» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
188 / 380
»»

buttcrack ::

Jaz bom še malo počakal na kakšen konjreten review.

Nataly ::

Tomson je izjavil:

Nataly je izjavil:

darkolord, hvala za tvojo osebno izkusnjo.

Tomson, torej zaenkrat odpade A2. Ali mogoce ti ves, ker vidim, da bolj spremljas, ali bi dobila kje 4X pink v globalni verziji? Alternativa bi bila tudi note 4X. Sama res nikjer ne najdem.

Ali pride kmalu tudi 5X, zasledim samo model mi 5X, vendar mislim, da to ni naslednik 4X?!

Ne, Xiomi Mi 5X je druga serija, ne Redmi. Za direktnega naslednika Redmi 4X pa ni kakšnega podatka, je pa toliko drugih modelov, da vprašanje kdaj, če ...

Tale je dober deal v pink verziji: Xiaomi Redmi 5A 2/16GB Global pametni telefon s kodo: GBsale190 iz 80€ na 72€, če ti pride v poštev ...

Hvala, ker si nasel moje vprasanje v poplavi sporocil. Redmi 5A ima povprecno baterijo in me ne pritegne, poleg tega bi vzela 3/32GB. Odlocena sem torej za Redmi 4X, na zalost ne obstaja globalna verzija, saj je ne najdem, vzela bi global rom. Ali je tudi za ta model kaksna koda oziroma kje bi ga dobila najceneje?

roberto1 ::

Če slučajno kdo kupuje Global Note 5, za vikend je na grossoshop s kodo NOTEGF free shipping za vse 3 barve 32 in 64gb,zraven pa dobiš še en ovitek in steklo. Mogoče komu zanimivo.
Someday never comes!

scipascapa ::

Tisto je Redmi 5, tole je mišljeno. Cena je potem takšna, kot jo vidiš, ker ti poštnino dajo gratis. Kolikor je to ugodno, nisem preverjal. Kode objavljajo redno na Telegramu. Nazadnje sem za vikend naročil 3 telefone, kar je maks za 1 naročilo in prihranil 90€ zavoljo free shipping.

scipascapa je izjavil:

tole?

http://www.grossoshop.net/xiaomi-redmi-...
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

Jebac18 ::

Mi Mix 2s se splača neki se jambra da je slab microfon ???...gledam med modeli mi note 3 ,mi mix 2s ter mi 7 samo 7. še dolgo ne bo bom moral pa hitro zamenjat.

Tomson ::

Mi Note 3 je preverjeno dobra zadeva, le Band20 podpore ni, če ti to kaj pomeni. Za Mi Mix 2s pa ti lahko iz prakse povem čez kakšen dan, če tracking štima je telefon že v Slo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Jebac18 ::

Ga imaš mi Mix 2s lahko kakšno fotko v low light ce ga imaš...

vrossi46 ::

Tako,v Soboto naročil tegale (Xiaomi Redmi 5 Plus 4G Phablet 3GB RAM Global Version - BLACK) lepotca za 120€ potom EU priority Line in je že Shipped out.
Tako da ne bo dodatnih stroškov(carine,davka) kajne Tomson?
In nekje v roku 15 dni naj bi bil pri meni.

Lp

Qushaak ::

Imam Redmi Note 4X (mido) pa sem pozabil katero "verzijo" točno (Global,...). Papirjev trenutno ne najdem. Gor imam trenutno že Lineage OS 14.1 in ker naj bi kmalu izšel v verziji 15.1 bi posodobil tudi firmware.
Tukaj se vedno dodajajo nove verzije firmware-ov, ki pridejo z MIUI-jem za mido-ta: https://androidfilehost.com/?w=files&fl...
Lahko snamem kar najnovejšo stable verzijo (ne glede na to katero verzijo mido-ta imam ali moram čisto pravega ker bi v primeru napačnega bicknil napravo?

@Jebac18: naredim takoj, ko bo Mi Mix 2S pri meni, verjetno čez nekaj dni ...
@vrossi46: drži ...

Karen ::

Če se je komu že zgodilo:
Xiaomi Redmi Note 4, gor imam eno unofficial linageos 15.1 verzijo, Google play dela normalno (vse namešča), edina zadeva ki se mi je zataknila je da ne morem gor dat Instagram-a (mi ga v Playu sploh ne najde, če ga grem najt čez web browser javi da ne obstaja verzija za to napravo)... wtf? Sem kaj spregledal (reboot ne pomaga), ima kdo kakšno idejo preden podrem pa dam neko 14.1 verzijo gor pa sprobam?

facepalm ::

poberi apk s strani apkmirror in installiraj

knap ::

Konec Maja bi naj bil predstavljen MI7, morda celo MI8
Kakšne cene lahko pričakujemo za MI7?
400-500 USD?

LP

Xiaomi Mi7 350-400€ in Mi7 Plus 400-450€ ... Čisto na štartu prodaje verjetno še kakšen € več ...

profii ::

Si lasti kdo tukaj Redmi note 5?
Zanima me, kje kupiti in katero verzijo? Na kaj je treba biti pozoren?
Kaj je razlika med note 5 in note 5 pro?

bajsibajsi ::

Bolj sem imel v mislih primerjavo med:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...

Pro-ja se ne dobi na Aliexpressu / gearbestu, po specifikacijah tudi ne najdem razlike. Je mogoče samo novo ime za drug trg?

@bajsibajsi: napačen model primerjaš ... tole je pravi model.

@profii:
Redmi Note 5 Pro je samo druga oznaka kitajskega modela Redmi Note 5. Pozoren si na to, da izbereš Global model s Band20 podporo. Najugodneje trenutno na GB za 169€ ali 4/64GB Global verzija s kodo: GB-MP$100-7 iz 195€ na 189€ (dostava 13-15 dni, izbereš PriorityLineEU dostav da ni dodatnih stroškov)... Če se ti malo bolj mudi (dostava 7-10dni), pogedaš na Aliexpress (Goldway, MiGlobalStore) ali Grossoshop, a kolikor gledam ni Global verzije ...

Hvala @Tomson za hiter in podroben odgovor.

Malo se mi mudi, pri nas je cena 250 na bolhi in ponudnikih.
MiGlobalStore ima: https://www.aliexpress.com/store/produc...

Kakor sem razumel ni dodatnih stroškov z DHL dostavo?

connor9433 ::

Najnovejše zaloge Global Stable MIUI 9.0.3.0 ROM za Redmi Opomba 4

Dimnik ::

profii je izjavil:

Hvala @Tomson za hiter in podroben odgovor.

Malo se mi mudi, pri nas je cena 250 na bolhi in ponudnikih.
MiGlobalStore ima: https://www.aliexpress.com/store/produc...

Kakor sem razumel ni dodatnih stroškov z DHL dostavo?

Tako je, goldway, mi global store, ni dodatnih stroškov z dhl, edino ne smeš biti v remote area, potem je doplačilo ali naročilo na drug naslov.

Seveda pa imajo global verzije, poglej še goldway, jaz njim bolj zaupam glede dostave, kar se tiče, do sedaj dobil vse v roku 8-10dni

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Ko smo ravno v debati...
Razlika nekaj EUR ne igra vloge pri nakupu novega aparata, kako je pa z Mi 6X, kakor vidim ni BAND20 podpore.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_a2_(...

https://www.aliexpress.com/store/produc...

Malo raziskovanja mi je pokazalo, da 6x ni global rom, torej no google apps in brez LTE frekvenc.
Jutri naročim note 5 4GB / 64GB Global, link v enem izmed prejšnih postov.

NiggerBob ::

Potrebujem nasvet glede Xiaomi Redmi Note 4 Global, nabavljen lani preko Gearbesta:
- kolegici je njen Redmi Note 4 padel po tleh in se je zdrobilo prednje zaščitno steklo. LCD deluje. Kje kupiti nadomestno steklo?
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NiggerBob ()

knap ::

Redmi note 5 China verzija

To je verzija, ki bi naj imela boljšo kamero, kamera na sredini zadnje strani. Ter še nekatere druge izboljšave...
Se morda motim?

Ker kolikor se spomnim so bili Indijci kar precej jezni ker so kitajci dobili boljšo verzijo Note 5.

Se note 5 China global že sploh dobi? Cena?

Oz lahko nekdo razčleni to zmešnjavo z redmni note 5 verzijami (pro, plus, china...)

Hvala

LP

GRT ::

knap je izjavil:

Redmi note 5 China verzija

To je verzija, ki bi naj imela boljšo kamero, kamera na sredini zadnje strani. Ter še nekatere druge izboljšave...
Se morda motim?

Ker kolikor se spomnim so bili Indijci kar precej jezni ker so kitajci dobili boljšo verzijo Note 5.

Se note 5 China global že sploh dobi? Cena?

Oz lahko nekdo razčleni to zmešnjavo z redmni note 5 verzijami (pro, plus, china...)

Hvala

LP

Če bi si prebral kakšno stran nazaj je bilo to že neštetokrat razloženo.

Res je :) Skratka, Redmi Note Pro in Redmi Note 5 sta ista telefona, medtem ko je Redmi 5 Plus nekoliko slabši (slabši procesor, grafika, kamera, Android 7.1).

Trenutno je še ena dobra akcija na GB za Xiaomi Redmi Note 5 Global 3/32GB s kodo: GBmayCY04 iz 170€ na 161€

OK.d ::

Saj čez kakšno leto bodo tudi vstopni modeli mogoče imeli boljše kamere.
https://www.bug.hr/biznis/xiaomi-radi-n...
LPOK.d

@Tomson, kateri nacin posiljanja priporocas, oz bi sam izbral? (se ne mudi)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

@OK.d: ja, lepo napreduje tehnologija. Če smo realni, že danes nekateri vstopni modeli zajemajo čisto ok fotografije ...

@epecar: Sam vedno izberem PriorityLine - EU Priority Line (13-15dni) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

bajsibajsi ::

Ima kateri od teh ~200 EUR led notification v barvah?

gregor ::

Samo redmi note 5 china in redmi note 5 pro india nista čisto ista telefona, je kar nekaj razlik, predvsem pri kamerah...

https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/r...

The phone is powered by a Qualcomm Snapdragon 636 SoC, coupled with 3GB, 4GB, or 6GB of LPDDR4X RAM and 32GB/ 64GB inbuilt storage. To recall, the Redmi Note 5 Pro in India has only 4GB RAM, 64GB storage and 6GB RAM, 128GB storage variants.

The major difference between the Indian version (Redmi Note 5 Pro) and the Chinese Redmi Note 5 is that the latter has a larger 1.4-micron pixel sensor (1.25-micron pixel sensor on Indian variant) and a larger aperture of f/1.9 (f/2.2 on Indian) for the primary rear. It also gains dual-pixel PDAF, unlike the India model, which just has PDAF. There is also a 13-megapixel front sensor with AI and HDR for selfies and video calling; the Indian Redmi Note 5 Pro has a 20-megapixel front camera.

Additionally, there is a 4000mAh battery backing the internals. Connectivity options include Bluetooth 5.0, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Wi-Fi Direct, GPS/ A-GPS, and USB Type-C with Qualcomm Quick Charge 3.0 (the Indian model has Quick Charge 2.0).

sem se morda kje zmotil?

se že dobi china verzijo kot global?

LP

po pravici povej od katere strani dalje si prebral temo!

od prve dalje, seveda pa ne memoriram prav vsega ;)
marsikaj preberem po hitrem postopku :D

in v čem je sedaj problem?
če ti na za odgovorit, pač ne odgovori

borisk ::

bajsibajsi je izjavil:

Že nekaj let stari Redmi note 3 (ga imam), sveti vsaj v beli, rdeči, zeleni, modri, da se vse nastavit.

Včeraj sem naročil Redmi note 5 global version (4gb), pa ga trenutno ni na zalogi. to vem ker sem bil na vezi s supportom, ker je ob naročilu spletna stran nekaj štekala, pa mi je kljub izbrani priority line pri naročilu zabeležlo Singapore registred. S suportom smo rešli, ampak jih je vmes zmanjkalo. javim ko pride.

@borisk kje pa si naročil?

Jaz čakam potrdilo naročila iz MiGlobalStore na Aliju.

Mare3 ::

borisk je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Že nekaj let stari Redmi note 3 (ga imam), sveti vsaj v beli, rdeči, zeleni, modri, da se vse nastavit.

Včeraj sem naročil Redmi note 5 global version (4gb), pa ga trenutno ni na zalogi. to vem ker sem bil na vezi s supportom, ker je ob naročilu spletna stran nekaj štekala, pa mi je kljub izbrani priority line pri naročilu zabeležlo Singapore registred. S suportom smo rešli, ampak jih je vmes zmanjkalo. javim ko pride.

Haha čisto ista situacija pri meni. Sterega RN3 menjam za RN5 naročil pri Honorbuy a nisem bil pozoren da je pre sale in bojda naj bi začeli pošiljati šele okrog 22.maja, tako da bomo malo počakali :)

profii je izjavil:

@borisk kje pa si naročil?

Jaz čakam potrdilo naročila iz MiGlobalStore na Aliju.

Glede na zaplet s poštnino, sigurno na gearbestu...

Poročaj kdaj ga dobiš, me zanima če so tako hitri kot goldway

gregor je izjavil:

Knap je mal pred deveto ista jakca spraševal, zato.

radmannsdorf ::

Telesmeh zdaj ponuja 2 Xioami-ja.

buttcrack je izjavil:

gregor je izjavil:

Knap je mal pred deveto ista jakca spraševal, zato.

to sem videl, zato sem tudi preveril nekaj strani nazaj vendar nisemv našel objave ki bi podrobno opisala razliko ned kitajsko in indijsko verzijo
zato sem potem copy paste tekst iz ndtv.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

cresh ::

NiggerBob je izjavil:

Potrebujem nasvet glede Xiaomi Redmi Note 4 Global, nabavljen lani preko Gearbesta:
- kolegici je njen Redmi Note 4 padel po tleh in se je zdrobilo prednje zaščitno steklo. LCD deluje. Kje kupiti nadomestno steklo?

Aliexpress? Pa najbolj da komplet kupiš.

radmannsdorf ::

NiggerBob je izjavil:

https://www.honorbuy.com/1127-touch-scr...
Zaloga v EU, kar pomeni v Sloveniji, ker imajo skladišče pri nas. Pri tebi je v dveh dneh. $8 pošiljanje, skupaj $54, kar je nekje 46€.

46eur za lcd? damn. se mi splaca prodat mojega rn4 po delih:D

mimogrede.. koliko bi bil vreden, leto dni star, zlat rn4x 3/32 brez b20?
lani sem enega prodal za 150eur. dobim letos polovico?:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Imaš na aliexpres za malo čez 20e lcd z okvirjem

Točno tako. Poglej pravi model, kjer je največ pozitivnih ocen in nabaviš lcd+frame obvezno. Menjava je simple, 15 minut max in je premontirana zadeva. Redmiji so otročje lahko popravljivi.

Dimnik je izjavil:

Imaš na aliexpres za malo čez 20e lcd z okvirjem
Someday never comes!

borisk ::

ja, naročil sem na GB. Javim ko bo tuki.

menjava zaslona kot že napisano ni zahtevna, problemje samo ena stvar, slabi deli, oziroma vprašljiva kakovost nadomestvko in pa trakci za odstranjevanje baterije. Na mojem RN3 PRO sem menjaval komplet, pa sem imel težave z odstranjevanjem baterije, pa digitalizer se mi je na mestih deloma odlepil oz frejma(po nekaj dnevni uporabi. Sama menjava ni problematična. ker se mi je to naredilo na zgornjem delu, mi je prišel prah v selfi kamero, kar sicer pri meni ni problem, komu drugemo pa kr.

sam sem baterijo kar pošteno upognil, pa sem jo potem poravnal in zmontiral, previdno napolnil, pa nisem opazil nekega zmanjšanja kapacitete ali česa drugega. zdrži še vedno dobra dva dni, ob tem da je stalno vključen wifi+BT+GPS, sinc 3h mailov in socialnih omrežij + upload fotografij v oblak.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borisk ()

kumer ::

vezano na china vs india - RN 5

tukaj očitno imajo na voljo china verzijo z global rom, vsaj tako piše:

https://www.aliexpress.com/store/produc...

če pa je še kje drugje na voljo, pa ne vem

tudi ne vem zakaj ponekod piše

in kakšna je razlika napram china ver?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

Model v povezavi ima Global ROM, ne Global verzijo telefona, Global verzija telefona ima Band20 LTE podporo ...
««
188 / 380
»»