» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
176 / 380
»»

AvtoR ::

Meni RN4 3gb kaže cca 1.1gb prostega pomnilnika. Po čiščenju predpomnilnika oa cca 1.3 gb.

Killermode ::

RN4 4gb mi kaže 1.7GB fraj...

ivanuscha ::

Več kot imaš rama, bolj ga OS izkoristi, edino prav. S tem se delovanje pohitri.

broken/link ::

a še nikoli niste slišali reka "unused ram is wasted ram"?

facepalm ::

Killermode je izjavil:

RN4 4gb mi kaže 1.7GB fraj...

3/32gb tukaj z 800mb fraj

Potrjujete kar pisem. 4gb je dandanes za midrange telefon dovolj.
Price bump za 2gb bi bil bolje izkoriscen na hitrejsem chipsetu.
Npr sd821 s 4gb rama bo vedno odzivnejsi od npr sd636 s 6gb

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

The Wiber ::

broken/link je izjavil:

a še nikoli niste slišali reka "unused ram is wasted ram"?

Misliš, da normalen uporabnik androidnega telefona ve vse o linuxovi uporabi RAMa? Verjetno vedo kako deluje RAM na windowsu, ampak močno dvomim, da imajo toliko znanja tudi o linuxu.

w4nkst4 ::

lahko kdo potrdi da prek te strani ni carine/davka???

https://www.eglobalcentral.eu/xiaomi-mi...

Tomson ::

Glede na ceno močno dvomim. Sicer pa mislim da je tole dovolj zgovorno, ocena trgovine 1/5 s strani 49 kupcev, če pa malo pogooglaš ugotoviš da pošiljajo iz kitajske ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

roberto1 ::

Redmi Note 5 se že javlja na aliju, v bistvu kar pričakovana cena, upam da bo prava Global verzija z B20. Dobava očitno z 21.3!
Someday never comes!

w4nkst4 ::

Na mibox nimam zvoka ko priklopim minix air mouse a2...skratka v dev options morm izklopit usb audio...kk pridem do tega na mibox?

Kebo ::

Meh škoda da je taka cena. Pol rajši dodaš še par € pa uzameš Mi note 3 ali MI 6.

dexterboy ::

Ali kdo mogoče ve, kakšen je običajen časovni okvir dostave pošiljke iz HK skladišča? Je to dva, tri tedne, več kot mesec ali pa ko bo-bo? Ker zadnja stvar, ki si jo želim, je to, da bi se šel besedne igrice za vračilo kupnine...
Smešno je pa to, da je vmes že v naših štacunah padla cena Mi A1 modelu z 32 GB rama na 200 ojrov. Za 15 več je pa že 4/64 verzija...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

gregor ::

roberto1 je izjavil:

Redmi Note 5 se že javlja na aliju, v bistvu kar pričakovana cena, upam da bo prava Global verzija z B20. Dobava očitno z 21.3!

zanimivo, cena kot je bilo pričakovano, seveda bo potrebno počakat nekaj tednov da mine prvi naval...
upam, da ne bodo problemi z dobavljivostjo

jutri pa bomo izvedeli vse o tej novi igrači ;)

če prav razumem global pomeni da ima slo jezik, international pa da ima več LTE bandov, npr B20?

LP

Dimnik ::

dexterboy je izjavil:

Ali kdo mogoče ve, kakšen je običajen časovni okvir dostave pošiljke iz HK skladišča? Je to dva, tri tedne, več kot mesec ali pa ko bo-bo? Ker zadnja stvar, ki si jo želim, je to, da bi se šel besedne igrice za vračilo kupnine...
Smešno je pa to, da je vmes že v naših štacunah padla cena Mi A1 modelu z 32 GB rama na 200 ojrov. Za 15 več je pa že 4/64 verzija...

Odvisno od trgovine, naprimer goldway z dhl, brez dodatnih stroškov dobiš v 7-10 dni

dejanslo ::

A1 4/64 sem nabavil prejšnji teden iz Gearbesta, EU skladišče 180+5 poštnina. Ne vem, komu se HK splača.
Global ima slo jezik in B20. Meni je top za ta p/p, nekih bugov še nisem izkusil (je pa res, da ga imam šele nekaj dni), BT v avtu dela celo bolje kot prej na Nexus 5x.
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

borisk ::

porabi kolko ga ima na voljo...
kaj kupit za zamenjat RN3pro? b20+18x9 zaslon (ne 720p)

Xiaomi Redmi 5 Plus Global s kodo: GBGR4th36 iz 149EUR na 130EUR ;) Če se ti pa ne mudi in imaš večji budget pa Xiaomi Redmi Note 5 Global za 190EUR (odpošiljanje 17.4) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Tomson, drugi link za redmi note5, ni redmi note5, ker ima eno kamero, je redmi5 plus....mater cela štala z redmi in redmi note verzijami

roberto1 ::

gregor je izjavil:

roberto1 je izjavil:

zanimivo, cena kot je bilo pričakovano, seveda bo potrebno počakat nekaj tednov da mine prvi naval...
upam, da ne bodo problemi z dobavljivostjo

jutri pa bomo izvedeli vse o tej novi igrači ;)

če prav razumem global pomeni da ima slo jezik, international pa da ima več LTE bandov, npr B20?

LP

Ta verzija nima B20, je pa to pre-sale in je možno da niso updatali podatkov. Glede na to, da nameravajo RN5 uradno prodajat v Evropi,bo zagotovo B20 podpora.
Res je, kot je zgoraj nekdo napisal, za cca 270€ dobiš Mi Note 3, ki je boljši telefon. Je pa spet res, da se zdaj nosijo 18:9 zasloni in to bo pri marsikomu odtehtalo. Sploh čez mesec ali dva, ko se bo cena precej približala 200€.
Super je, ker bi znali RN4, A1 in tudi Mi Note 3 še dodatno izgubit na ceni, čeprav so že zdaj zelo ugodni.
Someday never comes!

matobeli ::

Dimnik je izjavil:

Tomson, drugi link za redmi note5, ni redmi note5, ker ima eno kamero, je redmi5 plus....mater cela štala z redmi in redmi note verzijami

Men tisto na drugem linku zgleda kot RN5 kot ga imajo v indiji.
Un z dvema kamerama je pa RN5pro :))

Skratka res, sem mislil da so bile z redmi 4 serijo, z a in x verzijam težave pri poimenovanju, ampak ne, redmi (note) 5 serija ima resno krizo identitete...

next3steps ::

Redmi 5 Plus se v Indiji imenuje Redmi Note 5.
Redmi Note 5 (Pro) pa je zadeva, o kateri je govora.
Popravite me, če se motim.

Za kitajski trg se imenuje redmi note5, ki ima dvojno kamero

Pre-Sale Global Version Original Xiaomi Redmi Note 5 4GB RAM 64GB ROM SmartPhone Snapdragon 636 Octa Core 5.99" 18:9 Full Screen
http://s.aliexpress.com/7bQzyMfe?fromSn...

Se pravi imamo:

Redmi5
Redmi5 plus (indija redmi note5)
Redmi note5 (indija redmi note5 pro)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Tole je že cela frka, pa še dvakrat zavita... sploh nisem vedel, da obstaja Redmi Note 3 in Mi Note 3...
Tole bodo morali revidirati, ker človek res ne ve, kaj je kaj...

GRT ::

Dimnik je izjavil:

Po eni strani je prav samo verzije so zamešali.
Po specifikacijah je Redmi Note 5 (China), samo slika je od Redmi 5 plus (Redmi Note 5 (Global)).

Dimnik je izjavil:

Za kitajski trg se imenuje redmi note5, ki ima dvojno kamero

Pre-Sale Global Version Original Xiaomi Redmi Note 5 4GB RAM 64GB ROM SmartPhone Snapdragon 636 Octa Core 5.99" 18:9 Full Screen
http://s.aliexpress.com/7bQzyMfe?fromSn...

Se pravi imamo:

Redmi5
Redmi5 plus (indija redmi note5)
Redmi note5 (indija redmi note5 pro)

Redmi Note 5 (Global)/ Redmi 5 Plus (China)
Redmi Note 5 Pro/ Redmi Note 5 (China)
Ja res zmešnjava.

upajmo, da bomo po današnji predstavitvi redmi note 5 na kitajskem lažje ločili vse te variante (plus, pro itd)

no pa gremo, prva novica na temo redmi note 5 china

Xiaomi Redmi Note 5 Launched in China for 1,099 Yuan (~$173); Features AI Dual Camera, 18:9 Display, Snapdragon 636, 6 GB RAM
https://www.gizmochina.com/2018/03/16/x...

The 3 GB RAM + 32 GB storage Redmi Note 5 is priced at 1,099 Yuan (~$173). The 4 GB RAM + 64 GB storage and 6 GB RAM + 64 GB storage variants are respectively priced at 1,399 Yuan (~221) and 1,699 Yuan (~$268). The handset will be available for buying starting from March 20 at 10 AM in China through the official online store of Xiaomi as well as through its partnered e-commerce sites.

imam občutek da bo ta telefon zamenjal moj 2+ leti star nexus 5x :)

LP

kumer ::

to pa bo vroča roba ;)

China's Redmi Note 5 Stunning Camera Samples Shared Before Launch
https://www.gizmochina.com/2018/03/15/c...

očitno so veliko pozornosti namenili kameri
to bi naj bil prvi redmi model z kamero ki ni povprečna oz podpovprečna, seveda pa bo potreba počakat na prve teste...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

Xiaomi Redmi Note 5 with AI dual camera, Android 8.1, USB Type-C launched
https://www.gizchina.com/2018/03/16/xia...

razlike:

However, instead of micro-USB, the Redmi Note 5 comes with a USB Type-C that supports fast charging. More specifically, the handset supports Qualcomm's Quick Charge 3.0.

The Redmi Note 5 rear camera does have the same sensors as the Indian variant. However, the primary 12MP sensor has a f/1.9 aperture whereas the Indian variant has a f/2.2 aperture. The Chinese version also has Dual PD dual-core speed focus for fast autofocus. The rear camera is packed with EIS, HDR, Burst Mode and Panorama. There's also support for 720p slow-mo videos.

Another big change is the front camera that is of 13MP. The Indian variant has a 20MP selfie shooter. Both the front and rear shooters support AI Portrait modes.

Moreover, Chinese netizens get to play with Android 8.1 Oreo all packed with Treble support. Of course, there's MIUI as well on top of it. Another difference is dual SIM 4G VoLTE which is not in the Indian version.

Xiaomi Redmi Note 5 službeno predstavljen u Kini
https://mob.hr/xiaomi-redmi-note-5-sluz...

kumer ::

prosim popravite me če se motim

očitno pride najcenejša 3gb + 32gb verzija 200 usd + cca 30-40 usd za dhl
to je torej 190 eur

https://www.aliexpress.com/item/Pre-Sal...

https://www.aliexpress.com/item/Pre-sal...

Ma mi global store ima vcasih finte....telefon malo manjša cena, dhl pa nabijejo 34e....normalno je dhl cca 21e

Jirzy ::

Zgleda, da sem ubil R4P :( Po vcerajsnjem teku mu ne delata vec tipki za power in volume down, pa baterija se ne polni. Sem ga sicer dal v riz (predvidevam, da je kriv svic), vendar ne zgleda obetavno. Baterije je se 4%, potem pa adijo...

Kje si ga pa nosil, da se je napil znoja? Na roki ali drugje?

Zadnji zep na riti.

Update. Po tem, ko se je baterija popolnoma izpraznila, sem telefon se 1x priklopil na polnilec in... dela :)

dc10 ::

@Tomson, ali je kakšna koda za ta redmi 4x in s katerega skladišča hitreje prispe, GW-16 ali gw-5 oz. koliko dni približno je razlike med tema dvema skladiščema?

lp

Trenutno nobene aktivne kode za tole opcijo. Sicer pa vzameš iz GW16 EU skladišča če želiš prihranit 4€ pri skupni ceni, a kakšen dan, dva daljša dostava ali pa preko GW5 EU skladišča, kjer je, kot omenjeno, dan, dva hitrejša dostava ... Sicer je GW5 češko skladišče, GW16 pa špansko ...

dc10 ::

OK hvala. Aja, pa ta ima podporo za B20, ker je global verzija, če prav razumem...:D

Pa če je še kakšna bolj hitra opcija, da bi vzel zraven en zaščitni etui, transparenti...

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dc10 ()

solatjek ::

Živjo. Nabavil prvi Xiaomi telefon - RN4 global 64GB izdaja. Že drugi dan sem ga vrnil - vibra ni delovala, sem posodobitve dal skozi in še vedno nič od vibre.

Nasploh me zanima, če imate z RN4 kake težave, nekaj sem zasledil, da naj mikrofon nekaterim ne bi delal??? Odločam se, ali naj vzamem kupnino nazaj ali poskusim še enkrat z drugim RN4, večina jih hvali...?

Še eno vprašanje, ko se posodablja MIUI na naslednjo verzijo, a se s tem avtomatsko posodobi tudi verzija androida - npr. na Oreo, ali se sam android posodablja kako drugače in je MIUI samo posodobitev "obleke"?

MrStein ::

solatjek je izjavil:

Še eno vprašanje, ko se posodablja MIUI na naslednjo verzijo, a se s tem avtomatsko posodobi tudi verzija androida - npr. na Oreo, ali se sam android posodablja kako drugače in je MIUI samo posodobitev "obleke"?

Oboje je v istem paketu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

radmannsdorf ::

Matko37, vzemi ga, telefon je zakon. Težave z mikrofonom so mimo, s posodobitvijo jih ni več.

facepalm ::

Ima kdo izkusnje z zamenjavo izdelka pri Gearbestu? Moja amazfit ura ne drzi vec kot 12h avtonomije :(

__Devil__ ::

Ves ta govor in hvala o novem Redmi 5 me mika, da bi počakal z nakupom Redmi Note 4 (zaradi boljše kamere) in tečas uporabljal tablico SG S2 kot začasen "telefon". Saj telefoniram skoraj da ne, največ uporabljam telefon za splet za kar pa je tablica top. A cena za 5-ko bo vseeno 100€ večja če prav vidim, za kar se mi vseeno bolj splača kupit note 4 in ga čez 3-4 mesece prodam ter zamenjam za 5, ko bo cena bolj dostopna. Mislim, da bo odločitev kar slednja, a vseeno bom počakal na kak odziv tega sporočila.

Hja, to je pa vedno tako relativno. Načeloma je vedno za vogalom nekaj novega, boljšega in je pač odvisno od tvoje nujnosti nakupa oz. če čakanje in občutno višja cena zate upraviči nakup novejšega modela. Redmi Note 5 bo, kot kaže res super "budget" telefon, a bo še vseeno treba malo počakat na prave teste, dobavljivost in cene, bo pa, jasno, sčasoma vedno ceneješi in se po nekaj mesecih verjetno ustalil proti 150€. Verjetno. Vedno boš našel zagovornike ki pravijo, čakaj, čakaj na nov model in tiste ki kupijo trenutni model po bistveno ugodnejši ceni in so sila zadovoljni z nakupom. Če se ti ne mudi, počakaj kakšen mesec, sicer pa tudi z nakupom in prodajo Redmi N4 dosti ne boš izgubil, odločit se boš moral pa sam! ;)

če morda koga zanima mi mix 2s

prve uradne slike:

https://www.gizmochina.com/2018/03/19/x...

cresh ::

Iščem fon za eno leto, ker je moj mate9 šel plavat.
Sem pa nov v svetu xiaomi in mi v uč padla Redmi Note4 in Redmi 4x.
Katerga mi priporočate?
Kupil bi pa na GB in eu skladišče.
Zaenkrat našel cene 132€(note4) in pa 115€(4x). So kakšne kode za cenejše?

KuntaKinte ::

čez 9 dni,xiaomi note 5 sale,cena € 165,46
https://www.aliexpress.com/store/produc...

In pa carina zraven...

KuntaKinte ::

jup al pa sreča
««
176 / 380
»»