» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
186 / 380
»»

Dimnik ::

Na gearbestu se boš kar načakal, preden dobiš telefon...

Mare3 ::

Dimnik je izjavil:

Na gearbestu se boš kar načakal, preden dobiš telefon...

Kje se dobi hitreje?

Tomson ::

Na Aliexpress, Goldway ali MiGlobalStore, preko DHL, a kolikor gledam v črni barvi praktično nikjer ni na zalogi Global verzija z Band20 LTE podporo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tale verzija na Goldway pa mislim da bo prava, 200EUR z DHL poštnino (hmm... le dobava piše kljub DHLu 32-42days) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Thomson, že štokrat povedano, z dhl pride v 8-10 dni...preverjen parkrat in tudi na sliki zraven telefona je opisano, brez dodatnih stroškov in 5-8 delovnih dni

B_tec ::

Če je komu žal da ni pre-order Redmi Note 5 na gearbest hehe:)
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comment...

Miami-T ::

B_tec je izjavil:

Če je komu žal da ni pre-order Redmi Note 5 na gearbest hehe:)
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comment...

Ups. Slaba reklama za GB.

roberto1 ::

Sicer kupuje kjer kdo hoče, ampak ne vem zakaj forsiranje Gearbesta. Za tistih par € se čaka na telefon tudi po mesec ali več, na koncu pa ti še skenslajo naročilo. Meni so pred kakšnim letom 3 telefone pošiljali mesec in 10 dni. To je bilo tudi zadnje kar sem imel opravka z GB.
Raje dam teh 20€ za DHL EU Express na aliju ali pa grossoshopu in nimam nobenih sitnosti, zadeva pa je pri meni doma v max 10 dneh (preverjeno že xy krat).
Someday never comes!

Včasih gre res za nekaj €, včasih pa za nekaj deset €, kar pa je pri cenejših telefonih precentualno že kar razlika. Če ima nekdo omejen budget in se mu ne mudi, je opcija s počasnejšo dostavo a boljšega modela povsem na mestu. Govorimo za HK/China skladišča. Kar pa je v EU skladiščih je pa dostava v nekaj dnevih oz tednu dni. Uporabniki pa se na koncu vedno sami odločijo, kje bodo kupovali in pod kakšnimi pogoji. Nekateri najraje kupujejo v Slo, drugi gredo v EU, nekateri izven EU, nekaterim se mudi, drugim ne, nekaterim vsak € šteje, drugim spet ne, pač ljudje smo različni, zato je pestrost ponudbe dobrodošla, tako pri izbiri modelov, kot pri opcijah nakupa.

darkolord ::

Če se vrnemo malo na Xiaomi, kdo ve kje kupiti LCD+digitizer original kvalitete za Mi A1?

Tako drsečo površino ima baraba da je bilo le vprašanje časa kdaj bo treščil na tla in bo počilo steklo :'(

Na Slo servisu (Elkotex) si že povprašal, je cena previsoka? Ebay, Aliexpress, Amazon nisi našel kaj primernega? Na Ebay.com npr. je kar nekaj iz originalne ponudbe, če se drugje ne najde ...

Mare3 ::

Tomson je izjavil:

Tale verzija na Goldway pa mislim da bo prava, 200EUR z DHL poštnino (hmm... le dobava piše kljub DHLu 32-42days) ...

Se pravi če tukaj naročim preko DHL bi morala biti dosatava brez dodatnih stroškov carinjenja in ddv? Včasih sem že naročeval pri Goldway-u vendar so imeli napisano da je preko DHL brez dodatnih stroškov sedaj to nimajo več napisano...

Tomson je izjavil:

Na Slo servisu (Elkotex) si že povprašal, je cena previsoka? Ebay, Aliexpress, Amazon nisi našel kaj primernega? Na Ebay.com npr. je kar nekaj iz originalne ponudbe, če se drugje ne najde ...
Elkotex pravi, da trenutno nima rezervnih delov za ta telefon.

Na Ebay/AX/itd. je ogromno robe, ampak je težko vedeti, kateri so original in kateri ne.

hacrin, Alesser, ocolor, MN, QYJOY, eachway, AICSRAD, keajor, Perthde, KINCOP, COMEBUY, LTPro, CAPASAE ... ? :))

Egidij88 ::

Konkurenca. Prihaja Nokia 6 (2018). Tam okrog 260, 270€, SD630, 3/32 in 4/64GB, Android One.

polpo ::

Egidij88 je izjavil:

Konkurenca. Prihaja Nokia 6 (2018). Tam okrog 260, 270EUR, SD630, 3/32 in 4/64GB, Android One.

Ni že od januarja/februarja na voljo? Na Aliexpressu (ne vem, če je kakšna DHL opcija brez carine) so feedbecki od februarja, v SLO pa https://si.mobileshop.eu/iskanje/?searc...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polpo ()

kanarin ::

roberto1 je izjavil:

Sicer kupuje kjer kdo hoče, ampak ne vem zakaj forsiranje Gearbesta. Za tistih par € se čaka na telefon tudi po mesec ali več, na koncu pa ti še skenslajo naročilo. Meni so pred kakšnim letom 3 telefone pošiljali mesec in 10 dni. To je bilo tudi zadnje kar sem imel opravka z GB.
Raje dam teh 20€ za DHL EU Express na aliju ali pa grossoshopu in nimam nobenih sitnosti, zadeva pa je pri meni doma v max 10 dneh (preverjeno že xy krat).

Kaj DHL DHL EU Express na Aliexpress pomeni da pride zadeva brze dodatnih stroškov ?

broken/link ::

ne.

Shakey ::

A to govoriš na podlagi izkušenj? Eni pravijo, da je šlo brez dodatnih stroškov skozi.

Seveda govori na pamet, od določenin trgovcev pride brez dodatnih stroškov...goldway, mi global store,

Jebac18 ::

Mi note 3 ima ota update na 8.0 verzijo androida???

Excavator ::

kanarin je izjavil:

roberto1 je izjavil:

Sicer kupuje kjer kdo hoče, ampak ne vem zakaj forsiranje Gearbesta. Za tistih par EUR se čaka na telefon tudi po mesec ali več, na koncu pa ti še skenslajo naročilo. Meni so pred kakšnim letom 3 telefone pošiljali mesec in 10 dni. To je bilo tudi zadnje kar sem imel opravka z GB.
Raje dam teh 20EUR za DHL EU Express na aliju ali pa grossoshopu in nimam nobenih sitnosti, zadeva pa je pri meni doma v max 10 dneh (preverjeno že xy krat).

Kaj DHL DHL EU Express na Aliexpress pomeni da pride zadeva brze dodatnih stroškov ?

Meni je prislo skozi brez stroskov, dhl dostava na dom(Goldway).
Kolega pa je narocil z tistim njihovim air mail-om, placal davek+carino+postopek.

Zgodovina sprememb…

gregor ::

ali se že dobi redmi note 5 china global?
kakšna je najnižja cena?

Pezdicek ::

ima kdo pri redmi note 4 probleme z budilko? enkrat zvoni, drugič ne... že nekaj krat zaspal...

cresh ::

meni dela skoz bp.
Probi pol rajš kak app.

M@73Y ::

Pezdicek je izjavil:

ima kdo pri redmi note 4 probleme z budilko? enkrat zvoni, drugič ne... že nekaj krat zaspal...

Budilka ti zvoni, ampak namesto da pritisneš krogec za dremež, potegneš po ekranu gor in izklopiš budilko. Tole imajo malo butasto narejen, ker sem tudi jaz že nekajkrat pomotoma izklopil budilko.
..jump into psytrance tunnel..

MrStein ::

Ja, to pa res. Da leta 2018 še niso pogruntali nekega osnovnega dizajna za budilke (na touch napravah)...
(sem jih nekaj različnih videl, in vsi so "designed by an ID-ten-T")
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Nataly ::

Prosim za nasvet. Iscem Xiaomi telefon zase. Po videzu so mi nekako podobni. Po specifikacijah mi je vsec Redmi 4X, vendar nikjer ne najdem roza barve v globalni verziji. Ali kdo najde to verzijo? Je kateri drugi model boljsa izbira? Obvezno v roza barvi, global verzija in ne pretezek. Sedaj imam okoli 150 g pa se mi zdi ravno prav, ampak je tudi dimenzija vecja. Cena tam do 200 eur pa baterija mi je res pomembna, da je vec kot 4000. Redmi note 4 je podoben kot 4x, samo da je vecji?

Dami ::

Nataly je izjavil:

Prosim za nasvet. Iscem Xiaomi telefon zase. Po videzu so mi nekako podobni. Po specifikacijah mi je vsec Redmi 4X, vendar nikjer ne najdem roza barve v globalni verziji. Ali kdo najde to verzijo? Je kateri drugi model boljsa izbira? Obvezno v roza barvi, global verzija in ne pretezek. Sedaj imam okoli 150 g pa se mi zdi ravno prav, ampak je tudi dimenzija vecja. Cena tam do 200 eur pa baterija mi je res pomembna, da je vec kot 4000. Redmi note 4 je podoben kot 4x, samo da je vecji?

link Če ti je roza nujna pomoje ne bo druga k to. Izbereš DHL dostavo pa je. Ne vem sam al je ceneje v € al $ kupit. Js sn lani tu nabavu 3 redmi4x (navadne, ne note) in sem več kot zadovoljen po enem letu.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

broken/link ::

Dimnik je izjavil:

Seveda govori na pamet, od določenin trgovcev pride brez dodatnih stroškov...goldway, mi global store,

Nič nisem govoril na pamet. Ravno zato, ker par prodajalcev ponuja opcijo doplačilo za DHL brez dodatnih stroškov ljudje mislijo, da imajo to opcijo vsi prodajalci. in se potem opečejo. (edit: smo imeli tudi že v tej temi oz. eni podobni take primere)
Če prodajalec ponuja opcijo z DHLom brez dodatnih stroškov to jasno piše v opisu in to tudi oglašujejo.
in kot je @Ale123 omenil, goldway je primer takega trgovca (vsaj bil je). Ni pa to splošno pravilo za Aliexpress.

Zgodovina sprememb…

Dami, to je link za RN 4X in, ce prav razumem ni globalna verzija? RN 4X je vecja razlicica 4X?
DHL drugace ni ocarinjeno? Se kdo kaksno idejo za globalno verzijo (B20) Xiaomi telefon v roza barvi?

nsa_ag3nt ::

Dami, to je link za RN 4X in, ce prav razumem ni globalna verzija?

Tako je.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n...

Bo potrebno izbrati kaj drugega.
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Dami ::

Ja my bad zamenjal sn global rom z global version. Če res hočeš nujno roza barvo bo treba potem A1 mogoče?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

renofkinja ::

na aliexpres trgovini Goldway kliknes products -> global versions in je zadeva rešena ! slabo leto nazaj naročil, dobil v okoli 10 dneh, brez carine ali česar koli! če se pa še kak majster najde naj napiše kodo, ki jo vpišeš pod komentar ob naročilu in dobiš zraven zastonj zaščitno steklo in ovitek. sam dobil celo 2 stekla. ma verjetno neki od tega dobiš tut če nič ne napišeš.

@pezdirček
uporabljam budilko na tem telefonu vedno in še nikoli zatajila. naredi update če ga še nikoli nisi.

krop ::

Na goldway gre DHL varjanta mimo carine?

Na Goldway global versions je v roza barvi le A1 (je težji od mojega sedanjega in ima povprečno baterijo) ter A5 (se mi zdi 4X boljši).
Ali ima kdo A1, koliko zdrži baterija ob normalni uporabi, je telefon težak? Ali se mi splača počakati na A2, kakor sem zasledila še ni globalne verzije, kdaj pride?

Mi A1 zdrži, odvisno od uporabe nekje 1-2dni baterija. Telefon ni težak, je čisto ok teža. Na Na Mi A2 bo še potrebno počakat, ne bo Global verzije, ker bo že v osnovi kot Mi A1 samo "Global", bo pa tudi cena verjetno kar x2. Ali je vredno ali ne? Ja, prinaša nekaj izboljšav, ali je vreden 2x več? Jasno da ne, bo pa super telefon in ko bo cena padla bo top nakup.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Sem imel 4X in A1 in nisem opazil (oz. me ni nikoli zmotilo), da bi bil A1 težji.

Baterija je na 4X res "večja", AMPAK ... na začetku je kazalo, da mi bo 4X zdržal cel teden, sčasoma (nove aplikacije itd, nič posebnega sicer) pa je trajanje padlo, tako da je zdržal nekje 1-2 dni.

Pri A1 je podobno.

Na koncu sem prišel do zaključka, da trajanje baterije za kupce ni (in verjetno nikoli ne bo) dovolj pomemben faktor, tako da se je hočeš ali nočeš treba zadovoljiti s tem, da telefon polniš vsak dan.

Jaz imam sicer vklopljen wifi, BT, prenos podatkov, push maile. Brez tega zadeva zdrži precej dlje, a se mi zdi butasto, da tega ne bi uporabljal oz. bi moral te stvari vklapljati/čekirati ročno. Kot če bi vozil z izklopljeno klimo zaradi nižje porabe.

Zgodovina sprememb…

zmelkoow ::

LP!

Zanimam se za nakup Redmi 5 Plus, me pa malo moti velikost. Ali je v tem rangu kaj podobnega, samo manjšega... Lahko tudi kakšen drug kvaliteten kitajc...

Velikost zaslona ali telefona nasplošno? Ker trenutni brezrobi 5.7" modeli sploh niso toliko večji, ti je 15.8cm res preveč? Potem pridejo v poštev le 5" modeli, kjer pa je izbira precej manjša, od Xiaomija le modeli Redmi 5A, Redmi 4X, ali malo večja opcija, navaden Redmi 5, sicer 5.7" a velikosti 15.1cm ...

darkolord, hvala za tvojo osebno izkusnjo.

Tomson, torej zaenkrat odpade A2. Ali mogoce ti ves, ker vidim, da bolj spremljas, ali bi dobila kje 4X pink v globalni verziji? Alternativa bi bila tudi note 4X. Sama res nikjer ne najdem.

Ali pride kmalu tudi 5X, zasledim samo model mi 5X, vendar mislim, da to ni naslednik 4X?!

MrStein ::

darkolord je izjavil:

Jaz imam sicer vklopljen wifi, BT, prenos podatkov, push maile. Brez tega zadeva zdrži precej dlje

Je kje kaki test ali blog, kje je to primerjano?
Koliko je dejansko razlike?

Sem enkrat v preteklosti dal telefon po polnitvi v low power mode, pa se mi zdi, da je razlika bila tam 10%.
To sicer ni popoln izklop WLAN/BUT in ostalega, zato pa sprašujem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

h1427096 ::

obstaja vodič za rootanje xiaomi mi a1 for dummies?

MxxW5 ::

h1427096 je izjavil:

obstaja vodič za rootanje xiaomi mi a1 for dummies?

Ne. Sicer pa rootanje ni problem, problem je odklepanje (glej moj post par mesecev nazaj). Vodičev za odklepanje se kar tare, ampak vse so napisali ljudje, ki jim je angleščina drugi jezik (Indijci; Kitajcev na angleško govorečem delu interneta itak ni oziroma jih je zanemarljivo malo), vsi so najmanj hudo nepopolni ali celo napačni. Xiaomija lahko odkleneš brez problemov, če se vse poklopi in si vseh 1000 korakov naredil pravilno, ali pa nikoli, če nimaš sreče. Xiaomijev sistem za odklepanje je tako luknjast in tako sranje, da IMO vodič (kaj šele tak for dummies) sploh ni mogoč, oziroma bo vsak vodič nujno nepopoln, saj ne bo mogel zajeti prav vsake spremenljivke.

EDIT: Zmota z moje strani (spet!). Hitro iskanje po netu mi je povedalo, da za A1 jamrarije z odklepanjem baje ne veljajo. Ponižno se opravičujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MxxW5 ()

cresh ::

Se pravi so komplikacije samo z rn4?

MxxW5 ::

AFAIK so komplikacije z vsemi MIUI telefoni, ki so zaklenjeni.

facepalm ::

kaksne komplikacije?
do sedaj sem odklenil 2 brez komplikacij.

Egidij88 ::

Čakajte Mi A2 je zunaj?

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_a2_(...

Če bi imel 3500 mAh kupim takoj...

radmannsdorf ::

facepalm je izjavil:

kaksne komplikacije?
do sedaj sem odklenil 2 brez komplikacij.

word. edina "napaka" je bila, ko software javla da telefon ni še odklenjen, v bistvu je bil pa že.

polpo ::

Egidij88 je izjavil:

Čakajte Mi A2 je zunaj?

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_a2_(...

Če bi imel 3500 mAh kupim takoj...

Ja, če iščeš za "Mi 6X" recimo na Aliexpress-u ali Gearbest-u, samo ni še Global verzije. :)

Tudi ne bo "Global" verzije. Za razliko od ostalih modelov, ki so ali "international" (brez B20) ali "global" je v tem primeru Mi 6X, ki je le "international" in Mi A2 ki bo le Mi A2 ki že v osnovi "Global", enako kot je bilo s 5X in A1 ...
««
186 / 380
»»