem ga razbil. Ekran sem kupil na aliexpressu za cca 20€ ampak so to zgleda neki ponaredki ker nima take natančnosti in pa tudi barve so ful sprane.
Sedaj pa gledam na mishop.si da imajo redmi note 6pro za 189€. Je 6ka velik korak naprej ali se splača rajši kaj druga kupit za cca 200€?
Sedaj pa gledam na mishop.si da imajo redmi note 6pro za 189€. Je 6ka velik korak naprej ali se splača rajši kaj druga kupit za cca 200€?
gregor ::
dva nova testa mix 3...
https://mob.hr/xiaomi-mi-mix-3-recenzij...
http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-mix-3...
https://mob.hr/xiaomi-mi-mix-3-recenzij...
http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-mix-3...
Kateri do nekje 230€ se trenutno najbolj splača? Pa s to 4100 baterijo seveda.
Če hočeš imet veliko baterijo, je opcija samo Redmi Note 5/6 v tem cenovnem razredu. Poco je že dražji, vse ostalo pa ima manjšo baterijo.
Someday never comes!
Mare3 ::
Kako je glede kamere. Sam imam rn5 punca bi rada imela telefon z dobro kamero, je kakšna razlika med rn5 in rn6? Ima kateri od teh boljšo kamero v tem cenovnem rangu?
Kako je glede kamere. Sam imam rn5 punca bi rada imela telefon z dobro kamero, je kakĹĄna razlika med rn5 in rn6? Ima kateri od teh boljĹĄo kamero v tem cenovnem rangu?
Kamera je v bistvu "najdražja" zadeva. Čeprav sem v enem tednu nardil z rn5 precej dobre slike in tu je xiaomi naredil velik korak naprej. Rn6 ima isto zadnjo kamero, izboljšali so le selfije. Vsi pa vemo, da telefoni do 300 ali pa celo do 400€ vsi "pokleknejo" ob slabši svetlobi.
Če hočeš imeti najboljšo kamero okoli 300€ je mi8 idealen kandidat, ali pa poco z gcam portom.
Someday never comes!
okica11 ::
Je kdo probal MIUI 10.1 (Pie) na Mi8 ? https://www.xda-developers.com/xiaomi-m... Meni se ročno posodobi "le" do verzije 10.0.3.0.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: okica11 ()
kaj je kdo že namestil Pie na A1 prek tiste metode, ko hard resetaš in spremeniš lokacijo na nizozemsko, brez sim kartice not? je Camera2API že slucajno po defaultu enablan, kot je baje fm radio not?
BivšiUser2 je izjavil:
kaj je kdo že namestil Pie na A1 prek tiste metode, ko hard resetaš in spremeniš lokacijo na nizozemsko, brez sim kartice not? je Camera2API že slucajno po defaultu enablan, kot je baje fm radio not?
Meni ni delalo, ne na 32 in ne na 64gb verziji. Ker ti metoda lahko zj*** LTE, bom raje počakal na OTA, ki bo tako ali tako zdaj zdaj;)
Someday never comes!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roberto1 ()
je kje kak schedule, pač nočem meti kakšnih suprisov kot pri Windows 10 ko se moraš potem z fixanjem stvari ukvarjat.
DePalmo ::
Kako je glede kamere. Sam imam rn5 punca bi rada imela telefon z dobro kamero, je kakšna razlika med rn5 in rn6? Ima kateri od teh boljšo kamero v tem cenovnem rangu?
Mi A2. Dela presenetljivo dobre posnetke, kdaj rata tudi kakšna ko je slaba svetloba. Če je pa tvoja tut tok sitna kot jaz kar se tiče kamere, potem pa pozabi na telefon. Imam sedaj P20 Pro in sem razočaran. Dejansko razmišljam da bi ga vrnil in vzel A2 ter se sprijaznil da bojo slike "povprečne". In ja, se igram z nastavitvami, gledam tutoriale po YT, rezultati so še vedno isti.
BivšiUser2 je izjavil:
je kje kak schedule, paĨ noĨem meti kakťnih suprisov kot pri Windows 10 ko se morať potem z fixanjem stvari ukvarjat.
Je šlo z nizozemskim vpn-jem. LTE dela, zaenkrat vse ok. Za gcam pa bo treba rootat zadevo in enablat hal3.
Someday never comes!
Dimnik ::
Roberto, daj se malo umiri s temi xiaomiji, če xiaomi zve za tebe, boš hodil na kitajsko v službo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
PacificBlue ::
evo imam redmi note 4x na katerem sem menjal ekran ker sem ga razbil. Ekran sem kupil na aliexpressu za cca 20€ ampak so to zgleda neki ponaredki ker nima take natančnosti in pa tudi barve so ful sprane.
Kitajci imajo ful slabe ponaredke diplayov, boljše naročit iz UK, pa daš malo več pa imaš boljšo kvaliteto. Sem enako menjal display na note4x, pa mi touch ni delal:/.
I’m out.
:3
:3
Roberto, daj se malo umiri s temi xiaomiji, če xiaomi zve za tebe, boš hodil na kitajsko v službo
prej v Indijo
Killermode ::
PacificBlue je izjavil:
Kitajci imajo ful slabe ponaredke diplayov, boljše naročit iz UK, pa daš malo več pa imaš boljšo kvaliteto.
Saj tudi preprodajalci iz UK jih dobijo od kitajcev.
https://www.aliexpress.com/item/Global-...
Global Version Xiaomi Mi Mix 3 6GB 128GB 6.39'' AMOLED Snapdragon 845 Mobile Phone 2 Front & 2 Back Camera Wireless Charging NFC
ali gre tukaj res za global verzijo oz samo zavajajo in gre za global rom na ch verziji
lp
Global Version Xiaomi Mi Mix 3 6GB 128GB 6.39'' AMOLED Snapdragon 845 Mobile Phone 2 Front & 2 Back Camera Wireless Charging NFC
ali gre tukaj res za global verzijo oz samo zavajajo in gre za global rom na ch verziji
lp
Netrunner ::
Da ne bom pregledoval vse za nazaj bi prosil za eno priporočilo. Za mojo boljšo polovico kupujem nov telefon. Je nezahteven uporabnik in ne rada pogosto menja telefona zato mora novi zdržati čimveč let in da ima karseda dobro baterijo. Kateri modeli od xiaomija bi priporočili?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
robertko ::
Da ne bom pregledoval vse za nazaj bi prosil za eno priporočilo. Za mojo boljšo polovico kupujem nov telefon. Je nezahteven uporabnik in ne rada pogosto menja telefona zato mora novi zdržati čimveč let in da ima karseda dobro baterijo. Kateri modeli od xiaomija bi priporočili?
Z 4000 mAh baterijo:
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Xiaomi Pocophone F1
Xiaomi Mi A2 Lite
Z 5500 mAh baterijo:
Xiaomi Mi Max 3
lopov ::
radmannsdorf je izjavil:
Imam Xiaomi Redmi Note 4, ki sicer ima SD625 procesor, ampak je Quickcharge tovarniško zaklenjen.
Če polnim preko priloženega polnilca na električni vtičnici, mi Amper app kaže polnjenje z 250 mA.
Če polnim preko USB 2.0 na računalniku, mi app kaže polnjenje z 320 mA.
Če polnim preko USB 3.0 na računalniku, mi app kaže polnjenje z 750 mA.
Zdaj pa izbiram med dvema polnilcema znamke Anker, in sicer Anker 2x24W in Anker QC 3.0..
Ali je sploh važno katerega vzamem? Občasni se polni tudi od punce Iphone 8, ki pa baje podpira QC samo preko USB 3.0 kabla, katerega pa tidva polnilca nimata.
Kaj je bolj pametno vzeti? Obstaja kakšen Xiaomi polnilec ki ima podoben price/performance?
Hoj,
imam oba, točno ta polnilca (le da je prvi bele barve, pri enaa je bil cenejši). Same razlike v hitrosti polnenja nisem opazil (imam prav tako RN 4X), je pa QC3 polnilec (z enim portom) pri polnenju čisto hladen, medtem ko se QC2 polnilec kar fino segreje ne glede na to, kaj se polni. Kolikor sem razbral z neta je bolj proporočljiv QC3, sploh, če imaš starejše naprave, ki se polnijo z 800mA/1A/1,2A -- ima več profilov in se lepše prilagaja, bolj "prijazno" napolni take naprave.
Netrunner ::
@robertko => hvala
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Killermode ::
radmannsdorf je izjavil:
Imam Xiaomi Redmi Note 4, ki sicer ima SD625 procesor, ampak je Quickcharge tovarniško zaklenjen.
Če polnim preko priloženega polnilca na električni vtičnici, mi Amper app kaže polnjenje z 250 mA.
Če polnim preko USB 2.0 na računalniku, mi app kaže polnjenje z 320 mA.
Če polnim preko USB 3.0 na računalniku, mi app kaže polnjenje z 750 mA.
Zdaj pa izbiram med dvema polnilcema znamke Anker, in sicer Anker 2x24W in Anker QC 3.0..
Ali je sploh važno katerega vzamem? Občasni se polni tudi od punce Iphone 8, ki pa baje podpira QC samo preko USB 3.0 kabla, katerega pa tidva polnilca nimata.
Kaj je bolj pametno vzeti? Obstaja kakšen Xiaomi polnilec ki ima podoben price/performance?
Ampere app meni na mojem redmi note 5 kaže samo koliko mA se polni ne pa tudi na kakšni napetosti V. Za to sm si enostavno naročil usb vmesnik iz kitajske ki izmeri mA ter V. Izmeril sem vse polnilce z kablom, ki mi je dal najboljše rezultate. Najslabše polnilce sem kar podaril.
dbala008 ::
Zdravo.
Koliko imate kaj SOT pri Xiaomi A1, jaz pridem tja do max 4,5h, pa uporabljam večinoma fb, instagram, chrome za brskanje, igre zelo malo, praktično nič.
Se da kako popraviti to?
lp
Koliko imate kaj SOT pri Xiaomi A1, jaz pridem tja do max 4,5h, pa uporabljam večinoma fb, instagram, chrome za brskanje, igre zelo malo, praktično nič.
Se da kako popraviti to?
lp
facepalm ::
Da se, z odklenjenim bootloaderjem in custom kernelom.
Jaz sem redno dosegal 9h+. S stock kernelom pa okoli 5-6h.
Je pa res da ne uporabljam facefucka ipd.
Jaz sem redno dosegal 9h+. S stock kernelom pa okoli 5-6h.
Je pa res da ne uporabljam facefucka ipd.
;-) ::
Zelo rad bi kupil xiaomi telefon ki bi mi bil nadomestilo oz nadgradnja za moj galaxy s8 ampak nikakor jih ne morem porangirat od najboljsega do najslabsega. Ma kdo kak seznam
robertko ::
Zelo rad bi kupil xiaomi telefon ki bi mi bil nadomestilo oz nadgradnja za moj galaxy s8 ampak nikakor jih ne morem porangirat od najboljsega do najslabsega. Ma kdo kak seznam
https://www.theandroidsoul.com/best-xia...
chucki ::
Danes sem za bozicka mami vzel xiaomi mi a2... Sem bral malce teste in se mi zdi da je to best buy za ta denar. 225 eur v mtehniki
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
manta ::
Mogoce ena slaba lastnost A2-ja, zelo slabo dela proximity senzor, ko govoris po telefonu se vklopi zaslon in nevede prekines/pritiskas na tipke. To sem sedaj porajtal na dveh razlicnih A2jih.