» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
224 / 380
»»

jb_j ::

Dimnik je izjavil:

Klinker vse jasno, ampak jbj je tako napisal za primerjavo z xiaomijem, zato sem tako napisal...

Drugače pa nevem kako je sedaj z samsungi kupljenimi na telekomu, en čas nisi mogel zbrisat njihovega sranja...imaš mogoče prek telekoma, da lahko poveš kako je sedaj?

lahko nadomestiš launcher, vseh samsungovih aplikacij ni možno odstranit brez roota.

antonija ::

Android One ima veliko navlake. AOSP je nima, ampak je v osnovni obliki za vecino neuporaben.

Pa to kar pri MIUIju imenujete navlaka, azijci verjetno sprejemajo kot uporabne aplikacije in oznacujejo zahodnjaske appe za navlako.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Benny123 ::

Pozdravljeni, kupil bi Xiaomi Mi Notebook Air I7 na gearbest pa me zanima ali naj dam EU priority line ali dhl express. Ko sem kupil Redmi note 5 sem dal EU priority line pa je bilo ok, brez carine samo čakal sem sto let na dobavo. Ali mislite da bi z DHL express moral plačati carino ali je za to enako možnosti kot pri EU priority line? Najraje bi dal tistih 20 eur dodatno samo da nebi čakal na comp 2-
3 tedne

Aja pa moj redmi note 5 AI global version je pol reklam vsepovsod. Sicer mi jih je uspelo večinoma izklopiti s pomočjo nasvetov s forumov samo me je pa zadeva negativno presenetila. Raje bi dal 50-100 EUR več za telefon brez reklam. Kolegica me je zadnjič prosila če ji bom lahko naročil isti telefon v kratkem pa sem rekel da ja. Zdej sem pa opazil te reklame in sploh ne vem kaj naj ji rečem pa tako sem hvalil telefon. Ženska ima Galaxy s7 edge in ga bo dala hčerki sebi pa bi rada nabavila nekaj poceni in kvalitetno. Ko je videla moj note 5 ji je bil zelo všeč..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

Mesar ::

rootaj telefon pa nebo reklam? oz daj nekomu ki to zna
Your turn to burn!

Ne vem komu naj ga dam oziroma tako je da jaz nisem nek geek.. Ne da se mi hecat s tem.. Znebil sem se naročnine za mobilca, kupil predplačniški paket za 6.99 eura in pa note 5 za 170 EUR in sem bil ful zadovoljen. Na letni ravni ful prisparam.. zdaj pa že študiram da bi šel nazaj na naročnino in na kak dražji telefon na obroke.. Žalostno tole res. Mal denarja mal muzike, pa nočem pljuvati po xiaomije ker je res super telefon drugač samo te reklame so pa obup in beda

there ain't no such thing as a free lunch
Your turn to burn!

louser ::

jb_j je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Kako to misliš..le nekateri z miui os? Vem za a1, a2....da je android

Samsung brez navlake? Verjetno če ga kupiš mimo operaterja

Saj xiaomi tudi nima navlake, pač imajo svoje aplikacije kot samsung, lg, itd..

le v MIUI os-u je navlaka, (miui os, je podobn kot lg in samsung in ostali)

le tej telefoni so brez navlake:
https://www.android.com/one/

in ostali google pixel telefoni.

Tile majo nesnago, ki sliši na ime GApps

Benny123 je izjavil:

Aja pa moj redmi note 5 AI global version je pol reklam vsepovsod. Sicer mi jih je uspelo večinoma izklopiti s pomočjo nasvetov s forumov samo me je pa zadeva negativno presenetila. Raje bi dal 50-100 EUR več za telefon brez reklam. Kolegica me je zadnjič prosila če ji bom lahko naročil isti telefon v kratkem pa sem rekel da ja. Zdej sem pa opazil te reklame in sploh ne vem kaj naj ji rečem pa tako sem hvalil telefon. Ženska ima Galaxy s7 edge in ga bo dala hčerki sebi pa bi rada nabavila nekaj poceni in kvalitetno. Ko je videla moj note 5 ji je bil zelo všeč..

Asus. Bo pa Xiaomi kmalu umaknil v global romih to nesnago. Tako kot je umaknil s svojih televizij.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

to je gnojišče na vseh androdidih
Your turn to burn!

aborko ::

Kakšne reklame imate to in kje (v aplikacijah ali kar kot pop upi?) Kateri modeli od Xiaomi in katera verzija miui?

Beta Global in China rom po mojih najdbah.
Blokada (slovenski produkt?) v Trgovini Play ali opensource DNS66 bojda rešita ta problem.

borisk ::

Blokada lepo dela, tole je profil razvijalca https://stackoverflow.com/cv/kar

Jirzy ::

Poisci Global ROM update package za tvoj telefon (verjetno bo na MIUI forumu) in updetaj preko Settings->About phone->System Update->Choose update package. Ne rabis roota, samo datoteko rabis prenesti na uSD/Interni FLASH.

Sam nisem ne na R4P ne na RN5 videl se nobene reklame (razen v Chromu, jasno :)). Uporabljam pa Global ROMe.

Pazi, da izberes pravi package za tvoj telefon!

Bonticer ::

louser je izjavil:

Mimogrede, poco in A2 imata QuickCharge 4, kompatibilen z USB PowerDelivery. Za tiste, ki bi radi imeli en powerbank za vse naprave.

Indijska verzija Poco telefona ima QC4, za Global verzijo pa niso potrdili.
Si zasledil kje, da ima tudi global verzija?

Tomson ::

Benny123 je izjavil:

Pozdravljeni, kupil bi Xiaomi Mi Notebook Air I7 na gearbest pa me zanima ali naj dam EU priority line ali dhl express. Ko sem kupil Redmi note 5 sem dal EU priority line pa je bilo ok, brez carine samo čakal sem sto let na dobavo. Ali mislite da bi z DHL express moral plačati carino ali je za to enako možnosti kot pri EU priority line? Najraje bi dal tistih 20 eur dodatno samo da nebi čakal na comp 2-
3 tedne

Obvezno vzameš Prioirty Line, preverjeno brez dodatnih stroškov, nekje 2-3tedne dostava. (pri RN5 se je čakalo zaradi zaloge). Če vzameš DHL gre paket sigurno na carinski postopek, je potem prevelika razlika v ceni. Imaš pa za Mi Notebook Air i7 še kodo: GB$XMLAPAIR02 iz 783€ na 765€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

klinker ::

Dimnik je izjavil:

Klinker vse jasno, ampak jbj je tako napisal za primerjavo z xiaomijem, zato sem tako napisal...

Drugače pa nevem kako je sedaj z samsungi kupljenimi na telekomu, en čas nisi mogel zbrisat njihovega sranja...imaš mogoče prek telekoma, da lahko poveš kako je sedaj?

A nisi imel S8+?
Imam telekomovega, ja. Vse njihove appe gre uninstallat bp, pa tudi vecino Samsungovih, ne pa vseh, se pa jih da dosti ostalih se disableat. Nekaj sare sicer ostane, a je na koncu res malo tega kar ne gre odstranit ali disableat.

Dimnik ::

Imel, ampak od a1, zato vprašam? Hvala na odgovoru

NiggerBob ::

Glede prikazovanja reklam na RN5 AI:

1)Klik na icono Security, potem na kolešček desno zgoraj, čisto spodaj se nahaja opcija "Receive recommendations".
2)Idi v nastavitve telefona, izbrat Themes, spodaj izbrat "Find more", ko se odprejo teme in wallpaperji, spodaj desno izbrat okroglo ikono (kot smajli brez očes), potem Settings in izklopit opcijo "Show advertisement".
3)Klik na ikono File manager, levo zgoraj klik na 3 črtice, klik na Settings, klik na "About", izključit opcijo"Recommendations".

Potem bi moral biti mir, če nisem česar pozabil :)
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

NiggerBob ::

Aja, nastavil regijo Hong Kong ali Indijo (se ne spomnim) in odstranil aplikaciji Peel Mi Remote in Xiaomi MIUI Forum.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

facepalm ::

Ce koga zanima zapakiran mi a2lite 4/64gb z amazon garancijo za 180eur, lahko javi na zs.

woman ::

Kupila bi Redmi Note 6, pri Gearbest je napisan presale do 22. 10., ali to pomeni, da bo telefon šele takrat v njihovem skladišču ali pri meni? Vprašala sem jih, pa mi niso jasno odgovorili.
Priority line je prava možnost, kajne?
Ali je kje drugje hitrejša dobava? Je ta telefon že kje zares na zalogi?
Hvala za odgovore.
Aja, pa kakšen kupon bi mi prav prišel. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: woman ()

jb_j ::

antonija je izjavil:

Android One ima veliko navlake. AOSP je nima, ampak je v osnovni obliki za vecino neuporaben.

Pa to kar pri MIUIju imenujete navlaka, azijci verjetno sprejemajo kot uporabne aplikacije in oznacujejo zahodnjaske appe za navlako.

Če šteješ gmail chrome photos in podobno za navlako, ja potem jo ima.

Sicer pa na vseh aoscp, lineage romih uporabljam to.
Tko, da mi ni to navlaka.

Tomson ::

@woman:
če je Pre-Sale do 22.10, to pomeni da bo takrat šele poslan. Je pa Xiaomi Redmi Note 6 Global 3/32GB na zalogi v črni barvi za 174€ (+ Mi Band 3 darilo), gre takoj naprej, se vzame obvezno PrioirtyLine, pride nekje v 2-tednih, brez dodatnih stroškov. Alternativa je Goldway ali MiGlobalStore za 190€ z DHL, pride nekje v dobrem tednu ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

dexterboy ::

Koliko je 3 GB dovolj za tekoče delo na višjih verzijah androida?
Vem, kako je pri meni na RN4, ampak moj android je 7.0 ...
Vzel bi ga zaradi darila. Prihaja namreč veseli december ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

TehDucky ::

Sem nazadnje vzel Mi A2 po vaših priporočilih in je tašča zadovoljna.
Vzel iz aliexpressa in 24-72h shipping, pa so ga ob 18h poslali, naslednji dan zjutraj ob 12h pa doma v rokah. Je bilo par evrov več za poštnino pa brez carine.
Vglavnem sam telefon je res špica, odziven, stock android, zvočnik za youtube poslušat je odličen, tudi ekran je dober. Baterija ji zdrži ogromno, na dan ponuca cca 8-12% baterije, z nekaj light browsanja in facebookanja ter klicarjenja. Tako, da ji baterija zdrži vsaj 7 dni.

Zase sem tudi mislil kaj vzet,budget do 400€, pa me malo skrbi kako je z uveljavljanjem garancije pri teh kitajčkih? Je kakšna razlika med tistimi na aliexpress ter gearbest in banggood? Vidim da garancija je lahko in 6 mesecev, 1 leto ter v Evropi do 2 leti.

Ubistvu gledam za Mi 8. Iščem dober ekran, dobro kamero, odziven telefon, ki ne bo počepnu po enem letu ter NFC. Kolikor gledam tudi Global modeli nimajo možnosti Face ID brez da si nastaviš na druge regije, a se zna to kdaj popravit in bo na voljo tudi za ostale regije?

Tomson je izjavil:

Benny123 je izjavil:

3 tedne

Obvezno vzameš Prioirty Line, preverjeno brez dodatnih stroškov, nekje 2-3tedne dostava. (pri RN5 se je čakalo zaradi zaloge). Če vzameš DHL gre paket sigurno na carinski postopek, je potem prevelika razlika v ceni. Imaš pa za Mi Notebook Air i7 še kodo: GB$XMLAPAIR02 iz 783€ na 765€ ...

Hvala stari za kodo

Konlov ::

Ali ima kateri xiaomi okoli 200E tisto, da samo gor postaviš, pa se polni?

antonija ::

Konlov je izjavil:

Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

@Tomson
Hvala lepa za informacije.
Vsekakor želim RN6 4/64 GB, ker telefona ne kupujem vsako leto in je 4/64 kar pravšnji.
Najbrž se bom odločila za Goldway, čeprav nima PayPal-a, ali pač? Z nekaterimi trgovci se da dogovoriti za PayPal, ima kdo izkušnje z Goldway v tej smeri?

Goldway z alipay ali kartica, jaz plačujem z eurocard...pri naročilu napiši zraven kodo, GW-EUsupport, pa preveri za dhl če nisi v remote arei, potem naroči v mesto ali večjo pošto, kakšnemu kolegu ali znancu, ker je drugače doplačilo...

@Ale123
Hvala, iz Lj sem, tako da ni problem.
S PayPal bi plačala samo zaradi zaščite, čeprav tudi PayPal ni več to, kar je bil ...
Pri Banggood sem se fino opekla, telefon sem s PayPal plačala pred več kot tremi meseci, denarja še vedno nimam, telefona pa seveda tudi ne, v Banggood so me samo nategovali kot elastiko!

Brez skrbi, pri njih kupujem že 2 ali 3 leta xiaomije( cca 10kom) vzeti moraš dhl pošiljanje, pride v 7-10 dni, brez dodatnih stroškov....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Egidij88 ::

Opa Xiaomi... ali prihaja nov budget king?

https://www.gsmarena.com/oppo_realme_2_...

antonija je izjavil:

Konlov je izjavil:

Nek waifai polnilec al kaj?

Dipling ::

Danes sem v službi dobil zanimiv odogovor glede Pocophona in Telekoma.
Telekom jih ne bo tržil, ker niso prestali njihovih internih testov. Ne vem, kdo je tu naiven Telekom, ki misli, da temu verjamemo ali oddelek v službi, ki se ukvarja z nabavo telefonov.

harmony ::

Dipling je izjavil:

Danes sem v službi dobil zanimiv odogovor glede Pocophona in Telekoma.
Telekom jih ne bo tržil, ker niso prestali njihovih internih testov. Ne vem, kdo je tu naiven Telekom, ki misli, da temu verjamemo ali oddelek v službi, ki se ukvarja z nabavo telefonov.

Hahah. Pa saj ne vem zakaj bi kupoval to pri Telekomu. Je ze 10 let odkar sem prenehal kupovati telefone pri operaterjih.

johanblond ::

Kje kupiti Note 5 4/64 z (zagotovljeno) dobavo v roku 10 dni?
GearBest EU skladišče - Tomson koda ;-)
še kaj drugega?

Bonticer je izjavil:

louser je izjavil:

Mimogrede, poco in A2 imata QuickCharge 4, kompatibilen z USB PowerDelivery. Za tiste, ki bi radi imeli en powerbank za vse naprave.

Indijska verzija Poco telefona ima QC4, za Global verzijo pa niso potrdili.
Si zasledil kje, da ima tudi global verzija?

Ja, uradni Twitter. Bo pa treba kupiti še QC4 polnilec.

robertko ::

johanblond je izjavil:

Kje kupiti Note 5 4/64 z (zagotovljeno) dobavo v roku 10 dni?
GearBest EU skladišče - Tomson koda ;-)
še kaj drugega?

Na GB imaš Xiaomi Redmi Note 5 Global 4/64GB pametni telefon v FlashSale za 174€
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...
vendar ni iz EU skladišča in dostava verjetno ne bo v 10-tih dneh.

Drugače je varianta za hitrejšo dostavo Honorbuy, cena 178,5€ + 15€ dostava:
https://www.honorbuy.com/1385-xiaomi-re...

ali pa Goldway s podobnimi cenami za ta model.

Ahim ::

antonija je izjavil:

Konlov je izjavil:

Sprasuje za wireless ("Qi") charging, tako kot je imel recimo Nexus 5.

Ker bi tako funkcionalnost tudi sam zelel, sem pregledal zame aktualne modele in nisem nikjer opazil podpore za to. Ocitno je ohisje tako natlaceno, da zmanjka prostora se za eno ploscato tuljavo ...

lopov ::

V Xiaomi modelih za 200 EUR tega ni, lahko se pa stegneš do Mix 2S in boš imel :)

gorazdkop ::

Mojstri, kateri je zdaj najbolši Xiaomi telefon?
Kdaj pa pride ven EE?

Za xiaomi notebook air 13 je treba še drug polnilec kupit oz a se dobi kje adapter v slo za normalen gnar?

lopov ::

Benny123 je izjavil:

Za xiaomi notebook air 13 je treba še drug polnilec kupit oz a se dobi kje adapter v slo za normalen gnar?

Pri Gearbest se iz države, kamor gre pošiljka razbere, kateri polnilec morajo priložiti. Če drugega ne dobiš ustrezen adapter.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

klinker ::

r00k ::

Ima kdo kakšne izkušnje z xposed moduli na EU MIUI ROMu? Imam namreč redmi note 3 pro in po inštalaciji xposed na zadnji verziji MIUI sem obtičal v bootloopu.

bosslipxx ::

Ne dela še zaenkrat, se pa bojim da je vse odvisno od dobre volje razvijalcev xposed frameworka, da bodo prilagodili zadnjo verzijo za MIUI
slo-fishing.si

Ahim je izjavil:

antonija je izjavil:

Konlov je izjavil:

Ker bi tako funkcionalnost tudi sam zelel, sem pregledal zame aktualne modele in nisem nikjer opazil podpore za to. Ocitno je ohisje tako natlaceno, da zmanjka prostora se za eno ploscato tuljavo ...

OK. To je še v razvoju. Čeprav šefe je mel nekaj na mizi, pa se je polnil, Samo ne vem, kater model ima...

tomy5 ::

Konlov je izjavil:

Ahim je izjavil:

antonija je izjavil:

Konlov je izjavil:

OK. To je še v razvoju. Čeprav šefe je mel nekaj na mizi, pa se je polnil, Samo ne vem, kater model ima...

Ja vprašaj ga ane? ;-)

TehDucky ::

TehDucky je izjavil:

Sem nazadnje vzel Mi A2 po vaših priporočilih in je tašča zadovoljna.
Vzel iz aliexpressa in 24-72h shipping, pa so ga ob 18h poslali, naslednji dan zjutraj ob 12h pa doma v rokah. Je bilo par evrov več za poštnino pa brez carine.
Vglavnem sam telefon je res špica, odziven, stock android, zvočnik za youtube poslušat je odličen, tudi ekran je dober. Baterija ji zdrži ogromno, na dan ponuca cca 8-12% baterije, z nekaj light browsanja in facebookanja ter klicarjenja. Tako, da ji baterija zdrži vsaj 7 dni.

Zase sem tudi mislil kaj vzet,budget do 400€, pa me malo skrbi kako je z uveljavljanjem garancije pri teh kitajčkih? Je kakšna razlika med tistimi na aliexpress ter gearbest in banggood? Vidim da garancija je lahko in 6 mesecev, 1 leto ter v Evropi do 2 leti.

Ubistvu gledam za Mi 8. Iščem dober ekran, dobro kamero, odziven telefon, ki ne bo počepnu po enem letu ter NFC. Kolikor gledam tudi Global modeli nimajo možnosti Face ID brez da si nastaviš na druge regije, a se zna to kdaj popravit in bo na voljo tudi za ostale regije?

Če slučajno kdo prebira temo pa da ima kaj pojma, lahko na kaj odgovori. Hvala :)
««
224 / 380
»»