» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
201 / 380
»»

SumTingWong ::

@nejcpirc5: tole preveri

facepalm ::

@kanarin za kamero bo najboljse da preveris samples na gsmarena (redmi 5+ in redmi note 5 ai dual camera).
na nekem reviewu sem celo zasledil, da se rn5 kamera lahko kosa s kamero na mi6x (v dolocenih pogojih)
za 30 do 50eur vec dobis tudi vecjo baterijo.

3gb/4gb rama se pri neki normalni uporabi skoraj ne pozna (ce ne uporabljas malo morje appov).
vseeno je za 20eur doplacila smiselno vzeti 4/64gb model zaradi "futureproof-a". google play services je iz leta v leto bolj HW pozresen, aplikacije ravno tako. poleg tega imas dvojno kapaciteto pomnilnika (64 vs 32gb) in tako lahko pustis pocasno sd kartico v predalu.

Tomson ::

@nejcpirc5:
Med IPS in AMOLED je kar opazna razlika v prid AMOLEDa (prikaz črne, kontrastno razmerje, vidni koti še posebej, opcija AlwaysOnDisplay), a to ne pomeni da so dobri IPS zasloni slabi, če bi jih dal skupaj bi pod določenimi pogoji opazil veliko razliko, pod drugimi manjšo, pod določenimi pa sploh ne bi opazil razlike. Če te zanima, ti lahko kasneje naredim fotografijo telefona z AMOLED ob IPS telefonu, pri različnih pogojih, če ne bođ že iz YT videov, npr. KLIK (desni je AMOLED) potegnil zaključkov ...

Med preverjeno dobrimi trgovinami iz vzhoda so: Goldway, MiGlobalStore, Gearbest, Honorbuy, Bangood, Geekbuying ...

@kanarin:
razlika pri kvaliteti kamere med Redmi 5 Plus in Note 5 je opazna, za nekatere bolj, druge manj, TUKAJ si lahko pogledaš neposredno primerjavo ...
Dodaten RAM se pozna tudi v primeru, če imaš odprtih npr. morje zavihkov v brskalniku ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

tigrr ::

Ali ima kdo izkušnje nakupom telefona iz mobileshop.eu ?

Tole gledam, Xiaomi Mi Mix 2S Dual SIM 128GB 6GB RAM Črna pa nisem najbolj ziher..

Hvala&lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tigrr ()

flameir ::

Mi Band 3 zgleda kr kul - a ga je kdo že kupil? Vidim, da obstaja z NFCjem. To bi blo top, če bi delal z iPhonom, ki nima NFCja, se že kej ve? Sem tok odlašal z dvojko, da bi si zdej kr to naročil, sploh če bi NFC delal z iPhonom, pol mi to nepričakovano reši največjo pomankljivost na iPhonu. :) @Thomson, imaš morda kak link? :) Hvala!

Jup, še vedno v akciji, Mi Band 3 za 29€ ...

flameir ::

Sam kle je pol se nek dodaten strosek, ker je nad 23€ ane?

keitai ::

Kakšen je kaj tale ekran na Mi Band 3 na soncu? Imam Band 2 in se na soncu ne da razbrat skoraj nič.

Ja, nad 23e je ddv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: keitai ()

@flameir:
Preko RegisteredAirMail GB povrne morebitne nastale dodatne stroške. Če izbereš Registered Belgium pa tako ali tako večinoma pride skozi brez.

@keitai:
zaslon je večji in svetlejši - KLIK

kanarin ::

Sem se naposled le odločil in pravkar naročil preko GB RN5 za 147 € (EU priority line). Upam da pride čimprej in brez dodatnih stroškov.

mimogrede.. a ni bolj smiselno kupiti amazfit bip lite za okoli 45eur, kakor mi band 3 za cca 30?

@kanarin verjetno bos cakal par tednov.
jaz sem dobil mail 21.6., da je bil odposlan. 26.6. je po trackingu sodec, prispel v HongKong na sortirni center. sedaj pa cakam nadaljne update:)

nejcpirc5 ::

Tomson je izjavil:

@nejcpirc5:
Med IPS in AMOLED je kar opazna razlika v prid AMOLEDa (prikaz črne, kontrastno razmerje, vidni koti še posebej, opcija AlwaysOnDisplay), a to ne pomeni da so dobri IPS zasloni slabi, če bi jih dal skupaj bi pod določenimi pogoji opazil veliko razliko, pod drugimi manjšo, pod določenimi pa sploh ne bi opazil razlike. Če te zanima, ti lahko kasneje naredim fotografijo telefona z AMOLED ob IPS telefonu, pri različnih pogojih, če ne bođ že iz YT videov, npr. KLIK (desni je AMOLED) potegnil zaključkov ...

Med preverjeno dobrimi trgovinami iz vzhoda so: Goldway, MiGlobalStore, Gearbest, Honorbuy, Bangood, Geekbuying ...

Tomson, hvala ti res:)!
Še zadnja stvar. Če je na HK Goldway telefon za cca 500$, ali lahko pričakujem še kakšne dodatne stroške (davek, carina,...) ali naj bi bilo to to?

LpN

BivšiUser2 ::

Wtf je june update na Mi A1 1GB?

https://www.google.si/amp/s/www.xda-dev... Oreo 8.1
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

Dimnik ::

nejcpirc5 je izjavil:

Tomson je izjavil:

@nejcpirc5:

Tomson, hvala ti res:)!
Še zadnja stvar. Če je na HK Goldway telefon za cca 500$, ali lahko pričakujem še kakšne dodatne stroške (davek, carina,...) ali naj bi bilo to to?

LpN

Če izbereš dhl poštnino, ni nobenih dodatnih stroškov, preverjeno že parkrat...velja za goldway in mi global store, telefon pride v cca 8-10 dni, pa preveri če nisi v remote area dhl( večinoma manjše pošte in je doplačilo 30usd) če si, si naroči v večje mesto k kolegu ali kaj podobnega

nejcpirc5 ::

Dimnik je izjavil:

Če izbereš dhl poštnino, ni nobenih dodatnih stroškov, preverjeno že parkrat...velja za goldway in mi global store, telefon pride v cca 8-10 dni, pa preveri če nisi v remote area dhl( večinoma manjše pošte in je doplačilo 30usd) če si, si naroči v večje mesto k kolegu ali kaj podobnega

Vrhunsko. Bom preveril. Hvala lepa!

morda kdo ve, ce imata mi6x in rn5 enaka display panela?
vceraj sem imel mi6x v rokah in v primerjavi z rn4x, zgleda kot da bi imel amoled (vem da je lcd). upam da ima rn5 kaj podobnega.

sem pa tudi videl, da je xiaomi "rahlo" podaljsal cakanje na avtorizacijo za odklep BL-ja. iz 72h na 360h :/

-valvoline- ::

Ok, kje so dobre cene z gratis dostavo ter brez dodatnih uvoznih stroskov trenutno? Kupil bi spet enga rn4 ter enga rn5p.

OvCa77 ::

-valvoline- je izjavil:

Ok, kje so dobre cene z gratis dostavo ter brez dodatnih uvoznih stroskov trenutno? Kupil bi spet enga rn4 ter enga rn5p.

Poglej malo Gearbest temo. Imaš notri dobre cene, tako za Gearbest kot Banggood.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Peter18 ::

takoj na zacetku pa obvestilo:
"MOD EDIT by @gregbradley
It appears this method has now been patched and no longer works"

Peter18 ::

Škoda... nisem bil pozoren. Meni je takrak šlo skozi.

radmannsdorf ::

Kolegica bi rada naročila RN5 na Honorbuy, pa javlja tale error. Sredstva so na Paypal/banki, kartica je veljavna, do sedaj je plačevanje s Paypal delovalo normalno. Napaka je pri trgovcu ane? Sem jih že kontaktiral prek fb. Se je še komu tole že kdaj zgodilo?

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

MrStein je izjavil:

Iščejo se predlogi za ukrotitev porabe Redmi Pro, originalen FW.

Battery Widget Reborn pravi, da baterija drži nekje 27 ur.

Res ni nobenih idej?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

radmannsdorf ::

radmannsdorf je izjavil:

Kolegica bi rada naročila RN5 na Honorbuy, pa javlja tale error. Sredstva so na Paypal/banki, kartica je veljavna, do sedaj je plačevanje s Paypal delovalo normalno. Napaka je pri trgovcu ane? Sem jih že kontaktiral prek fb. Se je še komu tole že kdaj zgodilo?

Ah! Očitno ima dnevni limit 200€. Ji boim jaz jutri naročil. #babe!

MrStein je izjavil:

MrStein je izjavil:

Iščejo se predlogi za ukrotitev porabe Redmi Pro, originalen FW.

Battery Widget Reborn pravi, da baterija drži nekje 27 ur.

Res ni nobenih idej?

Factory reset, za začetek? Jaz bi probal to ziher.

Zgodovina sprememb…

jbj__ ::

mi band 3, že kdo ve kako se obnese,
merilnik srčnega utripa na 30s in da baterija zdrži 20dni.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

MrStein ::

radmannsdorf je izjavil:

Factory reset, za začetek? Jaz bi probal to ziher.

S čim narediti backup nastavitev?
Na tisti Mi account?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Po moje najenostavnejše na mi account, samo moraš izbrat kaj vse hočeš...in narediš varnostno kopijo

PrimozBG ::

jbj__ je izjavil:

Čakam da pride, ko jo dobim ti sporočim.

BivšiUser2 ::

https://www.google.si/amp/s/gadgets.ndt...
Torej, ja. Vsi smsi po updejtu so zbrisali, pa tudi safety net je bil tripped. Torej kaj zdaj?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

jizzer ::

jbj__ je izjavil:

Saj to maš vse že na 2-ki? Nevem sicer če 3-ka kaj bolje meri srčni utrip.
Jaz imam tisti app za 3€, merjenje konstantno vklopljeno, baterija pa sicer zdrži manj kot 20 dni, ampak imam vklopljene reminderje, opozorila, vse živo.

jb_j ::

jizzer je izjavil:

jbj__ je izjavil:

Saj to maš vse že na 2-ki? Nevem sicer če 3-ka kaj bolje meri srčni utrip.
Jaz imam tisti app za 3EUR, merjenje konstantno vklopljeno, baterija pa sicer zdrži manj kot 20 dni, ampak imam vklopljene reminderje, opozorila, vse živo.

kter app?
zanima me če se ga dobit krekanga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

jizzer ::

Tale:
https://play.google.com/store/apps/deta...

Krekane pa neboš mogel dobit, ker je nakup vezan na račun. Saj aplikacija sama po sebi je zastojn, imaš pa potem dodatne funkcionalnosti. Eno pivo pa boš verjetno že lahko raskiral za app, če ti doda neko vrednost :D

sinalko ::

Njihov MIUI. Skoraj popolnoma spremenjen Googlov android. Tako drugačen od originala. Z veliko več možnosti.
Dela v nulo. Vse tako, kot mora. Vem. Sem ga imel. Redmi Note 4 MTK.

Android One. Naj bi bil original. 100% Googlove kode. Google stestiral in dal ven že decembra. Brez "bugov".
Xiaomi spremeni 0,01% kode, testira še dodatnih pol leta in da ven "bugasti" izdelek. 8.0 so večkrat krpali. 8.1 ne kaže nič boljše. Nič mi ni jasno. Imam Mi A1.

gregor ::

Xiaomi Mi 8 review
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8-re...

Verdict

What better way, indeed, could there be to celebrate the company's 8-year anniversary than to come out with an excellent high-end phone. Well, with the Mi 8 it appears Xiaomi has done just that.

Pros

Excellent screen
Long battery life, fast charging
Great image quality from the rear cameras, awesome selfies too
MIUI is feature rich and has a good update track history (MIUI 10 should be around the corner)
Super loud and clear audio output

Cons

No 3.5mm jack, no microSD slot, no IP rating, no stereo speakers, no wireless charging
Thermal throttling prevents it from posting benchmark scores worthy of a Snapdragon 845
4K video recording lacks good stabilization

odgovor goldway iz AE glede mi8 global verzije :'(

not sure yet
just waiting the news from Xiaomi company

Zakaj pa mora bit global verzija?
Koliko gledam ima mi8, b20, na mi global store pa že z global romom in posodobitev prek ota....tako, da ni nevemkakšne potrebe za global verzijo....ali se motim?

NonGlobal naj bi bil China/English only ...

manta ::

To pomeni da ni moznosti slovenskega jezika v menijih ali se kaj drugega?

Na mi store je z global rom in multi language...seveda pa tudi brez global roma in samo kitajski in angleški jezik

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

manta ::

Ok, ce prav razumem nima smisla cakati na global rom, ce ne rabis slovenskega jezika? Se tudi na tipkovnici ne da nastimati slovenskega jezika pri trenutnem romu?

Po neuradnih informacijah naj bi se na kitajskem začel 6.7.2018 prodajat z Global ROMom v vseh trgovinah ...

Tomson....

New Original Xiaomi MI 8 6GB 64GB Snapdragon S845 Octa Core Mobile Phone MIUI10 3400mAh Dual 12.0MP 20.0MP 6.21" 2248*1080 FHD
http://s.aliexpress.com/zUzeuUrA?fromSn... to Clipboard

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Jup, nekaj trgovcev naj bi že nekaj časa imelo "leaked" Global ROM, a kot rečeno, uradno s strani Xiaomija tole še ni zunaj, kar pa jasno, niti ni pomembno :) ...

Sem spraševal za osebo, ki mora imeti SLO jezik.

Ali ni tako, da ima global verzija tudi EU polnilec?
Pa nima kitajskih aplikacij?

Sicer pa je 6.7. čez dva dni in bomo videli. Me prav zanima koliko bo dražji od ostalih verzij.
50 usd?

LP

sthep ::

Xiaomi Redmi 5 plus na goldway-ju 140€ z DHL dostavo in brez dodatnih stroškov carinjenja (duty free for EU by DHL)...

Ali to res drži, da ob doplačilu 26$ (duty free for EU by DHL) ni dodatnih stroškov carinjenja? Ima kdo izkušnje s tem?

Že večkrat povedano, drži! ;) Imaš pa v podobnem cenovnem rangu boljšo alternativo, za 145€ s kodo: IT$MPN5 model Xiaomi Note 5 (vzameš PriorityLine EU za 0.5€, pride tudi brez dodatnih stroškov, a dostava nekje 2-3 tedne, če se ne toliko mudi, preko Goldway pride nekje v 10dnevih), ki je overall občutno boljši telefon ...

Tomson vse lepo in prav...ampak bodi iskren glede pošiljanja pri gb....pri tem linku, ki si ga prilepil piše ...da bo poslan med 9 in 21 julijem, pa dokler pride v slo je krepko mimo tvoja dva do tri tedne...

Sem iskren, če malo spremljaš, boš opazil, da nekateri prejmejo Note 5 modele tudi v 2-tednih, pri nekaterih pa se res zavleče, zato sem tudi napisal, če se ne mudi. Napisal pa sem tudi dostava 2-3 tedne, kar pomeni od dneva oddaje na pošto, v isti sapi pa sem tudi zapisal, da preko Goldway pride občutno prej. Bom drugič še bolj jasen! ;)

PrimozBG ::

sthep je izjavil:

Xiaomi Redmi 5 plus na goldway-ju 140€ z DHL dostavo in brez dodatnih stroškov carinjenja (duty free for EU by DHL)...

Ali to res drži, da ob doplačilu 26$ (duty free for EU by DHL) ni dodatnih stroškov carinjenja? Ima kdo izkušnje s tem?

To drži.

Ma tuki je še bolj ugodno
Xiaomi Redmi 5 Plus 32GB Global Version za 122 €
✂ Koda kupona: 7BGR5P32
Cena: 118,75€ (cca 3 € poštnina - European Direct Mail) 🇸🇮 BREZ DODATNIH STROŠKOV
Veljavnost kupona do: prvih 70 kosov oz. en dan
Za vse izdelke iz CH in HK skladišča je davek plačana v naprej. Izbrati morate European Direct Mail – In BANGGOOD VAM BO PLAČAL DAVEK !!!

Več kuponuv pa tuki , ker kuponi za Xiaomi veljajo samo en dan.

MisterR ::

Kateri se bolje obnese Redmi 5 plus ali mi 6x? Razlike je 80€, kar bi se še stegnil.
««
201 / 380
»»