» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
223 / 380
»»

johanblond ::

Imam Xiaomi Redmi Note 5. Za boljšo polovico bi kupil kaj podobnega, le za odtenek mogoče kaj manjšega (okoli 5", trenutno ima 4.3"). Kaj bi priporočali? Obvezno 4/64, solidna kamera šteje, cenovno max. toliko kot Note 5 (~ 170 €).

MrStein ::

Stari maček je izjavil:

Obstaja kar nekaj Anti burn programov....

"This app is intended for AMOLED screens only, mainly devices of the Samsung Galaxy series. It can still be used on other devices as a torch or for entertainment."

No ja... Pa nič komentarjev nima. A je to kdo uporabil in je pomagalo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

borisk ::

johanblond je izjavil:

Imam Xiaomi Redmi Note 5. Za boljšo polovico bi kupil kaj podobnega, le za odtenek mogoče kaj manjšega (okoli 5", trenutno ima 4.3"). Kaj bi priporočali? Obvezno 4/64, solidna kamera šteje, cenovno max. toliko kot Note 5 (~ 170 €).

A2 lite?

Andrej51 ::

Kaj pravite mix 2s ali mi 8? Mix mi je vsec ker je manjši, 8ka pa ker ma amoled

harmony ::

Tomson je izjavil:

Na GB za 189€ kakšen mesec nazaj, je pa trenutno 165€ z DHL poštnino na Goldwayu ...

A mi lahko prosim das direkten link? Ker vse kar dobim je kitajska verzija.

Tomson ::

Na GW Xiaomi Mi 4 Multilanguage 3/32GB za 165€ z DHL ali 4/64GB za 208€ ali na GB Mi Pad 4 International 4/64GB s kodo: GB&TAMI4IV za 192€
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

gregor ::

Ali se dobi mi pad plus v global verziji?
Da ima slo jezik, eu polnilec ipd...
LP

kody ::

to tudi mene zanima...
a mi pad 4 (brez plus) je sploh global rom...ali je to samo prirejen?

Mislim, da bom vseeno preskocil ta tablet. Je se zmeraj predrag za to kar ponuja. Rajsi stotaka vec in imam Huawei MediaPad M5.

Global ROMa za Mi Pad 4 še ni, je pa že na voljo EU ROM, kjer je tudi slovenščina - KLIK ...

Tole je pa dober deal danes na MiGlobalStore, Xiaomi Pocophone F1 Global + Mi Band 3 za 295€ z vključeno DHL poštnino ...

Dimnik ::

Tomson, na goldway ga dobiš za 310usd +26 dhl( cca 275e), sicer brez mi band, samo je treba kontaktirat eu support, da dobiš to ceno, ki jo reklamirajo v trgovini, na linku je pa 340usd...

Tomson je izjavil:

Tole je pa dober deal danes na MiGlobalStore, Xiaomi Pocophone F1 Global + Mi Band 3 za 295€ z vključeno DHL poštnino ...

Kje mas Mi Band 3 se? Jaz vidim za to ceno samo pokafoncka.

Dobiš zraven kot darilo

gregor ::

Tomson je izjavil:

Global ROMa za Mi Pad 4 še ni, je pa že na voljo EU ROM, kjer je tudi slovenščina - KLIK ...

kaj pa plus verzija?
LP

Isti EU ROM za oba modela, verjetno bo enako pri Global ROMu ...

MxxW5 ::

Prebral sem, da je začel Xiaomi v MIUI dajati reklame, ki se prikazujejo povsod po vmesniku in tudi njihovih programih. In to brez opozorila, baje. Menda se zaenkrat še dajo izklopiti, ampak to se lahko čez noč spremeni.

Če vse skupaj kombiniramo z zoprnim postopkom za odklepanje njihovih telefonov in s stalnim podaljševanjem časa, po katerem je mogoč odklep (trenutno menda že en mesec), se lahko zelo hitro zgodi, da bo Xiaomi potihem onemogočil odklepanje njihovih naprav (kot Huawei) in v MIUI nabil reklame, ki se jih ne bo dalo onemogočiti.

Če se slednje res zgodi (skoraj prepričan sem, da se bo), je to seveda dealbreaker. Ni je cene in ni jih specifikacij, da bi kupil telefon, ki kaže reklame. Če mi ga dajo zastonj, ga ne bi uporabljal.

borisk ::

Glede na to bi rekel, da nas bi večina uporabnikov xiaomijev hitro prešaltala na naslednjeka P/P proizvajalca ali p ana Android one telefone.

Stari maček ::

borisk je izjavil:

Glede na to bi rekel, da nas bi večina uporabnikov xiaomijev hitro prešaltala na naslednjeka P/P proizvajalca ali p ana Android one telefone.

Se strinjam s tem. Vsaj v Evropi bo to no-go. Po mojem mnenju niso tako zabiti, da tega ne bi razumeli.

Razna predvidevanja, špekuliranja, govorice so eno, kaj, kje in če sploh kaj bo na tem, pa je drugo. Si nima smisla s tem belit glave, dokler do tega res ne pride.

microchip ::

MxxW5 je izjavil:

Če vse skupaj kombiniramo z zoprnim postopkom za odklepanje njihovih telefonov in s stalnim podaljševanjem časa, po katerem je mogoč odklep (trenutno menda že en mesec), se lahko zelo hitro zgodi, da bo Xiaomi potihem onemogočil odklepanje njihovih naprav (kot Huawei) in v MIUI nabil reklame, ki se jih ne bo dalo onemogočiti.

Ravno iz tega razloga sem se jaz izognil nakupa Xiaomi tablice. Sploh ko bereš xda glede odklepanja, te vse skupaj mine. Ne vem v čemu je keč, še HTC ti takoj pošlje token za odklep, kitajc pa misli da bom cel mesec čakal :/

Keć je v tem, da Xiaomi noče, da bi ljudje odklepali njihove telefone. Xiaomi služi s storitvami in softverom. S telefoni dela zgubo oziroma je njihov dobiček pri njih bolj ali manj pozitivna nula. Telefon ti Xiaomi da po proizvodni ceni zato, da boš uporabljal njihove storitve in softver. Rootan telefon z alternativnim romom je za njih stran vržen denar. Dokler so (na Zahodu) v fazi pridobivanja tržnega deleža, bodo odklepanje dovoljevali, potem pa bodo (po mojem) to luknjo zamašili.

MxxW5 je izjavil:

Keć je v tem, da Xiaomi noče, da bi ljudje odklepali njihove telefone. Xiaomi služi s storitvami in softverom. S telefoni dela zgubo oziroma je njihov dobiček pri njih bolj ali manj pozitivna nula. Telefon ti Xiaomi da po proizvodni ceni zato, da boš uporabljal njihove storitve in softver. Rootan telefon z alternativnim romom je za njih stran vržen denar. Dokler so (na Zahodu) v fazi pridobivanja tržnega deleža, bodo odklepanje dovoljevali, potem pa bodo (po mojem) to luknjo zamašili.

Skratka, xiaomi ni nakup zame.

MxxW5 je izjavil:

To vidiš iz kristalne krogle?

Dobiček na prodan telefon res ni velik, a masa naredi svoje. Na koncu dneva, če Xiaomi proda x telefonov z 2$ dobička na komad, bo glede na dobiček vseh prodanih telefonov še vedno svetlobna leta pred npr. Nokio, ki proda x telefonov z $50 dobička na telefon, ker jasno, sploh ni primerjave v številu prodanih enot)

Xiaomi continues to make a bulk of its revenues on phones, which generate about $2 in revenue per unit and account for 70% of total sales, according to Counterpoint Research. Sales of other gadgets make up 20% of the business, as Xiaomi has promised that it will cap profits from its devices at 5%. Preloaded apps and services account for the remaining 10% of revenues, yet generate a net profit margin of 45% to 60%, according to Bloomberg, citing people familiar with the matter.

Moving forward, Xiaomi seeks to shift its reliance off its increasingly saturated domestic market, which accounts for 58% of its phone sales, according to Canalys. The company has invested $4 billion in its Chinese partner ecosystem, and plans to invest another $1 billion in similar partnerships with 100 startups in India, its largest market outside of China. The firm has announced new strategic partnerships including a deal with Baidu to develop conversational artificial intelligence products for the Internet of Things (IoT) market.

Živi bili, pa videli, pravijo južni bratje. Kristalne kugle seveda nimam, ampak na forumu menda lahko delam malo počez predvidevanja, saj ne pišem strokovnega članka.

Xiaomi ve, da reklame v operacijskem sistemu telefona nepovratno odženejo določen segment kupcev in da se z reklamami nikomur ne bodo priljubili in da bodo ob del ugleda, ki so si ga ustvarili. Mislim, da odločitve zato niso sprejeli z danes na jutri, ampak so očitno pretehtali, da bo dobiček od reklam večji od izgube zaradi odhoda dela kupcev. Takole počez bi rekel, da jim gre očitno res za nohte, da so začeli dajati reklame v OS.

Npr. zase lahko gotovo rečem, da nikomur več ne bom svetoval Xiaomi telefona (razen A serije), saj se nočem spravljati v položaj, da mi bodo kolegi očitali, da jim telefon, ki so kupili na moje priporočilo, kaže reklame. Če sem še bolj direkten: reklame v telefonu človek pričakuje od no-name kitajskih proizvajalcev, katerih izdelki pridejo z rootkiti, vohunskimi programi in reklamami. Skratka, nižje od reklam v vmesniku Androida ne gre.

antonija ::

Dokler pride ven source koda xiaomijevih ROMov, se jo lahko (skoraj) po zelji sprmeinja in dopolnjuje. Lep rpimer so EU ROMi, ki za zdaj delajo super (meni osebno bolje od original ROMov).
Ce enkrat te moznosti ne bo vec, bom nekaj casa pac na zadnjem EU ROMu ki bo na voljo, potem bo pa treba najdte nov ~175EUR vreden telefon ki bo imel hardware 400-500EUR zahodnjaskih ekvivalentov.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Dodajam pa, da bom zase kupoval Xiaomi telefone toliko časa, dokler bo možen odklep.

buttcrack ::

nihče nikogar ne sili da kupuje xiaomi naprave, nihče še nima reklam v OSu xiaomijev, ampak zarad mene in 3/4 lastnikov xiaomi naprav greš/greste z lahkoto na korejca ali japko ;)

V tem topicu je kritika Xiaomija prepovedana. Če ti ni kaj všeč, pojdi stran in kupi kaj drugega.

jb_j ::

kot, da je problem adblock gor vržt,
sicer sem pa tut sam vzel raje opcijo xiaomija z android one-om.
in najbrž prvič (odkar imam telefone) ne bom rootal ali twrp gor nalagal.

jb_j je izjavil:

Hec je v temu da ne boš mogel gor dat adblocka.

Ravno ta vikend sem dobil eno novo tablico in po več letih sem izkusil kakšno je stanje brskanja po netu brez blokad :bruh:

prenasalec ::

microchip je izjavil:

jb_j je izjavil:

Hec je v temu da ne boš mogel gor dat adblocka.

Ravno ta vikend sem dobil eno novo tablico in po več letih sem izkusil kakšno je stanje brskanja po netu brez blokad :bruh:

https://blokada.org/

MxxW5 je izjavil:

V tem topicu je kritika Xiaomija prepovedana. Če ti ni kaj všeč, pojdi stran in kupi kaj drugega.

Ne ni tako, ampak nevem zakaj bi o nečem, česar še ni in mogoče niti ne bo, ampak tvoja predvidevanja, debatirali in se sekirali(zaenkrat)...

Jaz rad debatiram....

Saj ni problem, debata dobrodošla, ampak raje debatirajmo o problemih, ki že obstajajo..

broken/link ::

predvidevanja? reklame znotraj MIUIja so dejstvo. kako daleč bo pa to šlo pa bomo videli.

Klamzi ::

Jap, se je že začelo, naprimer ob zagonu Mi Video se vedno pojavi reklama...

antonija ::

Na EU ROMu ali Xiaomi ROMu?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

lopov ::

Note4X z zadnjim EU nobena Xiaomi aplikacija ne prikazuje reklam.

EU rom seveda ne bo prikazoval reklam. Težava je ta, ker za EU rom rabiš odklenjen telefon.

EDIT: Poleg tega, če jaz prav razumem, Xiaomi prikazuje reklame le na nekaterih trgih. Sklepam, da na tistih, kjer ima visok tržni delež (Indija, Kitajska). Evo, spet ugibanje ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MxxW5 ()

ivanuscha ::

Jaz imam Redmi Note 4 International, nobenih reklam (še).

louser ::

Dimnik je izjavil:

MxxW5 je izjavil:

To vidiš iz kristalne krogle?

Ne, to je njihovo uradno stališče. Pri nas sicer uradno prodajajo po višjih cenah, da ta izpad dohodka nadonestijo.
Ler pri nas plačaš Googlu za Glasbo, Amazonu za filme, Googlu za aplikacije.
Na vzhodu za to plačuješ po navadi proizvajalcu telefona.

LeEco, Youku, Xiaomi, Tencent in ostali imajo na trgu ogromno materiala, ki ga pri nas plačaš, pri njih pa ti bodisi vrtijo reklame, bodisi reklame in plačilo v konkretno manjšem znesku kot pri nas.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

Kaj hočeš povedat, da telefon kupljen na kitajskem bo vrtel reklame, kupljen v slo pa ne?

Dimnik je izjavil:

Kaj hočeš povedat, da telefon kupljen na kitajskem bo vrtel reklame, kupljen v slo pa ne?

le nekateri z MIUI OS.
a2, a2 lite in podobni imajo stock android.
(najbolj čista verzija androida, brez navlake, ki jo gor meče lg,samsung in sony in podobni)

Mogoče bodo pa ponudl kasnej telefon z vgrajenim ad-blockerjem, serijsko.
in bodo računal 100EUR več, npr.: nekje 1/4 vrednosti iphona.

pri stock androidu, bi mogoče rootal le zaradi naprednejših adblockerjev.
(ki onemogočajo tudi reklame znotraj aplikacij, xposed adblocker reborn)

klasičen adblock se drugač lahko uporablja brez roota, ali odklepanja naprave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

Kako to misliš..le nekateri z miui os? Vem za a1, a2....da je android

Samsung brez navlake? Verjetno če ga kupiš mimo operaterja

Saj xiaomi tudi nima navlake, pač imajo svoje aplikacije kot samsung, lg, itd..

Dimnik je izjavil:

Kako to misliš..le nekateri z miui os? Vem za a1, a2....da je android

Saj xiaomi tudi nima navlake, pač imajo svoje aplikacije kot samsung, lg, itd..

le v MIUI os-u je navlaka, (miui os, je podobn kot lg in samsung in ostali)

le tej telefoni so brez navlake:
https://www.android.com/one/

in ostali google pixel telefoni.

Zgodovina sprememb…

klinker ::

A je tezko prst drzat na ikoni od aplikacije in tapnit uninstall? ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

klinker je izjavil:

A je tezko prst drzat na ikoni od aplikacije in tapnit uninstall? ;((

ne morš uninstallat stock navlake pri vseh samsungih,lgjih in sonyih in podobnih.
razen če rootaš.

Zgodovina sprememb…

Klinker vse jasno, ampak jbj je tako napisal za primerjavo z xiaomijem, zato sem tako napisal...

Drugače pa nevem kako je sedaj z samsungi kupljenimi na telekomu, en čas nisi mogel zbrisat njihovega sranja...imaš mogoče prek telekoma, da lahko poveš kako je sedaj?
««
223 / 380
»»