» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
225 / 380
»»

Konlov ::

tomy5 je izjavil:

Konlov je izjavil:

Ahim je izjavil:

antonija je izjavil:

Konlov je izjavil:

Ali ima kateri xiaomi okoli 200E tisto, da samo gor postaviš, pa se polni?

Sprasuje za wireless ("Qi") charging, tako kot je imel recimo Nexus 5.

Ker bi tako funkcionalnost tudi sam zelel, sem pregledal zame aktualne modele in nisem nikjer opazil podpore za to. Ocitno je ohisje tako natlaceno, da zmanjka prostora se za eno ploscato tuljavo ...

OK. To je še v razvoju. Čeprav šefe je mel nekaj na mizi, pa se je polnil, Samo ne vem, kater model ima...

Ja vprašaj ga ane? ;-)

Ah sem mislil, da je to že razširjeno. Kot vas berem, še ni.

kanarin ::

@TehDucky: glej, če te pri nabavi telefona zelo skrbi garancija oz morebitno uveljavljanje slednje, potem verjetno ni zate nakupovanje iz Kitajske. Če pa hočeš dobiti telefon za 30% (ali še več) ceneje kot pri nas (v primeru da je sploh dobavljiv) moraš pač vzeti v zakup tudi določeno tveganje. Tako je itak na splošno pri nabavi tehnične robe.

Sam še nisem nabavljal telefona dražjega od 200 €, za zato se nisem kaj dosti sekiral glede garancije. Izhajam pač iz predpostavke, da bo telefon brezhibno deloval vsaj 1-2 leti (kot ponavadi traja garancija). Do sedaj še nisem imel slabe izkušnje (če bi jo imel, bi se mogoče drugače odločal za naprej) Razumem pa, da je malo drugače pri cenah v rangu 400,500 €. Ampak to mora vsak pri sebi razčistiti ter se odločiti ali gre v tako tveganje ali ne.

Tomson ::

TehDucky je izjavil:

Zase sem tudi mislil kaj vzet,budget do 400€, pa me malo skrbi kako je z uveljavljanjem garancije pri teh kitajčkih? Je kakšna razlika med tistimi na aliexpress ter gearbest in banggood? Vidim da garancija je lahko in 6 mesecev, 1 leto ter v Evropi do 2 leti.

Ena prednost na Gearbest je npr. da se lahko za vse izdelke po novem uveljavlja garancija v EU. Izdelke v primeru okvare ni potrebno pošiljat na Kitajsko ampak v center v Španiji.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

genesiss ::

To velja samo za gearbest ali tudi npr. za nakup prek aliexpress?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

Dimnik ::

Jaooo, lepo je napisal gearbest....

wategos ::

Zanima me kaj menite o možnosti odklepa bootloaderja na čisto serijskem Xiaomi Redmi Note 3 Qualcomm late 2016 model, mislim da imam še Android 6 in MIUI 7, ker mi locked screen PIN ne prime več kar naenkrat (oziroma mi ga noče sprejeti na noben način in sem že vse poizkusil) in ne morem priti do podatkov oziroma ponastaviti gesla. Tudi USB debugging je onemogočen, razen za flashanje.

Imel sem v mislih tole stran, kjer piše Bootloader Unlocking ( na 2. polovici strani ):

https://alephsecurity.com/2018/01/22/qu...

Baje se gre za neko precej priznano Izraelsko cyber security podjetje.
Navajajo tudi 2 različni vrsti napadov : Storage- in Memory based.
Na prvi strani navajajo tudi vir za software, ki naj bi to omogočil, na GitHub repozitoriju :
https://github.com/alephsecurity/fireho...

Kolikor sem uspel razbrati, se pisec članka nekako "sprehaja" med različnimi nivoji dostopa in avtorizacije po operacijskem sistemu oziroma sistemskimi datotekami in vsakič pridobi dodaten dostop, da lahko potem pobriše datoteke z vsebovanim geslom.

Hvala za pomoč!

gregor ::

Poco F1 receives unofficial Pixel Experience ROM, feels like an Android One

https://www.gizchina.com/2018/09/30/poc...

radmannsdorf ::

Prihaja nova verzija Xiaomi 70Mai kamere, juhu!
https://www.indiegogo.com/projects/70ma...

Zgodovina sprememb…

ycv005 ::

Look for the Poco f1 pros and cons.

blackbird42 ::

microchip ::

blackbird42 je izjavil:

Xiaomi disables ability to flash Global ROM on its Chinese phones

LOL. Ko enkrat začneš delat take retardirane odločitve je smer poteka tvoje prihodnosti predvidljivo padajoča.

klinker ::

Niti ne, ker imas se vedno global verzije na voljo, ki so tudi bolj smiseln nakup za nas.

klinker je izjavil:

Niti ne, ker imas se vedno global verzije na voljo, ki so tudi bolj smiseln nakup za nas.

Ja, sploh ko kupiš global verzijo iz ali/ebaya in se izkaže da so te na suho.

Ti si slišal za global rom in global verzijo? Obe varianti lahko kupiš iz ebay ali aliexpres, kupiš global verzijo, kot je omenil klinker, ki je ponavadi malo dražja in konec debate..v čem je problem

Dimnik je izjavil:

Ti si slišal za global rom in global verzijo? Obe varianti lahko kupiš iz ebay ali aliexpres, kupiš global verzijo, kot je omenil klinker, ki je ponavadi malo dražja in konec debate..v čem je problem

Problem si sam zapisal.

roberto1 ::

blackbird42 je izjavil:

Xiaomi disables ability to flash Global ROM on its Chinese phones

Ne vem če je to ravno novo, mislim da že nekaj časa tole velja. Sicer pa odklep bootloaderja je omogočen, potem pa lahko flašaš katerikoli rom hočeš, tudi miui Global in dobivaš normalno OTA. Ni to zdaj neki big deal. Če bi pa tole veljalo in bi onemogočili odklepanje bootloaderja (kar se lahko zmeraj zgodi), potem pa je težava.
Someday never comes!

roberto1 je izjavil:

odklep bootloaderja je omogočen

Kar sledim na xda je omogočen ko se xiaomi premakne s svoje riti in ti celo odgovori na prošnjo. 2 meseca čakat da se te tvoj prodajalec usmili mi ni ravno nekaj kar bi me vabilo k nakupu.

antonija ::

Kolikor jaz berem je trenutno odklem mogoc v 15 dneh (360 ur) od prosnje za odklep (znotraj Mi Unlock Tool). To se vedno velja?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

antonija je izjavil:

Kolikor jaz berem je trenutno odklem mogoc v 15 dneh (360 ur) od prosnje za odklep (znotraj Mi Unlock Tool). To se vedno velja?

Some users facing 2 month wait times before they can unlock the bootloader on their Xiaomi device

Tomson ::

Kakšen odstotek kupcev (npr. v Sloveniji) pa sploh kupi non Global verzije, se pravi China verzije (Eng/China) Xiaomi telefonov? Zanemarljiv. In zato je to zaenkrat precej nepomemben podatek, čeprav, kot je že roberto1 omenil, ko imaš odklenjen bootloader, lahko tako ali tako naložiš ROM po želji ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tomson je izjavil:

Kakšen odstotek kupcev (npr. v Sloveniji) pa sploh kupi non Global verzije, se pravi China verzije (Eng/China) Xiaomi telefonov? Zanemarljiv. In zato je to zaenkrat precej nepomemben podatek, čeprav, kot je že roberto1 omenil, ko imaš odklenjen bootloader, lahko tako ali tako naložiš ROM po želji ...

LOL, če se vsi slovenci odpovejo xiaomiju jih verjetno ne bi kaj prida brigalo.

Sam govorim o tem kar preberem na xda in komentarji niso kaj prida ljubeči.

klinker ::

microchip je izjavil:

klinker je izjavil:

Ja, sploh ko kupiš global verzijo iz ali/ebaya in se izkaže da so te na suho.

Ce ne znas razlikovat med global rom in global verzijo, prebrat kake specse itd ti nisem jst kriv.

Tomson točno.tako....ampak eni ne razumejo, da obstaja kitajska verzija z global romom in globalna verzija in kot je roberto napisal, je tole že nekaj časa, tako da...

microchip je izjavil:

antonija je izjavil:

Some users facing 2 month wait times before they can unlock the bootloader on their Xiaomi device
En mesec staro... kolikor sem jaz bral glede odklepanja (v kratkem rpicakujem kitajski remdi 6 pro sealed box, ki ga bo treba odklenit in dat gor EU ROM), v temah iz zadnjega tedna/dveh vsi pisejo o tistih 360 urah. Pa dostikrat je zdraven opozorilo, da ce ti v dveh poskusih ne uspe povezat telefona z Mi racunom, da raje pocakaj 2 uri preden spet probas, ker drugace lahko fases podaljsano cakanje.

Sporocim koliko bo cakanja ko dobim telefon (v teoriji bi lahko prisel se pred vikendom).

Bonticer ::

Za Pocophone F1 je unlock čas 3 dni. Telefon so poslali tudi ~20 opensource developerjem.
Za Poco so se prav odločili, da želijo nuditi custom ROM podporo.
MIUI 10 bo predvidoma dodal tole anti-rollback zaščito, ampak še vedno boš lahko flashal novejše custom ROM-e.
Ne vem kak je pri ostalih telefonih.

Stvar ni rožnata, še vedno pa lahko flashamo in rootamo brez da bi se mogli bati za nično garancijo.
Upam, da v prihodnosti ne bodo šli v smeri popolne blokade...

broken/link ::

Bonticer je izjavil:

ampak še vedno boš lahko flashal novejše custom ROM-e.

sej to je problem.
primer: flešaš nov rom, recimo MIUI EU beta, pa recimo v novi verziji roma pride bug in ne dela bluetooth. Kaj boš naredil? na stable verzijo ne morš (ker je beta seveda novejša), na starejšo BETA verzijo ravno tko ne morš, ker v obeh primerih boš bricknil fon. Torej edina stvar, ki ti ostane je ta, da počakaš na update.

facepalm ::

Bete se bi pac flashalo s tedenskim delayem. Naj ostali testirajo in porocajo. Ce je vse ok, flashas (teden po releasu). Ce se ti pojavi bug, imas na voljo se najnovejsi release.

Sam sem pa nehal uporabljat miui ravno zaradi teh zascit. Vprasanje cesa se bodo se spomnili.

MrStein ::

Dobra novica: težave z burninom ni več
Slaba novica: ves telefon je crknil

Kupljeno na Hong Kong Goldway januarja 2017.

Garancija je 1 leto? (na hitro ne najdem)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Najboljse da pises prodajalcu. Napisi na nacin, kakor da je garancija samoumevna. Pac vprasaj kam mores poslat itd:) Ce garancije ni, ti bodo prilepili pogoje:)

facepalm je izjavil:

Najboljse da pises prodajalcu. Napisi na nacin, kakor da je garancija samoumevna. Pac vprasaj kam mores poslat itd:) Ce garancije ni, ti bodo prilepili pogoje:)

Kako bo poslal če je prepovedano pošiljati baterije?
Preko DHL na kitajsko za 200€?

Saj ne bo poslal baterijo ampak telefon (z baterijo).
Stalo ga bo manj kot 10eur in trajalo bo 2 do 3 tedne, da prispe do njih.

Poleg elektronskega vnosa naslova na posti, naj napise se cel naslov fizicno na paket, saj je naslov tako dolg (stavba xy, floor xy, pisarna znx..), da ga "program" na posti zazna le delno.

ne bo povedal da je not baterija ;)

facepalm je izjavil:

Saj ne bo poslal baterijo ampak telefon (z baterijo).
Stalo ga bo manj kot 10eur in trajalo bo 2 do 3 tedne, da prispe do njih.

Poleg elektronskega vnosa naslova na posti, naj napise se cel naslov fizicno na paket, saj je naslov tako dolg (stavba xy, floor xy, pisarna znx..), da ga "program" na posti zazna le delno.

Moraš izpolniti papirje pri izvozu. Veliko sreče ko te odkrijejo da lažeš. Sploh če gre letalsko :))

Čipek, daj se ti malo pomiri....

MrStein, garancija je eno leto ja, tako da je mimo...vseeno pa piši prodajalcu, mogoče bo kaj predlagal...

Dimnik je izjavil:

Saj nisem jaz tisti ki promovira goljufanje in ogroža letalski promet.

Dobesedno cigansko početje, ti se pa spraviš name ker tega ne odobravam.

Killermode ::

microchip je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Saj nisem jaz tisti ki promovira goljufanje in ogroža letalski promet.

Dobesedno cigansko početje, ti se pa spraviš name ker tega ne odobravam.

A ni samo pošiljanje posameznih baterij prepovedno, in ne pošiljanje izdelkov z vgrajenimi baterijami?

Če se ne motim, je on eden izmed tistih, ki sedaj uradno prodajajo xiaomije pri nas in servisirajo....zato taka propaganda proti uvozu in nakupu iz kitajske...se mi ne da iskat za nazaj poste, ampak glede na prvo prijavo na forumu, tako sklepam, saj pravim, mogoče se motim

Dimnik je izjavil:

Äe se ne motim, je on eden izmed tistih, ki sedaj uradno prodajajo xiaomije pri nas in servisirajo....zato taka propaganda proti uvozu in nakupu iz kitajske...se mi ne da iskat za nazaj poste, ampak glede na prvo prijavo na forumu, tako sklepam, saj pravim, mogoÄe se motim

Ja, sem zaposlen pri konkurenci ki v sloveniji izdeluje telefone (slofon TM) zato napadam xiaomi in ne na podlagi dejstev da ga xiaomi zmeraj bolj serje.

Pa izkljuÄno iz sovraĹĄtva do xiaomija sem ljudi obvestil o zakonu ki prepove poĹĄiljanja baterij. Po logiki: manj slovencev v zaporu, veÄji trg za moj Slofon.

Prepoved litijevih baterij v poštnih pošiljkah v letalskem transportu

V poštnih pošiljkah v letalskem prometu je prepovedano pošiljati samostojne litijeve ionske in kovinske celice/baterije in tudi litijeve celice/baterije, ki so vgrajene ali vstavljene v elektronske naprave in opremo kot so kamere, GPS-naprave, mobilni telefoni, prenosni računalniki ipd.

Prepoved ne velja za naslovne države, v katere odpravljamo pošiljke, tudi prednostne, v cestnem prometu.

Po cesti odpravljamo poštne pošiljke v naslednje države
Avstrija, Italija, Hrvaška, Madžarska in Slovaška – vse vrste poštnih pošiljk
Češka in Nemčija – vse paketne pošiljke in neprednostna pisma
Srbija in ZDA – neprednostna pisma

Še dobro da nisi odkril da ima Slofon zaroto s pošto Slovenije, ker hočemo zatirat konkurenco.

PS: glede na stanje posameznikov v tej temi, bom omenil da Slofon ne obstaja, ampak sem si ga izmislil samo za ta post.

Samael ::

microchip je izjavil:

facepalm je izjavil:

Ne zavajaj. Prepoved je na strani letalskih prevoznikov, kar seveda ni edini način pošiljanja pošte.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Samael je izjavil:

microchip je izjavil:

facepalm je izjavil:

Ne zavajaj. Prepoved je na strani letalskih prevoznikov, kar seveda ni edini način pošiljanja pošte.

Ja nepismeni gospod. Za ostale je pa DHL.

Po cesti odpravljamo poštne pošiljke v naslednje države
Avstrija, Italija, Hrvaška, Madžarska in Slovaška – vse vrste poštnih pošiljk
Češka in Nemčija – vse paketne pošiljke in neprednostna pisma
Srbija in ZDA – neprednostna pisma

Če ti sovražiš xiaomi, to nam dol visi veš....

Dimnik je izjavil:

Ja, rasist sem, ker sem opozoril da ne smeš po pošti pošiljati baterij (z izjemo zgoraj omenjenih).

Xiaomi fanboji ste na nivoju SJW-jew.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: PromeuZ ()

jb_j ::

microchip je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Ja, rasist sem, ker sem opozoril da ne smeš po pošti pošiljati baterij (z izjemo zgoraj omenjenih).

Xiaomi fanboji ste na nivoju SJW-jew.

Najbrž se prepoved nanaša na velike količine baterij, ala velik pack baterij, ki bi lahko naredil preboj na letalu.
Natančne opredelitve še ni. (100telefonov na kupu težko najbrž naredi preboj v letalu, lahko pa zagori)

Tako, da po trenutni zakonodaji, je prepovedano, sigurno.

ali pa tudi ne.

https://petapixel.com/2018/05/16/tsa-ba...

do 100wat ur lahko potniki s sabo vzamejo na letalo,
pri baterijah od 100wat-160wat ur, morajo bit označene in dovoljene s strani letalske družbe.
nekje sem prebral, da imajo poseben predel, za takšne pošiljke v letalu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

jb_j ::

Sicer se mi zdi, da se večkrat vnamejo baterije na vročini, in tiste, ki so napolnjene.
Zaenkrat so vse baterije in naprave, ki sem jih naročil bile skoraj povsem prazne.

Nisem dobr prej prebral, samo na potniških so prepovedane, da se jih vključi med prtljago.
Najbrž jih tudi pošiljajo preko tovornih letal, samo morjo najbrž bit primerno označene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

Ahim ::

jb_j je izjavil:

Najbrž se prepoved nanaša na velike količine baterij, ala velik pack baterij, ki bi lahko naredil preboj na letalu.

Posta Slovenije je dejansko bolj papeska od papeza in se s takimi detajli kot je kolicina sploh ne ubada. Zanje so tudi srcni spodbujevalniki primer radioaktivnih snovi, ki sodijo med nevarne snovi, kakrsnih ni dovoljeno posiljati z letalsko posto ...

Ko na isto letalo, ki prevaza tudi posto, vkrcajo pet flas viskija in vodke ter 250 mobilnih telefonov in 100 prenosnih racunalnikov in tablic, to seveda ni vec tezava.

roberto1 ::

Poslal 2x telefon na Kitajsko preko Pošte Slovenije in nikoli nobenih težav. Na pošiljki je pisalo, da je not telefon (phone) in ni bilo nobenih indicov, da bi kdorkoli sploh omenil težavo. Tako da ne verjamem da je to težava. Kar nekje piše in kar se dejansko "enforca" je popolnoma druga stvar.

Če koga moti, da nekdo "krši zakon" naj sam tega ne počne in je težava rešena. Vsak sam nosi posledice svojih dejanj in zadnja stvar, ki jo svet potrebuje so "pametnjakoviči"::)
Someday never comes!

The Code is more what you call guidelines, than actual rules ...

Balkane, balkane moj...
Motiti se je človeško.

Izkazalo se je, da je "samo" ekran crknil, ostalo dela.

Kako bi lahko podatke rešil? Vsaj del njih. Recimo: kontakti, sporočila, (slike bodo verjetno šle brez težav s priklopom na PC).
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

(slike bodo verjetno šle brez težav s priklopom na PC).

Denkste.
Če povežem s PC-jem, kaže čisto prazno mapo. (Explorer)
Motiti se je človeško.

aborko ::

Dovoliti bi moral na telefonu, da je PC zaupanja vreden. A prvič prikljalaš na PC? Ker načeloma ko 1x potrdiš si zapomni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()
««
225 / 380
»»